اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سال ۲۰۱۳ آمریکا یا با ایران اتمی کنار می آید یا با آن می جنگد



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

فرید زکریا: سال ۲۰۱۳ آمریکا یا با ایران اتمی کنار می آید یا با آن می جنگد

مجله آمریکایی ''تایم'' در مقاله ای به قلم فرید زکریا{نظریه پردازمسائل سیاست خارجی در آمریکا}، سال 2013 را سالی دانسته است که آمریکا تکلیف خود را با ایران مشخص می کند؛ به گونه ای که یا با ایران اتمی کنار می آید یا با این کشور وارد جنگ می شود.

زکریا می گوید تفکر خارج از جریان اصلی هگل -وزیر دفاع جدید امریکا-در مورد ایران است که اهمیت دارد و چیز خوبی است زیرا واشنگتن در حال حاضر به شدت نیازمند یک رویه جدید و یک هوای تازه درباره ایران است.

فرید زکریا می گوید تا چند ماه دیگر باراک اوباما با بحران درباره ایران مواجه خواهد شد. او پیشتر کنار آمدن با ایران مسلح به سلاح اتمی را رد کرده است. این بدان معنا است که یا ایران باید به خواسته های آمریکا گردن نهد و یا آمریکا مجبور به ورود به جنگ با ایران می شود. از آنجا که گزینه اول بسیار بعید است و گزینه دوم اصلا جذاب نیست دولت اوباما باید راه حلی دیگر پیدا کند و به سراغ دیپلماسی موسوم به چماق و هویج برود تا به توافقی برسد که تهران و واشنگتن هر دو آن را بپسندند.

زکریا سپس به مقاله رابرت جرویس، محقق دانشگاه کلمبیا در نشریه فارن افرز اشاره می کند. جرویس در آن مقاله گفت دیپلماسی قهرآمیز آمریکا هرگز جواب نداده. واشنگتن در پاناما، عراق، صربستان، و افغانستان طی دوره های مختلف از تحریم، فشار و تهدید استفاده کرده تا رهبران را متقاعد به تغییر رفتار کند اما این اتفاق نیافتاده و واشنگتن مجبور به ورود به جنگ شده است. تهدیدهای آمریکا در مورد کره شمالی نیز این کشور را وادار به عقب نشینی نکرد. اگر دولت آمریکا این بار در قبال ایران مایل به پیروزی است باید شیوه بازی اش را ارتقا دهد و ابتکاری هوشمندانه و متهورانه برای مذاکره در پیش گیرد.

فرید زکریا می گوید دیپلماسی قهرآمیز مستلزم آمیزه ای از تهدید و وعده است. در مورد ایران دولت آمریکا بارها تهدید کرده است. زکریا سپس به نقل از جرویس می گوید که تهدید به توسل به زور علیه ایران معتبرتر می شد اگر که اسرائیل دست از ابراز شک درباره قصد آمریکا به حل مسئله برمی داشت و به جای آن جدیت آمریکا را باور می کرد. پرز در مصاحبه با نیویورک تایمز گفته بود اگر دیپلماسی قهرآمیز موفق نشود ''باراک اوباما از حمله نظامی علیه ایران بهره خواهد برد. مطمئن هستم.''

با آن که چماق ها با جدیت مورد استفاده قرار گرفته است، از هویج ها چندان خوب استفاده نشده. آمریکا نتوانسته به صراحت برای خود و برای جهان توضیح دهد که توافق قابل قبول چه خواهد بود و مهمتر از آن اگر ایران این توافق را بپذیرد واشنگتن حاضر است چه کاری در ازای آن انجام دهد. آیا تحریم ها لغو می شود؟ کدامشان؟ آیا آمریکا از تلاش برای تضعیف حاکمیت ایران دست برخواهد داشت؟ آیا مایل به عادی سازی روابط با ایران خواهد بود؟

زکریا در پایان می گوید موانعی نیز در واشنگتن بر سر راه وجود دارد از جمله این که هیگل کجا می تواند در این روند تغییر ایجاد کند. او می تواند در داخل دولت آمریکا این صدا را به گوش برساند و در جهت توافقی سخن بگوید که در ازای دریافت اثبات عدم پیشرفت ایران به سوی بمب، به ایران مشوق بدهد. در غیر این صورت، 2013 سالی خواهد بود که آمریکا باید ایران اتمی را بپذیرد یا وارد جنگ با این کشور شود./خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
انیمیشن زیبای پاسخ ایران به حمله اتمی آمریکا در سال 2023

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سفیر عربستان در آمریکا: حالا زمان مقابله با ایران است/ایران در سه سال بمب اتمی می سازد!



 

سفیر عربستان در آمریکا: حالا زمان مقابله با ایران است/ایران در سه سال بمب اتمی می سازد!

 

 

سفیر عربستان در آمریکا: حالا زمان مقابله با ایران است/ایران در سه سال بمب اتمی می سازد/ملک عبدالله می گوید اگر حمله کنیم احمدی نژاد محبوب نمی شود

در یکی از اسناد ویکی لیکس به ضیافت ناهار سفیر عربستان در امریکا برای جانشین سفیر امریکا در عربستان  و عناد مقامات این کشور با ایران اشاره شده است. این سند در 20 نوامبر سال 2007 تنظیم شده است.

در این سند ویکی لیکس آمده است: در روز 20 نوامبر، سفیر عربستان در امریکا ، جانشین سفیر {آمریکا} و معاونانش را به اقامتگاهش در ریاض برای ناهار دعوت کرد. عادل الجبیر موضع تندی علیه ایران اتخاد کرد.

وی گفت کرد که بعید است که هر تحریم اقتصادی در اینده ی نزدیک برای جلوگیری از ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای کافی باشد.

الجبیر ساخت سلاح هسته ای توسط ایران! را برای عربستان یک فاجعه خواند.

سفیر عربستان به جانشین سفیر{امریکا} گفت که حالا زمان مقابله با ایران است.

وی گفت که ایران عامل مشکلاتی است که امریکا و عربستان در سال های اخیر با آن در منطقه مواجه شده اند! عادل الجبیر گفت: هیچ کس تا حالا جلوی انها نایستاده است.

وی گفت که امریکا باید به طور موثر با دخالت ایران در منطقه مقابله کند. الجبیر ادعا کرد که مذاکرات اخیر امریکا و ایران در بغداد ایران را تشویق کرده است.

الجبیر اضافه کرد که این مذاکرات، تفکر و عقیده ی حکومت ایران را مبنی بر اینکه جایگاه امریکا در منطقه در حال تضعیف است و نفوذش در حال کاهش است، را تقویت کرده است. وی گفت: دو سال پیش زمان گفتگو با ایران بود، اما نه الان.

در ادامه این سند آمده است: سفیر عربستان گفت: ایران از زمان انقلاب 1357 واکنش هایی با قدرت و قاطعیت داشته تا اشتی جویانه.

الجبیر گفت: موضع ملک عبدالله در مورد ایران روشن است.  وی گفت: ملک عبدالله معتقد است که تنها یکبار نمایش قدرت امریکا ، باعث توقف سیاست های توسعه طلبانه ایران و برنامه ی هسته ای این کشور می شود!

وی افزود: روشن است که برنامه هسته ای ایران برای تولید سلاح های هسته ای است!

سفیر عربستان در امریکا متذکر شد که ملک عبدالله این قضیه را قبول ندارد که حمله نظامی علیه ایران باعث محبوبیت احمدی نژاد می شود! الجبیر گفت: ملک معتقد است که برعکس این قضیه اتفاق می افتد!

وی اضافه کرد که عربستان امیدوار است که متحدان احمدی نژاد در انتخابات مجلس در سال 2008 بازنده شوند. سفیر امریکا در عربستان گفت: او سپس به یک ادم بی قدرت تبدیل می شود!

الجبیر در ادامه تصریح کرد: ما نمی دانیم که ایا این باعث می شود که دست و پنجه نرم کردن با این فرد اسان تر شود یا خطرناک تر؟

وی همچنین به توانایی تحریم های اقتصادی برای جلوگیری از ایران برای دستیابی به سلاح های هسته ای مطمئن نبود.

در ادامه این سند ویکی لیکس آمده است: به نظر الجبیر، از وقتی که تهران دارای 3 هزار سانتریفیوژ شد، این کشور توانایی ساخت بمب اتمی را در مدت 3 سال دارد.

وی گفت که مسئولان سعودی می ترسند که تغییرات اتی دولت و جرخه ی انتخابات امریکا به ایران فرصت کافی برای کامل کردن چرخه ی سوخت هسته ای بدهد.

الجبیر اضافه کرد که تحریم های اقتصادی حداقل در حالت کنونی، ممکن است که برای جلوگیری از پیشرفت سریع ایران در خصوص سلاح هسته ای کافی نباشد.

در این سند ویکی لیکس آمده است: وی گفت که تحریم های سخت تر ممکن است که جواب دهد.

سفیر عربستان در امریکا گفت: دو مانع بزرگ برای متوقف کردن برنامه هسته ایران از طریق تحریم های سازمان ملل چین و روسیه هستند.

الجبیر در خصوص روسیه گفت: باید پاچه خواری پوتین را کنیم.

وی تصریح کرد: روس ها می خوانهد که مثل ابر قدرتی که فکر می کنند هستند، با انها رفتار شود.

عادل الجبیر گفت: از نگاه پوتین، او رهبر دومین کشور قدرتمند دنیا است و هنوز امریکا از او به خاطر انتخابات و حقوق بشر انتقاد می کند.

وی گفت که کسب همکاری روسیه در مورد تحریم های علیه ایران نیاز دارد که چنین نگرانی هایی کنار گذاشته شود و بر روی چیزی های مهم و ضروری تمرکز شود که ایران را متوقف کند.

سفیر امریکا در عربستان همچنین توصیه کرد که در خصوص چین هم چنین رویکردی اتخاذ شود.

الجبیر گفت که عربستان می تواند نقش خود را در این قضیه با رشوه دادن به روسیه و چین ایفا کند.

وی گفت: عربستان می تواند به روسیه پیشنهاد همکاری در حوزه انرژی و توافقات اقتصادی را دهد تا این کشور بتواند هر ضرری را که به خاطر کاهش رابطه با ایران متحمل می شود را جبران کند.

عادل الجبیر گفت: ما چنین کارهایی را می توانیم انجام دهیم اما نمی توانیم به انها مشروعیت و احترام بدهیم.

وی ادامه گفت: تنها شما (امریکا) می توانید این کار را انجام دهید.

سفیر امریکا در عربستان گفت: روابط قوی با چین می تواند کلید توقف ایران در دستیابی به سلاح هسته ای باشد.

توضیح سند ویکی لیکس: دیدگاه های عادل الجبیر به عنوان یک مشاور بلندپایه سلطنتی در طی 8 سال گذشته و یکی از معتمدان نزدیک به ملک عبدالله، دنباله روی سیاست پادشاهی سعودی است.

اظهارات او مشخص می سازد که نگرانی های سعودی در خصوص برنامه ی هسته ای ایران در حال افزایش است و اعتماد دولت سعودی به توانایی تحریم های اقتصادی کنونی برای تغییر رفتار ایران محدود باقی می ماند.

وی همچنین به نظر می رسید که معتقد است که تحریم های سخت تر بر روی ایران ممکن است جواب دهد مخصوصا اگر روسیه و چین هم همکاریشان به دست اید، اما این کار هزینه ی زیادی دارد.../تحلیل:انتخاب