اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سازندگان تونل توحید باید پاسخگو باشند


رئیس کمیسیون سلامت شورای شهرتهران در پی آب ریزی مجدد تونل توحید، خواستار معرفی سازندگان تونل به مراجع مربوطه برای پاسخگویی شد.

خبرگزاری ایسنا: رئیس کمیسیون سلامت شورای شهرتهران در پی آب ریزی مجدد تونل توحید، خواستار معرفی سازندگان تونل به مراجع مربوطه برای پاسخگویی شد.

رحمت اله حافظی در تذکر پیش از دستور جلسه علنی امروز شورای شهر تهران با اشاره به ریزش آب در تونل توحید، اظهارکرد: نباید از کنار این موضوع به سادگی گذشت. بر اساس مطالعات صورت گرفته در زمان طراحی و اجرای این تونل به استناد به اینکه در خشکسالی هستیم و سطح آبهای زیرزمینی بسیار پایین است، لایه ایزولاسیون تونل از دستور خارج می شود غافل از اینکه آبهای سطحی مانند نزولات آسمانی، چاه‌ای فاضلاب جذبی منطقه و ترکیدگی لوله های آب شهری هم می تواند تهدیدهای جدی باشد.

وی ادامه داد: امروز شاهد هستیم که حتی با ترکیدن یک لوله چند اینچی نه تنها تردد شهروندان با مشکل مواجه شده بلکه با خردگی بتن توسط املاح موجود در فاضلاب، عمر تونل تهدید شده و تونل دچار آب ریزش و نشت می شود. این موضوع موجب وهن نظام مهندسی کشور شده و به حیثیت نظام مدیریت شهری نیز آسیب رسانده است از این رو به استناد به این مطالب خواهان معرفی تمامی دست اندرکاران این پروژه به مراجع مربوطه برای پاسخگویی هستیم.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در ادامه صحبت های خود با اشاره به ابلاغ فرمت و تیپ اساسنامه شرکت و سازمان های شهرداری تهران گفت: مطابق مصوبه 160.1477.11677 مورخ 22 تیرماه سال 89 ساماندهی سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به شهرداری تهران در موضوع مورد نظر بوده است، اصلاح ساختاری سازمان ها (حذف و ادغام و انحلال برخی از شرکت‌ها که نحوه انجام آن جای بحث مجزا دارد) و تعیین فرمت و تیپ برای اساسنامه سازمان‌ها و شرکت‌ها که مصوب شد.

وی ادامه داد: در مورد اساسنامه ها فرمت تیپ به شهرداری ابلاغ می شود و شهرداری مکلف می شود که اساسنامه شرکت ها و سازمان ها را در این مورد تهیه کرده و در چارچوب بند 15 ماده 71 قانون شوراها و ماده 84 قانون شهرداری ها به تصویب شورای شهر تهران برساند و متعاقبا پس از تایید وزیر کشور مبنای عمل واقع شود.

حافظی همچنین تصریح کرد: در اساسنامه ها اهداف و وظایف و اختیارات اهمیت ویژه ای دارد که بایستی ظرف سه ماه از تاریخ مصوبه ابلاغ شده به تصویب شورا می رسید؛ اما شهرداری تهران در تاریخ 28 شهریورماه 89 طی مکاتبه 8910637085 لایحه اساسنامه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران را ارسال کرده که تا این تاریخ (طی 5 سال) این لایحه هنوز توسط شورا به تصویب نرسیده است.

وی گفت: متاسفانه بدون تصویب این لایحه در شورای شهر، شهرداری تهران در تاریخ 15 دی ماه سال 93 طی مکاتبه 10.1112183 اساسنامه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران را ابلاغ می کند و مهمتر از همه که مبنا نگرانی است در ماده 27 اساسنامه ابلاغی شهرداری تهران اعلام شده، این اساسنامه در تاریخ 22 تیرماه سال 89 به تصویب شورای شهر تهران رسیده است، در حالی که مصوبه مورد اشاره صرفا به عنوان فرمت تیپ اساسنامه شرکت‌ها و سازمان‌ها بوده و اساسنامه اختصاصی سازمان مدیریت بحران نبوده است از این رو ضمن تذکر به شهردار خواستار پاسخگویی هستیم.


ویدیو مرتبط :
عبور از تونل توحید ممنوع! ستون های تونل ترک خورده اند!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دعوت قالیباف به بهارستان / از فروش زمین فرمانیه تا تونل توحید و صدر



اخبار,اخبارسیاسی,قالیباف 

ابتدا شورای شهر دنبال پیگیری تخلف‌‌‏های مالی در شهرداری بود و حالا بهارستان‌نشینان. مباحث مالی و اداری، شرح وظایف، پروژه‌های عمرانی، گزینش و پیمانکاری و بسیاری محورهای دیگر در دستور کار نمایندگان پیگیر تفحص است. ١٠ماهی می‌شود که درخواست تفحص از شهرداری تهران روی میز هیات‌رییسه در نوبت قرار دارد و هنوز اعلام وصول نشده است.

حالا برخی نمایندگان از دعوت قالیباف به مجلس خبر می‌دهند و عده‌ای از لابی برای سکوت در آستانه یک ائتلاف، اما هر چه باشد آن‌طور که «ابراهیم نکو»، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به «شرق» خبر داده، دعوت از شهردار تهران برای پاسخگویی به برخی موارد و گزارش‌های مردمی رسیده به دست نمایندگان، حتمی است و او به زودی در مجلس حضور خواهد یافت. هر چند «رحیم زارع» که از طراحان تحقیق و تفحص از شهرداری تهران بوده، حالا به ائتلاف اصولگرایان اشاره دارد و پاره‌ای مصلحت‌اندیشی‌ها.


نکو می‌گوید «خلأ قانونی می‌تواند در شهرداری یکی از دلایل بروز تخلف باشد. قانون شوراها خلأهای زیادی دارد و هنوز تفویض اختیار نشده، شوراها به جای آنکه به‌مثابه نمایندگان محلی عمل کنند، به واسطه‌گرها تبدیل شده‌اند البته همه شوراها را محکوم نمی‌کنم اما این می‌تواند به بروز تخلف‌ها در شهرداری‌ها منتهی شود. این روزها اگر شما به شهرداری‌ها مراجعه کنید، معمولا در مرحله اول می‌توانید ردپا و سرنخ‌هایی از تخلف ببینید. از فروش تراکم گرفته تا پدیده زیرمیزی و فروش شهر.»


او همچنین به ساخت‌وسازهای تهران و به‌ویژه برج‌سازی‌ها اشاره دارد و اینکه در اغلب این موارد تخلف‌های گسترده‌ای در موضوع فروش غیرقانونی تراکم و موارد دیگر به چشم می‌خورد که همگی فی‌نفسه تخلف است.  نکو به دعوت مجلس از شخص محمدباقر قالیباف، شهردار تهران برای حضور در مجلس و گزارش‌دهی در این زمینه خبر می‌دهد. گویا گزارش‌های مردمی زیادی از مناطق شهرداری تهران به دست نمایندگان رسیده و همین گزارش‌ها در کنار رصدهای انجام شده، محمدباقر قالیباف را به چند قدمی حضور در مجلس و پاسخگویی در این زمینه نزدیک کرده است.


شهرداری‏‌ها از فساد مالی رنج می‌برند
نکو همچنین تاکید دارد که «قراردادهای پیمانکاری و تخلف‌های زیادی از این دست در شهرداری تهران قابل مشاهده است.»


معاون حقوقی شهرداری تهران چندی پیش از ١٢هزار پرونده مفتوح علیه شهرداری در نهادهای مختلف خبر داده بود. در همین حال سازمان بازرسی کل کشور نیز مدتی است در زمینه‌های مختلف تخلف در شهرداری تهران فعال شده و به طور مرتب گزارش می‌دهد. ولی‌الله شجاع‌پوریان، عضو شورای شهر تهران هم در همین زمینه پیش‌تر به «شرق» گفته بود: «شهرداری‏‌ها از فساد مالی رنج می‌برند و ما پیشنهاد تشکیل کمیته مبارزه با فساد در کلانشهر تهران را داریم.»


اصولگرایان در حال ائتلاف‌اند
رحیم زارع از دیگر نمایندگانی که نخستین‌بار موضوع تفحص از شهرداری را مطرح کرده بود، در پاسخ به اینکه چرا این‌همه در پیگیری تفحص تعلل می‌کنید، به طعنه و شوخی به «شرق» می‌گوید: «اصولگرایان در حال ائتلاف‌اند و نمی‌شود به آقای قالیباف‌ گیر بدهیم.»


زارع البته پیش از این نیز بارها در خلال گفت‌وگو با «شرق» تاکید داشت که «این تفحص، اصلا، ابعاد سیاسی ندارد.» او، قالیباف را «اصولگرا» و خودش را نیز «اصولگرا» می‌نامد. به گفته او در این تفحص «هیچ زدوبند سیاسی‌ای در کار نیست. اما حرف‌وحدیث در مسایل مالی شهرداری‌تهران زیاد است و ما به‌عنوان نماینده مردم باید ببینیم اگر جایی کمترین و کوچک‌ترین خطای مالی‌ای صورت گرفته بر آن نظارت کنیم.»


از فروش زمین فرمانیه تا تونل توحید و صدر
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران چندی پیش برای توضیح درباره ساخت‌وساز در «بوستان مادر» به صحن علنی شورای‌شهر رفت و پاسخگوی سوال برخی اعضای شورا بود. علاوه بر اتهام تخلف در «بوستان مادر»، اعضای شورا ماجرای فروش زمین« فرمانیه» به نصف‌ قیمت واقعی را دنبال می‌کنند.

 

محمد حقانی، عضو شورای‌شهر از تخلف در فروش زمین «فرمانیه» خبر داده و تاکید دارد شهرداری‌ تهران، این زمین را متری ١٥میلیون‌تومان خریده و آن‌وقت، به دلایلی، آن را هشت‌ونیم‌میلیون‌تومان به یک‌سازمان فروخته است. پیش‌از این نیز در شورای‌سوم، «خسرو دانشجو»، از اعضای آن موقع شورای‌شهر به هزینه‌های ساخت «تونل توحید» و «بزرگراه صدر» انتقاداتی مطرح کرده بود: «برآوردهای اولیه ساخت تونل توحید ۱۷۰میلیاردتومان بوده اما حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰میلیاردتومان برای آن هزینه شد.» درخواست تفحص از شهرداری تهران یک‌سالی می‌شود که در هیات‌رییسه معطل باقی مانده است.


 اخبار سیاسی  - شرق