اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ساخت نخستین هتل 7ستاره ایران


در حالی‌كه چهارمین سال از زمان كلنگ‌زنی نخستین هتل 7ستاره ایران می‌گذرد این بار عدم همراهی شركت برق رامسر در برق‌رسانی به این پروژه دلیل حركت لاك‌پشتی آن اعلام شد.

اردیبهشت سال 1386 اسفندیار رحیم مشایی،‌ رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، كلنگ نخستین هتل 7ستاره كشور را در روستای سفید تمشك شهرستان رامسر به زمین زد.

پروژه‌ای كه اگر از همان روز اول كلنگ‌زنی آغاز می‌شد طبق برنامه زمان‌بندی عموم پروژه‌های هتل‌سازی در كشور (معمولاً‌ دوره ساخت 5 ساله‌ای را پشت سر می‌گذارند) یك سال دیگر باید به بهره‌برداری می‌رسید. مشایی نیز همان زمان كلنگ‌زنی زمان اتمام این پروژه را 5 سال اعلام كرد.

این در حالی است كه تا به امروز كه دقیقاً 4 سال و یك ماه از زمان مراسم كلنگ‌زنی این پروژه می‌گذرد این پروژه هیچ‌گونه پیشرفتی نداشته است.

سرمایه‌گذار این پروژه كه ایرانی مقیم خارج از كشور است هر بار زمان آغاز این پروژه را به دلایل مختلفی از جمله تأخیر در صدور پروانه از سوی بخشداری،‌ خرید زمین‌های اطراف، تأمین مصالح خاص و... به تأخیر انداخته است، این بار نیز فاضلی؛ معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس علت تأخیر را "عدم برق‌رسانی به منطقه " عنوان می‌كند.




وعده‌ ساخت آكواریوم 8 طبقه، باند هلی‌كوپتر و... در هتل "سماموس "
نام نخستین هتل 7 ستاره ایران "سماموس " است كه از نام بلندترین كوه منطقه رامسر با ارتفاعی بیش از 3600 متر الهام گرفته شده است، كوهی كه در تمام فصول سال پوشیده از برف است و در امتداد دریا بر شهرهای رودسر، كلاچای، چابكسر و رامسر اشراف دارد.

محمود طالبی،‌ مدیر مجموعه هتل‌های زنجیره‌ای سماموس زمانی كه كلنگ این هتل 7 ستاره را بر زمین می‌زند وعده ساخت این هتل را در 7 سال می‌دهد كه شامل 2 برج است و برج اصلی آن هزار واحد اقامتی را شامل خواهد شد.

وی ادامه می‌دهد: این هتل شامل دهكده گردشگری، پاركینگ طبقاتی در 10 طبقه كه هر طبقه آن گنجایش 100 ماشین را دارد و امكانات ارتباطی از طریق فیبرنوری است. 12 سالن همایش خواهد داشت كه مجهز به هزار دستگاه ترجمه همزمان است و PAD هلیكوپتر آن از مقر سازمان ملل متحد الگوبرداری شده است.

سرمایه‌دار این پروژه با اشاره به این مطلب كه معماری این هتل برگرفته از عناصر معماری اسلامی، ایرانی از جمله زیگورات‌های چغازنبیل و شوش است و در طراحی گنبد آن نیز از مساجد اسلامی الگوبرداری شده است، تصریح می‌كند: از مهمترین ویژگی‌های این هتل آكواریوم 8 طبقه است كه از طبقه همكف تا هشتم هتل، آكواریومی از آبزیان دریای خزر تعبیه خواهد شد كه از آب دریا تغذیه می‌كنند.

البته طبق تصویر ابتدایی كه در همان روز كلنگ‌زنی پروژه منتشر شد، عده‌ای معتقد هستند شكل ظاهری این هتل بیشتر از آنكه از عناصر معماری اسلامی بهره برده باشد یادآور نمادهای فراماسونری است.

برآورد تأمین 100 میلیارد تومان بودجه توسط سرمایه‌گذار
در حالی‌كه سرمایه‌دار این پروژه هزینه بهره‌برداری كامل از هتل را 100 میلیارد تومان اعلام كرده است، حسین فاضلی؛‌ معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری عنوان می‌كند كه " مهمترین موضوع در پیشرفت پروژه‌ها تأمین اعتبار است كه خوشبختانه سرمایه‌گذار این پروژه كل هزینه‌ها را خودش تأمین می‌كند و از تسهیلاتی استفاده نخواهد كرد. "

سرمایه‌گذار هتل سماموس در منطقه گردشگری سفیدتمشك رامسر بنابر تشریفات قانونی و اخذ استعلام‌ها و تأیید نقشه‌های معماری در كمیته تخصصی بررسی نقشه‌های معماری در سال 85 موفق به اخذ پروانه ساختمانی هتل 5 ستاره شد اما متقاضی تقاضای واگذاری 4 هكتار از اراضی منابع طبیعی را داشت و به دنبال احداث هتل 7 ستاره بود كه این موضوع در كمیته فنی بررسی طرح‌های گردشگری استان مازندران بررسی شد و با واگذاری 21 هكتار به صورت مجتمع تفرجگاهی و هتل 7 ستاره موافقت شد و موضوع در كارگروه شهرسازی و معماری مطرح و با تعیین كاربری اراضی واگذار شد و الحاق آن به روستای سفیدتمشك موافقت شد و طی آن مقرر شد نحوه دسترسی به سایت، تهیه گزارش زیست محیطی و بهره‌برداری از چشمه‌های موجود در اراضی مزبور با مراجع ذی‌صلاح هماهنگ شود.

در نهایت نقشه‌های معماری هتل 7 ستاره با مساحت زیربنای 175 هزار متر مربع در 52 طبقه و تاسیسات جانمایی به مساحت 25 هزار و 440 متر مربع و پاركینگ 5 طبقه به ظرفیت 480 واحد به تصویب رسید كه سرمایه‌گذار تاكنون تنها با تعداد محدودی ماشین‌آلات از منطقه خاكبرداری كرده است و دلیل عدم پیشرفت پروژه عدم تأمین برق توسط شركت برق رامسر عنوان شده است.

"سماموس " هتلی كه در هر گام به یك مشكل برمی‌خورد
پس از بارها اعلام زمان‌های مختلف برای آغاز پروژه ساخت هتل 7 ستاره سماموس، آخرین وعده‌ای كه از سوی حسین فاضلی؛ معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام شد آغاز ساخت این پروژه در بهمن‌ماه سال گذشته بود.

در جلسه مشترك سازمان میراث فرهنگی با استانداری مازندران موانعی چون خرید زمین‌های اطراف پروژه و صدور پروانه از سوی بخشداری حل شد اما ظاهراً گویی قرار نیست این پروژه آغاز شود.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می‌گوید: كارگاه‌های پروژه هتل سماموس باید با برق كار كنند كه در حال حاضر نیز در این منطقه برق نیست و باید شركت برق رامسر همراهی كند.

فاضلی با اشاره به بازدیدی كه هفته گذشته از این پروژه داشته است، تصریح می‌كند: سرمایه‌گذار پروژه انتظار دارد برای برق‌رسانی در این منطقه دولت كمك كند كه این موضوع در حال حاضر در دست پیگیری است.

7 ستاره‌هایی كه در آسمان یك ستاره هم ندارند
در حالی‌كه در كل كشورهای دنیا كمتر از تعداد انگشتان دست، هتل 7 ستاره وجود دارد در كشور ایران كلنگ‌های بسیاری به نام هتل 7 ستاره به زمین زده شده است كه از جمله آن‌ها می‌توان به هتل 7 ستاره سماموس در رامسر، هتل 7 ستاره اسپیناس در منطقه سعادت‌آباد تهران، هتل 7 ستاره در كنار هتل قو و هتل 7 ستاره كوروش در كیش اشاره كرد.

از ویژگی‌های هتل‌های 7 ستاره دنیا می‌توان منحصربفرد بودن آن‌ها را ذكر كرد یعنی خدمات قابل ارائه در این هتل‌ها از هتل‌های 5 ستاره به مراتب بالاتر باشد. یكی از این هتل‌های 7 ستاره جهان برج‌العرب در امارات است.

در كشور ما در حالی پروژه‌های متعددی از هتل‌های 7 ستاره كلنگ‌زنی شده است كه اگر یكی از آن‌ها با معیارهای جهانی به بهر‌ه‌برداری برسد تحول بزرگی در صنعت گردشگری كشورمان محسوب خواهد شد.

منبع: فارس


ویدیو مرتبط :
هتل آبدوغ در سریال ساخت ایران!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توقف ساخت بزرگ‌ترین هتل ایران



اخباراقتصادی,هتل اسپیناس بهرود

توقف ساخت بزرگ‌ترین هتل ایران

پروژه ساخت هتل اسپیناس بهرود که قرار بود با ظرفیت اسکان سالانه 700‌هزارنفر بزرگ‌ترین هتل ایران باشد، متوقف شد. دلیل این توقف عدم پرداخت تسهیلات مالی وعده‌داده‌شده از سوی مسوولان سابق سازمان میراث‌فرهنگی اعلام شده است.

این پروژه تاکنون 70‌درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما به‌دلیل نرسیدن منابع مالی هم‌اکنون متوقف شده است. مدیرعامل گروه هتل‌های اسپیناس روز گذشته این خبر را به «شرق» اعلام کرد که تاکنون یک ریال یارانه یا وام نصیب این هتل که نماد گردشگری کشور می‌باشد، نشده است. این پروژه که بزرگ‌ترین هتل کشور می‌باشد در آستانه تعطیلی است.

 

آمارهایی که مسوولان این سازمان در زمینه جذب و ورود گردشگران خارجی، مسافرت گردشگران داخلی در سطح کشور و تهیه زیرساخت‌های حوزه گردشگری به‌ویژه در عرصه هتل‌سازی ارایه می‌دادند، بخش مهمی از آمارهای این مسوولان بود.

البته همیشه این آمارها از سوی کارشناسان مستقل و فعالان بخش خصوصی در این حوزه یا تکذیب می‌شد یا مورد انتقاد جدی قرار می‌گرفت. با این همه تا آخرین لحظات فعالیت دولت دهم ارایه آمارهایی از این دست متوقف نشد.

 

یکی از هتل‌هایی که مسوولان این سازمان در دولت دهم در رابطه با آن بیشتر از همه تبلیغ می‌کردند هتل اسپیناس بهرود در تهران بود. این هتل پنج‌ستاره قرار بود شامل 53‌هزار مترمربع بنا با 600 اتاق، 12 سالن برای گردهمایی‌های 50نفره، یک سالن آمفی‌تئاتر هزارو200نفره، 850 محل پارک خودرو و... باشد.

پروژه ساخت این هتل را یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی آغاز کرد اما مسوولان سازمان با وعده ارایه تسهیلات تلاش می‌کردند آن را یکی از نمونه‌های موفق عملکرد خود معرفی کنند. 22 تیر سال 91 بود که حسن موسوی، رییس وقت سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری به‌همراه یک هیات از مسوولان سازمان و ده‌ها خبرنگار از مطبوعات خبرگزاری‌ها و تلویزیون در محل ساخت این هتل حاضر شد و به ارایه گزارش عملکرد دولت در حوزه گردشگری پرداخت.

این بخشی از گفته‌های موسوی در آن برنامه است: «هرکس به هر بهانه در راه توسعه و تعالی ایران قرار گیرد، حتما وابسته به دشمنان و سرویس‌های جاسوسی و بیگانگان است.

 

امروز در کارگاه ساخت این هتل حاضر شدیم که هم تقدیر کنیم و دست همکاری بدهیم و هم اعلام کنیم که هر دو هفته یک‌بار جلسه‌ای را خواهیم داشت که مراحل پیشرفت کار را بررسی کنیم. طبق دستور ریاست‌جمهوری، برنامه استفاده از ردیف خاص تسهیلات برای کمک به توسعه گردشگری و هتلداری و تامین منابع در دستور کار قرار گرفته و امروز ساعت سه بعدازظهر با حضور معاونت سرمایه‌گذاری سازمان و سایر مسوولان، موضوع به تصویب نهایی خواهد رسید و خبر آن به اطلاع مردم خواهد رسید.»

موسوی در ادامه گفته بود: «دولت در کمیسیون ماده 5 موضوع حمایت اعتباری از ساخت هتل اسپیناس بهرود را مورد توجه قرار داده و برنامه تسهیلات 91‌میلیاردتومانی به این پروژه مصوب شده و به بانک عامل یعنی بانک سپه معرفی شده است.»

 

با وجود این وعده‌های رسمی و علنی رییس وقت سازمان میراث‌فرهنگی اما نه از جلسات دو هفته یک‌بار برای پیگیری پروژه خبری شد و نه از پرداخت تسهیلات وعده‌داده‌شده. حتی چند ماه بعد حسن موسوی از سازمان رفت و جای خود را به محمدشریف ملک‌زاده داد، دوره او و دولتی که او مدیرش بود هم در 12 مرداد امسال به سر آمد اما خبری از تحقق وعده‌های داده‌شده نرسید. با این حال مسوولان این سازمان در آخرین روزهای حضور خود در سازمان بارها در گزارش عملکرد خود ساخت این هتل را به‌عنوان بخشی از پروژه‌های زمان مدیریت خود اعلام می‌کردند.

در همین حال اما علی‌اصغر امیری، مدیرعامل گروه هتل‌های اسپیناس در این‌باره به «شرق» می‌گوید: «با وجود آنکه مسوولان سازمان میراث‌فرهنگی در دولت قبل برای پرداخت تسهیلات برای تکمیل این هتل وعده‌های بسیاری به ما دادند و حتی ساعت و زمان دقیق مشخص کردند اما هیچ اتفاق خاصی نیفتاد.

 

این در حالی است که ما تا الان 150‌میلیاردتومان برای این پروژه هزینه کرده‌ایم و اگر این خلف وعده‌های مسوولان سازمان نبود این هتل باید در تابستان سال 91 آماده می‌شد و ما می‌توانستیم از سران کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس کشورهای غیرمتعهد در تهران میزبانی کنیم. اما با اتفاقاتی که افتاد دست‌کم بهره‌برداری از هتل دو تا سه‌سال به تاخیر افتاد. این البته به شرطی است که همین امروز بودجه لازم برای ادامه پروژه به دست ما برسد.»

این سرمایه‌گذار در ادامه در رابطه با سرنوشت ساخت این هتل می‌گوید: «پروژه الان تقریبا تعطیل است و فقط تعداد کمی کارگر در محل حاضرند که کارهای جزیی انجام می‌دهند، در صورتی‌که در این مرحله باید حداقل 500نفر اینجا مشغول به‌کار بودند.

 

به غیر از این الان بخش زیادی از تجهیزاتی که ما برای ساخت هتل از گوشه‌وکنار دنیا و ایران سفارش داده‌ایم به دلیل عدم تامین پول در انبارهای شرکت‌های تولید‌کننده است. مبلمان سفارش‌داده‌شده در اسپانیا، درهای هتل در سوییس و بخش دیگری از تجهیزات هم در ایران و دیگر کشورها بخشی از این تجهیزات هستند.»در همین حال برخی از کارشناسان گردشگری معتقدند با توجه به تعداد اندک گردشگران وارد شده به ایران ظرفیت بخش زیادی از هتل‌های تهران در طول سال خالی است.

امیری در مورد لزوم ساخت این هتل بزرگ و پنج‌ستاره نیز به «شرق» می‌گوید: «ما باید چشم‌انداز درازمدت را در نظر بگیریم، کشور ما در زمینه‌های بسیاری در حال توسعه است و سالانه تعداد زیادی از مسوولان، تجار، کارشناسان و متخصصان و گردشگرانی از کشورهای مختلف دنیا به ایران سفر می‌کنند. بدون تردید برای پذیرایی شایسته از این افراد به محل‌های اسکان و پذیرایی درخور شأن نیاز است.

 

در نظرگرفتن همین امر اصلی‌ترین هدف از ساخت بزرگ‌ترین و لوکس‌ترین هتل ایران بود.» با وجود همه آنچه مدیرعامل گروه هتل‌های اسپیناس به «شرق» گفته است و ادعاهای مسوولان سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری در دولت‌های نهم و دهم برای توسعه زیرساخت‌های صنعت گردشگری حالا پروژه ساخت بزرگ‌ترین هتل ایران به‌دلیل بی‌پولی متوقف شده است. باید دید مسوولان جدید سازمان میراث‌فرهنگی برای ادامه این پروژه چه تصمیمی خواهند گرفت./شرق