اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زیباکلام: ایران از "مرگ بر آمریکا" دور می‌شود



اخبار,اخبار سیاسی,زیبا کلام

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: مجلس ایران در سیاست داخلی و خارجی هیچگاه جایگاهی نداشته و ندارد و زمانی که مجلس در رأس امور بوده، گذشته است.

صادق زیباکلام در نشست بررسی ابعاد سیاسی و امنیتی برجام و قطعنامه 2231 در پژوهشکده مطالعات روابط بین‌الملل بسیج گفت: نفس توافق صورت گرفته از جزئیات برجام مهمتر است. وی افزود: در سایه نتیجه توافق با فضایی که بین ایران و آمریکا به وجود آمده جزئیات مندرج در توافق حل و فصل خواهد شد زیرا قطار برجام که از 24 تیر به راه افتاده بعید است با مشکل خاصی روبرو شود.

 

زیباکلام اظهار داشت: دو بازیگر اصلی این جریان یعنی ایران و آمریکا بنا به دلایلی به نقطه عطف تاریخی در روابط با یکدیگر رسیده‌اند که بعید است این موضوع تغییری پیدا کند.ستون نویس روزنامه های اصلاح طلب تصریح کرد: توافق وین یعنی آغاز پایان شعار مرگ بر آمریکا در ایران که البته من این حرف را در گذشته هم بیان کرده‌ام و هم اکنون تبدیل به صحت سخنان گذشته من شده است.

*ایران امروز بر روی ریل دور شدن از مرگ بر آمریکا
وی گفت: بعد از وین مهمترین، اصلی‌ترین، بنیادی‌ترین و پررنگ ترین واکنش آمریکا ستیزان این بوده که آنها توافق را پایان مرگ بر آمریکا نمی‌دانند و این شعار را همچنان اعلام می‌شود که باز هم این موضوع نشان‌دهنده صحت سخنان من مبنی بر اینکه توافق وین یعنی آغاز پایان شعار مرگ بر آمریکا در ایران است، می‌باشد.

 

زیباکلام افزود: جریان تندرو در ایران مرگ بر آمریکا را به صورت منظم اعلام و تصریح می‌کنند که توافق اخیر خوش‌خیالی پایان مرگ بر آمریکا در ایران است. وی اظهار داشت: ایران هم اکنون بر روی مسیر و ریل دور شدن از مرگ بر آمریکا قرار گرفته است. لذا باید بگویم که ما از مراحل اصلی توافق عبور کرده‌ایم.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: عزم و اراده‌ای جدی در آمریکا برای دور شدن از مرگ بر آمریکا ایجاد شده که در این زمینه بهتر است بگویم که طرف مقابل واقعیت جمهوری اسلامی ایران را پذیرفته است.

*پس از 24 تیر جریان مرگ بر آمریکا تغییر کرده
وی افزود: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکایی‌ها گیج و مبهوت از این رخداد بودند و نمی‌توانستند بپذیرند که شاه پهلوی در ایران سقوط کرده ولی حالا این واقعیت اجتناب‌ناپذیر را پذیرفته‌اند. زیباکلام با اشاره به دیدار برخی مقامات ایرانی و آمریکایی‌ پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: ابراهیم یزدی وزیر خارجه، مهدی چمران وزیر دفاع، مهدی بازرگان نخست‌وزیر دولت موقت در برابر هیأتی از حاکمیت آمریکا که برژینسکی مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور نیز در آن جمع حضور داشت رو در رو با یکدیگر گفت‌وگو کردند و آمریکایی‌ها در این جلسه به هیأت ایرانی به صراحت اعلام کردند انقلاب اسلامی و سقوط رژیم پهلوی را پذیرفته‌اند ولی شوروی را دشمن دو طرف می‌دانند.

وی افزود: وقتی هیأت ایرانی به تهران بازگشت جریان عظیم مرگ بر آمریکا در کشور به راه افتاد که این تفکر تا 24 تیر امسال همچنان حاکم بوده اما پس از توافق تغییر پیدا کرده است. زیباکلام گفت: در ایران باید بپذیریم که رسیدن به نقطه‌ای که پایان مرگ بر آمریکا به وجود آید مدت‌هاست که ایجاد شده ضمن اینکه آمریکایی‌ها هم واقعیت جمهوری اسلامی را پذیرفته‌اند.

وی افزود: اگر توافق وین را ملاک و دستورالعمل قرار دهیم بهتر است بدانیم ابهامات زیادی را با خود به همراه دارد. ستون نویس روزنامه های اصلاح طلب با انتقاد از ساخت مرکز غنی‌سازی فردو افزود: در دل یک کوه بین تهران و قم ساخت و ساز گسترده و تأسیسات خاص و هزینه‌های فراوانی صورت گرفته که هدف اصلی آن مقابله در برابر حملات هوایی دشمن و از بین نرفتن زیرساخت‌های هسته‌ای بوده در حالی که این سؤال را دارم که این همه هزینه و وقت در فردو از بین رفته تا چه چیزی را به دست بیاوریم در حالیکه هم اکنون فردو به مرکز تحقیقاتی دارنده مواد بدون شکاف‌ تبدیل شده است.

زیباکلام اظهار داشت: توافق را نباید تنها در چارچوب اهداف از پیش تعیین شده نگاه کرد که در آن صورت از صدر تا ذیل توافق زیر سوال خواهد رفت لذا معتقدم که اینگونه نگاه کردن خطاست. وی تصریح کرد: صنعت هسته‌ای به عنوان ابزاری برای آمریکاستیزی در ایران به وجود آمده است.زیباکلام خاطرنشان کرد: مسئله هسته‌ای ایران از سال 1382 که سازمان مجاهدین، اقدامات ایران را در این زمینه افشا کرد، ایجاد شد نه از زمان فعالیت‌های دولت هاشمی رفسنجانی.

*اقدامات مخفیانه هسته‌ای ایران لزومی نداشته
وی خاطرنشان کرد: صنعت هسته‌ای ایران تنها برای غنی‌سازی به منظور تولید برق هسته‌ای و تولید رادیودارو ایجاد شده بود پس چه لزومی داشت که اقدامات مخفیانه در نطنز صورت گیرد.وی گفت: پرونده هسته‌ای ایران از زمان افشای اقدامات ایران در نطنز توسط منافقین ایجاد شد و پس از آن موضوع هسته‌ای به مسئله‌ای برای بهره‌برداری آمریکاستیزی به عنوان بیرق و پرچم تبدیل شده است. زیباکلام گفت: دولت خاتمی تمام تلاش خود را در دو سال پایان حکومتش را برای عدم ایجاد خاکریز بین ایران و آمریکا با برخی اقدامات داوطلبانه انجام داد که موفق نشد.

وی افزود: احمدی‌نژاد تمام تلاش خود را انجام داد که صنعت هسته‌ای را به مسئله‌ای برای آمریکاستیزی تبدیل کند و پس از آن بود که روز ملی هسته‌ای در کشورمان اعلام شد در حالی که از همان موقع صنعت هسته‌ای از حالت اولیه خود خارج و به جنگ عقیدتی و ایدئولوژیک تبدیل شد.

*مسئله هسته‌ای از منافع ملی خارج شده
زیباکلام خاطرنشان کرد: در راهپیمایی‌های بین سال‌های 84 تا 87 مسئله هسته‌ای تبدیل به آوردگاهی برای آمریکاستیزی شده و از مسیر منافع ملی خارج و به اصطلاح بگرد تا بگردیم رسیده بود.

 

این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: از صنعت هسته‌ای استفاده و بهره برداری خاصی برای پیش‌برد غرب‌ستیزی و آمریکاستیزی صورت گرفته است و مشکل از زمانی ایجاد شد که تندروها به جای اینکه دلیل مخالفت آمریکا و غرب با صنعت هسته‌ای را بیان کنند، اعلام کردند آمریکا و غرب با پیشرفت ایران در صنعت هسته‌ای و طی کردن مدارج علمی مخالف هستند.

وی تصریح کرد: هیچ پیشرفت اقتصادی و علمی در داشتن هسته‌ای وجود ندارد که نمونه آن وضعیت پاکستان است ضمن اینکه تندروهای کشورمان اعلام می‌کردند غرب و آمریکا با اینکه ایران، هسته‌ای شود و مدارج علمی و اقتصادی و جایگاه ویژه و برتر داشته باشد مخالف هستند در حالی که این موضوع دروغی بزرگ به ملت ایران بود.

*اقدامات ایران در فردو، نطنز و اراک در اساس مخالفت با آمریکا
زیباکلام افزود: دلیل مخالفت غرب با ایران بر سر هسته‌ای شدن این است که جمهوری اسلامی بارها با افتخار اعلام کرده ما به دنبال نابودی رژیم صهیونیستی هستیم در حالی که برزیل و کشورهای دیگر که دارنده صنعت هسته‌ای هستند، هیچگاه اینگونه سخن نگفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: هیچ کدام از اقدامات و فعالیت‌های ایران در فردو، نطنز و آب سنگین اراک در راستای منافع ملی ایران نبوده و فقط بر اساس مخالفت با آمریکا صورت گرفته که فعلاً متوقف شده است.

 

ستون نویس روزنامه های اصلاح طلب با بیان اینکه وقتی دولتی مجموعه‌ای از توافقات را می‌پذیرد دولت بعدی نمی‌تواند اصل، فرع و جزئیات توافق را رد کند، اظهار داشت:‌ دولت بعدی آمریکا و ایران نمی‌توانند توافق را رد کنند زیرا به جز این دو کشور آلمان، اتحادیه اروپا، روسیه و چین هم توافق را امضاء کردند.

وی با تأکید بر اینکه افکار عمومی در ایران موافق برنامه هسته‌ای نیستند، گفت: اگر به تعطیلات نوروز سال 94 نگاهی بیندازیم متوجه تأثیر اخبار مذاکرات بر زندگی مردم و انعکاس شادمانی آنان در طول تعطیلات نوروز و در تیرماه خواهیم بود.

*مردم ایران موافق برنامه هسته‌ای نیستند
وی با تأکید بر اینکه افکار عمومی نشان داده که موافق برنامه هسته‌ای حکومت جمهوری اسلامی نیست، گفت: مردم به دنبال عدم ادامه بحران هسته‌ای در کشورشان هستند و اگر کوچکترین نظرسنجی از لایه‌های مردم صورت گیرد نشان داده می‌شود که مردم به هیچ وجه موافق برنامه هسته‌ای نیستند.

زیباکلام افزود: گنبد عدم اعتقاد به برنامه هسته‌ای ایران ترک برداشته و این تخم لق گذاشته شده و دیگر کسی به راحتی نمی‌تواند انتقادات ایجاد شده به حکومت ایران در خصوص ادامه برنامه هسته‌ای و همچنین بحران ایجاد شده را از بین ببرد.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، افزود: سیاست خارجی ایران در منطقه ظرف یک دهه گذشته منتهی به گسترده‌تر و زیادتر شدن اختلافات بین تشیع و تسنن شده است.وی افزود: اگر فضای سیاسی در کشورمان بازتر شود مطمئناً به جنبه‌های مختلف سیاست خارجی ایران سؤالات و انتقادات جدی‌تری مطرح وارد خواهد شد.

*نزدیکی ایران و آمریکا پس از ظهور داعش در منطقه
وی گفت: در منطقه خاورمیانه تغییر و تحولات زیادی با بروز داعش به وجود آمده است که این موضوع باعث نزدیکی ایران و آمریکا، ایران و عربستان و همچنین ایران و اعراب شده که البته دلیل اصلی آن فعالیت‌های رادیکالی اهل تسنن بوده است.

 

زیباکلام اظهار داشت: ایران و آمریکا در افغانستان اشتراک نظر و وحدت استراتژیک دارند ضمن اینکه ایران و آمریکا در عراق نظر مشترک در خصوص افزایش ثبات و قدرت حکومت حیدر العبادی و قاطعیت حکومت مرکزی این کشور دارند همچنین ایران، آمریکا و عربستان به دنبال عدم حضور القاعده در یمن هستند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نگرانی‌های جناح تندرو در ایران این است که آنها متوجه شده‌اند ایران با آمریکا در عراق، افغانستان و یمن در حال همکاری البته به صورت غیرمستقیم و غیر اعلامی است البته در لبنان نیز چنین وضعیتی وجود دارد.

*زمان در راس بودن مجلس گذشته است
وی در خصوص بحث بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس ایران در سیاست داخلی و خارجی هیچگاه جایگاهی نداشته و ندارد و زمانی که مجلس در رأس امور بوده، گذشته است و هم اکنون امور در کشور ما در حال رفت و آمد پشت سر هم هستند اما نمایندگان مجلس در حال زندگی خود می‌باشند.زیباکلام خاطرنشان کرد: آمریکاستیزی ارتباطی با انقلاب اسلامی ایران نداشته زیرا مردم ما برای به دست آوردن اهداف دیگری انقلاب کرده‌اند، پس بهتر است بگوییم که انقلاب اسلامی، آمریکاستیزی را ربوده است.

 

ضمن اینکه آمریکاستیزی کاربرد خاصی در سیاست داخلی کشورمان داشته اما مدتهاست که کشورمان با آمریکا ستیزی مشکل پیدا کرده زیرا قشر جوان ما تحصیلات بالایی پیدا کرده‌اند و افکار عمومی بازتر شده است و این موضوع به مخالفت با آمریکاستیزی کمک کرده و وضعیت را برای کسانی که پشت آمریکاستیزی سنگر گرفته‌اند، سخت کرده است.

زیباکلام خاطرنشان کرد: آمریکاستیزی تبدیل به هویت جریان اصولگرایی تندرو شده و اگر آمریکا ستیزی و مرگ بر آمریکا را از آنها بگیریم جریان اصولگرا چیزی برای سخن گفتن ندارد. وی افزود: کسانی که اصرار بر آمریکاستیزی دارند جلوی پیشرفت و توسعه کشورمان را گرفته‌اند.

اخبار سیاسی - بهار


ویدیو مرتبط :
انیمیشن عشق مرگ و ربات ها (فصل 1 قسمت 5) Love, Death & Robots

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شان استون: به احمدی نژاد گفتم بس کنید این ماجرای مزخرف "مرگ بر آمریکا" را ! / کارتر برای مذاکره به ایران برود



اسرائیل , سلاح هسته ای , حمله به ایران , انرژی هسته ای

 

برنامه ی " اورایلی فاکتور" فاکس نیوز ، گفتگویی با شان علی استون در خصوص سفرش به ایران و گرویدن او به اسلام داشته است. وی در این مصاحبه به شدت از ایران در مقابل اظهارات تند "اورایلی" مجری شبکه ی فاکس نیوز دفاع کرد.

اورایلی مجری این برنامه دارای دیدگاه به شدت افراطی حامی اسرائیل و ضد ایرانی است و حتی در بخشی از اظهاراتش، مردم ایران را متعصب و بی ثبات دانسته و حتی احمدی نژاد را با هیملر مقایسه کرده است!

متن این گفتگو در پی می آید:

اورایلی: امشب با شان استون 27 ساله، پسر اولیور استون که در روز ولنتاین به اسلام گروید، گفتگویی داریم. استون جوان، فیلمساز است و با سفر به ایران به دنبال تولید فیلمی در مورد شعر فارسی بود. او هم اکنون از نیویورک به ما ملحق می شود.

خب، شان، ما از تو گلایه ای نداریم که چرا مسلمان شدی. ما همه ی انسان های مذهبی باوجدان را تحسین می کنیم. اما ارتباط تو با ایران جالب است به این دلیل که، این کشور دشمن امریکا و بسیاری از کشورهای دیگر در جهان است. من همین چند دقیقه پیش شنیدم که سرهنگ "پیترز" می گفت، اسرائیل ممکن است که در حال اماده کردن خود برای حمله به ایران باشد. تو در این مورد نظرت چیست؟

شان استون: خب، در وهله ی اول،باید بگویم که  با کلمه تغییر دین موافق نیستم. به این خاطر که معتقد نیستم، کسی بتواند از یک خدا دوباره به همان خدا بگروید.

من به خدای یهودیان و مسیحیان هم معتقدم. فکر می کنم که شما در مورد اسلام دچار سو تفاهم شده اید که می گویید الله،  خدای متفاوتی است. این اسم، تنها نامی متفاوت از باقی اسامی است. خب، من اسلام را پذیرفتم و فکر می کنم که حرکت مهمی هم انجام دادم.

همچنین، از نظر سیاسی، اگر بخواهید که تاریخ منطقه را درک کنید و بفهمید،  باید بدانید که فارس ها 1400 سال است که مسلمان هستند. در ایران یهودیان زیادی زندگی می کنند و من با انها در اصفهان، مکانی که در آن مسلمان شدم، صحبت کردم.

همانطور که می دانید، مردم ایران، مردم بسیار باهوشی هستند. من گفتگوی بسیار خوبی با سیاستمداران ایرانی داشتم. من دیدار کوتاهی با رئیس جمهور ایران داشتم.  من همچنین با مشاور رهبر عالی ایران دیدار کردم.

در تمام دیدار من این جمله را تکرار می کردم و البته خیلی هم صریح بیان می کردم. به انها می گفتم: بیایید این ماجرای مزخرف "مرگ بر امریکا" را تمامش کنید.

باید بدانید که آن ها با دولت امریکا مشکل دارند و ان هم با امپریالزیم ارتباط دارد که به عنوان سیاستی مداوم از زمان امپراطوری بریتانیا وجود داشته است. اما انها متوجه دیدگاه من هستند.  فکر می کنم که بودن در ایران و گفتگو کردن و مذاکره انجام دادن منجر به تصحیح چهره آمریکا می شود.

اورایلی: خب، من از تو گلایه ای ندارم که چرا ایران بودی. مهم این است که چطور خودت را به انها ارائه می کنی. همانطور که می دانی، پدرت شخص جنجالی است، چراکه در مورد چاوز و فیدل کاسترو سخنانی به زبان آورده بود.

اما فردی مثل احمدی نژاد وجود دارد. تو گفتی که با او دیدار کوتاهی داشتی . او اعلام کرد که هولوکاست هرگز اتفاق نیافتاده است و اگر می توانست ، اسرائیلی ها را به دریا می انداخت.  تو  در واقع با یک ادم تندرو رو به رویی. این مرد متعصب است.

سفر تو به ایران مثل این می ماند که تو به المان در دهه 1930 رفتی و با هیملر صحبت کردی! و در این گفتگوها با این اشخاص سعی می کردی که این افراد را به سمت حرکت در راه عقلانیت سوق دهی.(هاینریش هیملر، فرمانده اِس اِس و یکی از بانفوذترین افراد آلمان نازی بود. او اِس اِس و سازمان‌های وابسته به آن را رهبری می‌کرد. او به دلیل نظم و انضباط و دقت بسیار معروف است)

تو در حقیقت در انجا به عنوان یک سرباز دیده می شوی. تو در انجا به عنوان کسی که ازش سو استفاده می شود، دیده می شوی. به این دلیل که تو در خانواده ی مشهوری متولد شده ای.

استون: انهم می تواند درست باشد. در مورد احمدی نژاد باید بگویم، شما مقداری در مورد او دچار سو تفاهم شدید، به این دلیل که در این کشور احزاب زیادی وجود دارد و او چیزهای حساسیت برانگیزی را گفته است مثل محو اسرائیل.

اورایلی: صبر کن، صبر کن. یک چیزی را که او گفته را نمی توان انکار کرد. او بود که گفت هولوکاست هرگز اتفاق نیافتاده است. بابا پدر تو یهودی است.

استون: من کاملا موافقم، کاملا. باید بگویم که اصلا نمی شود هولوکاست را انکار کرد. حرفی که احمدی نژاد در خصوص هولوکاست می زند این است که این موضوع در اروپا اتفاق افتاده است، پس چرا باید مردم فلسطین را تحت تاثیر خود قرار دهد. نکته ی مهم تر این است که دیالوگ باید در خاورمیانه اغاز شود.

اورایلی: ما هم داریم سعی خودمان را می کنیم.

استون: باید بگویم که خیلی علاقه دارم،  برای مثال جیمی کارتر به ایران برود و مذاکره با ایران را اغاز کند.

اورایلی: فکر نمی کنم که جیمی کارتر به ایران برود . منظورم این است که او خاطره ی خوبی از اولین برخوردش با انها ندارد.انها شکستش دادند.

استون: بله انها شکستش دادند.

اورایلی: تنها 30 ثانیه زمان باقی مانده است، ایا مشکلی با اینکه ایران سلاح هسته ای داشته باشد داری.؟

استون: خیر، من مشکلی ندارم. به خاطر اینکه ایران یک جمهوری است. و در انجا احزاب وجود دارد. بسیار شبیه به کشورما. از نظر اقتصادی، اشوب و نارامی زیادی در ایران وجود دارد. من فکر می کنم که انجا هم می تواند در هفته اینده ، چند ماه دیگر یا سال اینده جنبش "اشغال تهران" به وجود بیاید . این هم به خاطر ان است که ایران کشور داینامیک و پویایی است.

اورایلی: بله کشور داینامیکی است اما در واقع تو داری سلاح هسته ای به دست مردم و آدم های متعصب و بی ثباتی می دهی! این نظر من است و نمی توان به انها اجازه ی این کار را داد.

آقای استون، از شما برای حضور در برنامه ما تشکر می کنیم..../انتخاب