اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زنی که القاعده برای آزادیش تلاش می‌کند



اخبار,اخباربین الملل,گروه تروریستی القاعده


 اخبار بین الملل - زنی که القاعده برای آزادیش تلاش می‌کند

طالبان خواهان معاوضه یک زن با سرباز ارتش آمریکا بود. داعش پیشنهاد مبادله وی با خبرنگار آمریکایی را مطرح کرد. چرا گروه های تروریستی خواهان آزاد کردن عافیه صدیقی از دست ایالات متحده هستند؟

به گزارش ایسنا،نقل از فارن پالسی در ادامه افزود: دو سال پیش یک گروه ارشد از مقامات امنیت ملی آمریکا با پیشنهاد وسوسه انگیزی از سوی مقاماتی در پاکستان روبرو شدند. اگر آمریکا یک زن پاکستانی که به جرم قتل در زندان تگزاس به سر می برد را آزاد کند، اسلام آباد تمام تلاش خود برای آزاد کردن بوئی برگدال، سرباز ارتش آمریکا که از سال 2009 گم شده بود و تصور بر این بود که توسط نیروهای طالبان در پاکستان اسیر شده را به کار خواهد بست.

به گفته مقامات فعلی و سابق آمریکا که از این پیشنهاد آگاه بودند، مشاوران امنیت ملی باراک اوباما این پیشنهاد را نپذیرفتند. استدلال مقامات آمریکایی این بود که آزاد کردن یک زندانی، عافیه صدیقی که مزدور القاعده بوده و در سال 2010 به دلیل تلاش برای به قتل رساندن آمریکایی ها در افغانستان محکوم شد، سیاست دولت آمریکا مبنی بر اینکه به گروه های تروریستی امتیاز نمی دهد را نقض می کند.

ضمن اینکه یک جنگجوی خطرناک را به جامعه باز می گرداند. صدیقی 42 ساله که در دایره مبارزه با تروریسم با عنوان «بانوی القاعده» شناخته شده، با سردسته حادثه 11 سپتامبر، خالد شیخ محمد در ارتباط بوده و یکبار هم در لیست معروف ترین تروریست های تحت تعقیب اف‌بی‌آی قرار گرفت. وی که تحصیل کرده موسسه فناوری ماساچوست یا ام‌آی‌تی (برترین دانشگاه جهان) است در سال 2008 در حالی در افغانستان دستگیر شد که مواد شیمیایی از جمله سیانید سدیم، اسناد و اطلاعاتی در مورد چگونگی ساخت تسلیحات شیمیایی را با خود داشت.

با وجود آنکه مقامات آمریکایی هرگز مسئله معاوضه صدیقی را جدی نگرفتند، برگ برنده چندین ساله تروریست ها و شبه نظامیانی بوده که آزادی وی را شرط آزادی تعدادی از زندانیان آمریکایی و اروپایی طی سال های اخیر قرار داده اند. این شبه نظامیان بارها تهدید کرده بودند که اگر صدیقی آزاد نشود، برگدال را اعدام می کنند. و گروه تروریستی داعش که هفته گذشته جیمز فولی، خبرنگار آمریکایی را به قتل رساند نیز خواستار آزادی صدیقی در قبال جان فولی شده بود.

روز سه شنبه داعش بار دیگر خواستار آزادی این زن در قبال آزادی زن آمریکایی 26 ساله ای شد که سال گذشته در سوریه حین همکاری با گروه های کمک بشردوستانه ربوده شد. مقامات آمریکایی معتقدند که داعش دست کم چهار آمریکایی، از جمله استیون استلوف، خبرنگار این کشور را زندانی کرده است. این شبه نظامیان همچنین برای تحویل این زن جوان آمریکایی طلب 6/6 میلیون دلار پول را مطرح کرده اند.

به گفته یک قانون گذار آمریکایی با وجود آنکه کاخ سفید همچنان از مطرح کردن گزینه آزادی صدیقی در مذاکره برای زندانیان آمریکایی امتناع می کند، تیمی در وزارت دفاع پیشنهاد معامله وی با اسرای آمریکایی را مطرح می کند.

بحث اینکه آیا دولت آمریکا باید باج بدهد یا مبادله زندانی را برای آزاد کردن اسرای آمریکایی انجام دهد یا خیر، پس از قتل فولی تشدید شد. آمریکا برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی باج نمی دهد. برخی کارشناسان تروریسم می گویند به همین دلیل است که احتمال ربوده شدن آمریکایی ها کمتر است. اما برخی اسرای سابق و خانواده هایشان از دولت می خواهند که اگر چنین اقدامی باعث آزادی آمریکایی ها می شود، کاری کنند.

جو کاسپر، سخنگوی دانکن هانتر، یکی از اعضای ارشد کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا که از منتقدان عدم همکاری دولت اوباما برای آزادی زندانیان آمریکایی است، می گوید گزینه صدیقی در پرونده برگدال هرگز به دست چاک هگل، وزیر دفاع آمریکا نرسید و مقامات ارشد دولت تاکید می کنند که از هرگونه پیشنهادی از سوی واحد پنتاگون برای ارائه پیشنهاد آزادی صدیقی در مذاکرات مربوط به گروگان گیری بی اطلاع بودند.

با این حال برگدال که مبادله وی با صدیقی مطرح شده بود، در نهایت در ماه می سال جاری میلادی با پنج زندانی برجسته طالبان که در گوانتانامو بودند، معاوضه شد. این تبادل مورد انتقاد قرار گرفت چراکه نوعی امتیازدهی به گروه های شبه نظامی و یک خطر بالقوه امنیتی محسوب می شد. آژانس های امنیتی آمریکا دو سال پیش نتیجه گرفته بودند که این زندانیان در نهایت اقدامات خصمانه ای علیه آمریکا صورت خواهند داد.

مقامات فعلی و سابق آمریکا می گویند معاوضه پنج عضو طالبان با برگدال در راستای معاوضه زندانیان در زمان جنگ و بخشی از تلاشی گسترده تر برای آغاز مذاکرات صلح با طالبان و پایان دادن به جنگ در افغانستان بوده است.

کیتلین هایدن، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در اینباره به فارن پالسی گفت: «نمی خواهم وارد هیچیک از بحث داخلی در این مورد شوم. عافیه صدیقی به اتهام تلاش برای قتل و حمله به مقامات و کارکنان آمریکا در افغانستان محکوم به 86 سال زندان است و دولت آمریکا در راستای سیاست همیشگی خود به گروگان گیران امتیاز نمی دهد. چنین اقدامی باعث می شود آمریکایی های بیشتری با خطر گروگان گیری روبرو شوند.»

صدیقی در پاکستان شهرت زیادی دارد و سرزنش وی در سال 2010 از سوی آمریکا اعتراضات بسیاری را موجب شد. بر اساس اطلاعات وزارت خارجه امریکا «واکنش به حکم صدیقی به اخبار صفحه نخست تمام روزنامه های مهم تبدیل شد و تعدادی از مقالات مطبوعاتی آمریکا را محکوم کرده و این مسئله را سرزنش کردند. ضمن اینکه برخی پاکستانی ها به دولت خودشان معترض بودند که نتوانسته صدیقی را بازگرداند و در مقابل حکم آمریکا سکوت کرده است.»

در پاکستان یک گروه از شبه نظامیان نیز که خود را تشکیلات عافیه صدیقی نام نهاده اند، برای انتقام گیری از دولت به تاسیسات دولتی حمله می کنند. گزارش ها حاکی از آن است که بمبگذاری در یک خودروی پلیس در پیشوار که منجر به کشته شدن دو مامور پلیس در سال 2012 شد و حمله 2013 به یک مجتمع قضایی که چهار کشته و بیش از 50 زخمی برجای گذاشت از سوی این گروه طرفدار صدیقی انجام شده بود.

آزادی صدیقی در چندین مذاکره سطح پائین در مورد زندانیان مطرح شده و این مسئله تنها محدود به شهروندان آمریکایی نبوده است. در سال 2010 طالبان خواستار آزادی وی در قبال آزادی لیندا نورگرو، یک امدادگر انگلیسی شدند. یک سال بعد یکی از مقامات ارشد طالبان پیشنهاد معاوضه وی با دو شهروند سوئیسی که در بلوچستان ربوده شده بودند را مطرح کرد. ایمن الظواهری، رهبر القاعده نیز خواستار آزادی صدیقی در مقابل آزادی وارن وینستین که در سال 2011 در پاکستان ربوده شد و حال در بازداشت القاعده است، شده بود.

 

 اخباربین الملل  - ایسنا


ویدیو مرتبط :
اسلحه as-50 --تحویل پیشرفته ترین سلاح ها به القاعده سوریه یکی از هدایای اوباما و ... به القاعده در سوریه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اتهام‌زنی سرکرده «القاعده» علیه ایران و حزب‌الله



ایران و حزب‌الله,اخبار مطبوعات

اتهام‌زنی سرکرده «القاعده» علیه ایران و حزب‌الله

نگرانی دولت آمریکا از بخش هایی از طرح تحریم های جدید ایران، استقبال نتانیاهو از تحریم های جدید، تغییر رویکرد ایران در ارسال کمک های خود برای گروه های فلسطینی در غزه، اظهارات توهین آمیز یک نماینده مجلس ترکیه علیه ایران و اتهامات سرکرده القاعده علیه ایران و حزب الله، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، در پی وضع تحریم های جدید از سوی مجلس نمایندگان آمریکا علیه ایران، بخشی از مطالب امروز مطبوعات جهان به این موضوع اختصاص یافته است.

خبرگزاری کویت با انتشار مطلبی در این زمینه، از نگرانی دولت اوباما نسبت به این تحریم های جدید سخن گفته است. به نوشته این خبرگزاری، دولت اوباما از این طرح که درست سه روز پیش از آغاز به کار رسمی رئیس جمهور جدید تصویب شد، حمایت نمی کند. «ماری هارف»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این زمینه گفته دولت آمریکا نسبت به بخش هایی از این طرح نگرانی هایی دارد و از طریق تماس با کنگره، قصد دارد این طرح را برای رأی گیری در سنا اصلاح کند. وی گفته هرگونه تحریمی علیه ایران، باید به شیوه «مسئولانه» وضع شود!

این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل از اقدام مجلس نمایندگان در وضع تحریم های جدید تقدیر کرده است. به نوشته «تایمز اسرائیل»، نتانیاهو ضمن استقبال از تحریم های جدید، اظهار داشته: «پس از انتخابات ایران، مجلس نمایندگان پیام صریحی را برای حکومت ایران فرستاد مبنی بر اینکه تا زمانی که ایران تعهدات خود را انجام نداده و تلاش خود برای دستیابی به توانایی سلاح هسته ای را متوقف نکرده، فشار افزایش خواهد یافت... ما در مورد ایران، تنها بر اساس رفتارش قضاوت می کنیم». این روزنامه به موضع ایران در قبال تحریم های جدید نیز اشاره کرده و می نویسد از دید ایران، نه تنها این تحریم ها به حل مسئله هسته ای ایران کمکی نمی کند، بلکه باعث پیچیده تر شدن موضوع نیز می شود.

در مطلبی مربوط به فلسطین، روزنامه «نیویورک تایمز» به موضوع روابط ایران با سازمان های فلسطینی پرداخته و می نویسد در غزه، ایران متحد دیگری را به جای حماس یافته و حمایت های خود را به این متحد معطوف کرده است. به نوشته این روزنامه، کمک های ایران که در قالب غذا، کالا و موارد دیگر به غزه ارسال می شود، پیش از این عمدتاً به دست حماس می رسید، اما اکنون این کمک ها مستقیماً برای جنبش جهاد اسلامی ارسال می شود و اعضای این جنبش، توزیع آن را در منطقه، از جمله سهیم کردن حماس در این کمک ها را بر عهده دارند. بر خلاف حماس، جنبش جهاد اسلامی طی سال های اخیر همواره از مواضع ایران در مسائل گوناگون منطقه ای حمایت کرده است.

با این حال، یک مقام ترک طی اظهاراتی علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شده ایران هیچ اهمیتی به جهان اسلام و مسلمانان نمی دهد. به نوشته «تودی زمان»، آیهان صفر اوستون، رئیس کمیته بازرسی حقوق بشر پارلمان ترکیه مدعی شده ایران هیچ گونه واکنشی به سرکوب مسلمانان نشان نداده و سیاستی خودمحورانه را دنبال می کند. وی با اشاره به وقایع اخیر در مصر و درگیری های خشونت بار پس از سقوط مرسی و موضع ایران در این زمینه، اظهار داشته ایران انتظار دارد کل جهان اسلام در خدمتش باشد و خود هیچ قدمی برای کمک به آن ها بر نمی دارد. وی در ادامه اظهارات توهین آمیزی را درباره نظام جمهوری اسلامی بیان کرده است. اوستون همچنین راهبرد ایران در قبال جهان اسلام را «مکارانه» توصیف کرده است.

در نهایت، «عرب نیوز» اظهارات اخیر «ایمن الظواهری»، سرکرده القاعده را بازتاب داده که اظهاراتی را علیه ایران و حزب الله مطرح کرده است. به نوشته این روزنامه، ظواهری گفته حزب الله با فعالیت های خود نشان داده که «ابزاری برای توسعه طلبی» ایران است. وی گفته سخنان سید حسن نصرالله در تأیید حضور نیروهای حزب الله در سوریه، «نقابی که همواره وی پشت آن مخفی بوده را کنار زده است». وی نصرالله را مسئول اجرای «برنامه های صفوی های (ایرانیان) تکفیری» دانسته و مجموعه اتهامات دیگری را نیز متوجه ایران و حزب الله کرده است. /تابناک