اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زنگ خطر افزایش قیمت مسکن به صدا درآمد



گزارش مرکز آمار، از کاهش تولید مسکن در کشور به کمترین رقم در دو دهه اخیر خبر می‌دهد که نتیجه رکود شدید در اقتصاد و به‌ویژه بخش مسکن است و زنگ خطر برای آینده این بازار به صدا درآمده است.

گروه اقتصادی مشرق مطابق گزارش مرکز آمار، در سال 1393 تعداد 135 هزار پروانه ساختمانی در کل کشور صادر شد که از لحاظ تعداد، کمترین رقم در 2 دهه اخیر یعنی از سال 1371 تاکنون محسوب می‌شود که در آن سال 124 هزار پروانه ساختمانی صادر شده بود.

اطلاعات پروانه‌های ساختمانی صادرشده توسط شهرداری‌های کشور نشان می‌دهد از دهه 1370 بدین سو تعداد صدور پروانه ساختمانی در کل کشور با وجود نوسانات در برخی سال‌ها در مجموع با رشد ملایمی همراه بوده است.

اخبار,اخباراقتصادی,قیمت مسکن


دوره 8 ساله 1384 تا 1392 دوران اوج رونق مسکن‌سازی در کشور بوده است به طوری که به طور میانگین سالانه برای 221 هزار واحد مسکونی پروانه ساخت صادر شده است.

رکورد بالاترین رقم صدور پروانه‌های ساختمانی نیز به سال 1386 بازمی‌گردد که در آن سال 268 هزار پروانه ساخت مسکن صادر شد.
 
با این حال، در سال گذشته وضعیت ساخت مسکن در کشور به شدت افت پیدا کرده که نتیجه طبیعی رکود شدید در اقتصاد کشور و بخش مسکن است.

صدور فقط 135 هزار پروانه ساختمانی در سال گذشته بیانگر کاهش 39 درصدی این شاخص نسبت به سال 1392 است که بالاترین رشد منفی پس از انقلاب در حوزه ساخت‌وساز محسوب می‌شود. حتی در دهه اول انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نیز وضعیت صدور پروانه‌های ساختمانی کشور با چنین افتی مواجه نشده بود.

اخبار,اخباراقتصادی,قیمت مسکن


با توجه به نیاز انباشته چندمیلیونی برای مسکن و اضافه شدن تقاضای جدید در هر سال در بازار مسکن کشور، بدون تردید در صورتی که دولت برای بازگشت رونق به حوزه تولید مسکن، تدبیر نکند در سال‌های آینده با کمبود مسکن و تبعات آن، از جمله افزایش قیمت روبرو خواهیم شد.

متاسفانه مسئولان دولت، 2 سال اخیر را با هجمه به طرح مسکن مهر بدون رفع ایرادات آن گذراندند و تنها اقدام قابل ذکر در این مدت، افزایش چند مرحله‌ای وام خرید مسکن بود که تاثیری خاصی هم در بازار مسکن نداشت و با عدم استقبال مردم روبرو شد.
 
 اخباراقتصادی  -  مشرق 


ویدیو مرتبط :
زنگ خطر اقتصاد انگلیس به صدا درآمد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زنگ خطر افزایش قیمت دارو به صدا درآمد!


افزایش سه تا چهار برابری قیمت دارو به خصوص در بیماری‎های خاص پیش از پایان یافتن سه ماهه اول سال بسیاری را نگران کرده است. یک نماینده مجلس معتقد است که عدم نظارت دولت یکی از دلایلی است که بازار را به پیشواز گرانی دارو برده است.

فرارو: افزایش سه تا چهار برابری قیمت دارو به خصوص در بیماری‎های خاص پیش از پایان یافتن سه ماهه اول سال بسیاری را نگران کرده است. یک نماینده مجلس معتقد است که عدم نظارت دولت یکی از دلایلی است که بازار را به پیشواز گرانی دارو برده است.

داروی تزریقی «اینتر فرون» در کمتر از دو ماه گذشته نزدیک به سه برابر افزایش قیمت داشته است. افزایش قیمت این دارو که برای کنترل سلول‎های سرطانی تجویز می‎شود باعث نگرانی این دسته از بیماران شده است.

پس از آنکه قرار شد بر اساس بودجه سال 92 به جای ارز مرجع، ارز مبادلاتی به دارو اختصاص یابد، افزایش قیمت دارو و درمان از ابتدای تابستان قابل پیش‎بینی بود. بر این اساس پیش‎بینی می‎شد که قیمت دارو به دلیل قیمت ارز اختصاصی به دارو با یک افزایش دو برابری روبرو شود.

افزایش سرسام آور قیمت دارو در آستانه اجرای بودجه این نگرانی را به وجود آورده است که قیمت‎های اعمال شده در صورتی که بر اساس یک ضابطه صورت نگرفته باشد، بار دیگر به قیمت‎های اصلی خود باز نگردد.

دکتر احمد آریایی نژاد عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «چندی پیش یکی از داروهای بیماری «ام اس» افزایش چهار برابری داشت که با پیگیری از وزرات بهداشت به قیمت قبلی خود بازگشت. اگر این موارد ادامه داشته باشد و همه گیر شود، زنگ خطری برای همه است.»

دکتر آریایی نژاد: «افزایش قیمت دارو به غیر از ضوابط موجود از قبیل بخشنامه یا بودجه باعث ایجاد یک آشفتگی و هرج و مرج خواهد شد. ثبات در بازار دارو با تمکین به قانون و افزایش نظارت به وجود خواهد آمد. این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند. در صورتی که عدم تمکین به قانون افزایش یابد، نظارت کاری از پیش نخواهد برد.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت در دو ماه باقی مانده به پایان تصدی گری بازار دارو را به حال خود رها کرده است گفت: « طرح چنین ادعایی به دلیل فقدان اطلاعات ما ممکن است که به این مسئله دامن بزند. البته فقدان نظارت یکی از عواملی است که به افزایش چند برابری قیمت دارو منجر شده است.»

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان در پایان تصریح کرد: «با نزدیک شدن به موعد اجرای بودجه سال 92 بازار به پیشواز افزایش قیمت دارو رفته است. عجله برای افزایش قیمت یک عادت شده است و این در حالی است که برگشت قیمت ها به قبل هموراه با تاخیر صورت می گیرد.»