اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زندگی در عصر ریزگردها



اخبار,اخباراجتماعی,ریزگردها

باید شیوه زندگی ما عوض شود؛ اشتباه نکنید! این حرفی نیست که یک جامعه‌شناس یا کارشناس ارتباطات اجتماعی درمورد ناکارآمدی شیوه‌های قدیمی زندگی در دنیای جدید زده است.

این حرف را معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، در مورد ریزگردها گفته است. به اعتقاد محمد رستگاری معضل گردوغبار طولانی‌مدت خواهد بود. این درحالی است که اگر چاره کوتاه‌مدتی برای این معضل زیست محیطی نباشد، باید به شهروندان آموزش داد که جور دیگری زندگی کنند.
 
آلودگی هوا چند وقتی است که دیگر آلودگی ناشی از تردد خودروها و یا حتی دود کارخانه‌ها نیست، یعنی نه‌اینکه اینها نباشد بلکه این همه ماجرا نیست. ریزگردها و آلودگی ناشی از گردوغبار چند وقتی است که دیگر در ادبیات مسئولان و کارشناسان محیط زیست تبدیل به امری عادی شده و تا حدی طبیعی جلوه می‌کند.


 مردم باید با ریزگردها کنار بیایند
بعد از اینکه سال گذشته معضل گردوغبار جنوب کشور را فرا گرفت و مردم استان‌های جنوبی زندگی و تا حدی سلامتی‌شان در اثر زندگی در شهری که گاهی به دلیل هجوم ذرات کمتر از دو و نیم میکرون نمی‌توانستی تا جلوی پایت را ببینی، به مخاطره افتاد؛ تا امروز که اعلام می‌شود 22 استان کشور درگیر این پدیده هستند، هنوز راه حل اساسی برای این مشکل پیدا نشده است.

 

البته این موضوع بدان سبب نیست که مسئولان در این زمینه کوتاهی کرده‌اند و یا از این معضل غافل بوده‌اند بلکه اساسا حل مشکل ریزگردها نیازمند کار طولانی‌مدت و مداوم است. موضوع ریزگردها به‌عنوان عامل تهدید امنیت زیست محیطی به مجلس هم وارد شده و بارها نمایندگان در مورد اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در حل ریزگردها از مدیر آن توضیح خواسته و او را به مجلس احضار کرده‌اند. با این وجود معصومه ابتکار بارها در سخنان خود عنوان کرده است: مردم باید با ریزگردها کنار بیایند و هیچ مسئولی نمی‌تواند قول دهد که مشکل ریزگردها را به‌زودی حل کند.


 همچنان سدسازی بالادست سد کرخه صورت می‌گیرد
هفته گذشته رئیس فراکسیون ریزگردهای مجلس با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین علت‌های بروز ریزگردها خشک شدن چشمه‌ها و تالاب‌ها به دست عوامل انسانی است، تصریح کرد: امروز موضوع گرد و غبار در استان خوزستان مطرح نیست بلکه این اتفاق 22 استان کشور را دربر گرفته است و در اینجا استان خوزستان به عنوان تولیدکننده ریزگرد از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

عباس پاپی‌زاده با بیان اینکه ریزگردها 20 تا 30 درصد کشاورزی 10 استان کشور را تحت تأثیر قرار داده است، خاطرنشان کرد: یکی بزرگ‌ترین علت‌های این اتفاق ساخت 17 سد بزرگ در استان خوزستان به طور کارشناسی نشده طی 20 سال گذشته است که به‌عنوان مثال سد کرخه را در گلوگاه هورالعظیم ساختیم اما در حال حاضر این تالاب تقریباً خشک شده و تبدیل به منبع بزرگ ریزگرد شده است. پاپی‌زاده ادامه داد: متأسفانه با این وجود همچنان سدسازی بالادست سد کرخه صورت می‌گیرد و مسئولان این امر حاضر نیستند مجدداً مطالعات زیست محیطی را بررسی کنند. جای سوال است که چطور چنین پروژه‌هایی به بهره‌برداری می‌رسد ولی اثرات مخرب آن نادیده گرفته می‌شود.


 یکی از کانون‌های اصلی بیابان‌زایی در جهان خواهیم شد
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه متأسفانه در کشور فاقد یک آمایش سرزمینی هستیم، به «آرمان» می‌گوید: ایراد مهمی که به توسعه سرزمین ما وارد است همین است که نمی‌دانیم منابع آبی کشورمان کجاست جمعیت‌ها و کانون‌های جمعیتی باید در کجا شکل بگیرند و کشاورزی‌ها و الگوهای کشت چگونه ساماندهی شوند. رسول خضری می‌افزاید: درحالی که عنوان می‌شود بالای 75 درصد از ریزگردها منشا خارجی داشته و از بیابان‌های اطراف وارد کشور می‌شوند نمی‌توان منکر این قضیه شد که سدسازی بی‌رویه در گذشته که هنوز هم ادامه دارد لطمات جبران‌ناپذیری را به محیط زیست وارد کرده است.

 

نماینده پیرانشهر و سردشت ادامه می‌دهد: در بحث سدسازی مانند آنچه ما در گتوند شاهد آن هستیم سدسازی باعث می‌شود آب‌های سطحی به آبی شور و بلااستفاده تبدیل شود و کشاورزی لطمه‌دیده و بیابان‌ها رشد کنند. این نماینده با اشاره به اینکه با این روندی که در پیش گرفته‌ایم یکی از کانون‌های اصلی بیابان‌زایی در جهان خواهیم شد، ادامه می‌دهد: افزایش گازهای گلخانه‌ای در هر کشوری دلیلی دارد و در ایران مصرف بالای سوخت‌های فسیلی عامل آن است.

 

خضری با اشاره به اینکه مدیریت منابع آب سرزمینی و پایش‌ها در زمینه مصرف صحیح انرژی در کشور ما درست نیست، می‌افزاید: اگر مصرف سوخت‌های فسیلی را کم کرده و انرژی‌های نوین مانند نورخورشید، باد و بیوگاز را جانشین سوخت‌های فسیلی کنیم، سالانه بالای 2200 تن دی اکسید کربن در کشور تولید نخواهد شد و برای کشور بالای 5 هزار بشکه نفت در ساله صرفه اقتصادی خواهد داشت. خضری عنوان می‌کند: عوامل داخلی و خارجی در کنار فقدان برنامه‌ریزی سبب شده است ریزگردها معضلی طولانی‌مدت تلقی شوند.


 مردم تهران شیوه زندگی خود را با ریزگردها هماهنگ کنند
روز گذشته معاون نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه بروز پدیده گردو‌غبار در تهران مشکلی طولانی‌مدت خواهد بود، گفت: مردم تهران باید با مدیریت و برنامه‌ریزی زندگی خود را به گونه‌ای تنظیم کنند تا کمتر در معرض آسیب‌های این نوع از آلودگی هوا باشند. محمد رستگاری اظهار کرد: دشت‌های جنوبی استان تهران مانند رباط کریم، اخترآباد شهریار و ورامین از مهم‌ترین منشاهای داخلی گرد و غبار در تهران هستند که با وزش باد بخش قابل‌توجهی گردوغبار ایجاد می‌کنند. ایلنا نوشت؛ رستگاری ادامه داد: من نمی‌گویم مشکل گرد و غبار در تهران هیچ راهی ندارد، اما رفع آن بسیار سخت و زمان‌بر است، به همین خاطر مردم باید برای مواجه با آن، تدابیری بیندیشند تا کمتر دچار آسیب شوند، برای نمونه برنامه‌ریزی زمان خروج خود را طوری تنظیم کنند تا کمتر در معرض آلاینده‌ها قرار بگیرند.


 معضل ریزگردها فعلا دائمی است
مدیر طرح ملی مقابله با گردوغبار در مورد اظهارات روز گذشته معاون پایش محیط زیست تهران به «آرمان» می‌گوید: با توجه به اینکه 23 سال خشکسالی را پشت سر گذاشتیم و حتی زمین‌های دشت قزوین هم این روزها به بیابان‌هایی که منشا گرد و غبار است تبدیل شده باید گفت تا زمانی که تغییری در الگوی مصرف آب رخ ندهد این معضل وجود خواهد داشت.

 

ضیاالدین شعاعی می‌افزاید: این گرد و غباری که این روزها در تهران و شهرهای دیگر شاهد آن هستیم منشا محلی دارد و کمبود آب کشاورزی و خشکسالی زمین‌های اطراف شهرها باعث می‌شود با کمترین وزش بادی این گرد و خاک به سمت شهرها بیاید. او می‌افزاید: از شهرداری خواستیم به این منظور طرح جامعی را تعریف کند تا بر این اساس با اولویت دادن به کشاورزی و ممنوعیت محصور کردن آن روش‌های کشت استمرار یافته و زمین‌های کشاورزی کمتری تبدیل به بیابان شوند.

 

همچنین 30 هزار هکتار زمین‌های اطراف تهران بررسی شود؛ زیرا حتی کارگاه‌های آجرپزی و دپوی مصالح هم در بروز این پدیده بی‌تاثیر نیستند. شعاعی می‌افزاید: وزارت امورخارجه، سازمان ملی استاندارد، جهادکشاورزی، وزارت نیرو، صنعت و معدن و نفت هم در کنار سازمان محیط زیست به ریزگردها و مقابله‌ با آن می‌پردازند و رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس شورای‌عالی محیط زیست مسئول اصلی رسیدگی به این ماجراست.


 اخبار اجتماعی  -  آرمان 


ویدیو مرتبط :
زندگی ما آدمای این عصر جوک شده !!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زندگی در عصر «کلش آو کلنز»، اتک بزن رفیق!


نکته جالب توجه در مورد کلش آو کلنز این است که کاربران را مجبور می کند تا مدام سرشان به گوشی باشد و مشغول حمله کردن به دهکده دیگران یا سر و سامان دادن به دهکده خودشان باشند.

ماهنامه تبار: بازی های ویدیویی در گذشته تفاوت های زیادی با نسل امروزی اش داشت، اگرچه در گذشته فقط نسل های ابتدایی کنسول ها، قابلیت بازی کردن را داشتند، اما امروزه ابزارهای زیادی برای بازی کردن وجود دارد. از کنسول های پیشرفته گرفته تا همین کامپیوترها و گوشی های تلفن همراه. بازی و جذابیت های آن از یک طرف و اعتیاد به بازی کردن از طرف دیگر باعث شده تا صنعتی جدید و پولساز در دنیا حول محور بازی های رایانه ای شکل بگیرد.

در گذشته، ذهنیت ها نسبت به بازی های ویدیویی، چیزی شبیه به اسباب بازی کودکان بود. گیمرها مدام خودشان را به آب و آتش می زدند تا ثابت کنند که هر بازی رایانه ای و ویدیویی مخصوص کودکان نیست، شاید باور کردن این موضوع برای والدین کمی دشوار باشد که سال هاست بازی هایی تولید می شوند که مخصوص افراد بالای 18 سال است.

اتک بزن رفیق!

این موضوع را حتی از گیم پدها یا همان دسته های بازی ای که برای کنسول طراحی شده هم می توان فهمید، اما قانع کردن والدین برای گیمرها کار دشواری بود.

امروزه بازی های ویدیویی دچار تغییر و تحولات زیادی شده اند و هر روز شاهد آثاری هستیم که جلوه های بصری شان هوش از سر می پرانند، اما تغییرات در بازی های ویدیویی، فقط به گرافیک خلاصه نمی شود، بلکه گیم پلی، داستان و فرم بازی نیز دستخوش تغییرات زیادی شده اند؛ تغییراتی که مسیر پیشرفت را برای این بازی ها هموار کرده است. سیر تکاملی کنسول ها از آثاری به پلی استیشن و ایکس باکس باعث شد تا کاربران این بازی ها در سراسر دنیا افزایش پیدا کنند، اما اگر امروزه همه ما در گیر و دار بازی های رایانه ای هستیم، وابسته به یک عامل اساسی است: تلفن همراه هوشمند!

گوشی های هوشمند، بهترین بستر برای ساخت بازی های گیم پلی محور بودند؛ بازی هایی که از حداقل قدرت پردازشی گوشی ها برای اجرای بازی های اعتیادآور و درگیرکننده استفاده می کنند. در هر بازه زمانی یک بازی فراگیر می شود. در یک برهه «انگری بردز»، در برهه ای دیگر «کندی کراش» و اما بدون تردید باید دوره کنونی را عصر «کلش آو کلنز» دانست. کلش آو کلنز یک بازی آنلاین رایگان برای موبایل و تبلت است. یک بازی استراتژیک از خانواده کمپانی فنلاندی «سوپرسل»؛ کمپانی ای که پیش از این بازی، بازی معروف «هی دی» را منتشر کرده بود.

ساختار این بازی های به ظاهر رایگان این گونه است که برای دانلود و نصب کردن بازی نیازی به هزینه نیست، اما در ادامه، روند بازی به گونه ای پیش می رود که شما با پیشرفت بیشتر، باید هزینه ای پرداخت کنید؛ هزینه ای که در کلش آو کلنز به شکل خرید جم یا همان الماس نمود دارد.

اتک بزن رفیق!

تصور اینکه یکی از ما یا اطرافیان مان درگیر کلش آو کلنز نشده باشیم، غیرقابل تصور است، اما نکته جالب توجه در مورد کلش آو کلنز این است که کاربران را مجبور می کند تا مدام سرشان به گوشی باشد و مشغول حمله کردن به دهکده دیگران یا سر و سامان دادن به دهکده خودشان باشند. از این دست صحنه های عجیب و غریب که مردم در مکان هایی غیرمتعارف مشغول کلش آو کلنز بازی کردن هستند، زیاد دیده ایم. کافی است مثلا سری به بازار لباس فروش های میدان امام حسین تهران بزنید و ببینید از هر 10 فروشنده، چندتایشان با گوشی مشغول کلش بازی کردن هستند. داخل قطارهای مترو هم می توانید ببینید که مردم گوشی در دست گرفته و دارند کلش آو کلنز بازی می کنند.

این بازی فقط برای تولیدکننده اش درآمد میلیونی ندارد، بلکه همچون دیگر تجارت ها میان مصرف کننده تا تولید کننده، همواره دلال هایی وجود دارند که سودهای قابل توجهی به جیب می زنند. برای مثال اگر شما بخواهید برای توسعه دهکده خود در کلش آو کلنز، جم خریداری کنید باید از طریق همین واسطه ها وارد عمل شوید؛ واسطه هایی که به سادگی و با جست و جویی آسان در اینترنت می توانید آنها را پیدا کنید، اما سودهای عجیب و غریب در این بازی فقط به خرید و فروش جم محدود نمی شود، بلکه کسانی که حوصله ساخت و ساز و از صفر شروع کردن را ندارند، با صرف هزینه های یکی، دو میلیون تومانی اقدام به خرید دهکده می کنند.

قابلیت انتقال دهکده، به صورت پیش فرض در این بازی قرار گرفته است، البته توسعه دهندگان این بازی هدف اولیه شان از قرار دادن این امکان، خرید و فرش دهکده نبوده، بلکه آنها قصد داشتند شرایطی فراهم کنند که اگر فردی گوشی تلفن همراه خود را عوض یا از سیستم عاملی به سیستم عامل دیگری کوچ کرد، بتواند دهکده خود را در اختیار داشته باشد، اما همین امکان ساده باعث پیدایش تجارت های جدیدی شده است. بیشتر از یکصد تارنمای فارسی، بازارهایی ایجاد کرده اند تا کاربران دهکده های خود را در این بازارها به فروش برسانند.

شاید برایتان جذاب باشد که بدانید این بازی چگونه به وجود آمد و چه شد که به این جایگاه رسید. در ماه های ابتدایی سال 2010 میلادی، در شهر هلسینکی فنلاند شخصی به نام ایلکا پانانن در یک اتاق 30 متری کارش را با تعداد انگشت شماری از دوستان و افرادی آغاز کرد که برنامه نویس بودند و اسم استودیو خود را سوپرسل گذاشت. ایلکا از همان ابتدای کار هدفی بسیار بزرگ را دنبال می کرد و آن هم ساخت بازی هایی بود که مردم مدم آن را روی گوشی خود انجام دهند و هر لحظه در ارتباط و تعامل با یکدیگر باشند. مثل خیلی های دیگر، اولین پروژه های سوپرسل با شکست مواجه شد اما این شکست ها باعث ناامیدی تیم سازنده نشد و از طرفی، پله های ترقی و تجربه آنها را محکم تر کرد.

اتک بزن رفیق!

با اینکه خیلی از شما انتظار دارید بازی کلش آو کلنز را به عنوان اولین و تنها بازی موفق سوپرسل نام ببرم، اما باید بگویم که اولین بازی موفقی که این تیم فنلاندی را معروف کرد، Hay Day نام داشت. اما موفقیت «هی دی» پایان ماجرا نبود و افراد این استودیو دنبال یک بازی با سبک و سیاقی جدید، بزرگ اما با رابط کاربری آسان برای همه بودند، اما اینکه چه سبکی می تواند پرمخاطب شود و چه بازی ای می تواند همه را درگیر خود کند و اینکه چه اثری می تواند کاری کند که مخاطب احساس قدرت کند و او را در تعامل و درگیر با دوستان خود کند، تنها با الگوگیری زا بازی های پرطرفداری چون وارکرفت میسر بود و این تاثیرگیری از کمپانی موفقی هم چون بلیزارد توانست این کمپانی فنلاندی را به جایگاه امروزی اش برساند.

سرانجام کلش آو کلنز وارد دنیای موبایل های هوشمند شد و غوغایی به پا کرد. استودیویی گمنام، حالا پا پیش گذاشته و اثری خلق کرده که با پیروی از سبک مدیریتی کلاسیک در قالبی جدید، پیچیدگی را در عین سادگی به مخاطبانش ارائه داده. آنها بازی ای ارائه دادند که توانست به یکی از بزرگ ترین و محبوب ترین بازی های موبایل تبدیل شود.

استودیو سوپرسل با ساخت بازی کلش آو کلنز نه فقط در سبک مدیریتی و استراتژیک توانست غوغا به پا کند، بلکه صنعت ساخت بازی موبایل را آنچنان دگرگون کرد که بیراه نیست بگوییم رونق حال حاضر بازی های موبایلی تا مقدار زیادی مدیون سوپرسل است. شاید جالب باشد که بدانید استودیو سوپرسل در سال 2014 میلادی فقط از بازی کلش آو کلنز درآمد 18 میلیارد دلاری داشته است؛ درآمدی که پرخرج ترین فیلم های هالیوودی هم در رسیدن به آن ناکام می مانند.

از طرف دیگر، شرکت های بازی سازی بزرگ هم چشم بسته راه سوپرسل را پیش گرفتند و حتی شرکتی مانند دیزنی هم به ساخت بازی ای براساس داستان های جنگ ستارگان در سبک استراتژی و مدیریتی یا همان سیستم ساز و کار کلش پرداخت، اما دیزنی با آن همه سابقه و استفاده از جنگ ستارگانی که میلیون ها طرفدار دارد، نتوانست حتی به گرد پای کلش آو کلنز برسد.

به طور کلی سوپرسل هیچ آمار دقیقی تا امروز از تعداد بازیکن ها و درآمد حاصل از کلش آو کلنز منتشر نکرده ولی براساس اطلاعاتی که یک هکر از کامپیوترهای مرکزی سوپرسل به دست آورده، 29.4 میلیون نفر تا روز 18 بهمن 92 کل بازی های این شرکت را انجام داده اند که منجر به سود 5.5 میلیون دلاری برای سوپرسل شده است. اما برخی منابع غیررسمی مدعی شده اند که هم اکنون 11.6 میلیون نفر در دنیا کلش آو کلنز بازی می کنند.

اتک بزن رفیق!

برگردیم به ایران، جایی که اگر سرتان را به هر طرف بچرخانید، زن و مرد در حال کلش بازی کردن هستند. بعضی ها صدها هزار تومان خرج خریدهای درون بازی می کنند و حتی شنیده و دیده ایم که شخصی 70 میلیون تومان خرج کرده تا بتواند نفر اول ایران شود. البته پیشرفت های خوبی هم در این زمینه داشته ایم و نفرات اول ایران در این بازی، فاصله زیادی با صبح بخیری کلش آو کلنز دنیا ندارند. اما فراگیر شدن این بازی فقط به مترو و قهوه خانه و مدارس محدود نشده و آنچه باعث می شود کلش آو کلنز را در این مطلب مورد توجه قرار دهیم، اقبال قابل توجه ورزشکاران به این بازی است.

شاید برای شما قابل باور نباشد که ورزشکاران رشته های مختلف هم در دام اعتیاد این بازی پرطرفدار دچار شده باشند. اما واقعیت این است که ملی پوشان والیبال ایران که در سال های گذشته درخشش خیره کننده ای در لیگ جهانی داشته اند، کلنی به رهبری کاپیتان معروف دارند. فوتبالیست ها هم از غافله عقب نمانده اند خیلی از آنها در این بازی جذاب حرفه ای شده اند. استقلالی ها تحت رهبری کاپیتان رحمتی کلنی در این بازی دارند، بازیکنان تیم های پرسپولیس، نفت تهران، سپاهان و تراکتورسازی هم در این بازی دستی بر آتش دارند. به هر حال در خلال اردوها و در زمان استراحت یک ورزشکار، چه کاری بهتر از اتک کردن در کلش آو کلنز؟