اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زنان مطلقه در ایران دو برابر مردان شدند


یک رفتار شناس گفت: روزانه 411 زن پس از طلاق مطلقه می شوند و امار این افراد در کشور در مرز هشدار است.

خبرگزاری مهر: یک رفتار شناس گفت: روزانه 411 زن پس از طلاق مطلقه می شوند و امار این افراد در کشور در مرز هشدار است.

دکتر مجید ابهری اظهار داشت:با توجه به افزایش 13 درصدی طلاق و کاهش 1.5 درصدی ازدواج در کشور آمار زنان مطلقه و مردان جدا شده به مرز هشدار رسیده است. در حال حاضر میزان زنان مطلقه نسبت به مردان جدا شده دو برابر است. علت این موضوع از نگاه رفتار شناسان نیز تجدید فراش مردان بعد از طلاق است.

وی ادامه داد: در حال حاضر سالانه 70 هزار طلاق در کشور ثبت می شود که براین اساس هر ساعت 17 طلاق در کشور رخ می دهد. این درحالی است که از این میزان 12 هزار طلاق در تهران به ثبت می رسد.

به گفته این رفتار شناس این معظل اجتماعی با همایش،جلسه،مقاله و مصاحبه حل نمی شود و دلیل وقوع این طلاق ها نیز همسرگزینی اشتباه،مشکلات اقتصادی ،تورم، اعتیاد و کمبود مسکن است.

وی با اعلام اینکه تنش ناشی از اخبار داخلی در سطح جامعه تاثیر گذار است، تاکید کرد: به عنوان مثال وقتی مقامات اعلام می کنند آمار رسمی تورم 40 درصد است،دیگر نمی توان بهانه نقطه به نقطه یا خط به خط را برای توجیه آن آورد و این مسئله در جدایی زوج ها تاثیر گذار می شود.

ابهری افزود:نهادهای متولی،خانواده ها و رسانه ها باید در یک جهاد اجتماعی در راستای کاهش طلاق حرکت کرده و صدا و سیما نیز برنامه 90 اجتماعی را راه اندازی کرده تا شاید از این طریق بتوان کاری را انجام داد. کمکی که برنامه 90 به فوتبال و سایر رشته ها ها کرد بر هیچ کس پوشیده نیست و در حوزه اجتماع نیز باید چنین اقدامی انجام شود.


ویدیو مرتبط :
‫چالش های آرایش مردان و زنان در ایران امروز‬ -

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وضعیت چاقی زنان و مردان در ایران/ زنان 10 درصد چاق تر از مردان



اخبار ,اخبار اجتماعی , وضعیت چاقی زنان و مردان

اخبار اجتماعی - وضعیت چاقی زنان و مردان در ایران/ زنان 10 درصد چاق تر از مردان

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: حدود 39 درصد مردان و 49 درصد زنان 15 تا 49 ساله کشور اضافه وزن دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ زهرا عبداللهی در هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه ضمن بیان این مطلب افزود: در گروه سنی 45 تا 65 ساله اضافه وزن در زنان 70 درصد و در مردان حدود 57 درصد است.

 

او گفت: خطر بیماری‌های قلبی و عروقی و ایجاد سرطان سینه در زنان با مقدار دریافت چربی و روغن نیز در ارتباط است. براساس مطالعات انجام شده در کشور 30 درصد مردان و 36 درصد زنان 25 تا 64 سال کشور دارای کلسترول بالا هستند.

 

به گفته عبداللهی یکی از دلایل عمده چاقی و اضافه وزن در درصد بالایی از جمعیت کشور تغییرات در الگوی مصرف غذایی مردم است، فست فودها، سرخ کردن بیش از حد غذا، مصرف شیر و ماست پرچرب باعث چاقی و بالا رفتن کلسترول و LDL در خون می‌شود.

 

کاهش مصرف 6 گرم نمک موجب کاهش 24 درصدی سکته مغزی

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بررسی‌های ملی آگاهی‌های تغذیه‌ای خانوارهای کشور در سال 80 نشان داد حدود 80 درصد خانوارهای کشور به صورت دائمی یا موقت سرسفره خود از نمکدان به عنوان یک رفتار غلط غذایی استفاده می‌کنند.

 

عبداللهی گفت: کاهش 6 گرم نمک دریافتی در روز باعث کاهش 24 درصد سکته مغزی و کاهش 18 درصد بیماری‌ها عروق کرونر شده که در نهایت مرگ 2.5 میلیون نفر را کاهش می‌دهد. باید در طبخ غذا از نمک‌های یددار استفاده شود، یددار باید دور از رطوبت، گرما و نور نگهداری شوند تا ید موجود در آنها از بین نرود.

 

او در ادامه گفت: یکی از محورهای اصلی برنامه‌های دفتر بهبود تغذیه در جامعه ارتقای فرهنگ و سواد تغدیه در جامعه است گفت: در هفته ملی بسیج آموزش همگانی اقدامات و فعالیت‌های گسترده‌ای با کمک دفاتر مربوطه معاونت بهداشت وزارت، شورای سیاستگذاری سلامت صدا و سیما، آموزش و پرورش و شهرداری در این زمینه در حال اجراست.

 

مردم باید مراقب باشند که نمک‌های فاقد مجوز و غیراستاندارد را به نام نمک یددار تهیه نکنند چرا که این نمک‌ها هم ید کافی ندارند و هم طبق بررسی‌هایی که در آزمایشگاه مرجع غذا و دارو انجام شده برخی از این نمک‌ها حاوی فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک و کادمیوم است.

 

او در بخشی دیگر از سخنانش گفت: وزارت بهداشت فهرستی از مواد غذایی مضر سلامت تهیه کرده که انواع چیپس و پفک و نوشابه‌های گازدار جزو آن است و نباید تبلیغ شود اما اکنون شاهدیم که تبلیغاتی که از تلویزیون پخش می‌شود که نشان می‌دهد جوانان یا سالمندان چیپس می‌خورند و مردم را در این راستا تشویق کرده که نتیجه‌ای جز بالا رفتن مصرف نمک و روغن ندارد.

 

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درپاسخ به این سوال که وزارت بهداشت به عنوان متولی بهبود تغذیه جامعه چه محصولات غذایی سالمی را جایگزین تنقلات و نوشابه‌های گازدار معرفی کرده، گفت: ما تنقلات سنتی مفیدی داریم که به فراموشی سپرده شده مثلاً انواع خشکبار، گندمک، شاهدانه و برنجک که ارزش غذایی بسیار دارد و اگر به صورت بهداشتی بسته‌بندی شوند جایگزین خوبی در بازار خواهند بود. در عین حال می‌توان عرقیات سنتی کم شیرین، آبمیوه تازه خانگی و دوغ کم نمک و بدون گاز هم جایگزین مناسبی برای نوشابه‌های گازدار است.

اخبار اجتماعی - عصر ایران