اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زمستان زودرس ایران را فرامی‌گیرد



هواشناسی,بارش برف دراستان‌های كشور,ستاد مدیریت بحران

زمستان زودرس ایران را فرامی‌گیرد

ایران در آستانه انقلاب زمستانی است. هوای كشور از امروز رو به سردی می‌گذارد و قرار است حتی در كویر مركزی ایران نیز برف ببارد. سازمان هواشناسی اعلام كرده از امروز، بارش برف در برخی استان‌های كشور، آغاز می‌شود و این وضعیت ممكن است تا پایان هفته آینده ادامه داشته باشد.

 ستاد مدیریت بحران مستقر در وزارت كشور نیز به استانداری‌های سراسر كشور اعلام آماده‌باش كرده است. حسن قدمی، رییس ستاد مدیریت بحران كشور به «اعتماد» گفته است مراكز استانی این ستاد با هماهنگی سازمان هلال احمر، آماده مقابله با هر گونه بحرانی در كشور هستند.

با این حال، بحران پیش روی كشور، بحران سرما و بارندگی و آلودگی هوا ست. میزان بارندگی‌های سیل‌آسا در كشور، به حدی رسیده كه معابر برخی از شهرها، به ویژه استان‌های شمال كشور مانند خیابان‌های شهر ونیز شده؛ غرق آب.

 

از رشت خبر می‌رسد به دلیل آبگرفتگی فراوان معابر، شهر به صورت نیمه تعطیل درآمده و موج سرما، باعث بارش برف در ارتفاعات شده است. همچنین دریای مازندران نیز مواج و غیرقابل استفاده است. افشین عزیزی، مدیركل مدیریت بحران استانداری گیلان درباره تداوم بارش‌ها و آبگرفتگی معابر رشت و دیگر شهرهای این استان خبر داده و گفته است تمام دستگاه‌های امدادی در آماده‌باش كامل هستند.

بارش‌های سیل‌آسا تنها به استان‌های مرطوب شمال كشور محدود نمی‌شود. سازمان هواشناسی پیش‌بینی كرده است در استان‌های جنوبی نیز بارش‌ها به صورت باران، برف و در مناطق مستعد به شكل تگرگ ادامه خواهد داشت.

به گفته كارشناسان این سازمان استان‌های بوشهر و هرمزگان در دو روز پایان هفته، از بیشترین بارش‌ها برخوردار خواهد بود ولی سامانه باران‌زایی كه استان‌های شمالی و مركزی را در روزهای اخیر تحت تاثیر قرارداده، در روزهای ابتدایی هفته آینده به مناطق جنوب‌غرب، جنوب و جنوب شرق كشور خواهد رسید.

 

از این رو، كارشناسان هواشناسی می‌گویند صحنه دریای عمان و خلیج فارس نیز در روزهای آینده، مواج و غیرقابل استفاده است و كسانی كه قصد عبور از دریای پارس را دارند باید مراقب خطرات احتمالی امواج باشند.

این سازمان همچنین پیش‌بینی كرده است در روز پایانی هفته جاری و شنبه آینده استان خشكی مانند سیستان و بلوچستان، دچار آب‌گرفتگی معابر شود. این استان به همراه استان شمالی‌اش، خراسان جنوبی اسیر بادهای شدید خواهد شد. به گفته كارشناسان سازمان هواشناسی، شدت وزش باد طی روزهای آینده در نوار مرزی شرق كشور قابل توجه خواهد بود.

یخبندان در یزد
یزد، از استان‌های كویری و مركزی ایران نیز اسیر چله زودرس شده است. سازمان هواشناسی این استان پیش بینی كرده است در روزهای پایانی هفته جاری، سرمای ناگهانی در این استان حاكم می‌شود و دست كم این وضعیت تا ابتدای هفته آینده، ادامه خواهد داشت. هواشناسان این استان می‌گویند بخشی از این استان مانند مناطق نیر و طزرجان در سردترین ساعات روزهای آینده، به دمای صفر درجه نزدیك می‌شوند.

همچنین ارتفاعات این استان از جمله قله معروف شیركوه، در روزهای آینده، شاهد بارش برف خواهد بود. برای شهرهای این استان نیز بارش باران و مه‌گرفتگی پیش‌بینی شده است.

خوزستان و قصه آلودگی هوا
خوزستانی‌ها البته از بحران دیگری رنج می‌برند. بحرانی كه از یكی، دو هفته پیش شروع شده و همچنان ادامه دارد. بارش باران در شهر اهواز، تبدیل به كابوس بزرگی برای شهروندان شده است. پس از هر باران، تعداد زیادی از اهوازی‌ها مجبور می‌شوند به دلیل مشكلات تنفسی به بیمارستان مراجعه كنند.

 

پس از آخرین باران اسیدی كه در این شهر بارید، دو هزار و 500 نفر به بیمارستان مراجعه كردند. این تعداد، به جز اشخاصی است كه در شهرهای جنوبی این استان، مانند امیدیه و سوسنگرد، به دلیل مشكلات ناشی از تماس با باران مسموم، كارشان به بیمارستان كشیده شده است.

هر چند تاكنون اطلاعات دقیق و دست اولی درباره علت این‌بارش‌های مسموم در اهواز گزارش نشده، ولی برخی گمانه‌زنی‌ها، حكایت از آلودگی بارش‌ها به دلیل آلاینده‌های جوی ناشی از كارخانجات اطراف این كلانشهر، سوختن لاستیك و حتی كیفیت آلاینده گاز خروجی از اگزوز خودروها بوده است.

رییس دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز درباره آلودگی شیمیایی مردمی كه به بیمارستان‌ها مراجعه كرده‌اند، توضیح داده است. محمد حسین سرمست در این باره گفته: مراجعه بیماران عمدتا از شهرهای جنوب و جنوب‌شرق استان بوده و این آلودگی در شهرهای شمالی دیده نشده است. آلودگی هوا در این روزها بلافاصله پس از باران مردم را درگیر می‌كند و آلودگی شیمیایی آن واضح است كه پس از باران بروز می‌كند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد بسیاری از بیماران اهوازی كه به درمانگاه‌های سطح این شهر مراجعه كرده‌اند در منزل دچار این مسمومیت شده‌اند و به همین دلیل عدم خروج افرادی كه دچار بیماری تنفسی هستند مورد تایید كارشناسان نیست. به همین دلیل پزشكان توصیه كرده‌اند افرادی كه سابقه بیماری تنفسی ندارند اما با بارش باران در اهواز دچار مشكل تنگی نفس می‌شوند، باید قبل از اینكه مشكلات تنفسی‌شان كار دست آنها بدهد، سریعا به مراكز درمانی مراجعه كنند.

البته مسئولین خوزستان كه قاعدتا وظیفه رسیدگی به بحران‌زدگان آلودگی هوا را بر عهده دارد، در راه‌حل قابل توجهی، مسیر رسیدن اخبار تعداد مصدومان آلودگی هوا و باران اسیدی در خوزستان را به رسانه‌ها و افكار عمومی مسدود و تصویب كرده كه دیگر هیچ‌گونه آماری از مراجعه‌كنندگان به مراكز فوریت‌های پزشكی خوزستان ارائه نشود. به گفته اسدالله موسوی، رییس فوریت‌های پزشكی خوزستان، دلیل عدم انتشار اطلاعات مردم بحران‌زده در این استان به دستور مسئولین استان است.

ظاهرا این ترفند مسئولین توانسته راه ورود رسانه‌ها در دسترسی به آمار جدید آسیب‌دیدگان از باران اسیدی را ببندد، ولی قطعا این مصوبه نمی‌تواند جلوی كارشناسان و اعضای كمیسیون بهداشت و درمان را بگیرد كه برای یافتن دلیل و راه‌حل بحران آلودگی در هوای خوزستان، عزم این خطه كرده‌اند.

یك نماینده از استان خوزستان اعلام كرده كمیته‌یی متشكل از مسوولان وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكی و تعدادی از اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس امروز به استان خوزستان سفر می‌كنند و قرار است در این سفر علت آلودگی هوا مورد بررسی قرار گیرد زیرا در طول این دو هفته 20 هزار نفر دچار تنگی نفس شدند.

به گفته ناصر سودانی، بارانی كه برای نخستین بار باعث مشكلات تنفسی برای اهوازی‌ها شد، دارای قطره‌های اسید سولفوریك و نیتریك بوده است، ولی با آنكه مطالعات بهداشتی و آزمایشگاهی صورت گرفته اما هنوز نتیجه‌یی اعلام نشده و با قطعیت نمی‌توان گفت كه این موضوع منشاخارجی دارد یا داخلی و مربوط به صنایع و كارخانه نیشكر است یا به میادین نفتی و گازی.

او تاكید كرده كمیته گسیل شده به اهواز، وظیفه دارد مطالعات علمی به وسیله دستگاه‌های خاص درباره ابرهای باران‌زا در استان خوزستان صورت دهد تا مشخص شود كه آیا مشكل از جو است یا گازهایی كه در اثر فعالیت‌های صنعتی به وجود آمده‌اند، همچنین لازم است این كمیته از مسمومیت‌های این گازها مانند منواكسید كربن و گازهای نیتریكی آزمایش‌هایی صورت دهد.

به تعطیلات آخر هفته نروید
در روزهای پایانی هفته، جاده‌های كشور نیز اسیر بحران زمستانی شده است. در برخی محورهای بین استانی كشور از جمله در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی محور تكاب به شاهین‌دژ، اردبیل، محور آسالم به خلخال - گردنه سر‌عین - گردنه حیران، كردستان، زنجان محور زنجان به بیجا‌ر، ایلام محور پو‌نل به ز‌ندانه، بارش پراكنده برف گزارش شده است.

 

این در حالی است كه وضعیت سایر محورهای مواصلاتی كشور در استان‌های بوشهر كرمانشاه، چهار محال و بختیاری، آذربایجان غربی، اصفهان، ایلام، خوزستان، یزد، قم، لرستان، مركزی، فارس، كهگیلو‌یه و بو‌یر احمد به دلیل بارش باران و لغزندگی معابر خطرناك گزارش شده است. این‌طور كه پیداست هموطنان باید برای در خانه گذراندن تعطیلات آخر هفته، آماده شوند.
/ اعتماد


ویدیو مرتبط :
انتخابات گرفتگی زودرس در ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایران - بحرین؛ فینال زودرس و یک بازی خاص



 

 

ایران - بحرین؛ فینال زودرس و یک بازی خاص

 

مسابقات فوتبال غرب آسیا در حالی ازجمعه در شهر امان اردن آغاز می‌شود که تیم ملی فوتبال کشورمان با کسب چهار عنوان قهرمانی پرافتخارترین تیم حاضر در این رقابت‌هاست و با حضور در این رویداد خود را برای جام ملت‌های آسیا آماده می‌کند.

9 تیم؛ ایران، بحرین، عمان، اردن، سوریه، کویت، عراق، یمن و فلسطین از عصر جمعه در ورزشگاه ملک عبدالله شهر امان اردن برگزارکننده ششمین دوره مسابقات فوتبال غرب آسیا خواهند بود. ایران به عنوان مدافع عنوان قهرمانی مسابقات فوتبال غرب آسیا در ششمین دوره این رقابت‌ها حضور پیدا می کند و مدعی اصلی قهرمانی در این رقابت‌هاست.

تیم ملی فوتبال کشورمان در شهریورماه سالجاری نتایج بسیار خوبی کسب کرد. پیروزی در خاک چین پس از 13 سال و غلبه بر کره جنوبی در سئول پس از 39 سال نتایج درخشان تیم قطبی بود که باعث شد نوع نگاه‌ها به این تیم تغییر کند. حالا پس از کسب نتایج خوب در شرق آسیا، نوبت آزمون در غرب قاره است. تیم‌های درجه دوم غرب آسیا در آزمون نه چندان دشوار "امان" انتظار تیم قطبی را می کشند.

شاگردان افشین قطبی نخستین دیدار خود در چارچوب مسابقات غرب آسیا را عصر جمعه  برابر تیم بحرین برگزار می کنند. دو تیم ایران و بحرین مدعیان اصلی قهرمانی در ششمین دوره این رقابت‌ها هستند که تقابل آنها را می توان فینال زودرس مسابقات خواند. البته بازی با بحرین برای فوتبالدوستان ایرانی یک بازی خاص است. آنها هنوز دیدار دو تیم در روز 29 مهر 1380 را فراموش نکرده‌اند. دیداری که تیم ایران مقابل بحرین با نتیجه 3 بریک تن به شکست داد و از صعود به جام جهانی 2002 بازماند. مسابقه‌ای که بحرینی‌ها در پایان آن با پرچم عربستان رقصیدند و ...

از آن تاریخ تا به امروز دیدار ایران و بحرین یک مسابقه خاص وجذاب برای فوتبالدوستان ایرانی شده است که روی آن حساسیت ویژه‌ای دارند. مردم ایران به هیچ عنوان حاضر به شکست برابر تیم بحرین نیستند، حتی اگر در یک دیدار دوستانه باشد. قطبی که تیمش در تاریخ 9 شهریور 1388 مقابل بحرین در دیداری دوستانه با نتیجه 4 بر2 تن به شکست داد، هنوز انتقادات آن روزها را فراموش نکرده و می داند عملکرد تیم ملی در مصاف با بحرین زیر ذره بین اهالی فوتبال خواهد بود.

رقابت‌های فوتبال غرب آسیا در روزهای مورد نظر فیفا برگزار نمی شود و به همین خاطر بازیکنان شاغل در لیگ‌های اروپایی نمی توانند تیم‌های خود را در این مسابقات همراهی کنند. تیم ما نیز باید بدون جواد نکونام و مسعود شجاعی به مصاف حریفان غربی قاره کهن برود. به گفته قطبی این بهترین فرصت برای او و ملی پوشان جوان فوتبال ایران است که خود را نشان دهند و توانایی‌شان را در غیاب بازیکنان تاثیرگذار فوتبال ایران ارزیابی کنند.

افشین قطبی که مدعی است تیم ملی فوتبال هدفی جز قهرمانی در آسیا ندارد، به مسابقات فوتبال غرب آسیا به عنوان پیش درآمدی برای آوردگاه قطر می اندیشند. رویارویی با حریفانی چون بحرین، سوریه، کویت و عراق می تواند محکی مناسب برای تیم قطبی باشد. او و تیم جوانش باید از این آوردگاه درس‌های را بیاموزند که در مسابقات جام ملت‌های آسیا برای آنها راهگشا باشد.

تیم ملی فوتبال ایران در سال 2008 با هدایت علی دایی قهرمان مسابقات غرب آسیا شد.

برنامه ششمین دوره مسابقات فوتبال غرب آسیا به شرح زیر است:

گروه A : ایران، بحرین و عمان

گروه B : اردن، سوریه و کویت

گروه C :عراق، یمن و فلسطین

مرحله مقدماتی

جمعه - 2/7/89

* ایران - بحرین، ساعت 17:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

* اردن - سوریه، ساعت 20:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

شنبه - 3/7/89

* عراق - یمن، ساعت 19:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

یکشنبه - 4/7/89

* بحرین - عمان، ساعت 17:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

* سوریه - کویت، ساعت 20:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

دوشنبه - 5/7/89

* یمن - فلسطین، ساعت 19:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

سه شنبه - 6/7/89

* عمان - ایران، ساعت 17:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

* کویت - اردن، ساعت 20:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

چهارشنبه - 7/7/89

* فلسطین - عراق: ساعت 19:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

مرحله نیمه نهایی

جمعه - 9/7/89

* تیم اول گروه A - تیم اول گروه C، ساعت 17:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

* تیم اول گروه B  - بهترین تیم دوم گروههای سه‌گانه، ساعت 20:30، ورزشگاه ملک عبدالله امان

فینال

یکشنبه - 11/7/89

برندگان دیدارهای نیمه نهایی، ساعت 19:30، ورزشگاه ملک عبدالله شهر امان

ایران چهار دوره پیاپی از پنج دوره گذشته مسابقات فوتبال قهرمانی غرب آسیا عنوان قهرمانی را از آن خود کرده است. ایران دو سال پیش با مربیگری علی دایی در بازی فینال 2 بر یک اردن را برد و بعد از سال‌های 2000، 2004 و2007 دوباره روی سکوی اول مسابقات فوتبال غرب آسیا ایستاد.