اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زمان اعلام نتایج انتخابات افعانستان


یک مقام مسئول افغان از امضای توافقنامه تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان در روز یکشنبه خبر داد.

خبرگزاری تسنیم: یک مقام مسئول افغان از امضای توافقنامه تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان در روز یکشنبه خبر داد.

از سوی دیگر امروز مسئولین کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان اعلام کردند: نتایج نهایی انتخابات افغانستان فردا 30 شهریور ماه سال جاری اعلام خواهد شد و دیگر تغییری در جابه‌جایی زمان آن صورت نخواهد گرفت.

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که روز گذشته کمیسیون شکایات انتخابات افغانستان، نتیجه تحقیقات و بررسی‌های خود را به کمیسیون مستقل انتخابات این کشور فرستاده تا در مورد آن تصمیم گیری نمایند.

چندی پیش کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان اظهار داشت: برای اعلام نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان منتظر توافق سیاسی کاندیداها نخواهد ماند و هر زمانی که نتایج مشخص شود آن را به سمع و نظر مردم و مسئولین خواهند رساند.

با این حال روز گذشته «عبدالله عبدالله» رهبر تیم انتخاباتی اصلاحات و همگرایی و «اشرف‌غنی احمد‌زی» رهبر تیم تحول و تداوم به توافق رسیدند و قرار بر این شد تا توافقنامه تشکیل دولت وحدت ملی امروز به امضای طرفین برسد.

در این بین امروز عبدالله در نشستی که با حضور «حامد کرزی» رئیس‌جمهور فعلی افغانستان و برخی سران جهادی این کشور برگزار شد، خواست تا نتایج انتخابات به‌صورت مساوی اعلام شود، یعنی در واقع هیچ‌یک از 2 کاندیدا بر اساس نتایج انتخابات پیروز نباشند.

وی گفته است: در صورت اعلام نتایج مساوی برای هر 2 کاندیدا تیم اصلاحات و همگرایی به‌رهبری وی به‌صورت توافقی ریاست‌جمهوری اشرف‌غنی احمدزی را خواهد پذیرفت.

از سوی دیگر «یان کوبیش» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرد: اگر نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان پیش از توافق سیاسی کاندیداها صورت بگیرد، می‌تواند باعث ایجاد بحران و جنگ داخلی در این کشور شود.


ویدیو مرتبط :
درگیری ها بعد از اعلام نتایج انتخابات ترکیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زمان اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌های انتخابات خبرگان به فرمانداری ها



اخبار,اخبارانتخابات ,انتخابات   خبرگان

رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که وزارت کشور در حال تهیه نامه‌ای به شورای نگهبان برای بررسی مجدد بحث برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک است؛ چرا که در جلسه‌ای که این شورا در مورد موضوع برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک تصمیم‌گیری کرده نماینده‌ای از وزارت کشور حضور نداشته است.

به گزارش (ایسنا)، محمدحسین مقیمی با اشاره به روند اجرای قانون در طول فرآیند برگزاری انتخابات، افزود: همه داوطلبان سعی کردند که طبق قانون در انتخابات ورود پیدا کنند و ثبت‌نام‌ها نیز بر اساس قانون انجام شد.

وی با اشاره به وظیفه شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها در دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری،‌ ادامه داد: شورای نگهبان نتایج بررسی صلاحیت‌های خود را در مورد کاندیداهای انتخابات خبرگان در اختیار وزارت کشور قرار خواهد داد و امروز و فردا نتایج این بررسی صلاحیت‌ها را به فرمانداری‌ها اعلام می‌کنند و فرمانداری‌ها نیز موظف هستند که نتایج را به داوطلبان انتخابات خبرگان اعلام کنند.

این مقام مسئول در وزارت کشور در ادامه مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه اگر داوطلبی تمایل داشته باشد دلایل رد صلاحیت خود را بداند به او اطلاع داده می‌شود، خاطرنشان کرد: کسانی که به نظر شورای نگهبان اعتراض داشته باشند از هشتم تا دهم بهمن‌ماه وقت دارند اعتراض خود را به شورای نگهبان و یا هیأت نظارت استانی‌ اعلام کنند و شورای نگهبان نیز از یازدهم بهمن تا 20 بهمن فرصت رسیدگی به این اعتراضات را دارد و سپس نتایج بررسی خود را 20 بهمن‌ماه در اختیار وزارت کشور قرار می‌دهد. در روز 21 بهمن‌ماه نیز اسامی از سوی وزارت کشور اعلام می‌شود و در نتیجه از 22 بهمن نیز تبلیغات انتخابات خبرگان رهبری آغاز می‌شود.

مقیمی با بیان اینکه اجرای قانون انتخابات بر عهده وزارت کشور و نظارت بر اجرای قانون انتخابات بر عهده شورای نگهبان است، تصریح کرد: هم شورای نگهبان و هم وزارت کشور تلاش دارند که قانون را رعایت کند.

وی در مورد موارد اختلافی که ممکن است بین وزارت کشور و شورای نگهبان پیش آید،‌ گفت: ما تلاش می‌کنیم این موارد اختلافی را با گفت‌وگو و تعامل حل کنیم. تاکنون تعامل نسبتاً خوبی بین وزارت کشور و شورای نگهبان وجود داشته است.

مقیمی در مورد بحث برگزاری انتخابات الکترونیک و اعلام شورای نگهبان مبنی بر منتفی شدن برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک، افزود: در مورد بحث برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک وزارت کشور از ابتدا تا امروز هر موضوعی که در این زمینه بوده است را به تأیید شورای نگهبان رسانده است.

وی ادامه داد: ما در حال تدوین نامه‌ای به شورای نگهبان هستیم که مجدداً این شورا بحث انتخابات به صورت الکترونیکی را بررسی کند چرا که در جلسه‌ای که شورای نگهبان در این ارتباط تصمیم گرفته از وزارت کشور نماینده‌ای حضور نداشته است.

این مقام مسئول در وزارت کشور با بیان اینکه ما بر روی نرم‌افزار و سخت‌افزار این موضوع با شورای نگهبان در تعامل هستیم تا ایرادات رفع شود، ادامه داد: در انتخابات قبلی مجلس شورای اسلامی در 14 حوزه انتخابیه انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شد و اکنون نمایندگان آنها در مجلس شورای اسلامی هستند. در واقع اگر در دوره قبل حدود 3.5 درصد انتخابات به صورت الکترونیک برگزار شد سعی داریم که این روند را به 20 درصد برسانیم و امیدواریم که بتوانیم با مذاکره با شورای نگهبان این مسأله را به پیش ببریم.

مقیمی همچنین در مورد بحث تأیید صلاحیت‌ها گفت: ما در حال پیگیری این موضوع هستیم و شورای نگهبان نیز در حال بررسی بیشتر است تا بتواند شرایطی را فراهم کند که امکان رقابت برای تعداد بیشتری فراهم شود.

مقیمی با بیان اینکه ما در مسیر اجرای انتخابات هیچ مشکلی را پیش‌بینی نمی‌کنیم، ادامه داد:‌تمام تلاش خود را خواهیم داشت که انتخابات در امنیت کامل برگزار شود، برنامه‌ریزی‌ها به نحوی صورت گرفته تا تمامی نیازها و امکانات لازم در این انتخابات محقق شود. آموزش‌های لازم را نیز به دست‌اندرکاران انتخابات داده‌ایم. در همین راستا جلسات آموزشی زیادی را برگزار کرده‌ایم، تمام فرمانداران قانون انتخابات و آیین‌نامه آن را امتحان دادند و به خوبی بر آن مسلط هستند و ما معتقدیم اگر قانون را به خوبی بشناسیم و به خوبی آن عمل کنیم با کمترین مشکل روبرو می‌شویم.

 

 اخبار انتخابات خبرگان   -  ایسنا