اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زلزله شدید در فیروزکوه، خطر بیخ گوش تهران


زلزله 3.9 ریشتری صبح امروز شرق استان تهران در حالی مرز مشترک دو استان تهران و مازندران را لرزاند که باید آن را به عنوان زنگ خطری در نزدیکی پایخت شمرد.

خبرگزاری مهر: زلزله 3.9 ریشتری صبح امروز شرق استان تهران در حالی مرز مشترک دو استان تهران و مازندران را لرزاند که باید آن را به عنوان زنگ خطری در نزدیکی پایخت شمرد.

زلزله امروز شهرستان فیروزکوه بخشهایی از این شهرستان و نواحی حد فاصل دو استان همجوار تهران و مازندران را با توان 3.9 ریشتر به لرزه درآورد.

حادثه طبیعی یاد شده ساعت 10 و 27 دقیقه و 43 ثانیه صبح در موقعیت جغرافیایی با عرض شمالی 35.79 درجه و طول شرقی 52.56 درجه به ثبت رسید.

در پی این زمین لرزه نقاطی در 20 کیلومتری فیروزکوه، 39 کیلومتری "آلاشت" مازندران، 45 کیلومتری کیلان و 106 کیلومتری پایتخت را تحت تأثیر قرار داد.

همچنین پس لرزه هایی با توان دو ریشتر در ساعت ۱۱ و 11 دقیقه و 34 ثانیه و 11 و 39 دقیقه و 20 ثانیه، نواحی یاد شده را دوباره لرزاند.

زلزله خسارت جانی نداشت

فرماندار شهرستان فیروزکوه بیان داشت: پس از وقوع زلزله بلافاصله اعضای ستاد بحران شهرستان در محل این فرمانداری گردهم آمدند.

ابوالقاسم مهری ادامه داد: خوشبختانه زلزله و پس لرزه بعد از آن خسارات جانی به دنبال نداشت و شرایط روحی مردم در حال حاضر مناسب ارزیابی می شود.

وی اضافه کرد: بررسی مناطق تحت تأثیر این واقعه طبیعی بصورت میدانی در حال انجام است تا آماری صحیح از خسارات مالی به جای مانده استحصال شود.

این مسئول افزود: در این زمین لرزه برخی بافتهای فرسوده شامل منازل مسکونی دارای بنای قدیمی دچار خساراتی مانند شکاف دیواره ها شده اند.

آسیب 40 درصدی خانه های روستایی


دهیار روستای "طارس" از بخش مرکزی شهرستان فیروزکوه و یکی از نواحی حاضر در محدوده لرزه ای این زلزله نیز اظهار داشت: زلزله امروز خسارات جانی نداشت، اما برخی منازل مسکونی این روستا و سایر مناطق با آسیبهایی مواجه شد.

علی حسین وطنی ادامه داد: هرچند آمار دقیق خسارات باید بعد از بررسی دقیق اعلام شود، اما در همین شرایط ابتدایی می توان گفت که برخی منازل مسکونی تا 40 درصد دچار آسیب شده اند.

وی اضافه کرد: در برخی منازل دیواره های جانبی شکاف برداشته و در برخی دیگر از مناطق روستایی فیروزکوه حتی سقف برخی منازل نیز دچار آسیب شده است.

این مسئول افزود: در حال حاضر فرماندار شهرستان فیروزکوه به همراه سایر مسئولان ستاد بحران از شرایط بعد از زلزله روستای طارس و سایر مناطق روستایی بازدید می کنند.

صدای زنگ خطر بیخ گوش پایتخت


آنچه از سخن مسئولان در این گزارش قابل استنباط بود، آسیب رسانی این زلزله نزدیک به چهار ریشتری به بافتهای فرسوده اغلب روستایی است، حال آنکه این زمین لرزه در نواحی شهری نیز احساس شده است.

اینچنین وقایعی باید به یادمان بیاورد که زلزله امری اجتناب ناپذیر در استان تهران قلمداد شده و پدیده ای است که ایراد در رفتار انسان آن را به بلای طبیعی بدل می سازد.

فراموش نکنیم که هنوز بخشهای عمده ای از مناطق شمال شرق استان تهران و حتی پایتخت را بافت فرسوده مسکونی تشکیل می دهد که این عامل خود می تواند آبستن بروز حوادثی دلخراش و جبران ناپذیر باشد.


ویدیو مرتبط :
زلزله ای که از بیخ گوش تهران رد شد ....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خطر زلزله بیخ گوش مردم تهران


وقوع زلزله‌های گوناگون در استان تهران و در نزدیکی پایتخت زنگ هشدار را دوباره برای مسئولان به صدا درآورده است. خبرگزاری نسیم: وقوع زلزله‌های گوناگون در استان تهران و در نزدیکی پایتخت زنگ هشدار را دوباره برای مسئولان به صدا درآورده است.

طی چند روز گذشته شاهد وقوع زمین لرزه های متناوب در اطراف تهران بوده ایم، وقوع دو زمین لرزه به شدت دو و نیم ریشتر در فیروزکوه و جنوب شرقی استان تهران و همچنین وقوع زمین لرزه 2دو نیم ریشتری در شریف آباد تهران محدوده وقوع زمین لرزه فیروزکوه رخ داده است.

بر اساس اعلام مرکز زلزله نگاری کشور بعد از وقوع این زمین لرزه ها چندین پس لرزه با مقیاس یک و نیم ریشتر در اطراف تهران رخ داده است.

در همین رابطه مدیرگروه زلزله‌شناسی مهندسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه این ناحیه از دید خطر زمین‌لرزه توان لرزه‌زایی برای زلزله شدیدی با بزرگای بیش از 6 ریشتر را دارد، اظهار کرد: از این زلزله‌های کوچک رخ‌داده، الزاما نمی‌توان نتیجه مشخصی درخصوص وقوع زلزله بعدی به ویژه زمان مشخص آن گرفت.

با این حال، مدیرکل بحران استان تهران اعلام کرد که این زمین‌لرزه‌ها ارتباطی با گسل‌های تهران ندارد. به گفته هادی رحمتی، زلزله‌های فیروزکوه به دلیل فاصله 100کیلومتری این شهر با پایتخت اساسا نمی‌تواند اثری در فعال کردن گسل‌های شهر تهران و بروز زلزله بزرگ در این شهر داشته باشد. به گفته وی این زمین لرزه‌ها هیچ گونه خسارتی برای مردم فیروزکوه به همراه نداشته است.

 6زمین لرزه در دو مقیاس «خرد لرزه» و «ریز لرزه»، فیروزکوه از توابع استان تهران راطی دو روز گذشته لرزاند. این زمین لرزه‌ها که ساعت 18:40 روز جمعه در شهرستان فیروزکوه اتفاق افتاد، تا ساعت 00:28 دقیقه بامداد شنبه، در مجموع 6 بار و با بزرگای حداقل 5/ 1 و حداکثر 9/ 2 ریشتر، این منطقه را به لرزه درآورد. این در حالی است که امروز نیز زیمن لرزه دو نیم ریشتری شریف آباد تهران را تحت تاثیر خود قرار داد.

پر واضح است که در صورت وقوع زلزله در شهر تهران تعداد تلفات بسیار زیاد خواهد بود، شرایط چند روز گذشته به خوبی نشان می دهد که تهران در شرایط بحرانی به سر می برد، زمان بازگشت زلزله در تهران هر 173 سال است. از آخرین زمان بازگشت وقوع زلزله 15 تا 20 سال می گذرد و ما باید هر لحظه آماده وقوع آن باشیم.

گسل های مناطق شمالی و جنوبی تهران از جمله گسل داراباد، نیاوران، نارمک، تجریش، قصرفیروزه در شرایط فعال قرار دارندصورتی که مقاومت گسل ها پایان پذیرد زلزله به وقوع می پیوندند.

ناگفته پیداست در صورت وقوع زلزله در تهران پیامدهای فاجعه باری پیش‌روی مردم و مسئولان قرار دارد، اعم از جان باختن هزاران تهران تا ایجاد نا امنی و انسداد امدادرسانی به حادثه دیدگان و صد‌ها مصائب دیگر که در زمان وقوع حادثه مکشوف می‌شود، با همه این اوصاف و شمارش پیامدهای ناگوار این موضوع هنوز معلوم نیست که مسئولان امر برای روبرویی با این پدیده خانمان سوز چه برنامه ای را دارند؟