اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رییس قوه قضاییه: مردم و مسئولان برای محاکمه سران فتنه صبر کنند



 

 

 

رییس قوه قضاییه: مردم و مسئولان برای محاکمه سران فتنه صبر کنند

 

رئیس قوه قضائیه با تشکر از نمایندگان مجلس، مسئولان و مردم برای دفاع از ارزشهای اسلامی گفت: باید مصلحت نظام را در نظر گرفته و برای محاکمه سران فتنه صبر پیشه کنند.

آیت الله صادق آملی لاریجانی صبح پنجشنبه در همایش قضات دادگستری استان تهران با اشاره به خیزش عظیم جهان اسلام در خاورمیانه گفت: جریانهای بسیار تند و به معنای غافلگیرکننده در کشورهای اسلامی به وقوع پیوسته است که منجر به حرکت عظیم مردم مصر، تونس، یمن و الجزایر شده که نوید یک تحول اساسی و انسانی را در خاورمیانه می دهد.

وی به انقلاب اسلامی ایران در 32 سال قبل اشاره کرد و افزود: در 32 سال قبل کشور ما با حرکت طوفانی به پا خواست و مردم برای آزادی و استقلال و اجرای ارزشهای الهی و احیای ارزشهای والای انسانی انقلاب کردند و ارزش این انقلاب در آن زمان برای بسیاری از کشورهای اسلامی مخفی ماند.

لاریجانی افزود: در طول این 32 سال انقلاب ایران جریانهای مختلفی را پشت سر گذاشت ولی پایبندی به آرمانهای انقلاب و نصیحتها و هوشیاری امام راحل مبنی بر تاکید بر ارزشهای اسلامی و انسانی تمامی نقشه های دشمنان را بر ملا کرد و امروز نیز شاهد آن هستیم که تمامی ارزشهای انقلاب اسلامی در حرکتهای انقلابی مردم و در شعار انقلابیون در مصر و تونس و کشورهای عربی پدیدار است همانطور که مردم مصر با دست خالی دیکتاتوری را به پایین کشیدند و این همانند انقلاب اسلامی ایران است.

وی اظهار داشت: در مقابل حرکتهای انقلاب اسلامی ایران دشمنان اسلام هم ساکت ننشستند و طراحیهای فراوانی انجام دادند جامعه شناسان و سیاستمداران با ادعاهای واهی تهمتهای نادرستی را به نظام نسبت دادند و افرادی را با تابلوهای اندیشمند و روشنفکر برانگیختند و ایده های خاصی را که به فروپاشی تفکر عظیم اسلامی که برخاسته از طبیعت انسانی بود مطرح کردند.

رئیس دستگاه قضا افزود: تبلیغ اندیشه سکولاریسم در جهان اسلام جدید نیست ولی اصرار آن به این شکل در دهه های اخیر قابل تامل است.

لاریجانی افزود: دفاع از این مسئله که نحوه اداره کشورها و حکومتها و حیات اقتصادی و فرهنگی باید از دین جدا شود در حرکتهای انقلاب مخملی و ایده های سکولاریسم به چشم می خورد. آنها می خواهند دین را به عقب برانند و تنها در رابطه فردی انسان و خدا لحاظ کنند و در بخش عمومی دین را جدا کنند. همچنین نویسندگان عرب زبان هم به پشتوانه غربیها کتابهای متعددی در این باب نوشتند تا رابطه دیانت و صیانت را قطع کنند.

وی با اشاره به هوشیاری جهان اسلام در شناخت سکولاریسم گفت: خوشبختانه مسلمانان در کشورهای عربی با توجه به ایده پردازی سکولاریسم آنقدر هوشیار بودند که در تعامل دین و سیاست ثابت قدم شدند و انقلاب امروز مردم مصر و تونس از این باب است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنان خود با اشاره به حوادث روز 25 بهمن در کشور گفت: سران فتنه با اطلاعیه پراکنی و همراهی با کشورهای آمریکایی و رژیم صهیونیستی که دستشان به خون افراد بیگناه آغشته است باز هم دست به فتنه زدند در حالیکه باید بدانند که در میان ملت دیگر جایی ندارند.

وی افزود: آیا به راستی آنها نمی دانستند که از چه کسانی حمایت می کنند. در حالیکه قوه قضائیه به حکم وظیفه مسلما با فتنه گران برخورد می کند و این برخورد به صورت عادلانه انجام می شود.

آیت الله آملی لاریجانی اظهار داشت: دستگاه قضا دیگر اجازه نمی دهد که سران فتنه با حق کشی و اعلام موفقیت اقدامات خود چهره و هدفهای خود را در بوق رسانه های غربی کنند و خود را قهرمان نشان دهند.

وی با تشکر از احساسات مردم و نمایندگان مجلس و روحانیون و خواص اظهار داشت: از تمامی مردم می خواهیم اجازه دهند تا دستگاه قضا در چارچوب قانون و بر اساس مصلحت نظام به حوادث اخیر و پرونده سران فتنه رسیدگی کند که البته در این مورد کوتاهی هم نمی کند.

لاریجانی اظهار داشت: دستگاه قضا راه را بر اطلاعیه پراکنی آنها خواهد بست و اجازه نمی دهد آنها از صبر و تحمل نظام اسلامی سوء استفاده کنند و امیدواریم که مردم شریف ایران با صبر و تحمل ما را همراهی کنند...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
تذکر آیت الله آیت اللهی به قوه قضاییه جهت محاکمه سران فتنه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه سرگشاده علی مطهری به رییس قوه قضاییه؛ اگر تصمیم بر محاکمه‌نیست، به‌این‌غائله خاتمه‌دهید



اخبار,نامه سرگشاده علی مطهری به رییس قوه قضاییه


نامه سرگشاده علی مطهری به رییس قوه قضاییه؛
اگر تصمیم بر محاکمه‌نیست، به‌این‌غائله خاتمه‌دهید

دكتر علی مطهری نماینده تهران در مجلس نهم، نامه سرگشاده ای به رییس قوه قضاییه نوشته و از اظهارات اخیر وی در باره حصر دو كاندیدای انتخابات سال 88 به شدت انتقاد کرد. .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی علی مطهری، متن این نامه به شرح ذیل است:


جناب آقای صادق لاریجانی دامت برکاته
رئیس محترم قوه قضائیه
با اهداء سلام و آرزوی توفیق الهی، در جلسه اخیرتان با مسئولان قضایی، بر قانونی بودن حصر آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد برهان اقامه کرده‌اید اما متأسفانه این برهان، سست و دارای لوازمی است که بنیاد دموکراتیک جمهوری اسلامی را متزلزل و قانون اساسی را از حیّز انتفاع ساقط می‌کند. فرموده‌اید «حصر سران فتنه مصوبه شورای عالی امنیت ملی بوده و براساس مصالح نظام تصویب شده است.» گذشته از این که امضای این مصوبه توسط رئیس وقت شورای عالی امنیت ملی یعنی آقای احمدی‌نژاد که به گفته خودتان دو بار برای آزادی محصوران نامه نوشت مورد تردید است، شورای عالی امنیت ملی همان طور که از نام آن پیداست حداکثر این اختیار را دارد که در شرایط بحرانی مانند آشوبهای خیابانی و در حالت اضطرار که فرصت صدور حکم قضایی نیست رهبران یک حرکت اجتماعی را برای آنکه ارتباط آنها با اطرافیانشان قطع و آرامش حاکم شود، تا زمان رفع آشوبها در حصر قرار دهد و بعد آزاد کند یا به قوه قضائیه بسپارد. بر این اساس، ادامه حصر بدون حکم قضایی در چند سال اخیر خلاف اصول متعدد قانون اساسی بوده است. جناب عالی برای رد این حقیقت، فرموده‌اید «کسانی که می‌گویند حصر، غیرقانونی و خلاف قانون اساسی است، تنها نیمی از قانون اساسی را قبول دارند در حالی که باید همه قانون اساسی را دید و دانست که برحسب اصل ۱۷۶ قانون اساسی شورای عالی امنیت ملی وظایفی دارد.»

با این بیان خود در واقع مخالفت حصر با اصول سی و دوم تا سی و هفتم قانون اساسی را پذیرفته‌اید ولی می‌خواهید بفرمایید اصل ۱۷۶ که وظایف شورای عالی امنیت ملی را ذکر می‌کند حاکم بر این اصول است. اما وقتی به اصل ۱۷۶ قانون اساسی مراجعه می‌کنیم می‌بینیم در سه وظیفه‌ای که برای این شورا معین شده است مقولاتی مانند حصر افراد نمی‌گنجد.

برای تقویت برهان خود به اصل بیست و دوم قانون اساسی استناد کرده‌اید که می‌گوید: «حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.» و بعد فرموده‌اید «امنیت و مصالح ملی و مصلحت نظام که اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی است می‌تواند استثنا در قانون را تشکیل دهد.»

اولا در مواردی که در قانون اساسی عبارت «مگر قانون تجویز کند» آمده است، مقصود از «قانون» مصوبه مجلس شورای اسلامی است نه هر مصوبه‌ای. ثانیا همان طور که می‌دانید عناوینی مانند «امنیت»، «مصالح ملی» و «مصلحت نظام» مفاهیمی کشدار و قابل تأویل به چندین وجه هستند و اگر این شورا که وظیفه آن صرفا تعیین سیاستهای دفاعی – امنیتی کشور و هماهنگ کردن دستگاه‌های مختلف در مسیر این سیاستها و رصد نمودن امنیت داخلی و خارجی کشور است، ‌با تمسک به این مفاهیم افرادی را غیاباً و بدون تفهیم اتهام و شنیدن دفاعیات آنها به حبس‌های طولانی مدت و مانند آن محکوم کند، این امر یعنی زیر پا نهادن دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه حقوق ملت که در قانون اساسی تبلور یافته است.

اگر استدلال جناب عالی را بپذیریم، شورای عالی امنیت ملی می‌تواند هر متهمی را تحت عناوین مذکور بدون آنکه روند قضایی طی شود به حبس و حتی اعدام محکوم کند و این یعنی به بازی گرفتن قوه قضائیه و قانون اساسی.

گذشته از مصلحت خیالی توجیه وضع موجود، قطعاً اذعان دارید که این روش با روح قانون اساسی سازگار نیست و آغاز یک انحراف است. فرموده‌اید «یکی از دلایل برگزار نشدن دادگاه عوامل فتنه این است که برخی از آنها گفته‌اند اصلا نتیجه محاکمه برایشان مهم نیست و آنان تریبونی می‌خواهند که حرفهای خود را بزنند.»

از جناب عالی که اهل منطق و استدلال هستید این بیان بعید به نظر می‌رسید. روشن است که این دلیل پذیرفته نیست زیرا طبیعی است که هر متهمی می‌خواهد حرفهایش را به گوش مردم برساند و این حق اوست، خصوصا در مورد متهمان مورد نظر که در چند سال گذشته از اظهارنظر محروم بوده‌اند و در مقابل، اتهامات فراوانی از قبیل براندازی و ارتباط با دشمن خارجی به آنها وارد شده است. و در نهایت فرموده‌اید «هرگاه مصوبه شورای عالی امنیت ملی در خصوص حصر سران فتنه تغییر یابد، دستگاه قضایی آماده برگزاری دادگاه سران فتنه است.»

مصوبه شورای عالی امنیت ملی حداکثر تا پایان دوره آشوبهای خیابانی نافذ بوده و بعد از آن خود به خود لغو شده و ادامه حصر نیاز به حکم قضایی داشته است. بنابراین می‌توانید دادگاه صالح علنی را برگزار کنید و هیچ ترسی هم از فتنه خیالی جدید نداشته باشید زیرا متهمان شما آن گونه که تبلیغ شده است ضد نظام نیستند و مصالح انقلاب را که خود در پدید آوردن آن شریک بوده‌اند در نظر می‌گیرند. طبعا اقدامات طرف دیگر فتنه مانند حمایت برخی نهادها از یک کاندیدا، مسئله مناظره، اعلام جشن ملی و تحریک معترضان، برخورد خشونت‌آمیز با معترضان و بستن فضای اظهارنظر برای معترضان، مورد توجه هر دادگاه صالحی خواهد بود. اگر تصمیم بر محاکمه است، چه محذوری امروز برای محاکمه وجود دارد که مثلا چند ماه بعد وجود ندارد؟ و اگر تصمیم بر محاکمه نیست پس زودتر به این غائله خاتمه دهید که هر روزی که با وضع موجود می‌گذرد از نظر سیاسی و اقتصادی به ضرر کشور است. پس فرصت را از دست ندهیم تا زودتر همای وحدت بر سر جامعه ما به پرواز درآید. امیدوارم با تدبیر جناب‌عالی این معضل خودساخته که آینده انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند، رفع شود.
با تقدیم احترام
علی مطهری

 

اخبار سیاسی - بهارنیوز