اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رکورد جدید آلودگی هوای جهانی


میزان آلودگی کربنی هوا در سال گذشته بیشتر از هر دوره‌ دیگری بوده و کشورها به کمک یکدیگر میلیارد‌ها تن دی‌اکسید کربن را روانه اتمسفر زمین کرده‌اند.

تابناک: میزان آلودگی کربنی هوا در سال گذشته بیشتر از هر دوره‌ دیگری بوده و کشورها به کمک یکدیگر میلیارد‌ها تن دی‌اکسید کربن را روانه اتمسفر زمین کرده‌اند.

 NBC گزارش داد؛ دانشمندان در نشست تغییرات آب‌و‌هوایی سازمان ملل متحد اعلام كردند آلودگی كربنی كه سال گذشته ایجاد شده‌است ركوردی جدید به شمار می‌رود.

به گفته دانشمندان سال گذشته كشورهای جهان، با پیشگامی هندوستان،‌آمریكا و چین، 39.8 میلیارد تن دی‌اكسید‌كربن را به واسطه سوزاندن ذغال‌سنگ،‌ نفت و گاز روانه اتمسفر زمین ساخته‌اند. این میزان نسبت به سال 2011 بیش از دو درصد، 2.3 درصد، افزایش داشته‌است.

به گفته دانشمندانی كه محاسبه میزان آلودگی هوا و انتشار دی‌اكسید‌كربن را به عهده داشته‌اند، تلاش برای كنترل شرایط هوای زمین در مسیری نادرسد در حركت است.

به گفته دانشمندان  پیش‌بینی شده كه میزان آلودگی‌های كربنی افزایش می‌یابد و طی 30 سال بعدی درجه حرارت زمین دو درجه افزایش خواهد‌یافت. رهبران جهان این میزان تغییر را خطرناك و غیرقابل‌پذیرش توصیف كرده‌اند.

به همین منظور روز 23 سپتامبر بیش از 100 نفر از رهبران جهان در نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد گرد هم خواهند آمد تا شرایط وارونه سازی این آلودگی روز‌افزون را بررسی كنند.


ویدیو مرتبط :
تنها راه کاهش آلودگی هوای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بانک جهانی برای مهار آلودگی هوای چین پا پیش گذاشت



 اخباراجتماعی  ,خبرهای  اجتماعی,بانک جهانی

بانک جهانی اعلام کرد با اعطای یک کمک 500 میلیون دلاری به چین به همراه این کشور به جنگ با پدیده آلودگی هوا می رود که در سال های اخیر معضلات زیادی برای پهناورترین کشور آسیایی ایجاد کرده است.

به گزارش ایرنا، این کمک مالی قرار است در اختیار شهرهای شمالی و شرقی چین قرار گیرد که شامل «پکن» و «تیان جین» و چند استان در این منطقه می شود که کمربند اصلی و گسترده آلودگی هوای دومین اقتصاد برتر دنیا به حساب می آیند.


این کمربند به منطقه «جینگ جین جی» معروف است جایی که دهها شهر در چندین استان از جمله پکن، هر سال بخصوص در فصل تابستان آلودگی شدیدی را تجربه می کنند.


میزان آلودگی این شهرها گهگاه تا 20 برابر بیشتر از حد مجاز است و همین مساله موجب می شود تا مدارس و برخی از سازمان ها در شهرهای گوناگون تعطیل شده و فعالیت دهها کارخانه در اطراف پایتخت نیز متوقف شود.


بانک جهانی از چین خواسته است از این کمک برای توسعه منابع تجدیدپذیر، انرژی های پاک و همچنین بهره وری بهینه از منابع موجود استفاده کند.


بسیاری از شهرها و استان های شمالی و شرقی چین که فصل زمستان سردی دارند برای مقابله با سرما از سوخت زغال سنگ استفاده می کنند که میزان آلودگی را به شکل فزاینده ای افزایش می دهد.


در زمستانی که گذشت آلودگی هوا در بسیاری از شهرهای چین بویژه در پایتخت باعث شد دولت محلی دستکم 2 بار هشدار قرمز که نشان دهنده بالاترین میزان آلایندگی است، صادر کند که متعاقب آن صدها کارخانه و موسسه تولیدی تعطیل شدند.


تارنمای «چاینا ارگ» از قول «وانگ شیائو دونگ» از مسئولان بانک جهانی برای ورود این بانک برای مهار آلودگی هوای چین می نویسد: این کار باعث می شود تا قدرت مالی منطقه برای اجرای طرح های مبارزه با آلودگی ها بالا رفته و همزمان طرح های مرتبط جدیدی نیز اجرا شود.
کاهش مصرف زغال سنگ و استفاده بهینه از منابع انرژی بخصوص برای بخش های صنعتی و ساختمان های بزرگ و آسمانخراش ها در چین، استفاده بیشتر از گاز طبیعی به جای زغال سنگ و افزایش شمار خودروهای برقی به جای بنزینی از برنامه های دولت برای مبارزه با آلودگی است.


«برنامه سبز» دولت که بانک جهانی نیز این کمک را به آن اختصاص داده است از امسال تا سال 2022 میلادی به اجرا گذاشته می شود.


به جز کمک 500 میلیون دلاری بانک جهانی انتظار می رود 400 میلیون دلار از سوی دستگاه های ذی ربط دولتی و 500 میلیون دلار نیز از سوی بانک «هواشیا» چین به این طرح سبز اختصاص داده شود که با این حساب صندوق مقابله با آلودگی هوا سرمایه ای به میزان یک میلیارد و 400 میلیون دلار در اختیار خواهد داشت.


یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد که آلودگی هوا در جهان سالانه بیش از 5.5 میلیون نفر را به کام مرگ می فرستد و این در حالی است که بیش از نیمی از آمار مرگ و میر ناشی از این پدیده متعلق به کشور های آسیایی هند و چین است.


براساس این گزارش، فقط در سال 2013 حدود یک میلیون و 600 هزار نفر در چین بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست داده اند.


برخی گزارش ها نیز حاکی است که اگر این روند ادامه یابد سالانه بیش از 300 تا 400 هزار نفر دچار مرگ های زودرس به دلیل استنشاق هوای آلوده در چین خواهند شد.

 

 اخباراجتماعی  - ایرنا