اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رژیم غذایی ناسالم و عدم تحرک روند پیری را تسریع می کند



 اخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی,رژیم غذایی

به گفته محققان، رژیم غذایی نامناسب و ناسالم همراه با عدم ورزش و داشتن سبک زندگی فاقد تحرک موجب تسریع روند پیری در انسان ها می شود.

به گزارش مهر، نوعی سلول ها موسوم به سلول های پیری در بروز بیماری ها و شرایط مرتبط با پیری نقش دارند. محققان دریافتند که ورزش مانع از تجمع پیش از موعد این سلول های پیر می شود و در نتیجه از تاثیرات مخرب رژیم غذایی ناسالم، نظیر عدم انجام فعالیت های فیزیکی، عملکرد نامساعد قلب و عملکرد متابولیکی محافظت می کند.

«ناتان لبراسر»، سرپرست تیم تحقیق از کلینیک مایو آمریکا، در این باره می گوید: «ما معتقدیم که در هر دو سطح بیولوژیکی و کلینیکی، رژیم غذایی بد و عدم تحرک موجب تسریع در روند پیری می شود.»

در این مطالعه، محققان به موش ها دو نوع رژیم غذایی داده شد: رژیم غذایی عادی و سالم و رژیم غذایی موسوم به «رژیم فست فود» که مملو از چربی اشباع شده و کلسترول به همراه نوشیدنی های شیرین قندی بود.

در موش های حاضر در رژیم غذایی فست فود، تغییرات مضری در پارامترهای سلامت، از جمله وزن و ترکیب بدن، افزایش حجم چربی تا حدود 300 درصد در طول مدت 4 ماه مشاهد شد.

به نیمی از موش ها، که شامل هر دو گروه رژیم غذایی سالم و ناسالم می شدند، چرخ های ورزش داده شد. یافته ها نشان داد در موش های گروه رژیم غذایی فست فود که ورزش کرده بودند، توقف در افزایش وزن بدن و تجمع چربی مشاهده شد و در نتیجه از انباشت سلول های پیر نیز جلوگیری شد.

به گفته محققان، ضرورتی ندارد که ما به اندازه یک دونده ماراتون ورزش کنیم، اما باید برای سالم ماندن و جلوگیری از فرایندهای تسریع کننده پیری و بیماری های مرتبط با پیری، سطح فعالیت های روزانه مان را افزایش دهیم.


 اخبار  پزشکی  -  مهر  


ویدیو مرتبط :
تسریع در روند ترخیص کالا از گمرک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارتباط رژیم غذایی مدیترانه ای و کاهش روند پیری



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,رژیم

طبق یافته اخیر محققان، رژیم غذایی به سبک مدیترانه ای موجب کاهش میزان نشانگر التهابی موسوم به پروتئین واکنشی C می شود.

به گزارش مهر، تیمی از محققان اروپایی دریافته اند رژیم غذایی مدیترانه ای موجب کاهش میزان پروتئین واکنشی C که یکی از نشانگرهای اصلی التهابی مرتبط با روند پیری است، می شود.

پروتئین واکنشی C نام پروتئینی سنتز شونده در کبد در پاسخ به فاکتورهای آزادشده از ماکروفاژ و سلول چربی است که در موارد التهاب و روماتیسم در خون افزایش می‌یابد.

در روماتیسم و التهاب و تورم حاد، پروتئینی با نام C در خون آزاد می‌شود که در حال طبیعی به ‌میزان بسیار کم در پلاسما موجود است. این پروتئین با فسفوکولین موجود در غشای سلول در محدوده التهاب و همچنین با T-Cell ترکیب شده و از فعال شدن T-Cell توسط آنتی‌ژن جلوگیری می‌کند.

تاثیر مثبت دیگر این رژیم غذایی این است که میزان از بین رفتن استخوان در افراد مبتلا به آرتروز کاهش می یابد. همچنین سایر پارامترهای دیگر نظیر حساسیت به انسولین، سلامت قلب-عروق، سلامت گوارش و کیفیت زندگی هم در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت.

پروفسور کلودیا فرانچسکی، مدیر این پروزه تحقیقاتی از دانشگاه بلوگنا ایتالیا، در این باره می گوید: «این اولین پروژه ای است که با چنین جزئیاتی تاثیرات رژیم غذایی مدیترانه ای را بر روی سلامت جمعیت مسن مورد بررسی قرار داده است. ما با استفاده از قوی ترین و پیشرفته ترین تکنیک های موجود و آنالیز میکروبیوم های روده به تاثیرات رژیم غذایی مدیترانه ای بر روی جمعیت بالای ۶۵ سال پی بردیم.»

این پروژه تحقیقاتی در پنج کشور اروپایی فرانسه، ایتالیا، هلند، لهستان، و بریتانیا اجرا شد و شامل ۱۱۴۲ شرکت کننده بود. در این تحقیق رژیم غذایی هریک از افراد شرکت کننده مورد ارزیابی قرار گرفت.

محققان در پایان دریافتند روند پیری در افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند به مراتب آهسته تر است.