اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روند رو به رشد دیابت در کشور/نیمی از دیابتی‌ها بی‌خبر از بیماری خود



اخبار,اخبار اجتماعی ,وزارت بهداشت

 معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن اشاره به حضور 4.5میلیون دیابتی در کشور و روند رو به رشد این بیماری، بر لزوم اصلاح سبک زندگی بویژه اصلاح تغذیه و تحرک فیزیکی تاکید کرد.

 دکتر علی‌اکبر سیاری در همایش روز جهانی دیابت در خصوص ابعاد این بیماری در کشور و جهان گفت: تا 20 سال آینده تعداد افراد مبتلا به دیابت به 600 میلیون نفر می‌رسد و 600 میلیارد دلار نیز هزینه مراقبت سالیانه از آنهاست. 5 میلیون مرگ در دنیا به علت بیماری دیابت در هر سال اتفاق می‌افتد. در کشور ما برآورد می‌شود حدود 4.5 میلیون نفر به این بیماری مبتلا باشند که این رقم تا 20 سال آینده به شش میلیون نفر می‌رسد.

وی افزود: در مطالعه‌ای که در افراد بالای 30 سال انجام شده، مشخص شد 11.2 درصد از جمعیت این مطالعه در معرض دیابت قرار دارند و 13.1 درصد از آنها به این بیماری مبتلا هستند. در دنیا 50 درصد از بیماران مبتلا به دیابت از بیماری خود بی‌خبر هستند.

سیاری عوامل خطر رفتار فردی و رژیم غذایی را در بروز یا پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مهم دانست و گفت: مردم ما روزانه 10 تا 12 گرم نمک مصرف می‌کنند، اما توصیه سازمان بهداشت جهانی روزانه 5 گرم است. زیاده‌روی در مصرف مواد نشاسته‌ای، چربی و غیره از عوامل خطری است که مربوط به رفتارهای فردی ما می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت تحرک، اصلاح غذا و ‌کنترل وزن در کنترل بیماری دیابت ادامه داد: اگر رفتاری که مربوط به ما و قابل اصلاح است را تصحیح کنیم، عوامل بیولوژیک هم کنترل می‌شوند. این عوامل مثل چربی خون، فشار خون و قند بالا هستند که باعث ابتلا به دیابت می‌شوند. این درحالیست که متاسفانه 15 میلیون نفر در کشور کلسترول بالا دارند.

وی همچنین اعلام کرد: 10 میلیون نفر در ایران مبتلا به فشارخون هستند. 50 درصد مردم از فشار خون و دیابت خود خبر ندارند. ما در سال 93 یک میلیون بیمار دیابتی را شناسایی کردیم. در سیستم بهداشتی و درمانی ما در روستاها در حال حاضر بهورزها و 6600 پزشک فعالیت می‌کنند و در دو استان فارس و مازندران نیز این شبکه برقرار است. برای هر 3000 نفر نیز یک کارشناس مراقب سلامت اختصاص داده‌ایم.

سیاری با اشاره به آمار بالای مرگ و میر به علت ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر افزود: سالیانه 90 هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند و 30 هزار نفر از آنها فوت می‌کنند. 40 درصد این موارد قابل پیشگیری است. 2000 میلیارد تومان نیز هزینه درمان این بیماران می شود.

وی در خصوص هزینه مصرف دخانیات در کشور گفت:‌ مردم ما هر سال 10 هزار میلیارد تومان خرج سیگار می‌کنند. این در حالی است که کسانی که سیگار می‌کشند 23 برابر بیشتر از سایر مردم در معرض خطر سرطان ریه قرار دارند. متاسفانه شیوع مصرف قلیان در زنان را نیز شاهد هستیم.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت به زودی برای همه مردم پرونده سلامت الکترونیک تشکیل می‌شود و تا سال آینده سیستم بهداشتی و درمانی شهرها نیز راه‌اندازی می‌شود.

در ادامه این مراسم دکتر علیرضا استقامتی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص غدد با اشاره به سرعت بالای رشد دیابت در کشور گفت: ما در آخرین بررسی خود در سال 2011 متوجه شدیم نرخ دیابت از 7.7 به 11.3 درصد رسیده است. یعنی 35 درصد طی هفت سال به این رقم اضافه شده است.

وی همچنین بر لزوم حمایت وزارت بهداشت از گسترش آموزش در تمام جامعه و گنجاندن آن در برنامه‌های آتی تاکید کرد.


 اخبار اجتماعی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی نیمی از دیابتی ها در کشور از بیماری خود بی خبراند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روند رو به رشد بازیگری شقایق فراهانی



اخبار,شقایق فراهانی

شقایق فراهانی در سال‌های اخیر حضوری متفاوت در مجموعه‌های تلویزیونی داشته است. او بازیگری است بی حاشیه که کوشیده در این سال‌ها نقش‌هایی متفاوت و دور از هم بازی کند

شقایق فراهانی از نسل بازیگرانی است که به واسطه حرفه والدینشان پای به این عرصه می‌گذارند و طبیعی است که با وجود استعداد، سوابق و فعالیت‌های مختلف اعتماد کردن به قابلیت واقعی آنها زمان می‌برد. فراهانی که اواسط دهه ۷۰ با نقشی کوتاه در «لیلا» ساخته داریوش مهرجویی به سینما آمد، سال‌ها تجربه تئاتری دارد و این روزها او را در مجموعه «فوق سری» به کارگردانی مهدی فخیم زاده می بینیم.

شقایق فراهانی بازیگری است بی حاشیه که کوشیده در این سال‌ها نقش‌هایی متفاوت و دور از هم بازی کند. اما بخش عمده ای از این تنوع در مجموعه های تلویزیونی بوده و شاید به همین دلیل کمتر دیده شده است. اما جسارت او در پذیرفتن نقش‌هایی متفاوت و ارائه بازی‌های درست، بدون اغراق و همسو با درونمایه اثر از ویژگی های فراهانی است. بازیگری که می‌تواند به شهادت کارنامه‌اش نقش‌هایی ویژه را بازی کند.

در این سال‌ها حضور در نقش مریم دوران در مجموعه «مادرانه» ساخته جواد افشار یکی از بهترین بازی های فراهانی بوده. در نقش زنی جوان، محجبه و سنتی که با وقار و آرامش مشکلات مرد زندگی‌اش را حل می‌کند. فراهانی با استفاده از میمیک و بیانش به مریم جان داد و او را از قالب زن مثبت و کلیشه‌ای دور کرد. این روزها مجموعه «فوق سری» روی آنتن است و فراهانی در آن نقش زنی از طبقه پایین جامعه را بازی می‌کند که شوهری خلافکار دارد. زنی با واکنش‌های بیرونی و تظاهراتی که کاملا با مریم در «مادرانه» متفاوت است. تیپ سازی او برای بازی در این نقش، قابل توجه و نشان تسلط او بر بیان و بدن است.

در «محاکمه در خیابان» ساخته مسعود کیمیایی، شقایق فراهانی برای نخستین بار در قالب چنین زنی فرو رفت. او که پیشتر معمولا در نقش زنان مرفه شهری بازی می‌کرد، در فیلم کیمیایی از قالب قبلی فاصله گرفت، در یک سکانس مقابل دوربین رفت و با بازی برونگرایانه نقش زنی از طبقه پایین جامعه را جان بخشید. حضورش در «گناهکاران» مثل همیشه دلنشین، طبیعی و بی اغراق بود و متناسب با فضای فیلم و همسو با ویژگی‌های شخصیت. در «تجریش ناتمام» یکی از بهترین عاشقانه‌های شهری سال‌های اخیر، این شقایق فراهانی است که بیش از محمدرضا فروتن بازیگر مقابلش، عظمت یک عشق ویرانگر را به تصویر می‌کشد.

بازی درونی و باوقار او در نقش زنی رها شده، اما نجیب و عاشق، باعث شده فیلم باورپذیر، گرم و دوست داشتنی شود. مکث‌ها، نگاهها و لبخندهای تلخ اما عمیق اوست که وجه زنانه این درام عاشقانه را رنگ و بویی دیگر زده است. شاید به همین دلیل فیلم با تنهایی او در خانه در آستانه سال نو تمام می‌شود، گویا کارگردان هم دلش نیامده به پاس این نقش‌آفرینی ویژه بازیگرش را رها کند.

فراهانی به عنوان بازیگری که سال های جوانی را پشت سرگذاشته، کوشیده با دقت انتخاب کند و در سینما و تلویزیون فعال باشد، بدون این که مثل بعضی بازیگران همسن و سالش همچنان مصرانه بخواهد نقش دختران دم بخت را بازی کند. بازی در «خانوم» ساخته تینا پاکروان یکی دیگر از بخش‌های مثبت کارنامه اوست که مطابق با سن و سال و تجربه زندگی شکل گرفته است. او البته جسارت این را هم دارد که در «ارغوان» به کارگردانی امید بنکدار و کیوان علیمحمدی در نقشی بازی کند که در تمام فیلم تحرک ندارد و بیش از هر چیز به صدا و کلام و لحن بازیگر وابسته است. اگر داوران جشنواره سی و سوم فیلم فجر انصاف بیشتری داشتند فراهانی می توانست برای بازی در این نقش دست کم نامزد دریافت سیمرغ بلورین شود.

آنچه نگاه به کارنامه شقایق فراهانی به یادمان می‌آورد، رشد محسوس او در بازیگری است. از اولین تجربه‌هایش در تلویزیون مثل سریال «خانه پدری» زمان زیادی گذشته و او حالا به بازیگری تبدیل شده که می توان در هر فیلم یا مجموعه منتظر یک اتفاق از سویش بود. هر چند شاید او مثل بعضی بازیگرها در مرکز توجه رسانه‌ها نباشد، اما قطعا روزی پاداش این تلاش برای بهتر بودن را دریافت خواهد کرد.

اخبار فرهنگی - سوره سینما