اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روحانی اشتباه كند، ما پیروز می‌شویم



اخبار,اخبار سیاسی,انتخابات مجلس


اخبار سیاسی - ارزیابی چهره های اصولگرا از انتخابات آینده مجلس:
روحانی اشتباه كند، ما پیروز می‌شویم

بهمن شریف‌زاده نیز معتقد است اگر دولت به وعده‌هایی که داده است درست عمل کند اصلاح طلبان می‌توانند جایی در مجلس آینده داشته باشند و در غیر این صورت مردم که از افراط و تفریط خسته شده‌اند توجهی به افراط برخی اصولگرایان و تفریط اصلاح طلبان نمی‌کنند و به سراغ گروه سومی می‌روند که با عقاید احمدی‌نژاد همراه هستند و مجلس را به آن‌ها می‌دهند.

هنوز ۱۰۰ روز از دولت جدید نگذشته بود که اصلاح‌طلبان رایزنی‌ها و اظهارنظر‌های خود درباره مجلس آینده را آغاز کردند. گویی پیروزی دولت اعتدال در انتخابات ۲۴ خرداد نقطه آغاز فتح تازه اصلاح‌طلبان بود وحتی اگر این هم نباشد از این واقعیت نمی‌توان غافل شد که پیروزی این دولت مجال و فرصت فعالیت اصلاح‌طلبان وحضور دوباره آنان در عرصه سیاست را به ویژه در چهار سال دولت دهم که روزنه‌ها و مسیرهای رسیدن به كرسی‌های قدرت از آن هاسلب شده بود، فراهم آورد.

 

در همین راستا اصلاح‌طلبان فرصت‌های پدید آمده پس از انتخابات را غنیمت شمردند و در سوی دیگر این میدان اصولگرایانی هستند که گرچه در انتخابات ریاست جمهوری شکست خوردند اما بعید به نظر می‌رسد انتخابات مجلس را از نظر دور داشته باشند.

 

آنان سکوت کردند اما این به این معنی نیست که عرصه را به صورت کامل به رقبای اصلاح‌طلب یا اعتدالگرا  واگذار کردند. این بار میدان رقابت برای کسب کرسی‌های مجلس آسان نیست.

 

این بار باید هم با اصلاح‌طلبان به رقابت بپردازند و هم با گفتمان نوپا اما قدرتمند اعتدال. آنان چه خواهند کرد و برای مجلس آینده چه برنامه‌ای دارند. این‌ها سوال‌هایی است که از فعالان اصولگرا پرسیدیم.


اصلاح‌طلبان، از گفتمان اعتدالی خارج نشوند
 در شرایطی که اصلاح‌طلبان پیش‌بینی می‌کنند تعداد قابل توجهی از کرسی‌های مجلس دهم را از آن خود خواهند کرد، یک عضو حزب موتلفه در گفت‌وگو با «قانون» تاکید کرد: اینکه اصلاح‌طلبان برای رقابت آینده پیش‌بینی دارند و هر از چند گاهی اظهار نظر می‌کنند نشان می‌دهد آنان اقدامات اولیه برای حضور در رقابت انتخاباتی را انجام داده‌اند.

 

به گفته حمیدرضا ترقی، نفوذ اصلاح‌طلبان در لایه‌های دوم و سوم دولت، یکی از اقدامات مهم و اصلی این جریان سیاسی است.

 

ترقی اعتقاد دارد فراهم کردن زمینه‌های مادی و معنوی و ایجاد تشکیلات از سوی اصلاح‌طلبان به معنای خروج از اعتدال گرایی و ورود به اصلاحات است. این فعال سیاسی تاکید دارد  اکنون که گفتمان اعتدالی اداره کشور را بر عهده گرفته است باید زمینه برای حضور اصلاح‌طلبان و اصولگرایان به‌طور همزمان فراهم شود.


اصولگرایان برنامه ندارند
در حالی که این فعال اصولگرا از افزایش فعالیت اصلاح‌طلبان انتقاد می‌کند، اما به بی‌برنامگی هم‌مسلک‌های خود برای رقابت آینده اشاره دارد. ترقی ادامه داد: متاسفانه تا امروز اصولگرایان برنامه‌ای برای نحوه حضور در انتخابات مجلس ارائه نکردند.

 

به اعتقاد این عضو حزب موتلفه اگر اصولگرایان مکانیزم مشخصی برای حضور در مجلس دهم ارائه نکنند، از اقبال خوبی در انتخابات دو سال آینده بر خوردار نخواهند شد. این در حالی است که شنیده‌ها از گفت‌وگویی‌های غیر رسمی و شخصی در بین فعالان سیاسی اصولگرا خبر می‌دهد.


سرنوشت انتخابات در دست دولت
از سوی دیگر این فعال سیاسی تاکید دارد که سرنوشت انتخابات مجلس در گرو عملکرد دولت روحانی است وآن را در زمینه‌های اقتصادی، حل دغدغه‌های مردم و رفع مشکلات بین‌المللی می‌داند. ترقی توضیح داد: درانتخابات آینده تنها با دو جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا روبه رو نیستیم.

 

بلکه جریان جدیدی به نام اعتدال در ۲۴ خرداد ۹۲ شکل گرفته است. عضو حزب موتلفه ادامه داد: با این حساب اگر روحانی در دو سال آینده عملکردی هم راستا با نیاز مردم داشته باشد، می‌تواند اکثریت کرسی‌های مجلس دهم را به نفع گفتمان خود کسب کند. با وجود اینکه ترقی به مقبولیت اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان اذعان دارد اما بر این باور است که اصولگرایان رای مناسبی در بین مردم دارند.

 

او اعتقاد دارد عملکرد هشت سال گذشته احمدی‌نژاد با وجود رکوردهای خوبی که داشت باعث کمرنگ شدن اقبال مردمی این جریان سیاسی شد. با این حال تاکید دارد در مجلس آینده در کنار اصلاح‌طلبان و اعتدالیون، اصولگرایان نیز کرسی مناسبی در اختیار خواهند داشت.


در همین راستا به سراغ پرویز سروری یکی از اعضای پایداری که دیدگاه متفاوتی از اصولگرایی دارد، رفتیم. وی که خود به دلیل دیدگاه‌های مردم به اصولگرایی از مجلس نهم خط خورد معتقد است: اظهار نظر در مورد انتخابات مجلس زود است اما برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در دور بعد و در رقابت بین اصلاح طلبان و اصولگرایان چند عامل نقش حیاتی بازی خواهند کرد و از عوامل مهم تعیین کننده در انتخابات مجلس، دولت است.

 

اگر دولت بتواند رضایت مردم را جلب کند می‌تواند تبدیل به عامل مثبتی برای اصلاح طلبان شود، اما اگر دولت در حل مسائل با مشکل مواجه شود، آن وقت این می‌تواند عامل تاثیری عکس برای اصلاح طلبان   باشد.


احتمال شکست اصولگرایان
عامل دیگری نیز که در انتخابات می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد، انسجام درون سازمانی اصلاح طلبان و اصولگرایان است. صولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری بدون انسجام ظاهر شدند و همین امر تبدیل به پاشنه آشیل شد، این روند برای انتخابات مجلس باید اصلاح شود وگرنه می‌تواند باز هم باعث شکست اصولگرایان شود.

 

از سوی دیگر اصلاح طلبان برخوردهای شتابزده‌ای داشتند و خود را از پیش برنده انتخابات مجلس آینده می‌دانند اما باید این را بدانند که دولت هر چند تمام هم و غم خود را در زمینه دیپلماسی و مسائل هسته‌ای گذاشته اما در زمینه داخلی در ۱۰۰ روزه اول هنوز حرکت خاصی انجام نداده و مردم آرام آرام از شور اولیه‌شان کاسته شد و این به ضرر طرفداران اصلاحات است.

 

اصلاح طلبان باید بدانند که در انتخابات فقط ۵۱ درصد آرا را به‌دست آوردند و اگر دولت نتواند مسائل معیشتی مردم را حل کند ممکن است سونامی مجددی علیه اصلاح طلبان شکل بگیرد.


برای پشت كردن به افراط، روحانی رای آورد
برای حفظ اعتدال به تمام گروه‌هایی که مدعی اصولگرایی هستند میدان دادیم و به سراغ یکی از نزدیکان احمدی‌نژاد و معتقدان به گفتمان بهار رفتیم.

 

بهمن شریف‌زاده نیز معتقد است اگر دولت به وعده‌هایی که داده است درست عمل کند اصلاح طلبان می‌توانند جایی در مجلس آینده داشته باشند و در غیر این صورت مردم که از افراط و تفریط خسته شده‌اند توجهی به افراط برخی اصولگرایان و تفریط اصلاح طلبان نمی‌کنند و به سراغ گروه سومی می‌روند که با عقاید احمدی‌نژاد همراه هستند و مجلس را به آن‌ها می‌دهند.


شکست گفتمان اعتدال یعنی حضور احمدی نژادی‌ها
یکی از طرفداران پرو پا قرص مشایی می‌گوید: فارغ از عنوان اصولگرایی و اصلاح طلبی معتقدم مردم از افراط، خشونت و بد اخلاقی، رفاه طلبی و ریاکاری گریزانند و  به اینگونه افراد پشت می‌کنند.

 

در ریاست جمهوری مردم از افراط گریزان بودند و افراط را در برخی دیدند و به آن پشت کردند و این باعث شد کسی که ادعای اعتدال داشت رای بیاورد. برخی از مردم با باور به اعتدال و برخی برای پشت کردن به افراطی‌ها ولو به اعتدال باور نداشتند، به آقای روحانی رای دادند.

 

شریف‌زاده معتقد است در حال حاضر مردم اصلاح طلبان و حامیان روحانی را زیر ذره بین دارند و آرام آرام به این نتیجه می‌رسند که آیا این دوستان معتدل هستند یا خیر. از سوی دیگر مردم از گذشته باور دارند که برخی از اصولگرایان افراطی هستند و برای همین در انتخابات گذشته به آن‌ها رای ندادند.

 

اگر مردم از اصولگرایان و اصلاح‌طلبان ناامید شوند بر سر دوراهی می‌مانند و به گروه سومی روی می‌آورند که حامیان و طرفداران گفتمان احمدی‌نژاد هستند. وی که می‌گفت همیشه در انتخابات گوناگون رد صلاحیت می‌شود توصیه کرد: حضور حامیان احمدی‌نژاد در انتخابات درحالی است که اجازه حضور حامیان رئیس دولت نهم و دهم در انتخابات داده شود و مانند مجلس و شورای شهر آنان را رد‌صلاحیت نکنند.
اخبار سیاسی - قانون

 


ویدیو مرتبط :
چگونه در مبارزه با یک بوکسور پیروز شویم؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عارف: امیدواریم هاشمی و خاتمی به جمع بندی برسند تا ما در انتخابات پیروز شویم/روحانی:تجربیات دولت اصلاحات را ...



محمدرضاعارف,حسن روحانی

عارف: امیدواریم هاشمی و خاتمی به جمع بندی برسند تا ما در انتخابات پیروز شویم

وی با اشاره به اینکه آقایان هاشمی و خاتمی به میدان آمده اند، افزود : امیدواریم این دو بزرگوار بر اساس مطالعات و بررسیهای خود به یک جمع بندی برسند تا ما در انتخابات پیروز شویم.

محمدرضا عارف از شعار عارف روحانی ائتلاف ائتلاف استقبال کرد.

به گزارش  واحد مرکزی خبر ، این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مسجد محمد رسول الله شهر قزوین گفت : شعار ارزشمندی مطرح شد و نگاه ما هم همین است.

وی با اشاره به اینکه آقایان هاشمی و خاتمی به میدان آمده اند، افزود : امیدواریم این دو بزرگوار بر  اساس مطالعات و بررسیهای خود به یک جمع بندی برسند تا ما در انتخابات پیروز شویم.

عارف از جوانان به عنوان آینده سازان و سرمایه  کشور یاد کرد و گفت : آمده ایم تا مطالبات به حق شما را با منش اصلاح طلبانه پیگیری کنیم.

وی افزود : ویژگی اصلاح طلبی صبر و سعه صدر و حرکت در چارچوب قانون و ساختار است.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بخشی از مشکلات کشور را ناشی از بد اخلاقی ها دانست و گفت : مهمترین اصل در بعثت پیامبر اسلام (ص) اخلاق بود و ما هم اگر اصول اخلاقی را رعایت  کنیم ، مطمئنا پیروزیم .

وی با طرح این سوال که چرا مردم آمار یک دولتمرد را باور نمی کنند ، افزود : نتیجه بداخلاقی ها بی اعتمادی مردم به دولت است.

عارف تصریح کرد : سرمایه معنوی ما مردمند و ما به اعتبار این سرمایه اجتماعی در صحنه های مختلف انقلاب بویژه دوران دفاع مقدس پیروز شدیم.

وی قزوین را یکی از قطب های مهم صنعتی کشور دانست و افزود : بیش از سه هزار واحد صنعتی در این استان است که خیلی این واحدهای صنعتی امروز وضع مناسبی ندارد.

عارف با بیان اینکه امروز جوانان بسیاری بیکارند و گرانی برای همه اقشار کمر شکن شده است ، گفت : خط فقر از 29 درصد به 42 درصد رسیده و معنی آن این است  که 42 درصد مردم به زیر خط فقر رسیده اند.

وی افزود : برای حل مشکل بیکاری و کنترل تورم برنامه داریم.

عارف با بیان اینکه مردم  باید فقط 30 درصد از هزینه های درمانی خود را پرداخت کنند و 70 درصد بقیه به عهده دولت است ، گفت : چرا باید 70 درصد هزینه های درمانی را مردم پرداخت کنند.

وی با اشاره به ظرفیت بالای علمی و دانشگاهی استان قزوین افزود : می توان از این ظرفیت بالا برای دیپلماسی علمی و تقویت روابط سیاسی استفاده کرد.

عارف گفت : استان قزوین می تواند یک قطب صنعتی ،گردشگری و کشاورزی برای کشور باشد.

وی در سیاست خارجی اصل را بر تعامل و گفتگو دانست و افزود : در چارچوب حفظ منافع ملی مان عمل خواهیم کرد اما به منافع دیگران هم احترام خواهیم گذاشت.

عارف گفت : در سیاست داخلی هم اعتقاد ما به مردم سالاری است. 

حسن روحانی: تجربیات دولت اصلاحات را به کار خواهم گرفت/ به کاندیداها پیشنهاد کردم در قسمت دوم مناظره شرکت نکنیم

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه تجربیات مفیدی در سال های خدمت در دولت اصلاحات به دست آورده ام اذعان داشت: رویکردها و برنامه های من مشخص است و یک دولت تدبیر و امید را با توجه به تجربیات 35 ساله، تشکیل خواهم داد و از تجربیات دولت سازندگی و اصلاحات استفاده خواهم کرد. زمانی که بخش اول مناظرات به پایان رسید من به دوستانی که کاندیدا هستند پیشنهاد کردم که در قسمت دوم شرکت نکنیم که متاسفانه دوستان قبول نکردند، این نحوه مذاکره توهین به ملت ایران بود و لازم است یک سبک دیگر انتخاب شود..

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تجربیات مفیدی در طول خدمت در دولت اصلاحات به دست آوردم و از این تجربیات در دولت آینده خود استفاده خواهم کرد.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام حسن روحانی در نشست خبری که امروز در مهمانسرای باغ معین برگزار شد اظهار کرد: فتنه 88 یک داستان طولانی است که به نفع همه است که از آن بگذریم، معضلات فتنه 88 به قبل از انتخابات برمی‌گردد.

وی ادامه داد: اگر کسی در سال 88 مرتکب جرمی شده است رسیدگی به آن بر عهده قوه قضاییه است و رسانه‌ها به قضاوت نپردازند و جای قوه قضاییه ننشینند.

دولت تدبیر و امید تشکیل می‌دهم

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه تجربیات مفیدی در سال های خدمت در دولت اصلاحات به دست آورده ام اذعان داشت: رویکردها و برنامه های من مشخص است و یک دولت تدبیر و امید را با توجه به تجربیات 35 ساله، تشکیل خواهم داد و از تجربیات دولت سازندگی و اصلاحات استفاده خواهم کرد.

نفت یک سرمایه بین نسلی است

وی با اشاره به اینکه در بودجه جاری نفت یک سرمایه بین نسلی است و باید برای سرمایه گذاری استفاده شود بیان داشت: فروش نفت اخیرا به یک میلیون بشکه کاهش یافته است و به همین دلیل دولت مجبور است به صنایع و محصولات دیگر تکیه کند و از اتکا به نفت فاصله بگیرد.

روحانی خاطر نشان کرد: کشور ها در دنیای امروز براساس منافع حرکت می‌کنند و اساس منافع بر قدرت است نه اخلاق و عدالت، ما باید تلاش کنیم شیوه‌های غرب و سایر کشورها را بشناسیم و به گونه‌ای تعامل برقرار کنیم تا بتوانیم اهداف ملی خود را تحقق ببخشیم.

3 درصد از درآمد نفت را به خوزستان اختصاص می‌دهم

وی در خصوص تصمیم دولت مبنی بر اختصاص دو درصد از درآمد نفت به خوزستان گفت: این یک حرف حق است که تاکنون عملی نشده است، من تلاش خواهم کرد این دو درصد عملیاتی و اجرایی شود.

نماینده رهبر در شورای عالی امنیت اضافه کرد: این حق مردم خوزستان است و در طول هشت سال جنگ تحمیلی مردم این سرزمین فشار بسیاری متحمل شدند و این درصد برای جبران آن کم است و تلاش خواهم کرد این دو درصد به سه برسد.

این نحوه مناظره توهین به ملت است

وی اعتراض خود را نسبت به نحوه برگزاری مناظرات بیان کرد و تصریح کرد:  زمانی که بخش اول مناظرات به پایان رسید من به دوستانی که  کاندیدا  هستند پیشنهاد کردم که در قسمت دوم شرکت نکنیم که متاسفانه دوستان قبول نکردند، این نحوه مذاکره توهین به ملت ایران بود و لازم است یک سبک دیگر انتخاب شود.

روحانی عنوان کرد: در سفرهایی که در این مدت داشتم درخواست‌های قومیت‌ها و مذاهب را شنیدم که همگی به حق و در چهارچوب قانون اساسی بود.

وی ادامه داد: رئیس جمهور باید مجری قانون اساسی باشد و مطالبات این مردم را چهارچوب قانون اساسی پاسخگو باشد، من بیانیه‌ای را درباره مطالبات این اقوام و اقلیت‌ها نوشته و بیان کرده‌ام.

هیچ کس با صندوق رای قهر نکند

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه هیچ کس نباید با انتخابات قهر کند بیان داشت: حتی اگر اعتراضی به حق هم وجود داشته باشد دلیلی ندارد که انتخابات تحریم شود زیرا بحث سرنوشت کشور مطرح است و اگر کسی صحنه را خالی کند به نفع رقیب کنار کشیده است.

وی افزود: هشت سال از دولت فعلی گذشت و در طول این مدت آنچه تحقق پیدا کرد با مطالبات و خواسته‌های مردم و امکانات کشور نزدیک نبود بنابراین همه باید تلاش کنیم و با آمدن پای صندوق‌های رای فردی را انتخاب کنیم که از امکانات کشور به خوبی استفاده کند.

روحانی با بیان اینکه کشور به یک فرد پخته و با تجربه نیاز دارد یادآوری کرد: هیچ کس با صندوق رای قهر نکند و از آن فاصله نگیرد.

یک کارگروه ویژه برای خوزستان تشکیل خواهم داد

وی بر اهمیت خوزستان برای کشور اشاره کرد و گفت: باید برای خوزستان یک کار گروه ویژه تشکیل داد تا معضلات این استان در آن بررسی شود و من این قول را می‌دهم که برای خوزستان یک کار گروه ویژه تشکیل خواهم داد.

نماینده رهبر در شورای عالی امنیت با بیان اینکه مشکلات اقتصادی ایران بسیار پیچیده است عنوان کرد: رشد اقتصادی ایران در سال گذشته منفی بود و براساس پیش بینی مرکز پژوهش‌های مجلس در سال جاری نیز این رشد منفی است در حالی که رشد اقتصادی باید 8 درصد باشد.

اساس مذاکره با آمریکا منافع ملی ایران است

وی در رابطه برقراری رابطه با آمریکا گفت: دولت آمریکا در طول 35 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد آغازگر دشمنی با ایران بوده است، هر زمان به این نقطه برسیم که آمریکا به دشمنی‌ها پایان دهد، این آغاز یک تحول جدید است.

روحانی افزود: اساس رابطه با آمریکا منافع ملی است و در زمانی که دشمنی‌ها متوقف شود می‌توانیم با آمریکا مذاکره کنیم.

وی با بیان اینکه اجازه ندادند که هاشمی در صحنه رقابت انتخابات ریاست جمهوری شرکت داشته باشد عنوان کرد: اگر هاشمی مسائل و مطالباتی برای اداره کشور دارد من اعلام آمادگی کردم که زمان قسمت دوم برنامه مستند خود را در اختیارش بگذارم.

ایران 75 میلیون کلید دارد

وی به کلید خود اشاره کرد و توضیح داد: کلید من، کلید تدبیر است و هر قفلی را باز می‌کند و تمام مشکلات قابل حل است و برای آنها برنامه دارم.

وی با بیان اینکه ما 75 میلیون کلید داریم تصریح کرد: این کلید توانمندی یک فرد در مذاکرات است و با آن اجماع در کشور ایجاد می شود، مشکلاتی که در این هشت سال به وجود آمده است در طول هشت شب قابل حل نیست و باید قدم به قدم مشکلات را حل کرد.

عصرایران/فارس