اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روایت نردبان فروش از دلیل حادثه تلخ جمهوری


«وحید ممتحنی»، مدیر نمایندگی شرکت آلمانی «ایویکو ماگیروس» فروشنده تجهیزات آتش‌نشانی در ایران است. او از بدهی 430‌میلیون‌تومانی مجموعه مدیریت شهری به این سازمان خبر می‌دهد و می‌گوید که سازمان آتش‌نشانی اجازه بازدید و تعمیر این ماشین‌آلات را به کارکنان این شرکت نداده است.‌

تابناک: «وحید ممتحنی»، مدیر نمایندگی شرکت آلمانی «ایویکو ماگیروس» فروشنده تجهیزات آتش‌نشانی در ایران است. او از بدهی 430‌میلیون‌تومانی مجموعه مدیریت شهری به این سازمان خبر می‌دهد و می‌گوید که سازمان آتش‌نشانی اجازه بازدید و تعمیر این ماشین‌آلات را به کارکنان این شرکت نداده است.‌

روزنامه شرق نوشت: او مدعی است که «خبر داریم ماشین مخصوص آتش‌نشانی را به گاراژی در جنوب شهر برده‌اند و تعمیر کرده‌اند جایی که کامیون‌های معمولی و اسقاطی را تعمیر می‌کنند.» با مدیر این شرکت درباره مجموعه مکاتباتش با مجموعه شهرداری و علت عمل‌نکردن نردبان‌های آتش‌نشانی گفت‌وگو کردیم که مشروحش را در ادامه می‌خوانید:
 
‌بدهی مدیریت شهری به شرکت شما چقدر است؟


430‌میلیون‌تومان.

‌چه زمانی باید این بدهی تسویه می‌شد؟

حدود هشت‌ماه پیش، اما مساله ما ربطی به بدهی شهرداری نداشت. ما درخواست صدور مجوز سرویس ماشین‌آلات آتش‌نشانی را داشتیم که از شرکت ما خریداری کرده بودند اما این اتفاق رخ نداد.

‌شما اشاره کردید که مکاتباتی را با مجموعه شهرداری برای بازدید و پیگیری مطالبات داشتید، این مکاتبات با کدام بخش از شهرداری و چه زمانی انجام شد؟

در تمام مکاتبات ما مسایل مالی مطرح نبود چرا که ماشین‌های آتش‌نشانی با جان مردم سروکار دارد. درخواست ما در مکاتبات، صدور مجوز سرویس دوره‌ای بود که با آن موافقت نشد. مکاتبات در ابتدا با قالیباف، شهردار تهران انجام شد و درخواست ملاقات حضوری داشتیم اما از آنجایی که زمان انتخابات بود و آقای قالیباف کمبود وقت داشتند، نمی‌خواستیم این درخواست و پیگیری ما در روند انتخابات تاثیر بگذارد؛ نامه را به معاون «خدمات شهری» ارجاع دادند.

 ما نامه‌ای به ایشان نوشتیم و تمام موارد را ذکر کردیم و نسخه‌ای از این نامه را نیز به «شورای شهر» داده‌ایم. نامه را معاون «خدمات شهری»، به مدیرعامل «سازمان آتش‌نشانی» ارجاع دادند و در واقع، قصور رخ‌داده از جانب سازمان آتش‌نشانی بوده است. حادثه آتش‌سوزی خیابان جمهوری و مرگ دو شهروند؛ رخدادی انسانی است و نه سیاسی و مسوولانی که خطا کردند، باید پاسخگو باشند.

‌شهرداری چه تعداد ماشین آتش‌نشانی از شرکت شما خریداری کرده بود و چرا نردبان اعزام شده، عمل نکرد؟

شهرداری؛ ۱۳ ماشین از شرکت ما خرید و بعد هم اجازه بازدید و سرویس از تجهیزات را به کارشناسان شرکت‌مان ندادند. تجهیزات آتش‌نشانی چیزی نیست که تحریم روی کیفیت آن اثر بگذارد. هر وقت اعلام نیاز کرده‌ایم قطعه‌ای احتیاج داریم، بلافاصله، شرکت آلمانی کارشناس فرستاده و قطعات را تامین کرده است. خبر داریم ماشین مخصوص آتش‌نشانی را به گاراژی در جنوب شهر برده‌اند و تعمیر کرده‌اند. جایی که کامیون‌های معمولی و اسقاطی را تعمیر می‌کنند.

نردبانی که در سانحه عمل نکرده، در زمره ۱۳نردبانی است که شرکت آلمانی به شهرداری تهران تحویل داده. البته در تحویل این تجهیز، ما دخیل نبودیم. حتی قبل از آقای خوشزاد، مدیرعامل وقت آتش‌نشانی این تجهیزات خریداری شده بود، منتها وقتی خریده بودند به خاطر برخی مسایل، کارشناسان آتش‌نشانی اعلام کرده بودند شرکت تولیدکننده، قطعات فنی و یدکی این نردبان‌ها را نمی‌دهد.

سپس رفته بودند با یک شرکت کره‌ای قرارداد بسته بودند. بعد که ما این ماجرا را فهمیدیم، پیگیری کردیم و دیدند چنین چیزی نیست و وقتی با شرکت سازنده مکاتبه کردیم، اعلام کردند ما حاضریم قطعات یدکی را تحویل بدهیم اما این اتفاق رخ نداد.

‌شما عنوان می‌کنید که قرارداد خرید بدون دخالت شما بسته شده بود، پس چرا درخواست صدور مجوز بازبینی و سرویس تجهیزات را داشتید؟


این قرارداد میان شهرداری و شرکت آلمانی تولید‌کننده بسته شده اما اجرایی نشده بود و با ورود و پیگیری ما به‌عنوان نماینده شرکت آلمانی در ایران قرارداد اجرا شد و ما تجهیزات و ماشین‌آلات را وارد و به شهرداری تهران تحویل دادیم.


ویدیو مرتبط :
حادثه تلخ چند روز پیش خیابان جمهوری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزارش شهرداری از آتش‌سوزی جمهوری: نردبان و ازدحام عامل حادثه جمهوری !!



اخبار ,اخبار اجتماعی , آتش‌سوزی جمهوری

 

اخبار اجتماعی - گزارش شهرداری از آتش‌سوزی جمهوری

آنچه تاکنون به عنوان جمع‌بندی‌های اولیه بدست آمده حاکی از تأثیرگذاری منفی دو مسئله عدم عملیاتی شدن نردبام اول و شلوغی و ازدحام صحنه حادثه که عامل بازدارنده در استقرار نردبام دوم بوده، است.

به دنبال حادثه تاسف بار حریق در ساختمان ۱۱۷ خیابان جمهوری اسلامی، نتایج بررسی‌ها و یافته‌های تیم‌های بازرسی سازمان بازرسی شهرداری تهران اعلام شد.

 طی اطلاعیه‌ای سازمان بازرسی شهرداری تهران نتایج بررسی و یافته‌های تیم‌های بازرسی حادثه آتش سوزی ساختمان 117 خیابان جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد.

 

بر این اساس جمع بندی نهایی این بررسی حاکی از تأثیر گذاری منفی دو مسئله ی عدم عملیاتی شدن نردبان اول و شلوغی و ازدحام صحنه حادثه که عامل باز دارنده در استقرار نردبان دوم بوده، است و در عین حال نا ایمن بودن ساختمان موصوف به گواه اسناد موجود در شهرداری و بی توجهی مالک به اخطارهای ارائه شده به وی و همچنین وجود مقادیر متنابعی از وسایل و اشیاء قابل حریق(نخ،البسه و پشم شیشه)در مسیر پله ها از دیگر عوامل اصلی این حادثه بوده است.

متن اطلاعیه به شرح زیر است:

با تبریک ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و سالگرد سی و پنجمین سال انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به رهبر معظم انقلاب و ملت ایران به ویژه شهروندان تهرانی؛ به دنبال حادثه تاسف بار حریق در ساختمان 117 خیابان جمهوری اسلامی و مصاحبه شهردار تهران مبنی بر رسیدگی دقیق و فنی به موضوع و اعلام نتایج آن بدین وسیله اولین نتایج بررسی‌ها و یافته های تیم های بازرسی را به شرح زیر به استحضار مردم شریف تهران می‌رساند:

1- مجدداً ضایعه درگذشت دو نفر از شهروندان( مرحومه حق نظری و فروتن)را در این حادثه تسلیت عرض کرده و مراتب همدردی خود را با خانواده این عزیزان و مردم عزیز تهران اعلام می‌کنیم.

2- به منظور رسیدگی و بررسی همه جوانب موضوع،کمیته ای مرکب از همه مسئولین و مدیران مربوطه(معاونت خدمات شهری،رئیس سازمان آتش نشانی،معاونین فنی و رؤسای ایستگاههای مربوطه)به مسئولیت سازمان بازرسی شهرداری تشکیل و ضمن اخذ گزارشها و استماع توضیحات عوامل حاضر در صحنه موضوع را رصد و بررسی کرده است.این بررسی ها از لحظه دریافت گزارشهای مردمی مبنی بر وقوع حریق در ساختمان تا پایان عملیات بوده است.

3- بررسی های انجام شده حاکی از آن است فرماندهی عملیات امداد و نجات در صحنه با جسارت و مهارت کامل انجام گرفته که نتیجه آن نجات 5 نفر از محبوسین به وسیله نردبام دوم و 15 نفر از پله های طبقات بوده است.

4- آنچه تاکنون به عنوان جمع‌بندی‌های اولیه بدست آمده حاکی از تأثیرگذاری منفی دو مسئله عدم عملیاتی شدن نردبام اول و شلوغی و ازدحام صحنه حادثه که عامل بازدارنده در استقرار نردبام دوم بوده، است.

5- نا ایمن بودن ساختمان موصوف به گواه اسناد موجود در شهرداری و بی‌توجهی مالک به اخطار های ارائه شده به وی و همچنین وجود مقادیر متنابهی از وسایل و اشیاء قابل حریق (نخ،البسه و پشم شیشه)در مسیر پله ها از دیگر عوامل اصلی این حادثه بوده است.

6- بررسی عملکرد عملیات های امداد ونجات سالهای گذشته توسط آتش‌نشانی حاکی از کاهش آمار تلفات و صدمات انسانی می باشد.(سال 90 سی و شش نفر فوت شده و سال 92 دوازده نفر)این آمار نشانگر افزایش مهارت و استفاده بهینه از ابزار و امکانات موجود در سازمان است.

7- مشکلات و نواقص احتمالی مطرح شده در بند 4 و 5 توسط سازمان بازرسی شهرداری تهران و سایر دستگاه های نظارتی در حال پیگیری است و هنوز به دلیل آنکه بخشی از پرونده قضایی می باشد به نتیجه نهایی نرسیده است.

در خاتمه متذکر می‌شویم شهرداری تهران به ویژه همکاران ما در سازمان آتش نشانی با حفظ روحیه ایثار و فداکاری همچنان خود را آماده خدمت رسانی به مردم در حوادث احتمالی پیش رو دانسته و آمادگی کامل برای همکاری با دستگاه های نظارتی(شورای اسلامی شهر تهران،دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور)دارد.

 

شهرداری تهران با جمع بندی آخرین بررسی ها و یافته ها و نتایج ابلاغ شده از سوی دستگاه های نظارتی گزارش نهایی خود را اعلام خواهد کرد. 

اخبار اجتماعی - تسنیم