اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رهبر حزب اسلامگرای تونس: من آیت الله روح الله خمینی نیستم



 

 

 

رهبر حزب اسلامگرای تونس: من آیت الله روح الله خمینی نیستم

 

رهبر مهمترین حزب اسلامگرای تونس مقایسه خود با امام خمینی (ره) را رد کرد.

به گزارش عصر ایران ، راشد الغنوشی رهبر جنبش نهضت اسلامی تونس از احزاب مخالفت دولت سابق این کشور در گفت وگو با شبکه الجزیره اظهار داشت که حزب سیاسی اش دموکراتیک است و نباید از آن ترسید.

الغنوشی که از سال ها پیش در لندن زندگی می کند؛ اضافه کرد: هر گونه مقایسه میان من و آیت الله روح الله خمینی رهبر فقید ایران را رد می کنم.

دولت جدید تونس پس از فرار بن علی، اعلام کرد: تمامی احزابی که قبلا فعالیت آنها ممنوع بوده می توانند آزادانه به کار حزبی بپردازند.

وی اضافه کرد که جنبش تحت رهبری وی، اسلامگرا، معتدل و دموکراتیک است و به دموکراسی در فرهنگ اسلامی استناد می کند.

رهبری جنبش نهضت اسلامی تونس افزود: برخی افراد تلاش می کنند عبای (امام) خمینی را بر من بیاندازند. من نه (امام) خمینی و نه شیعه هستم.

الغنوشی در پاسخ به سئوالی درباره افراط گرایانی که دموکراسی به شیوه غربی آن را رد می کنند و خواهان ایجاد دولت اسلامی سنتی هستند گفت: جنبش تحت رهبری من از این افراد و مواضع آنها بسیار دور است. چنین افکاری در رویکرد معتدلانه اسلامی هیچ جایگاهی ندارند. این طرز تفکر، افراطی و به فهم صحیح از اسلام تکیه ندارد.

رویترز می نویسد: تحلیلگران می گویند پس از فرار بن علی، اسلامگرایان معتدل در تونس، بسیاری از هواداران را جذب خود می کنند و این در حالی است که پیش بینی می شود بسیاری از افراط گرایان اسلامی تونس نیز پس از سال ها اقامت در الجزایر به کشورشان بازگردند.

تونس از زمان استقلال از استعمار فرانسه در سال 1956 و ریاست جمهوری حبیب بورقیبه تا پایان دوره ریاست جمهوری 23 ساله بن علی، به صورت نظامی سکولار اداره می شد.

در سال 1987 هنگام کنار گذاشتن بورقیبه و آغاز ریاست جمهوری بن علی، اسلامگرایان برای مدت کوتاهی از زندان آزاد شدند و به آنها اجازه داده شد در انتخابات پارلمانی سال 1989 شرکت کنند.

نتیجه این انتخابات نشان می داد جنبش نهضت اسلامی به عنوان بزرگترین حزب اسلامگرای تونس توانست 17 درصد از آرا را به دست آورد و پس از حزب حاکم، در جایگاه دوم قرار بگیرد.

پس از فرار بن علی از تونس، برای نخستین بار مردم این کشور توانستند بدون ترس و نگرانی به مساجد بروند. پیش از این تمامی افرادی که به مساجد می رفتند در فهرست افراد مشکوک و تحت نظر سازمان های امنیتی قرار می گرفتند. همچنین رفتن به مسجد به عنوان نمره ای منفی در پرونده امنیتی مردم ثبت می شد...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
نظر آیت الله مسعودی خمینی راجع به آیت الله میرزا جواد تبریزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تکذیب دیدار سید حسن خمینی با رهبر معظم انقلاب در مورد ماجرای عدم احراز صلاحیت آیت الله هاشمی



دیدار سید حسن خمینی با رهبر معظم انقلاب در مورد ماجرای عدم احراز صلاحیت آیت الله هاشمی

تکذیب دیدار سید حسن خمینی با رهبر معظم انقلاب در مورد ماجرای عدم احراز صلاحیت آیت الله هاشمی

برخی رسانه ها طی روزهای اخیر مدعی دیدار حاج سید حسن خمینی با رهبر معظم انقلاب شده اند. این رسانه ها ادعا کرده اند که محتوای این دیدار، ماجرای «عدم احراز صلاحیت آیت الله هاشمی توسط شورای نگهبان» بوده است.

انتخاب: پس از انتشار خبری در مورد دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی با رهبر معظم انقلاب در مورد ماجرای عدم احراز صلاحیت آیت الله هاشمی، یک منبع آگاه خبر مذکور را تکذیب کرد.

یک منبع نزدیک به حاج سید حسن خمینی به خبرنگار سرویس سیاسی «انتخاب» ، گفت: برخی رسانه ها طی روزهای اخیر مدعی دیدار حاج سید حسن خمینی با رهبر معظم انقلاب شده اند. این رسانه ها ادعا کرده اند که محتوای این دیدار، ماجرای «عدم احراز صلاحیت آیت الله هاشمی توسط شورای نگهبان» بوده است.

وی با بیان اینکه «چنین دیداری در کار نبوده»، افزود: ادعای دیدار یادگاره امام (ره) با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب تکذیب می شود.

قابل ذکر است، ادعای این سایت های وابسته به برخی جریان های تندرو با استقبال دیگر رسانه های خارجی مواجه شده است./انتخاب