اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رهبر انقلاب: غیبت افراد در رسانه‌ها جایز نیست و ممنوع است



رهبر انقلاب: غیبت افراد در رسانه‌ها جایز نیست و ممنوع است

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در جلسه درس خارج فقه امروز (89/10/7) در ذیل بحثِ موارد استثناء از حكم حرمت غیبت، در پاسخ به سؤالی پیرامون صدق غیبت در مواردی چون ذكر در نوشته، وبلاگ یا ضبط صوت و تصویر و انتقال آن، به نكات مهمی در تبیین احكام آن اشاره فرمودند، كه نظر به اهمیت بحث، این بخش از بیانات معظم‌له در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد:

 

اینى كه اصلاً این كار [غیبت] جایز است یا جایز نیست ولو به قصد اصلاح باشد، این را نمیشود به طور مطلق یك چنین چیزى را پابند شد؛ كه ما بگوئیم ما چون میخواهیم در امر جامعه اصلاح كنیم، پس زیدى را، عمروى را یا یك جریانى را به طور مطلق مورد تهاجم قرار بدهیم، غیبت كنیم؛ حالا آن كسانى كه این كارها را میكنند، خیلى اوقات به غیبت هم اكتفاء نمیكنند؛ خب، ملاحظه میكنید دیگر.

گاهى چیزهائى را مى‌آورند كه معلوم نیست حدِّ غیبت(1) بر او صادق باشد؛ شاید مصداق تهمت است، مصداق افتراء است، مصداق قول به غیر علم است، مصداق سبّ و شتم است؛ نمیشود این را گفت كه اگر طرف قصد اصلاح دارد، پس بنابراین این جایز است براى او، نه؛ موارد استثناء همان مواردى است كه [در كتب فقهی] ذكر شده است.

منتها باید این موارد صدق كند، احراز بشود. این خیلی مهم است. واقعاً یكى از چیزهائى كه ما همه‌مان [باید توجه كنیم]، به مردم هم باید بگوئیم، یاد بدهیم كه توجه بكنند این است كه: به صرف توهم این كه حالا این كار مصلحت دارد، دستشان را، یا قلمشان را، یا وبلاگشان را آزاد نكنند كه هر چه به دهنشان آمد، آن را بگویند؛ اینجور نیست، چون وسائل مدرن امروز همه مشمول همین حكم است. یعنى خواندن وبلاگ هم مثل خواندن كاغذ است، كتاب است، نامه است، مثل شنیدن حرف است. استماع غیبت شامل همه‌ى اینها میشود؛ یعنى ملاك استماع در اینها وجود دارد مسلّماً. شنیدن به گوش خصوصیتى ندارد، خواندن تو نامه هم عین همان است كه ما در بحث استماع این را تأكید كردیم و عرض كردیم.

خب، دوربین هم همین جور است. فرض كنید كه اگر چنانچه انسان یك خطائى را از كسى دید، این را رفت با دوربین ثبت كرد، بعد آمد یك جائى نشان داد؛ این هم همان است دیگر، چه فرقى میكند؟ یعنى بایستى واقعاً به اینها توجه كرد. محیط را باید محیط اخلاقى كرد. ما اگر بخواهیم جامعه را اصلاح بكنیم، این اصلاح فقط به این نیست كه انسان از افراد غیبت بكند. راه‌هاى دیگرى هم وجود دارد. حالا من غیبت را عرض میكنم. فضلاً(2) از تهمت و افتراء و اینها.

بنده یك وقتى به یك مناسبتى در یك صحبت عمومى عرض كردم به مردم كه قرآن كریم میفرماید: «لولا اذ سمعتموه ظن المؤمنون و المؤمنات بأنفسهم خیراً»؛(3) یعنی وقتى افك(4) را شنیدید چرا به همدیگر حسن‌ظن نداشتید؟ یعنى از اول رد كنید افك را.

[اگر] آمدند به یك نفرى تهمت زدند، یك چیزى را گفتند - حالا یا با عنوان تهمت یا به عنوان غیبت - چرا قبول میكنید؟ ببینید این كلمه‌ى لولاى تحذیریه در قرآن و در كلام عرب خیلى معناى وسیعى دارد، فقط معنایش «چرا» نیست، كه ما بگوئیم چرا این كار را نكردى. چراى با تأكید است.

یعنى آه، واى، چرا؛ معناى «لولا» این است؛ تحذیریه است. {چرا} «لولا اذ سمعتموه ظن المؤمنون و المؤمنات بأنفسهم [خیراً]»؛ یعنی چرا به هم ظن نیك ندارید، چرا به هم حسن‌ظن ندارید. تا فوراً كسى آمد، شما بگوئید بله، احتمال درستى‌اش هم اگر بود، آدم به صورت یقین آن را بداند و نقل بكند.

این درست نیست، این ممنوع است. این چیزى كه امروز مورد ابتلاست در جامعه‌ى ما، از همان چیزهائى است كه بایست از همین ادله‌ى غیبت بفهمیم كه درست نیست؛ این وضعى كه وجود دارد درست نیست. البته انتقاد منطقى، گفتن حرف صحیح اینقدر حرفهاى آشكار وجود دارد كه انسان اگر ذكر آنها را بكند، اصلاً هم غیبت نیست، و میتواند انسان نقد بكند. بله مسلّم است، امروز یك جریان صحیح و حقّى در جامعه‌ى ما وجود دارد، جریانهاى باطلى هم وجود دارد كه به انواع و اقسام طرق میخواهند جامعه را خراب كنند، انقلاب را منحرف كنند؛ در این شكى نیست.

آدمهائى هم در رأس این جریانات هستند. چه لزومى دارد كه انسان به این آدمها تهمت بزند. چه لزومى دارد كه غیبت اینها را بكند. حرف آشكار اینقدر دارند؛ همان حرفهاى آشكار را بیان بكنند، تبیین بكنند، توضیح بدهند، مطلب روشن خواهد شد؛ هیچ نیازى به غیبت كردن نیست كه آدم بگوید حالا ما براى اصلاح مثلاً غیبت میكنیم.

بنابراین به نظر من همین ادله‌اى كه در باب غیبت خواندیم، این تمام المراد را به ما نشان میدهد؛ یعنى واقعاً همانى كه باید بفهمیم از شرع مقدس همین را انسان میفهمد و تشخیص میدهد. باید بر طبق همین هم عمل كرد.../پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری


ویدیو مرتبط :
تحلیل رسانه های ضد انقلاب از زندگی شخصی رهبر انقلاب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر اطلاعات: تذکر رهبر انقلاب به رسانه های دروغ پرداز / روحانی گفت اگر در مذاکرات موفق نشویم...



اخبار, اخبار سیاسی,وزیر اطلاعات

 
 اخبار سیاسی - وزیر اطلاعات:
زمانی که رهبر معظم انقلاب، متوجه دروغ پراکنی ها علیه دولت شدند، برخی از این بزرگواران را احضار کرده و برخورد شدیدالحن انجام دادند/روحانی گفت اگر در مذاکرات موفق نشویم، خودم آن را برعهده می گیرم

وزیر اطلاعات با بیان اینکه نباید به خاطر تعلق به طیف های سیاسی مختلف به جان هم افتاد، گفت: یکی اصولگراست، یکی اصلاح طلب و آن دیگری مستقل، عیبی ندارد و عقاید هر کس برای خود و برای دیگران محترم است اما نباید به خاطر تعلق به طیف های سیاسی مختلف به جان هم افتاد.

به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام سید محمود علوی ظهر سه شنبه در همایشی که به منظور بزرگداشت سالروز رحلت جانگداز امام راحل(ره) و تبیین اهداف و اندیشه های ایشان با حضور حجت الاسلام علاءالدینی امام جمعه دماوند، شماری دیگر از مسئولان شهرستان و جمع کثیری از مردم در مسجد جامع این شهر برگزار شد،

 

اظهار داشت: جانشین بر حق امام راحل(ره) یعنی مقام معظم رهبری قدم به قدم راه رهبر کبیر انقلاب را دنبال کردند؛ امروز نظام مقدس اسلامی چشمان همه دنیا را به خود جلب کرده است، آن کسی که قطار نظام مقدس اسلامی را روی ریل اسلام و شرع حفظ کرده شخص مقام معظم رهبری است، ایشان خود بارها در فرمایشات خویش تأکید کرده اند که "تا زمانی که این مسئولیت بر عهده من است اجازه نخواهم داد مسیر جامعه از مسیر شرع اسلام دچار انحراف شود".

وی اضافه کرد: همه وارث نعمت انقلاب اسلامی هستیم که با مجاهدت ها و خون شهدای بسیاری به دست آمده و امروز کشورمان از مواهب استقلال و عزت آن بهره مند است؛ امیدواریم نسل امروز امانتدار خوبی برای این میراث ارزنده باشد و آن را با صحت و سلامت به نسل های بعد انتقال دهد تا ایران اسلامی طی نسل ها آتی نیز تحت فرمایشات مقام معظم رهبری باشد.

به نوشته ی مهر، این مسئول با اشاره به سخنان رئیس جمهور و به نقل از وی درباره جایگاه والای رهبری خاطرنشان کرد: دکتر روحانی، رئیس جمهوری چندی پیش در جمع سربازان گمنام امام عصر(عج) جملات زیبایی را مورد اشاره قرار داد که "در جمهوری اسلامی تنها باید یک حرف باشد و آن بیانات مقام معظم رهبری است و ما در این مسیر حرکت می کنیم".

وزیر اطلاعات ادامه داد: همچنین دکتر روحانی چندی قبل در یک گفتگوی دوستانه و پس از ارائه گزارشی از نامهربانی های برخی نسبت به دولت اظهار داشت که "این افراد اشتباه می کنند، آنها خیال می کنند اگر خدای ناکرده حضرت آقا تضعیف شوند به سود آنهاست، ولله اگر ایشان تضعیف شوند به ضرر همه است، عزت آقا عزت همه است".

"اگر در مذاکرات موفق شویم از رهنمودهای رهبری است و اگر ناموفق باشیم دولت نتوانسته"

علوی افزود: حرکت بر مدار ولایت، قوانین شرع و آموزه های ائمه اطهار(ع) چارچوب مسیر نظام مقدس اسلامی و همچنین دولت تدبیر و امید قلمداد می شود که از سوی رئیس جمهوری دولت یازدهم تدبیر شده است.

وی اضافه کرد: رئیس جمهوری همچنین در جمع معاونان وزارت اطلاعات اظهار داشت که "من تصمیم خود را گرفته ام، آقا اجازه داده اند تا مذاکره کنیم و ما نیز مذاکره می کنیم، این مذاکرات ممکن است به نتیجه دلخواه ختم شود و ممکن است که این چنین نشود؛ اگر موفق شویم من به حساب رهنمودهای حضرت آقا می گذارم و به مردم اعلام می کنم که هدایت های مقام معظم رهبری بود که ما را به موفقیت رساند، چراکه هر چه جایگاه رهبری محکم تر شود به نفع همه است،

 

اما اگر در این مذاکرات که احتمال هر نتیجه ای در آن هست، موفق نشویم، من به عهده می گیرم و معتقدم که حضرت آقا خوب راه را به ما نشان دادند و ما نتوانسیم، زیرا اگر منِ روحانی آسیب ببینم ضررش برای نظام کمتر است اما اگر خدای ناکرده رکن رکین نظام و اصل ولایت فقیه آسیب ببیند همه ضرر می کنند".

این مسئول با ابراز تأسف در خصوص رویکرد برخی نسبت به دولت یازدهم بیان داشت: برای من به عنوان یک عضو کوچک دولت نظام مقدس جمهوری اسلامی مایه تأسف است که برخی هرچه دروغ، افترا و تهمت است را به رئیس جمهور و وزرای آن نسبت می دهند، بولتن هایی به ما می رسد که مالامال از دروغ است.

وزیر اطلاعات ادامه داد: اوایل انقلاب منافقان برای اهداف سیاسی خود علیه انقلابیون دروغ می گفتند، تهمت می زدند و حتی شهید بهشتی را آمریکایی خطاب می کردند.

علوی تصریح کرد: اما متأسفانه امروز دیده می شود افرادی که مدعی ولایت مداری و دینداری هستند به مانند خوردن آب دروغ می گویند.

برخورد شدید رهبر با برخی مسئولان رسانه ها
به گفته وی، زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی متوجه این دروغ پراکنی ها شدند با مسئولانی که این رسانه های دروغ پراکنی مرتبط با آنها هستند تذکر شدیدالحن دادند و زمانی که مشاهده کردند که در عمل تأثیر آنچنانی نگذاشته خود برخی از این بزرگواران را احضار کرده و برخورد شدیدالحن انجام دادند که چرا دولت را تضعیف می کنید، مگر این دولت از کجا آمده است.

این مسئول تصریح کرد: این نمی شود که چون برخی از افراد از چشم و ابروی دولت خوششان نمی آید در امور اخلال کنند که این مسائل منجر به اخلال در مسیر توسعه و پیشرفت کشور شود.

وزیر اطلاعات ادامه داد: باید در این کشور آرامش برقرار کرد تا در پرتو این آرامش افکار فرهیختگان به کار بیفتد و فرهنگ کشور شکوفا شود تا شعار سال مدنظر رهبری یعنی "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" محقق شود.

نباید به خاطر تعلق به طیف های سیاسی مختلف به جان هم افتاد

علوی با بیان اینکه نباید به خاطر تعلق به طیف های سیاسی مختلف به جان هم افتاد، گفت: یکی اصولگراست، یکی اصلاح طلب و آن دیگری مستقل، عیبی ندارد و عقاید هر کس برای خود و برای دیگران محترم است اما نباید به خاطر تعلق به طیف های سیاسی مختلف به جان هم افتاد.

وی ادامه داد: همه باید تحت پرتو هدایت های رهبر فرزانه انقلاب و تدبیر دولت تدبیر و امید دست به دست هم داده و کار کنیم تا این مملکت پیشرفت کرده و این ملت احساس آرامش کند.
اخبار سیاسی - انتخاب