اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رقابت ناسالم در بازار مکاره خبر!



اخبار,اخبار اجتماعی,رقابت ناسالم

با پدیده ای به نام سونامی خبر و تبلیغ مواجه هستیم که در بسیاری از موارد هیچ انگیزه و اشتیاقی برای دریافت آنها نداریم و در برخی موارد ممکن است حتی در اثر خواندن آنها گمراه شده و در برخی موارد نیز خشمگین شویم.

خبر دهی و خبر رسانی امر بسیار پراهمیتی است و شاید بسیاری از مردم ، این شعر مولانا را شنیده باشند که می فرماید:

این شعر مولانا تا حدود زیادی درست است و هر که را خبر افزون تر باشد جانش ایمن تر است اما به شرطی که گرفتار سونامی "خبر و تبلیغ" نشویم و اخبار و اطلاعات با نظم و شکلی درست به دستمان برسد و خودمان قدرت انتخاب داشته باشیم.

این روزها اما به مدد عصر انفجار اطلاعات و ظهور و بروز شبکه های اجتماعی در کنار رسانه ها و بنگاه های خبری  با پدیده ای به نام "سونامی خبر و تبلیغ " مواجه ایم و الزاما نمی توانیم بگوییم هر که بیشتر تحت بمباران خبری – تیلیغی قرار دارد، جانش فزون تر و ایمن تر است.

 

به واقع در کنار انواع و اقسام تبلیغات بنگاه های مختلف اقتصادی ، بنکاه های خبری نیز با یکدیگر رقابت می کنند و جدال آنها برای دیده شدن سبب شده است بسیاری از اصول حرفه ای و اخلاقی زیر پا گذاشته شود.


از سوی دیگر انبوه اخبار و اطلاعات "موثق و غیر موثق" که تشخیص "سره از ناسره" آن در بعضی مواقع حتی از عهده متخصصان و آگاهان به حوزه های مختلف نیز به راحتی بر نمیاید تبدیل به یک معضل جدی شده است.

شهروندان عموما بدون اطمینان یافتن از صحت یا عدم صحت خبر ها و مطالبی که در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود آنها را بازنشر می کنند. برخی از افرادی که کمتر اطلاعات و آگاهی دارند بر این گمان هستند که هر آنچه در شبکه های اجتماعی می بینند وحی منزل است و عین حقیقت و متاسفانه در بسیاری از مواقع شاهد چرخه ای از بازنشر اخبار و مطالب نادرست در شبکه های اجتماعی هستیم که به جای  نشر آگاهی منجر به افزایش سرعت نقل اخیار و مطالب نادرست و غیرواقعی و در برخی مواقع شایعات و اخبار کذب می شود.

جدای از این موضوع همه روزه با پدیده رقابت سایتها ، خبرگزاری ها و بنگاه های خبری در ارسال پیامک های خبری – تبلیغی به شهروندان "گزینش شده یا نشده" مواجه هستیم و اگر این پدیده را در کنار ارسال پیامک های تبلیغی این شرکت و آن محصول و... بگذاریم می توانیم این نتیجه را بگیریم که با پدیده ای به نام سونامی خبر و تبلیغ مواجه هستیم که در بسیاری از موارد هیچ انگیزه و اشتیاقی برای دریافت آنها نداریم و در برخی موارد ممکن است حتی در اثر خواندن آنها گمراه شده و در برخی موارد نیز خشمگین شویم.

در واقع در این رقابت که در بسیاری از موارد "هدف تبلیغی" جای "رسالت اطلاع رسانی" نشسته است؛ این حقی به نام "آرامش فکر و ذهن" ماست که ضایع می شود. ما مجبور به بمباران شدن نیستیم اما پدیده ای به نام رقابت در بازار خبری و تجاری ما را مواجه با پدیده ای به نام خبرهای پیامکی و تبلیغات از طریق شبکه های اجتماعی و تلفن همراه و دیگر رسانه ها کرده است.


گویا گریزی هم از این وضعیت نداریم و چه بخواهیم و چه نخواهیم باید حضور این پدیده را تحمل کنیم و به آن بی اعتنایی کنیم.

نکته دیگر اما جدای از اصل این رقابت در "بازار مکاره " به راه افتاده ، نحوه ارایه این نوع تبلیغات و اخبار است. خوب است حالا که دستکم هواپیماهایی روزانه برای بمباران اعصاب مخاطبان می فرستیم ، خلبانان ماهرتری درون آن بنشانیم تا بتوانند درست نشانه گیری کرده و به هدف بزنند.

متاسفانه برخی رسانه ها و بنگاه های خبری حتی ویژگی های بسیار ساده یک اطلاع رسانی درست تیلیغی را در پیامک های ارسالی خود رعایت نمی کنند. آنها نه در زمان بندی ارسال اخبار رعایت اصول حرفه ای و اخلاقی را می کنند و نه در انتخاب نوع خبر در ساعات مختلف شبانه روز ملاحظات  را رعایت می کنند.

برای نمونه تنها اشاره به پیامک های تبلیغی- خبری یک پایگاه خبری در دو هفته گذشته به عنوان  " مشت نمونه خروار" کافی است تا اوج کج سلیقگی آنها را درک کرد.

نخست اینکه این پایگاه خبری برای خود وظیفه " خروس سحر خوان" را قایل است و در ساعات ابتدایی بامداد  و هنگامی که عقل سلیم می گوید مخاطب احتمالا در ساعات پایانی خواب شبانه روزی خود قرار دارد پیامک خبری می فرستد ، برخی مواقع اگر تلفن همراه خود را در کنار خود بگذارید و آن را به صورت بی صدا در نیاورده باشید احتمالا ساعت 6:30 بامداد با یک پیامک مواجه خواهید شد و از خواب خواهید پرید...

و حالا محتوای این پیامک چه می تواند باشد؟
نکته در این است که در انتخاب محتوای پیامک نیز کج سلیقگی وحشتناکی حاکم است. برای مثال مضمون سه پیامک ارسالی یک پایگاه خبری در هفته گذشته در ساعات خروس خوان سحری چنین بوده است:

-سونامی ایدز در ایران 
-زلزله در تهران قطعی است- گفت و گو با کارشناس و..
-خشکسالی و مصیبت کم آبی و..

ضرورتی ندارد یک پایگاه خبری به مخاطبان خود  در"صبح سحر خوان" با چنین "اخبار منفی" صبح بخیر بگوید. همه ما انسانیم و همه ما تحت تاثیر اتفاقات و اخبار ناگوار اطرافیان و جامعه مان قرار می گیریم و وقتی صبح اول وقت با خواندن پیامک یک خبر منفی که هیچ ضرورتی در آن وقت صبح نبوده است، مواجه می شویم ناخود اگاه اثرات انرژی منفی بر وجودمان مستولی می شود و تا پایان آن روز اوقات مان تحت تاثیر قرار می گیرد.

رعایت کردن  اصل بدیهی و منطقی "وقت شناسی" که با هر عقل سلیمی قابل درک و فهم و انجام است شاید کمترین انتظار از یک دستگاه و پایگاه خبری باشد؛ بماند رعایت بسیاری از جنبه های حرفه ای که متاسفانه در بسیاری از موارد به دلیل قرارنداشتن افراد حرفه ای در مناصب تبدیل به انتظاری گزاف و بیهوده شده است.

اخبار اجتماعی - عصر ایران


ویدیو مرتبط :
در بازار مکاره مارک های تقلبی چه خبر است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رشد حباب منفی سکه با تعقیب دلار/ آیا رئیس کل از بازار خبر دارد؟



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

رشد حباب منفی سکه با تعقیب دلار/ آیا رئیس کل از بازار خبر دارد؟

با شکل گیری دوباره حباب منفی در بازار طلا ، سکه در ایران 20 هزار تومان ارزان تر از بازار جهانی است.

اظهار نظر رئیس کل بانک مرکزی در مورد قیمت سکه و ارز در بازار قابل تامل است، رییس کل بانک مرکزی گفت: قیمتها کاذب است و قیمت واقعی طلا و ارز این نیست، غربی ها می خواهند که بگویند تحریمها بر ضد ایران تاثیر گذاشته است. چطور می شود که قیمت طلا در دنیا پایین بیاید و در ایران بالا برود!

در چنین شرایطی نباید به نقد این اظهار نظر پرداخت زیرا بحث نفوذ غربی ها و تحریم، کلمات کلیدی است که رئیس کل بانک مرکزی به آن اشاره کرده و اگر بخواهیم این اظهار نظر را مورد نقد قرار دهیم ناخواسته در جبهه ای قرار می گیریم که نباید و در این جایگاه قرار گرفتن به معنی خدشه وارد کردن به منافع ملی است. اگر مقایسه بین قیمت واقعی و مبادلاتی سکه داشته باشیم، متوجه شکل گیری حباب منفی در بازار می شویم، حبابی که در مسیری خلاف اظهار نظر رئیس کل حرکت می کند و اگر ادامه پیدا کند اتفاقا به زیان اقتصاد ملی خواهد بود، البته شکل گیری این حباب منفی هم در بازار ناشی از نحوه مدیریت بازار سکه است.

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

همزمانی سررسید سکه های پیش فروش شده با شکل گیری حباب منفی باعث شده بسیاری از خریداران سکه ترجیح دهند که به جای سکه از بانک گواهی سپرده و یا دیگر اسناد اعتباری پیشنهادی سیستم بانکی را دریافت کنند. بنا به گفته رئیس کل بانک مرکزی بالغ بر 5 میلیون سکه با این نوع اسناد جایگزین شده است.

البته می توان با عرضه حدود یک پنجم این میزان سکه حباب منفی در بازار ایجاد کرد، حبابی که بر رفتار پیش خریداران سکه تاثیر گذاشته و بانک مرکزی را از فشار عرضه ذخایر طلا نجات می دهد.

اما این حباب تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ ، قیمت ها نشان می دهد در دو هفته گذشته یعنی از 20 خرداد ماه قیمت مبادلاتی سکه بهار آزادی 21هزار تومان ارزان تر قیمت واقعی آن بوده است، وضعیتی که می تواند به خروج طلا از کشور منجر شود، در سال گذشته هم در یک برهه کوتاه این وضعیت پیش آمد و دوباره در حال ورود به این وضعیت هستیم و متاسفانه این شرایطی است که به نظر رئیس کل بانک مرکزی از آن بی خبر است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

از سوی دیگر بنابر اظهار نظر رئیس کل بانک مرکزی که چرا زمانی که قیمت طلا در دنیا پایین می آید در ایران بالا می رود؟؛ باید گفت: روند تغییرات قیمت طلا در ایران تحت تاثیر دو عامل تعیین می شود ، اول نرخ برابر دلار و دوم قیمت جهانی طلا و این دو عامل از هفته سوم اردبهشت ماه به بعد به رغم نوسانات روزانه ، سیر صعودی داشته و به تبع همین دو عامل قیمت سکه هم در بازار داخلی افزایش پیدا کرده است، یعنی افزایش قیمت سکه در بازار داخلی متناسب با قیمت جهانی طلا و نوسان نرخ دلار بوده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

اما نکته قابل توجه این است که همبستگی نوسان قیمت سکه با قیمت ارز بسیار بیش از تبعیت آن از قیمت جهانی طلا بوده است و این وضعیت در مقایسه شاخص قیمت این سکه کالا طی ماههای اردیبهشت و خرداد به خوبی قابل مشاهده است، افزایش قیمت دلار هم در بازار داخلی تابعی از عرضه و آن توسط بانک مرکزی و البته چشم انداز و انتظارات متقاضیان.

افزایش قیمت ارز و دو نرخی شدن این بازار در سال 90 باعث افزایش فضای سفته بازی در بازار ارزشده و همیشه رشد فضای دلالی در هر کالایی به معنی تمایل قیمتها به سمت بالاست و به این ترتیب اگر امروز شاهد رشد قیمت طلا در بازار داخلی هستیم و حتی اگر این رشد به گفته رئیس کل بر خلاف مسیر قیمت های جهان هم باشد، با توجه عوامل عنوان شده غیر منطقی نبوده و نیازی بدون دخالت عوامل مورد اشاره رئیس کل هم امکان وقوع آن می رود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

تا زمانی که دولت و بانک مرکزی به بازار ارز و طلا به عنوان یک منبع درآمدی نگاه کرده و بانک مرکزی به مانند یک دلال عمده با تحولات بازار برخورد کند نمی توان انتظار داشت که بازار تثبیت شود و در این میان به طور حتم بی اطلاعی رئیس کل هم نمی تواند چندان به نفع بازار باشد./خبرآنلاین