اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رقابت عادل و عارف برای کسب رای اول تهران


نامه نیوز در گزارشی درباره انتخابات مجلس دهم و رقابت اصلاح طلبان و اصولگرایان نوشت: اصول گرایان برای رسیدن به کرسی‌های مجلس هفتم از دو استراتژی اساسی استفاده کردند. آنها که تجربه طعم تلخ شکست را از اصلاح‌طلبان در دو انتخابات ریاست جمهوری و مجلس چشیده بودند، تصمیم گرفتند با نفرات کمتر شناخته شده و از شهرهای مختلف در انتخابات مجلس هفتم حضور پیدا کنند.

نامه نیوز در گزارشی درباره انتخابات مجلس دهم و رقابت اصلاح طلبان و اصولگرایان نوشت: اصول گرایان برای رسیدن به کرسی‌های مجلس هفتم از دو استراتژی اساسی استفاده کردند. آنها که تجربه طعم تلخ شکست را از اصلاح‌طلبان در دو انتخابات ریاست جمهوری و مجلس چشیده بودند، تصمیم گرفتند با نفرات کمتر شناخته شده و از شهرهای مختلف در انتخابات مجلس هفتم حضور پیدا کنند.

بسیاری از اصول گرایانی که در انتخابات مجلس ششم شرکت کرده بودند، وارد انتخابات مجلس هفتم نشدند. آیت‌الله موحدی کرمانی، محسن رضایی، حسینی، تقوی و ... از این جمله بودند. راست‌گرایان تصمیم گرفتند که از نیروهای جوان و دانشگاهی خود برای حضور در مجلس استفاده کنند که در صورت شکست، سرمایه‌‎های اصلی خود را همچون مجلس ششم از دست ندهند.

آنها در راهکار دوم خود ترجیح دادند که بسیاری از نیروهای خود را از شهرستان‍‌ها راهی مجلس کنند. محمدرضا باهنر نماینده سرشناس اصول گرایان که سابقه زیادی در مجلس شورای اسلامی دارد، در دوره هفتم از شهر کرمان نامزد انتخابات مجلس شد.

همین دو استراتژی باعث شد تا اصول گرایان بتوانند اکثریت مجلس هفتم را در اختیار بگیرند. البته نمی‌شود از نقش رد صلاحیت‌های اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هفتم نیز به سادگی گذشت. بسیاری از چهره‌های شناخته شده اصلاح طلب به دلیل تحصن و استفعا در مجلس ششم از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شدند.

اصلاح طلبان در آستانه انتخابات مجلس دهم نیز به دنبال چنین استراتژی برای حضور در دهمین پارلمان هستند. آنها که می‍‌‌دانند چهره‌های شناخته شده جریانشان به دلیل حوادث انتخابات سال 88، از سوی شورای نگهبان رد خواهند شد، در تلاش هستند از نیروهای جوان تر و کم حاشیه‌تر برای حضور در انتخابات مجلس استفاده کنند.

اصلاح طلبان که می‌دانند رقابت در تهران فشرده و سخت است و اصول گرایان تصمیم دارند نیروهای شناخته شده خود را از این شهر راهی پارلمان کنند، به دنبال طرحی برای تقسیم نیروهای خود در شهرهای مختلف کشور هستند. اصلاح طلبان نمی‌خواهند تمام تمرکز خود را متوجه شهر تهران کنند به خاطر همین تصمیم دارند برخی از شناخته شده ترین نیروهای خود را از دیگر شهرهای کشور به ویژه شهرهای بزرگ مانند اصفهان، تبریز و یا شیراز راهی مجلس کنند.

آنها با این استدلال که ما در انتخابات‌های گذشته تمام توان خود را در تهران استفاده می‌کردیم و از شهرستان‌ها غافل بودیم، به دنبال این هستند که رای شهرستان‌ها را به خود اختصاص دهند. درکنار رقابت درشهرستان‌ها قطعا هر دو جناح به شهر تهران نگاه ویژه‌ای دارند و هر دو گروه تلاش می‌کنند نفرات اول این شهر را به خود اختصاص دهند.

اصلاح طلبان و اصول گرایان سعی می‌کنند در راس نمایندگان شهر تهران، فردی از آنها حضور داشته باشد. می‌توان گفت که از همین حالا رقابت سختی میان حداد عادل و عارف برای کسب رای اول تهران ایجاد شده است. حداد عادل به عنوان کسی که در سه دوره گذشته مجلس نفر اول مردم تهران بوده است و عارف نیز به عنوان کسی که اصلاح طلبان به او به عنوان یک سرمایه در انتخابات مجلس نگاه می‌کنند.

بدون شک می‌توان گفت که انتخابات مجلس دهم برخلاف دیگر انتخابات مجلس ایران به ویژه بعد از دهه 70، جز رقابتی ترین انتخابات‌ها در تهران و شهرستان‌های کشور خواهد بود و باید دید که سند پارلمان دهم به نام کدام یک از جناح‌های کشور زده خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
جواب حداد عادل به دستگیری میزبان عارف

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عارف: باید به دنبال کسب 30 کرسی تهران در مجلس باشیم



اخبار,اخبارسیاسی,محمدرضا عارف

رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه در انتخابات خرداد 92 اصلاح‌طلبان به دنبال اصلاح روند نامطلوب گذشته بودند تاکید کرد: باید در انتخابات مجلس به دنبال کسب30 کرسی استان تهران باشیم چرا که پیروزی حداکثری در این استان از نظر سیاسی معنا و مفهوم ویژه‌ای دارد.

به گزارش (ایسنا)، محمدرضا عارف در جمع مردم اسلامشهر با تقدیر از حضور حماسی مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس و با آرزوی آزادی قدس شریف این حضور معنادار را پشتوانه محکمی برای تیم مذاکره کننده هسته ای دانست و گفت: باید از تلاش‌های شبانه‌روزی و مجاهدت‌های سرداران دیپلماسی کشورمان قدردانی کرد که در مذاکرات پیچیده و دشوار به دنبال احقاق حقوق حقه ایران هستند و ان‌شاءالله گام‌های آخر نیز با موفقیت و با آنچه که خیر و صلاح کشور است طی شود.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره بیش از 830 شهید اسلامشهر به ویژگی‌های این شهر اشاره کرد و گفت: اسلامشهر کانون منطقه جنوب‌ غرب استان تهران با جمعیتی بالغ بر دو میلیون نفر است و نزدیکی به فرودگاه بین المللی امام(ره)، واقع شدن در دو مسیر مواصلاتی به جنوب و غرب کشور، وجود مراکز دانشگاهی با بیش از 40 هزار نفر دانشجو، نزدیکی به پایتخت، وجود شهرک‌های صنعتی و دارا بودن جمعیت جوان از مزیت‌ها و ویژگی‌های این شهر است.

رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه اسلامشهر پایگاه اصلاح‌طلبان است به تعبیر رئیس دولت اصلاحات که این شهر را ایران کوچک نام‌گذاری کرده‌ بود اشاره کرد و گفت: شهرستان اسلامشهر که در حوزه انتخابیه تهران قرار دارد یکی از مراکز اصلی اصلاح طلبی محسوب می‌شود و از آنجا که پیروزی 30 منتخب تهران از نظر سیاسی معنا و مفهوم ویژه ای دارد باید تلاش کنیم 30 کرسی تهران را به دست بیاوریم.

عارف در پایان با بیان اینکه اصلاح‌طلبان اسلامشهر در دیگر استانها نیز تاثیر دارند کرد: در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 اصلاح‌طلبان به دنبال تغییر بودند زیرا باید روند نامطلوب گذشته اصلاح می‌شد که با کمک و همراهی مردم اصلاح‌طلبان در فاز اول به هدف خود دست پیدا کردند و باید در اسفند امسال فاز اول را با پیروزی در انتخابات مجلس تکمیل کنیم و اگر در انتخابات مجلس پیروز شویم مطمئنا در انتخابات های آتی از جمله ریاست جمهوری 96 جریان اصلاح طلب و اعتدال پیروز خواهند شد.

در این مراسم که علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر و محسن مهرعلیزاده حضور داشتند، تعدادی از نخبگان این شهر به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.


 اخبار سیاسی  - ایسنا