اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رقابت جدید نفتی ایران و عربستان


ایران و عربستان به عنوان دو کشور رقیب در بازار نفت از سال های گذشته تاکنون فعالیت می کنند که اوپک از افزایش 5 دستگاه دکل حفاری در سطح صنعت نفت ایران در طول سال گذشته میلادی خبر داده است.

خبرگزاری مهر: ایران و عربستان به عنوان دو کشور رقیب در بازار نفت از سال های گذشته تاکنون فعالیت می کنند که اوپک از افزایش 5 دستگاه دکل حفاری در سطح صنعت نفت ایران در طول سال گذشته میلادی خبر داده است.

ایران و عربستان سعودی به عنوان دو قطب نفتی اوپک و منطقه خاورمیانه در حالی از سال‌های گذشته تاکنون همواره رقابتی نفتی داشته اند که ایران تنها 10 دستگاه دکل حفاری کمتر نسبت به عربستان در صنعت نفت خود در اختیار دارد.

اوپک با انتشار گزارشی درباره آخرین وضعیت توسعه ناوگان دکل‌های حفاری در بین کشورهای عضو این سازمان نفتی، اعلام کرد: تعداد کل دکل‌های حفاری صنایع نفت و گاز ایران 138 دستگاه عنوان شده ضمن آنکه عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده نفت سازمان اوپک 148 دستگاه دکل حفاری فعال در صنعت نفت خود در اختیار دارد.

بر این اساس تعداد دکل‌های فعال حفاری در صنعت نفت ایران در سال 2013 میلادی در مقایسه با سال 2012 میلادی از افزایش 5 دستگاهی برخوردار بوده است.

در حال حاضر عربستان سعودی بیشتری تعداد دکل‌های حفاری در بین کشورهای نفت و گاز خیز خاورمیانه همچون ایران، عراق، کویت، امارات، قطر و عمان را در اختیار دارد.

در گزارش اوپک آمده است: در شرایط فعلی در کل کشورهای جهان پنج هزار و 123 دکل در صنایع نفت و گاز فعال و مشغول به کار هستند.

از اینرو از مجموع کل دکل های حفاری در کشورهای مختلف جهان کشورهای عضو اوپک 856 دستگاه دکل حفاری را در اختیار دارند.

هم اکنون بیشترین تعداد دکل‌های حفاری جهان در منطقه آمریکای شمالی قرار دارد، این منطقه در سال 2013 میلادی دو هزار و 143 دکل حفاری فعال داشته است. منطقه آسیا و اقیانوسیه نیز با داشتن یکهزار و 76 دکل در مقام دوم قرار دارد.

در شرایط فعلی بیشترین تعداد دکل‌های حفاری فعال در دنیا متعلق به آمریکاست که در سال 2013 میلادی برابر با یک‌هزار و 771 دکل بود. چین نیز 827 دکل حفاری فعال در سال گذشته داشت و از این نظر در رتبه دوم قرار گرفت.

در بین کشورهای نفت و گازخیز جهان سال گذشته میلادی ونزوئلا 37 دکل به ناوگان حفاری خود اضافه کرد تا تعداد دکلهای فعالش به 186 برسد. در همین حال تعداد دکل های حفاری عمان نیز با افزایش 22 عددی به 65 دستگاه دکل حفاری رسید.


ویدیو مرتبط :
بزرگترین میدان نفتی جهان زیر پای شیعیان عربستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رایزنی فشرده غرب با عربستان برای تحریم نفتی ایران



 

 

رایزنی فشرده غرب با عربستان برای تحریم نفتی ایران

 

یك روزنامه آمریكایی با انتشار گزارشی از رایزنی های فشرده چند كشور غربی از جمله آمریكا ، بریتانیا و فرانسه با مقامات عربستان برای مشارکت ریاض در تحریم نفتی احتمالی علیه ایران ،خبر داد.

به گزارش عصرایران روزنامه لس آنجلس تایمز با اشاره به تماس های چند هفته اخیر مقامات این كشورها با ریاض در زمینه تحریم نفتی ایران نوشت: هدف از این رایزنی ها تضمین حفظ ثبات بازار نفت و بالا نرفتن قیمت آن در صورت اعمال تحریم نفتی علیه ایران است.

بر اساس این گزارش از نظر غرب نقش عربستان دراعمال هر گونه تحریم نفتی علیه ایران بسیار مهم بوده و همكاری این كشور می تواند تبعات منفی ناشی از تحریم نفتی ایران را به حداقل كاهش دهد.

این در حالی است كه روز گذشته آژانس بین المللی انرژی كه مقر آن در لندن است با انتشار گزارشی با ابراز نگرانی از تاثیر تحریم نفتی ایران بر قیمت جهانی این ماده نوشت: تحریم بین المللی یا محدودیت های گسترده تر علیه تعاملات بانک مرکزی ایران باعث افزایش جهشی بهای نفت خام در بازارهای جهانی می شود .

بر اساس گزارش این سازمان بین المللی ،‌ تحریم های احتمالی اتحادیه اروپا علیه نفت ایران باعث می شود پالایشگاه های اروپا، نفت گران تری را از عربستان سعودی ، عراق و روسیه خریداری کنند و همزمان مشتریان آسیایی نفت ارزان تر ایران را به دست بیاورند.

این آژانس در عین حال افزوده است كه تحریم نفتی ایران به میزان زیادی از درآمدهای ایران خواهد كاست و یك سوم از ظرفیت تولید نفت این كشور در 5 سال آینده  كاهش خواهد یافت .

ایران هم اكنون روزانه قریب به 3 و نیم میلیون بشكه نفت خام تولید می كند كه رقمی قریب به 2 میلیون بشكه از آن را صادر می كند.

لس آنجلس تایمز از قول یك دیپلمات ارشد غربی می نویسد كه عربستان سعودی هم اكنون تنها امید غرب برای اعمال تحریم نفتی علیه ایران همزمان با كنترل بازار و جلوگیری از رشد جهشی قیمت نفت است .

لس آنجلس تایمز در ادامه می نویسد كه سعودی ها ظاهرا سیگنال های مثبتی در این زمینه به غرب فرستاده اند اما غربی ها هنوز نگران این هستند كه عربستان از ابتدا تا انتها با این سیاست غرب همراهی نكند و یا پیچیده تر شدن اوضاع كنترل بازار نفت را از دست غرب خارج كرده و با افزایش قیمت نفت ضربات جبران ناپذیری بر پیكره اقتصاد بحران زده جهانی وارد شود.

"‌گای كاورسو " تحلیلگر مسایل نفت در یك اندیشكده آمریكایی به لس آنجلس تایمز می گوید كه عربستان كاملا این توان و ظرفیت را دارد كه كمبود عرضه نفت ایران از بازار جهانی را جبران كند اما بخشی از دلایل افزایش قیمت نفت به دلیل " فاكتور روانی " است كه تحریم نفتی ایران ممكن است بر بازار نفت ایجاد كند.../عصرایران