اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رفسنجانی: آمریکا گذشته را جبران کند


رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عملکرد خصمانه آمریکا در سالهای گذشته نسبت به ایران، گفت: دولت آمریکا باید با اتخاذ سیاستی منصفانه، همراه با احترام و درک اشتباهات گذشته، در جهت جبران عملکرد خویش گام بردارد؛روابط مستلزم جبران گذشته است.

خبرگزاری ایرنا: آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار رئیس جمهوری و هیأت همراه اتریش اظهار داشت: در بین کشورهای اروپایی، اتریش از معتدل ترین کشورها هم از لحاظ سیاسی و هم از جنبه اقتصادی است؛ آقای هاینس فیشر، اولین رییس جمهوری است که بعد از توافق هسته ای به این سفر کرده که این امر، نشانگر سابقه این کشور در اعتدال است.

وی با اشاره به سیاست خارجی صلح طلبانه و اصولی ایران در مقاطع مختلف زمانی به ویژه پس از جنگ تحمیلی، گفت: در آن زمان کشورهای مختلف دنیا با دیدن سیاست خارجی ایران، رویه خود را تغییر دادند و عراق تنها و مقروض در شورای امنیت سازمان ملل متحد متجاوز شناخته شد که برای رهایی از مشکلات خویش و استفاده از مخازن نفتی کویت، به این کشور حمله ور شد و اشتباه خود را در حمله به ایران، مجدداً تکرار کرد که نهایتاً منجر به سقوط صدام شد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به سیاست بی طرفی ایران در حمله عراق به کویت و آمریکا به عراق اشاره کرد و افزود:برخی کشورهای عربی و غربی های همراه با صدام پس از دیدن عملکرد ایران در آن مقطع، اظهار پشیمانی و در جهت بهبود روابط با کشورمان اقدام کردند و ما نیز به خوبی نتیجه سیاست مان را دیدیم.

هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش با بیان اینکه نتایج افکارسنجی ها نشانگر خوشحالی و رضایت مردم جهان و ایران از توافق کشورهای 1+5 با جمهوری اسلامی ایران است، ضرورت اجرای تعهدات و پایبندی از سوی طرفین توافق هسته ای را مورد تأکید قرار داد.

وی اضافه کرد: دو طرف مذاکره نباید اجازه دخالت تندروهای داخلی و خارجی را بدهند و باید پس از توافق کامل هسته ای به اجرای تعهدات خویش بپردازند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال رئیس جمهوری اتریش در مورد آینده روابط ایران با آمریکا، با تشریح عملکرد خصمانه آمریکا در قبال دولت و ملت بزرگ و متمدن ایران در طول سال های گذشته، گفت: دولت آمریکا باید با اتخاذ سیاستی منصفانه، همراه با احترام و درک اشتباهات گذشته، در جهت جبران عملکرد خویش گام بردارد و روابط با این کشور، مستلزم جبران گذشته و قدم های جدید آمریکا به سوی ایران است.

هاشمی رفسنجانی در ادامه این دیدار تأکید کرد: ایران آمادگی کامل دارد تا در دوره جدید خود با همه کشورهای جهان به ویژه اروپا روابط و همکاری های سیاسی و اقتصادی گسترش داده و براساس منافع متقابل سطح همکاری ها را ارتقا بخشد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خویش به وضعیت اسف بار و دلخراش کشورهای سوریه، لیبی، فلسطین، یمن، عراق و دیگر کشورهای درگیر تروریست اشاره کرد و گفت: حل معضل این کشورها نیازمند همکاری واقعی سایر کشورهاست و باید عاقلانه و به دور از تعصبات منطقه ای چاره ای برای آرامش و ثبات این کشورها اندیشید.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه ریشه همه نا امنی ها و ترورها در جهان به دو پدیده شوم استبداد و استعمار بر می گردد، گفت: این دو بلیه همانند دو لبه قیچی، منافع کشورها و امکانات مادی و معنوی آنها را نابود کرده و حاصلی جز ایجاد و گسترش تروریسم در جهان ندارد و مردم ناراضی در کشورها به جان یکدیگر می اندازد.

هاشمی رفسنجانی با ابراز تأسف از کمک بعضی از کشورها در تقویت تروریست ها، گفت: برخی کشورها تصور نکنند که با حمایت تروریست ها به اهداف خود می رسند و کشورهای منطقه را درگیر می کنند، مطمئن باشید دود اقدامات تروریستی به چشم تمام کشورهای دنیا و منطقه خواهد رفت، چون تروریست ها نیروهای خود را از بین جوانان عصبی و سرخورده انتخاب می کنند که این گونه افراد در تمام کشورهای دنیا حضور دارند.

وی با بیان تجربه اشغال افغانستان توسط ناتو با ادعای سرکوبی تروریسم و ریشه کن کردن مواد مخدر، گفت: آنها نه تنها به اهداف خود دست پیدا نکرند، بلکه مواد مخدر 10 برابر افزایش یافت و طالبان نیز قوی تر شدند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت کمک اروپا به حل معضلات کشورهای درگیر تروریست، گفت: اروپا با بهره گیری از نیروی انسانی ارزان و منابع عظیم این کشورها توسعه یافته و الان زمان جبران آن فرا رسیده است.

فیشر: نتیجه مذاکرات هسته ای را ارزشمند می دانیم

در آغاز این دیدار آقای هاینس فیشر رئیس جمهور اتریش با ابراز خوشحالی از توافق ایران با 1+5 ،گفت: ما نتیجه این مذاکرات را بسیار ارزشمند می دانیم و معتقد هستیم با این توافق اعتماد بیشتری حاصل شده و می توانیم در جهت توسعه همه جانبه همکاری های دوجانبه و حتی برای مبارزه با تروریسم بین المللی با همکاری شما فعالیت کنیم.

رئیس جمهوری اتریش گفت: اولویت کشور ما همکاری مسالمت آمیز و مبتنی بر احترام متقابل با سایر کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: کشورهای اروپایی به این اصل اصولی رسیده اند که فائق آمدن بر مشکلات جهانی از راه گفت وگو میسر است نه نظامی.

فیشر با ابراز خوشحالی از ملاقات آیت الله هاشمی رفسنجانی از همراهی هیات بزرگ اقتصادی، علمی، فرهنگی و همچنین اصحاب رسانه در سفر خود به ایران خبر داد و گفت: نتایج این سفر را بسیار مثبت ارزیابی می کنم.

رییس جمهوری اتریش خطاب به آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: زندگی نامه جناب عالی را به خوبی مطالعه کرده ام و مایلم ارزیابی جناب عالی را درخصوص نتایج گفت وگوهای ایران با کشورهای 1+5، فرصت های ایجاد شده پس از توافق با این کشورها، بحران های منطقه ای به ویژه بحران کهنه در کشور سوریه و آینده روابط ایران با اتحادیه اروپا و آمریکا جویا شوم.

وی با تأیید سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی در خصوص خطر جدی و روزافزون گسترش تروریسم در جهان، گفت: سخنان جناب عالی در این خصوص به خوبی درک می کنم، زیرا معتقدم خطر گسترش تروریسم برای کل جهان خطرناک است.


ویدیو مرتبط :
چگونه گذشته خودم را که در گناه و معصيب سپری کردم جبران کنم ؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روحانی: اگر آمریکا گذشته را جبران کند، شرایط جدیدی قابل پیش‌بینی است



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,سفر روحانی به چین

 

اخبار سیاست خارجی - در گفت وگو با شبکه تلویزیونی ˈCCTVˈچین:
روحانی: آمریکا گذشته را جبران کند

رییس جمهوری گفت: اگر آمریکا عملاً از مسیر خصومت با ملت ایران بازگردد و گذشته را جبران کند، شرایط جدیدی برای آینده دو ملت قابل پیش بینی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در مصاحبه با شبکه خبری CCTV چین در شانگهای و در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه درباره روابط ایران و آمریکا خاطر نشان کرد: مردم ایران در سال های گذشته مشکلات فراوانی از بابت سیاست های خصمانه آمریکا متحمل شدند و انتظار دارند سیاستمداران کاخ سفید اعلام کنند که نمی خواهند مناسبات و رفتار گذشته خود را در زیر پا گذاشتن منافع آنان تکرار نمایند.

وی با بیان اینکه ملت ایران به دنبال حقوق مسلم خود در عرصه نظام بین المللی است و نه انتقام گیری از خصومت های دولت آمریکا، تصریح کرد: آمریکا باید در مسیر احترام به حقوق ملت ایران گام بردارد و در عین حال نسبت به جبران خسارت هایی که به ایران وارد کرده متعهد باشد، زیرا مردم ما چون گذشته با ملت آمریکا مشکل نداشته و نخواهند داشت.

رییس جمهوری تصریح کرد: تنها در سایه تحقق این خواسته ملت ایران می توان امیدوار بود که شرایط جدیدی در آینده برای گفت وگوی نمایندگان دو ملت ایجاد شود. 

اخبار سیاست خارجی - تابناک