اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

/رفتار اقتصادی خانوارها همگام با یارانه‌ها/ ارجمند: مردم در صندوق‌های مالی سرمایه‌گذاری كنند



 

 

رفتار اقتصادی خانوارها همگام با یارانه‌ها

 

یك كارشناس اقتصادی با تاكید بر رفتن خانواده‌ها به سمت صندوق‌های مالی و سرمایه‌گذاری پس از هدفمند كردن یارانه‌ها اظهار كرد: یكی از مواردی كه خانوارها باید به آن توجه جدی داشته و بخشی از اقتصاد اجتماعی را نیز شكل می‌دهد، مدیریت نقدینگی و مدیریت مالی هر خانواده است.

 

غلامرضا خلیل ارجمند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار كرد: خانواده‌ها برای آن كه بتوانند هزینه‌هایی كه قبلا در آن‌ها از یارانه استفاده می‌شد را بالانس كنند نیازمند افزایش درآمد و مدیریت هزینه هستند. در مدیریت هزینه مردم نمی‌توانند از برق و آب و... استفاده نكنند و هزینه خود را به صفر برسانند و طبیعتا باید زندگی را ادامه دهند.

 

این كارشناس اقتصادی افزود:‌ بخشی از این مدیریت، مدیریت درآمد است. یعنی تا حدودی می‌توانند ریاضت اقتصادی بكشند و مصرف غیر ضروری انرژی‌ها را مدیریت كنند. اما بخش عادی زندگی خود را در فصل گرما و سرما نمی‌توانند تغییر دهند. خانواده‌ها مجبورند مدیریت درآمد داشته باشند. در بخش درآمد نیز با توجه به این كه بخشی از هزینه‌های نقدی بالا می‌رود طبیعتا باید سرمایه‌گذاری داشته باشند یعنی نرم‌شوندگی سرمایه‌گذاری آن‌ها بالا باشد، تا بتوانند این كار را انجام دهند.

 

ارجمند پیشنهاد كرد:‌ مردم می توانند از بسته‌های مالی كه بعضا بانك‌ها می دهند و ریسك كمتری دارد استفاده كنند یا در بازارهای دیگر مانند بازار سرمایه كه در این بازار رفتن به صندوق‌های مالی و واحدهای سرمایه‌گذاری بسیار بهتر از تك سهم است، سرمایه گذاری كنند چرا كه همه مردم شناخت حرفه‌ای از بازار سرمایه و بورس ندارند و ممكن است آنجا نیز با ریسك‌هایی مواجه شوند و زیان ببینند.

 

وی تصریح كرد: بهتر است مردم در یونیت‌ها سرمایه گذاری كرده و برای خود درآمد ثابتی را پیش بینی كنند كه بالاتر از اوراق بانكی باشد. این موضوع كمك زیادی می‌كند تا زندگی مردم دستخوش تغییر آنچنانی نشود.

 

این كارشناس اقتصادی با تاكید بر این كه دولت برنامه‌ریزی می‌كند تا در سطح كلان تورم را مدیریت كند گفت: با این حال در هزینه‌های عادی بلاخص هزینه‌های انرژی مردم دچار تغییر فاحش در رفتارهای مالی می‌شوند كه سرمایه‌گذاری در این كار خیلی بهتر است در غیر این صورت خود نقدینگی آنها را دچار بدهی خواهد كرد.

 

ارجمند درباره بدهی نقدینگی توضیح داد: ‌اگر نقدینگی بدون برنامه وارد خانوارهای مردم شود شاید بر مبنای رفتار غلط برخی افراد نقدینگی آن‌ها را دچار بحران بدهی كند. كما این كه در بسیاری از موارد اقتصادی پس از ركود نقدینگی كه وارد می‌شود بحران بدهی ایجاد می‌كند و مردم خرید نمی كنند، نسیه می‌خرند و بعد در آینده باید هزینه‌های انرژی خود را بپردازند كه پول ندارند. در نهایت مجبور به استقراض می شوند و بالانس مالی آن‌ها به هم می‌خورد./ایسنا


ویدیو مرتبط :
یارانه اردیبهشت امشب در حساب سرپرست خانوارها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صندوق بین‌المللی پول: رشد اقتصادی ایران 1.6 ، تورم 8 درصد



 

تورم

 

 

صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که رشد اقتصادی ایران پس از قرقیزستان کمترین در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی است.

به گزارش ایسنا، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود با عنوان "دورنمای اقتصادی منطقه‌ای، خاورمیانه و آسیای مرکزی"، رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران در سال گذشته را 1.1 درصد برآورد و پیش‌بینی کرد که این شاخص در سال جاری به 1.6 درصد خواهد رسید.

به اعتقاد صندوق بین‌المللی پول در سال آینده آهنگ رشد اقتصادی ایران دوباره تند شده و به سه درصد خواهد رسید.

گزارش صندوق بین‌المللی پول حکایت از آن دارد که در سال جاری ایران از نظر رشد اقتصادی پس از جمهوری قرقیزستان بدترین وضعیت را در منطقه خواهد داشت.

در میان 30 کشور مستقر در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی، رشد اقتصادی قطر بالاترین بوده و به 16 درصد خواهد رسید. این در حالی است که قرقیزستان رشد اقتصادی منفی 3.3 درصدی را به ثبت خواهد رساند که کمترین میزان در منطقه است.

صندوق بین‌المللی پول همچنین به بررسی تولید ناخالص داخلی اسمی کشورهای منطقه نیز پرداخته و عنوان کرده است که ایران در سال جاری شاهد تولید ناخالص داخلی اسمی برابر با 337 میلیارد و 900 میلیون دلار خواهد بود که پس از عربستان بالاترین میزان در منطقه است. در همین حال تولید ناخالص داخلی اسمی ایران در سال آینده نیز 342 میلیارد و 300 میلیون دلار اعلام شده است.

بنا بر این گزارش، تولید ناخالص داخلی عربستان در سال جاری معادل 434 میلیارد و 400 میلیون دلار خواهد بود.

کمترین میزان تولید ناخالص داخلی اسمی منطقه نیز متعلق به کشور جیبوتی با تنها یک میلیارد و 100 میلیون دلار است.

در همین حال صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که رشد نقدینگی ایران در سال جاری معادل 9 درصد خواهد بود که در مقایسه با سال گذشته (21.7 درصد) کاهش زیادی نشان می‌دهد. این در حالی است که رشد نقدینگی ایران در سال آینده 16.8 درصد پیش‌بینی شده است.

این گزارش در همین حال اشاره‌ای به نرخ تورم در کشور دارد و می‌گوید که نرخ تورم ایران در سال جاری از 13.5 درصد در سال گذشته به هشت درصد کاهش خواهد یافت و این در حالی است که این شاخص در سال آینده دوباره افزایش داشته و به 10 درصد خواهد رسید.

از این نظر نیز ایران در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. بیشترین میزان تورم در میان کشورهای منطقه نیز به پاکستان با تورم 13.8 درصدی اختصاص دارد.

30 کشور عضو دپارتمان خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول از دو بخش کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا به اضافه افغانستان و پاکستان که به MENAP معروفند و نیز کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز که به CCA معروفند، تشکیل شده است و شامل کشورهای الجزایر، بحرین، ایران، عراق، کویت، لیبی، عمان، قطر، عربستان، سودان، امارات، یمن، افغانستان، جیبوتی، مصر، اردن، لبنان، موریتانی، مراکش، پاکستان، سوریه، تونس، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان هستند..../تحلیل:عصرایران