اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رشد گردشگری ایران، 3 برابر میانگین جهانی


رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به رویکرد خوب دولت تدبیر و امید به موضوع گردشگری، گفت: در دو سال گذشته سه برابر میانگین جهانی در گردشگری کشور رشد داشته‌ایم، به طوریکه در حالی که میانگین جهانی 4.6 درصد بوده، این رشد در کشورمان 12 درصد بوده است و رتبه یازدهم را در جهان داریم.

خبرگزاری ایسنا: «مسعود سلطانی‌فر»  رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور امروز (پنجشنبه 10 دی) در نشست شورای اداری استان یزد اظهار کرد: تصور اندیشمندان، سیاستمداران و پژوهشگران غرب در مورد نظام‎‎های مذهبی در گذشته عمدتاً نظام‎‎هایی دیکتاتوری، بسته و فاقد آزادی‎‎ها و مبانی مردم‌داری بود، لذا با پیروزی انقلاب اسلامی نیز چنین دیدگاهی را در مورد جمهوری اسلامی داشتند، اما برخلاف باور آنان در کشور ایران یک حکومت دینی متفاوت از سایر نظام‎‎های مذهبی روی کار آمد که در آن، حقوق و مشارکت‎‎های مردم به صور مختلف ظهور و بروز می‎‎کرد.

وی با اشاره به برگزاری حداقل هر ساله یک رفراندوم بزرگ در ایران، اظهار کرد: حضور مردمی که در این انتخابات‎‎ها شرکت می‎‎کنند، جدای از این که به چه فرد، گروه یا جناحی رای بدهند، نشان از مقبولیت آنها نسبت به اصل نظام است و به عبارتی حضور آنها در انتخابات فارغ از نتایج انتخابات، مشروعیت برای نظام است.

سلطانی‎فر ادامه داد: این در حالی است که معمولاً در انتخابات‎‎های گذشته به طور متوسط مشارکت بیش از 60 درصدی و حتی 80 یا 90 درصدی مردم را شاهد بوده‎‎ایم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی مدل جدیدی از حکومت را در سایه اصول و مبانی دینی به جهانیان عرضه کرد که در آن چگونگی فعالیت احزاب و رسانه‎‎ها و مشارکت‎‎های مردمی، ساماندهی شده بود.

وی عنوان کرد: امروز یکی از انتقاداتی که از سوی برخی از اندیشمندان دنیا به دولتمردان آمریکایی می‎‎شود، این است که چرا در حالی که جمهوری اسلامی در منطقه ناامن خاورمیانه موفق به تشکیل نظامی سالم و متکی بر مردم شده است، همیشه مورد فشارها و تهدیدهای آمریکایی‎‎هاست، اما در مقابل کشورهای مرتجع و دیکتاتور منطقه مورد حمایت و روابط صمیمی و گرم دولت‌مردان آمریکایی هستند.

سلطانی‌فر افزود: آن چیزی که تعیین کننده حرکت نظام در بخش‌های مختلف بوده، همواره آن چیزی است که از سوی مردم اراده شده و اکنون در بسیاری از کشورهای اسلامی نیز تبلور پیدا کرده است.

وی بیان کرد: پیام انقلاب اسلامی در حالی امروز جهان اسلام را تحت تاثیر قرار داده، بلکه در آینده حتی جوامع تشنه‎‎ی غرب را نیز متاثر خواهد کرد و نمونه آن نیز استقبال بالای جوانان غرب از نامه‎‎های مقام معظم رهبری به آنهاست.

معاون رئیس جمهور گفت: امروز پیام انقلاب اسلامی به نحوی تفکرات غرب را تهدید کرده است که آنها را مجبور به اقداماتی خطرناکی کرده که بعضاً نتایج این کارها پس از مدتی دامن آنها را فرا گرفته و می‎‎توان از جمله این اقدامات را ایجاد و حمایت از گروه‎‎های تروریستی تکفیری مانند داعش یاد کرد.

وی با اشاره به ارزیابی‎‎های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از میزان رضایت گردشگران خارجی از سفر به ایران در قالب مصاحبه آنان با رسانه‎‎های غربی پس از بازگشت به کشورشان، اظهار کرد: بررسی میزان تاثیرپذیری آنها از فرهنگ ایرانی نشان می‎‎دهد که بیش از 98 درصد آنان ادعا می‎‎کنند که ذهنیت غلطی که نظام‌های غربی از ایران به عنوان نظامی دیکتاتور و بی‌فرهنگ ایجاد کرده‎‎اند، پس از این سفر فروریخته است و ایران را کشوری با نظام مستقر، استوار و با اقتدار، توسعه یافته و با مردمانی بافرهنگ و مهمان‌نواز شناخته‎اند.

سلطانی‎‎فر در ادامه یکی از مهمترین ساز و کارهای صدور ارزش‌های انقلاب را گسترش فعالیت‌های گردشگری به ویژه در بحث گردشگری خارجی عنوان کرد و افزود: حضور گردشگران علاوه‌بر تاثیر فرهنگی، در بحث اقتصادی نیز تاثیرگذار است؛ به نحوی که به ازای هر 8 تا 12 گردشگر که به کشور وارد می‌شوند، یک شغل جدید در کشورمان ایجاد می‎‎شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان این که در حال حاضر 9 تا 11 درصد از اشتغال موثر در کشورهای جهان و 8 تا 10 درصد تولید ناخالص کشورها از ناحیه فعالیت‎‎های گردشگری است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با توجه به ظرفیت‎‎های فراوان گردشگری موجود در کشورمان در قالب دو برنامه آینده بتوانیم تعداد گردشگران خارجی کشورمان را 5 برابر کنیم و بتوانیم درآمدی معادل درآمد نفتی کشور را از این ناحیه تامین کنیم.

وی در ادامه خمیرمایه اصلی مبانی اقتصاد مقاومتی را استفاده از تمام ظرفیت‎‎های اقتصادی کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی عنوان کرد و گفت: ماهیت اصلی برنامه 5 ساله ششم توسعه در حوزه میراث فرهنگی، تحقق تمام مبانی اقتصاد مقاومتی است و در این راستا مهمترین هدف پیش‌بینی شده، رسیدن به رشد سالیانه 8 درصد در اقتصاد است.

وی افزود: بر همین اساس باید سالیانه 890 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش‌های دولتی و خصوصی اتفاق بیافتد که تحقق این امر در بخش خصوصی نیازمند تامین شرایط لازم در فضای کسب و کار است.

سلطانی‎‎فر گفت: البته دنیای غرب از 10 سال پیش تلاش داشته تا با مطرح کردن مباحث هسته‎‎ای، نظام جمهوری اسلامی را به سقوط بکشاند، اما با درایت مسئولان کشورمان پس از 22 ماه مذاکره سنگین و کمرشکن به اهداف مدنظر کشور یعنی حفظ حقوق هسته‎‎ای و لغو تحریم‎‎ها برسیم، هر چند که اکنون نیز لابی صهیونیستی در آمریکا سعی دارد تا جلوی اجرای برجام و لغو تحریم‎‎ها را با همکاری مرتجعین منطقه بگیرد تا از شرایط آشفته منطقه بهره گیرند.

وی با بیان این که در آستانه لغو تحریم‌ها، وضعیت پیچیده و سختی به لحاظ اقتصادی بر کشور حاکم است، به جریان سقوط قیمت نفت از 108 دلار به حدود 30 دلار و به دنبال آن کاهش درآمدهای کشور اشاره کرد.

سلطانی‌فر گفت: علی رغم تلاش‎‎های غرب علیه کشورمان، بسیاری از کشورها پس از توافقات هسته‎‎ای برای سرمایه‎‎گذاری با ایران اعلام آمادگی کرده‎‎اند به نحوی که تنها در بخش گردشگری طی دو ماه گذشته حداقل با چهار وزیر گردشگری اروپایی ملاقات داشته‎‎ایم که هر یک برای سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف گردشگری و توسعه ناوگان هوایی کشورمان اعلام آمادگی کرده‎اند.

وی افزود: خوشبختانه امروز در بخش گردشگری از سوی بخش خصوصی شاهد اجرای 900 طرح با برآورد 30 هزار میلیارد تومان هستیم که به طور متوسط 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و علاوه‌بر این نیز بسته پیشنهادی گردشگری کشور را با 1500 طرح با پیش‌بینی اعتبار 97 هزار میلیارد تومان معادل 30 میلیارد دلار برای دوران پساتحریم تهیه کرده‌ایم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به رویکرد خوب دولت تدبیر و امید به موضوع گردشگری، گفت: در دو سال گذشته سه برابر میانگین جهانی در گردشگری کشور رشد داشته‌ایم، به طوریکه در حالی که میانگین جهانی 4.6 درصد بوده، این رشد در کشورمان 12 درصد بوده است و رتبه یازدهم را در جهان داریم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد، گفت: الان 19 مکان فرهنگی و تاریخی ثبت جهانی شده در یونسکو داریم که رتبه 11 جهان را به خود اختصاص داده‌ایم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پایان با اشاره به غفلت 22 ساله کشورمان در این زمینه، عنوان کرد: سال گذشته توانستیم در کنار بافت تاریخی شوش در خوزستان، منظر فرهنگی میمند کرمان را هم به ثبت جهانی برسانیم و امیدواریم روند تکمیل پرونده بافت تاریخی یزد نیز به گونه‌ای جلو برود که بتوانیم خبر ثبت جهانی این بافت در یونسکو را در سال 2017 به مردم استان نوید دهیم.


ویدیو مرتبط :
میانگین ایران در مکعب روبیک _ فینال مسابقه جهانی 9.00

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۷مهر ماه؛ روز جهانی تخم ‌مرغ مصرف سرانه تخم مرغ در ایران كمتر از میانگین جهانی!



 

۱۷مهر ماه؛ روز جهانی تخم ‌مرغ مصرف سرانه تخم مرغ در ایران كمتر از میانگین جهانی!

 

 

در حالی كه ایران دهمین تولیدكننده تخم مرغ جهان محسوب می شود و جزو كشورهایی است كه ۸۵ درصد تولید جهانی را بر عهده دارد، میانگین مصرف سرانه ی این محصول در كشورمان از ۱۸۰ عدد میانگین مصرف سرانه ی جهانی پایین تر است و با سوءمصرف این محصول نیز مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ۹ اكتبر مصادف با ۱۷ مهرماه از سوی كمیسیون بین المللی تخم مرغ به عنوان روز جهانی تخم مرغ نام گذاری شده و امسال نیز از این روز با شعار «هر انسان سالم، یك تخم مرغ در روز» یاد می شود.

این كمیسیون كه ایران نیز عضو آن است، متشكل از ۵۸ كشور است كه این كشورها ۸۵ درصد تولید جهانی تخم مرغ را برعهده دارند.

مصرف سرانه تخم مرغ در ایران كمتر از میانگین جهانی

اما ایران به عنوان دهمین تولید كننده ی تخم مرغ در جهان هنوز به متوسط سرانه ی مصرف این محصول نرسیده است و درصورتیكه سرانه مصرف در جهان سالانه ۱۸۰ عدد است، در كشور هایی همچون دانمارك و ژاپن ۳۵۰ عدد و در آمریكا، فرانسه و ایتالیا نیز ۲۸۰ عدد است، میزان مصرف سرانه در كشور ما ۱۵۵ عدد(۱۰ كیلوگرم) است كه علاوه بر عقب تر بودن از مصرف سرانه ی جهان با سوء مصرف هم مواجه است، چراكه معمولا تخم مرغ به صورت مستقیم و به عنوان غذای كامل در جهان مصرف می شود اما در كشور ما بیشترین مصرف عنوان مكمل غذا هاست.

از سوی دیگر ۲۵ درصد مصرف تخم مرغ در صنایع غذایی بوده و به شیرینی، شكلات، سس، فرآورده های قنادی و ... تبدیل می شود كه جایگاه غذایی ندارد.

در این زمینه سید فرزاد طلاكش رییس ستاد كشوری ترویج مصرف تخم مرغ ـ با بیان اینكه مصرف تخم مرغ در ایران شكل مناسب و سالم ندارد، اظهار كرد: درحالیكه تخم مرغ یكی از كامل ترین غذاهای پروتئینی است كه بعد از شیر، جایگاه دوم را در اقشار مختلف جامعه می تواند داشته باشد، هنوز در جامعه شأن كافی ندارد.

وی گفت: به منظور افزایش سرانه مصرف این محصول و رسیدن به نرم جهانی با وزارتخانه های جهاد كشاورزی، آموزش و پرورش، صدا و سیما و شهرداری برای هماهنگی هایی صورت گرفته است كه از این پس ساندویچ تخم مرغ جایگزین غذاهای مضر بوفه های مدارس می شود.

تنها ۷ درصد از تخم مرغ های تولیدی كشور مان شناسنامه دارند

طلاكش افزود: به زودی غذاهای سالم با پایه تخم مرغ در فست فودها عرضه می شود و طبق هماهنگی های انجام شده با صدا وسیما خواص این محصول كه باكیفیت ترین، با ارزش ترین و موثر ترین پروتئین جهان برشمرده می شود و ۹ اسید آمینه ضروری بدن را تامین می كند، ترویج می شود.

در این میان سلامت و قیمت این محصول نیز اهمیت دارد كه طی چند ماهه اخیر با افزایش قیمت مواجه بوده است، هرچند كه به گفته مسئولان همه تولید داخلی كشورمان با هر قیمتی خریداری و مصرف شده است اما قدرت خرید مصرف كنندگان را كاهش می دهد.

همچنین تنها هفت درصد از تخم مرغ های تولیدی كشور مان شناسنامه (تاریخ تولید، تاریخ انقضا، نام واحد تولیدی و كد رهگیری) دارند و ۹۷ درصد تخم مرغ تولیدی فله ای عرضه می شود كه سلامت و بهداشت این محصول را می كاهد.

تخم مرغ شناسنامه دار حداكثر ۱۵ درصد گران تر از تخم مرغ فله ای

به گفته ی دبیر انجمن صنفی تولید كنندگان تخم مرغ شناسنامه دار ایران، دستگاه های نظارتی علاقه ای به اجباری كردن شناسنامه دار كردن تخم مرغ ندارند، چراكه معتقدند با شناسنامه دار شدن، این محصول گران می شود درحالیكه تخم مرغ های شناسنامه دار حداكثر ۱۵ درصد گران تر از تخم مرغ های فله ای هستند اما امنیت بهداشتی و سلامت آن بسیار بالاتر است كه مصرف كننده حاضر است مبلغی متعادل را برای اطمینان از تامین سلامت و بهداشت محصول بپردازد.

وی افزود: از سوی دیگر تخم مرغ شناسنامه دار حداكثر سالانه سه بار تغییر قیمت دارد درصورتیكه تخم مرغ های فله ای هر روز با قیمت متفاوت عرضه می شوند.

طلاكش اظهار كرد: تخم مرغ های فله ای پس از مرغداری وارد یك مركز مجاز بسته بندی شده و تخم مرغ های ترك دار، كثیف، شكسته، بدشكل و نوك زده و ... صداسازی و بسته بندی می شوند كه توسط دامپزشكان كنترل و تایید شده است.

راه های شناسایی تخم مرغ سالم

لازم به ذكر است؛ پوسته ی تخم مرغ سالم باید تمیز، بدون ترك و عاری از هرگونه آلودگی و محتویات آن نیز فاقد بوی تعفن باشد. همچنین ترجیحا باید تخم مرغ را از فروشگاه هایی كه این محصول را در یخچال نگهداری می كنند، خریداری كرد.

تخم مرغ تازه، سفیده ای ابری و غیرشفاف دارد و زرده ی آن كاملا گرد و در مركز تخم مرغ قرار گرفته است اما تخم مرغ كهنه سفیده شفاف رنگی دارد و پوسته ی خارجی آن كدر و بدرنگ است.... /  گزارش : خبرگزارى ایسنا