اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رسوایی"فساد بزرگ"در اسرائیل



اخبار,اخبار بین الملل,رسوایی فساد در اسرائیل

 

 اخبار بین الملل -  رسوایی"فساد بزرگ"در اسرائیل

از آنجا که کانون رسوایی فساد در اسرائیل در حزبی بود که اویگدور لیبرمن وزیر خارجه این رژیم ریاست آن را برعهده دارد، پیش بینی می شود این موضوع جایگاه و قدرت سیاسی او را سخت با تغییر و تحول روبه رو کند.

به گزارش تسنیم به نقل ازخبرگزاری قدس نت، از آنجا که کانون رسوایی فساد اخیر در اسرائیل در حزب بیتنا به رهبری اویگدور لیبرمن بود سرنوشت سیاسی او اکنون سخت دستخوش تغییر قرار گرفته است.

هنوز اسرائیل با تبعات رسوایی فساد بزرگ که چهارشنبه گذشته از آن پرده برداشته شد، روبه رو است و پلیس تا کنون 30 نفر را که به نوعی با ماجرای فساد مرتبط بودند، دستگیر کرده است اما به نظر می رسد روند این بازداشت ها ادامه خواهد یافت.


این رسوایی در بحبوبه انتخابات می تواند سرنوشت‌ساز باشد به ویژه ادامه حیات سیاسی لیبرمن و حتی هویت نخست وزیر آینده را تحت تاثیر قرار دهد.

در این میان هرچند هنوز لیبرمن به عنوان محور تصمیم گیری حزب اسرائیل بیتنا بازداشت نشده است، اما برای اسرائیلی ها سخت است باور کنند وی پس از تسلط کامل بر حزب مزبور از اقدامات خطرناکی که حتی رهبران این حزب نیز در خصوص آن مظنون هستند، بی خبر بود.

احتمال سقوط قدرت سیاسی لیبرمن
در تایید این موضوع می توان به نظرسنجی هایی صبح روز جمعه و دو روز پس از این رسوایی اشاره کرد که به مثابه ضربه محکمی به لیبرمن بود به این معنی که بنابر یکی از همین نظرسنجی ها پیش بینی می شود وی در کنست آینده پنج کرسی را از آن خود کند در حالی که اکنون 13 کرسی را در اختیار دارد و به این ترتیب قدرت سیاسی او به میزان زیادی کاهش پیدا می کند.


به طور رسمی لیبرمن به فاینا کرشنباوم یکی از مسئولان حزب اسرائیل بیتنا که اکنون شک و تردید اصلی متوجه او است اعتماد داشته و از او حمایت می کند اما احتمال دارد موضع او تحت تاثیر تحولات موجود دستخوش تغییر شود به ویژه اینکه بر اساس گزارش های منتشر شده پلیس دلایل محکم و روشنی در مورد افراد بازداشت شده و مظنون دارد.


اما رسوایی حزب لیبرمن در حالی مطرح شده است که وی در تکاپوی تغییر مواضع سیاسی سرسختانه خود در قبال فلسطینی ها و فرصت دستیابی به حل و فصل سیاسی است از همین رو اخیرا موضوع نیاز اسرائیل به دستیابی به راه حل سیاسی با کشورهای عربی به منظور جلوگیری از تحریم روابط علیه اسرائیل و انزوای بین المللی آن را مطرح کرد و به این ترتیب خود را در صحنه عملی به عنوان مسول بلند پایه معرفی می کند.

به نظر می رسد یکی از دلایل تغییر مواضع لیبرمن این است که وی تمایل دارد کابینه نتانیاهو عوض شود و این تغییر باید با فراکسیون سیاسی که در اسرائیل به فراکسیون مرکزی- چپگرا معروف است، صورت بگیرد؛ فراکسیونی که لیبرمن و یتسحاق هرتسوگ و زیپی لیونی ریاست آن را برعهده دارند.


دلیل دیگر نیز مربوط به شیوه انتخابات در اسرائیل است زیرا پیش بینی می شود دو فراکسیون سیاسی اصلی پس از انتخابات وجود داشته باشند: فراکسیون راستگرا به رهبری نتانیاهو و نفتالی بینیت و فراکسیون مرکزی- چپگرا بنابراین این لیبرمن و حزب موشه کحلون هستند که تعیین می کنند چه کسی نخست وزیر آینده باشد.


اما فاش شدن رسوایی فساد بزرگ موجب شادی فراوان پایگاه راستگرایان شد و بنابر ارزیابی کارشناسان بیشتر رای دهندگان لیبرمن از راستگراها خواهند بود از همین رو تضعیف او باعث قدرت گرفتن نتانیاهو و بینیت می شود و این نیز یکی دیگر از دلایل نارضایتی هرتسوگ و لیونی از کاهش قدرت لیبرمن است زیرا این وضعیت مانع از قدرت گرفتن آنان شده و ادامه ریاست نتانیاهو را به دنبال خواهد داشت.


اکنون این لیبرمن است که به تکاپو افتاده است و پیش بینی تحرکات او به عنوان یک سیاستمدار کهنه کار دشوار است و نمی توان به راحتی به برنامه و نقشه های او پی برد.
در همین ارتباط وی دو روز پیش در پاریس دیدارهای متعددی داشت و برخلاف معمول وزارت خارجه که لیبرمن ریاست آن را برعهده دارد، اخباری در این خصوص منتشر نشد.


اما زمان سفر لیبرمن بسیار عجیب است زیرا وی روز میلاد مسیح (ع) عازم پاریس شد از همین رو احتمال اینکه با شخصیت های اروپایی مشخصی دیدار کرده باشد، کم است بلکه در هتل رافائل که هتل مورد علاقه مسئولان عرب حوزه خلیج فارس است، دیده شد، بنابراین این احتمال وجود دارد که چه بسا لیبرمن با مسئولان عرب و حتی شاید با مسئول کشوری مانند عربستان که با اسرائیل روابط دیپلماتیک رسمی ندارد، دیدار کرده باشد.


لیبرمان چه نقشه ای در سر دارد و با چه کسی دیدار کرد؟ آیا به عنوان وزیر خارجه اسرائیل این ملاقات ها را داشت یا به عنوان رئیس حزبی که احتمال فروپاشی آن وجود دارد؟


برای این سوال ها پاسخ کاملی نمی توان یافت، اما به هر حال این روزها برای یکی از بزرگترین شخصیت های سیاسی اسرائیل که با زلزله بزرگی روبه رو شده است، سرنوشت ساز است.


 اخبار بین الملل  - تسنیم


ویدیو مرتبط :
amp در سئو چیست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پرونده فساد بزرگ مالی چگونه شکل گرفت؟



 اختلاس سه هزارمیلیاردی,متهمان اختلاس سه هزار میلیاردی,اخبار,امیرمنصور آریا,کزوه آریا

 

پرونده فساد بزرگ مالی چگونه شکل گرفت؟

زلزله سال 90

فساد بزرگ مالی از مهمترین اخبار سال 90 بود که پس از فاش شدن آن زلزله ای در نظام اقتصادی کشور به خصوص نظام بانکی به وقوع پیوست که پس لرزه های آن هنوز ادامه دارد.

ماجرای این پرونده 12 هزار صفحه ای از اوایل سال 80 آغاز شد. زمانی که چهار پسر منصور امیرخسروی در جلسه ای خانوادگی تصمیم گرفتند به طور جدی وارد فعالیت های اقتصادی شوند. منصور از ملاکین منطقه‌ی عمارلو در شهرستان رودبار است که پسرانش تا آن زمان به جز اداره یک گاوداری فعالیت اقتصادی جدی را تجربه نکرده بودند. آنها پس از این جلسه تصمیم به تاسیس یک شرکت تولید آب معدنی گرفتند. آنها با دریافت وام های بانکی این کارخانه را در منطقه داماش راه اندازی کرده و به همین خاطر نام شرکت را آب معدنی داماش گذاشتند.

 

پس از گذشت حدود سه سال از راه اندازی کارخانه داماش سرمایه اولیه آنها افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کرد و آنها به خاطر این موفقیت جشنی برپا کردند. هدف چهار برادر ورود به عرصه های دیگر بود و آنها می خواستند ره صد ساله را چند ساله بپیمایند. به همین خاطر تصمیم به تاسیس شرکت سرمایه گذاری گرفته و به احترام پدر خود نام امیر منصور آریا را برای آن انتخاب کردند.

 

بر اساس اساسنامه شرکت، فعالیت آن در حوزه سرمایه گذاری در خرید، مشارکت ، اداره ، تاسیس و تکمیل و واگذاری و اجاره کارخانه ها و شرکت های تولیدی و خدماتی بود. سه تن از برادران هم اعضای هیات مدیره این شرکت بودند. آنها در این شرکت دریافت وامهای هنگفت بانکی، خرید شرکتهای دولتی با پیش قسط حاصل از وجوه سیستم بانکی و گشایش اعتبارهای مکرر را آغاز کردند.

 

تاسیس شرکت سرمایه گذاری امیر منصور آریا و پس از آن چند شرکت دیگر با نام های مختلف برادران را به سوی فعالیت اقتصادی ناسالم سوق داد. شرکت سرمایه گذاری امیر منصور آریا، شرکت ستاره درخشان درفک، آب معدنی داماش گیلان، پخش امیرمنصور ایرانیان، تجارت گستران منصور، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، مشاوره و مدیریت تدبیر منصور، باشگاه ورزشی داماش ایرانیان، ایمن ترابر آریا، داماش ترابر ایرانیان، سبک‌سازان لوشان، ستارگان امیر منصور، شفاف شیمی پلاست، صنایع غذایی دریاچه گهر لرستان، گروه صنعتی نمونه منصور گیلان، ماشین‌سازی لرستان، مهندسین مشاور مدیریت پردازش زمان، نوآوران صنعت الکترونیک قم، خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن، مروارید درخشان آریا از جمله 20 شرکتی بود که از سوی چهار برادر و افرادی که بعد ها به آنها اضافه شدند تاسیس و فعالیت اقتصادی ناسالم می کردند.

 

آنها همچنین در حوزه خصوصی سازی نیز وارد شده و با فرصت پیش آمده موفق به خرید سهام شرکت های مهمی در کشور شدند. مجموع ارزش چهار شرکت دولتی واگذار شده به عامل اصلی اختلاس 3 هزارمیلیارد تومانی بیش از 440 میلیارد تومان بوده است. از 30 اردیبهشت 88 تا دوم خرداد 89 مجموعاً بخش یا کل سهام چهار شرکت دولتی توسط سازمان خصوصی سازی به مجموعه سرمایه‌گذاری منتسب به امیر منصور آریا، عامل اصلی اختلاس 3 هزارمیلیارد تومانی بانک صادرات، واگذار شده است. این واگذاری ها شامل 94.96 درصد از سهام ماشین سازی لرستان، 95.2 درصد از سهام گروه صنعتی فولاد ایران، 95 درصد از سهام مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن (تراورس) و 39.5 درصد از سهام فولاد اکسین بوده است. شرکت‌های ماشین‌سازی لرستان، گروه صنعتی فولاد ایران و فولاد اکسین از طریق مزایده و شرکت تراورس از طریق مذاکره به این فرد واگذار شده است. در حال حاضر نیز قسط مربوط به خرید شرکت فولاد اکسین به سررسید دوم شهریور 1390 و با مبلغ حدود 173 میلیارد ریال به تعویق افتاده است.

اما فعالیت اقتصادی ناسالم متهمان این پرونده زمانی افشا شد که آنها با انجام معاملات صوری و فاکتورهای جعلی اقدام به دریافت ال سی از بانکی و تنزیل آن در بانکی دیگر می کردند. این کار که در کوتاهترین زمان حدود دو روز به طول می انجامید از سوی متهمان در کمتر از چند ساعت صورت می گرفت. این شرکت ها معاملاتی صوری را میان خود انجام می دادند و سپس از بانک می خواستند برای آنها ال سی صادر کند. آنها برای اینکه بانک مرکزی و وزارت بازرگانی وارد ماجرا نشود اغلب ال سی های ریالی درخواست می کردند نه ال سی ارزی.

 

در تحقیقاتی که پس از افشای این پرونده صورت گرفت نیز مشخص شد در بیشتر مواقع خریدار جنس و فروشنده یکی بوده و آنها در این معاملات صوری در عرض چند ساعت نزدیک به 50 تن شمش را به فروش می رساندند. کاری که بارگیری کامیون های آن حدود یک روز زمان نیاز داشت. اغلب این ال سی ها نیز از سوی رئیس یکی از شعبات بانک صادرات مجتمع فولاد خوزستان صادر می شد. رئیس این شعبه که در کیفرخواست متهم ردیف دوم پرونده است مفسد فی الارض شناخته شده و دریافت دو میلیارد و 450 میلیون تومان رشوه ، اخلال در نظام بانکی و پولشوئی از جمله اتهامات او است.

 

از حدود سال 85 تا سال 90 که این پرونده افشا شد حدود 130 ال سی به ارزش دو هزار و 800 میلیارد تومان صادر شد. مه آفرید که متهم ردیف اول این پرونده و مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری امیرمنصور آریا است تا زمان سررسید ال سی ها صبر نمی کرد و آنها را در بانکی دیگر- بانک ملی شعبه کیش- تنزیل می کرد. بررسی های تیم تحقیق نشان داد گشایش حساب صبح در بانک صادرات مجتمع فولاد انجام می شد و متهمان عصر همان روز و در ساعتی غیر اداری آن را در بانک ملی کیش تنزیل می کردند. البته این کار باعث می شد پول کمتری اما زودتر به دستشان برسد به طوری که 2800 میلیارد تومان ال سی را به مبلغ حدود هزار و 700 میلیارد تومان تنزیل دادند.

 

در کنار این فعالیت اقتصادی که همراه با رشوه های کلان بود متهمان تصمیم به تاسیس بانکی گرفتند تا فعالیت های خود را در آن به راحتی انجام دهند.آنها با این کار می خواستند پوششی بر فعالیت های خود گذاشته و پولشوئی های خود را غیرقابل ردیابی کنند.

آنها در تیر ماه سال 88 درخواست تاسیس بانکی با نام آریا را مطرح کردند. بانک مرکزی هم شهریور سال 89 به آنها اجازه داد تا بانک آریا را با سرمایه اولیه دو هزار میلیارد ریال تاسیس کنند. البته قرار بود این سرمایه تا پایان سال به چهار هزار میلیارد ریال افزایش یابد.آنها سپس اقدام به پذیره نویسی و انتشار آگهی استخدام کارمند هم کردند اما مرداد سال 90 همزمان با افشای پرونده فساد بزرگ ، بانک مرکزی مجوز فعالیت این بانک را باطل کرد.

 

پس از افشای فساد 3 هزار میلیاردی ، 7 بانک با آن درگیر شدند. بانک هایی که باعث شدند این پرونده هر روز قطور تر و مدیران شرکت سرمایه گذاری امیر منصور آریا پولدارتر شوند. محمد جهرمی مدیرعامل بانک صادرات، یعنی همان بانکی که در اختلاس 123 میلیاردی سال 71 هم نقش اصلی را بازی کرده بود استعفا داد، محمود خاوری مدیر عامل بانک ملی پس از استعفا از ایران خارج شد یا به عبارت بهتر به کانادا فرار کرد و تلاش برای بازگرداندنش به نتیجه نرسید. مدیر عامل بانک سامان دیگر قربانی این پرونده بود که رئیس بانک مرکزی دستور برکناری او را صادر کرد./تابناک