اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رد پای مرموز دو ایرانی در پرواز مرگ مالزی


دو رسانه بریتانیایی معتقدند دو ایرانی با پاسپورت های دزدی سوار بوئینگ ۷۷۷ مالزیایی ناپدید شده هستند.

خبرآنلاین: دو رسانه بریتانیایی معتقدند دو ایرانی با پاسپورت های دزدی سوار بوئینگ ۷۷۷ مالزیایی ناپدید شده هستند.

با وجود اینکه در سه روز گذشته خبرهای ضد و نقیضی از سرنوشت بوئینگ ۷۷۷ شرکت هوایی مالزی منتشر شده و البته احتمال تروریستی بودن حادثه گزارش  شده است، شب گذشته دو رسانه بریتانیایی مدعی شدند دو ایرانی با پاسپورت های گم شده سوار این هواپیما شده اند.

مقام‌های رسمی مالزی می‌گویند دو تن از مسافران این هواپیما، با گذرنامه‌های مفقود شده ایتالیایی و اتریشی در حال سفر بودند. صاحبان اصلی این گذرنامه‌ها اعلام کرده‌اند که در دو سال گذشته گذرنامه‌های خود را در تایلند گم کرده بودند.

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز گزارش داده که بلیط دو مسافر هواپیمای مفقود شده خطوط هوایی مالزی که با گذرنامه‌های دزدی در حال سفر بودند٬ توسط یک ایرانی تهیه شده است.

همچنین تلویزیون بی بی سی فارسی با شخصی مصاحبه کرد که مدعی بود دوست یکی از دو مسافر حامل گذرنامه دزدی بود. او تاکید کرده که هر دو مسافر ایرانی بودند و قصد داشتند به اروپا بروند.

بنجاپورن کرتنایت مالک آژانس مسافرتی‌ تایلندی «گرند هرایزن» که برای این دو نفر برای سفر به اروپا بلیت تهیه کرده بود٬ به فایننشال تایمز گفته است که یک رابط ایرانی از آژانس خواسته بود تا تدارکات لازم برای سفر این دو نفر را انجام دهد.

صاحب آژانس مسافرتی تایلندی می گوید که «آقای علی» ابتدا از او خواسته بود تا برای دو تن در تاریخ اول مارس، بلیت‌های ارزان قیمتی برای سفر به اروپا رزرو کند. آژانس برای یکی از مسافران بلیت هواپیمایی قطر و برای دیگری بلیت هواپیمایی اتحاد را رزرو کرد. اما پس از آن‌که خانم دیگر تماسی از سوی شهروند ایرانی با آژانس گرفته نشد، این بلیت‌ها باطل شدند.

مالک آژانس مسافرتی «گرند هرایزن» می‌گوید پس از آن «آقای علی» ۶ مارس بار دیگر با او تماس گرفته و این بار خواستار رزرو دو بلیت هواپیمایی مالزی برای سفر به پکن برای همان دو نفر شد، او پول این بلیت ها را به طور نقدی به آژانس پرداخت کرد.

مالک آژانس تاکید می کند که خرید بلیت از طریق واسطه در پاتایا امری عادی است و در این میان٬ فرد واسط کمیسیونی را نیز برای خود دریافت می‌کند.

در همین حال، شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی ضمن تماس با یک ایرانی که می گفت دوست دبیرستانی یکی از این ایرانیان است، جزییات بیشتری را پخش کرد. به گفته او این دو نفر به کمک او در کوالالامپور همزمان بلیط خریده و قرار بوده با هم از طریق پکن به آمستردام بروند و آنجا یکی به فرانکفورت و دیگری به مقصد دیگر اروپایی پرواز خود را ادامه دهند.

او گفت که یک روز قبل از پرواز آنها را کمک کرده تا که بلیط بگیرند. اما هنگام گرفتن بلیط متوجه شده که گذرنامه‌های آنها جعلی است؛ گذرنامه دوستش، اتریشی بود و گذرنامه دوست دوستش ایتالیایی بود: «دوستم قرار بود به فرانکفورت برود و دوست دوستم، به یک مقصد دیگر اروپایی می خواست برود که یادم نیست کجا بود. آنها شب قبل از پرواز خانه من مهمان بودند و دوست دوستم، موها و ریش هایش را رنگ کرد تا بیشتر شبیه به عکس پاسپورت شود.»

او صحت ادعایش را تماس تلفنی مادر دوستش بیان کرد و گفت: مادر دوستم با من تماس گرفت و اطلاعات بیشتری به من داد و خواست اطلاعات را به پلیس مالزی هم بدهم. هرچند که مقام‌های مالزی به من گفتند که نیازی به این اطلاعات نیست.

این در حالی است که مقام‌های مالزیایی اعلام کرده اند اسنادی را در اختیار آمریکا گذاشته اند که می تواند به شناسایی هویت دو مسافری که به طور غیرقانونی سوار هواپیمای مسافری ناپدید شده این کشور شده بودند کمک کند.

در این گزارش آمده است شناسایی هویت این دو مسافر غیرقانونی می تواند سرنخ علت ناپدید شدن هواپیمای مسافربری مالزی باشد. پلیس اینترپل هم برای یافتن سرنوشت هواپیما، وارد عمل شده است.‎

گفتنی است هواپیمای بوینگ ۷۷۷ خطوط هوایی مالزی، شنبه ۸ مارس در حالی که در مسیر کوالالامپور به پکن بود، بر فراز آب‌‌های ویتنام، از روی صفحه رادار ناپدید شد. تاکنون تلاش‌ها برای یافتن اثری از این هواپیما، به نتیجه نرسیده است.


ویدیو مرتبط :
پرواز 370 مالزی در شبیه ساز پرواز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رد پای آمریکا در مرگ مرموز دادستان پرونده «آمیا»



اخبار,اخبار بین الملل ,پرونده آمیا

اسناد نشان می‌دهند دادستان مقتول آرژانتینی به نحوی «وسواس‌گونه» با مقامات سفارت آمریکا دیدار و مشورت می‌کرده است.

به گزارش فارس، پایگاه خبری ـ تحلیلی نیشن در گزارشی روز چهارشنبه رد پای آمریکا در مرگ مشکوک «آلبرتو نیسمان»، دادستان پرونده «آمیا» را مورد بررسی قرار داده است.

جسد نیسمان چند هفته پیش در آپارتمانش در طبقه سیزدهم برج محل سکونتش در بوئینس آیرس پیدا شد. برخی منابع خبری گفتند وی خودکشی کرده است.

نیسمان در روزهای گذشته «کریستینا فرناندز د کرشنر»، رئیس‌جمهوری آرژانتین را به تلاش برای مخفی کردن نقش ایران در بمب‌گذاری مرکز یهودیان متهم کرده بود. او قرار بود در جلسه غیرعلنی کنگره در این باره شهادت بدهد.

آلبرتو نیسمان، مدعی بود که خانم کرشنر و تعدادی از مقام‌های آرژانتینی با این کار قصد داشتند رابطه تجاری با ایران را افزایش دهند. اتهامی که دولت آرژانتین آن را رد کرده بود.

رئیس‌جمهور آرژانتین به رغم این گفته دادستان پرونده «آمیا» خودکشی نکرده است. دولت آرژانتین می‌گوید دو نفر از شاهدان مربوط به پرونده نیسمان خود را به غلط یه عتوان منابع اطلاعاتی معرفی کرده بودند.

خانم فرناندز در نامه‌ای علنی به مردم آرژانتین نوشته است: «آنها وقتی که آقای نیسمان زنده بود از او استفاده کردند و بعد نیاز داشتند که او را کشته ببینند.»

اسناد نشان می‌دهند آلبرتو نیسمان برای هدایت سیر تحقیقاتش در مراحل مختلف از آمریکا خط گرفته است.

پایگاه نیشن در گزارش روز چهارشنبه خود به اسناد افشا شده سایت ویکی‌لیکس اشاره می‌کند که نشان می‌دهند واشنگتن بنا به دلایل خودش قصد داشت آقای نیسمان را در تحقیقاتش درباره پرونده انفجار آمیا متقاعد کند تا انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه بگیرد.

جاناتان بلیتزر، روزنامه‌نگار تحقیقی نیویورکر در مقاله‌ای به  مشورت‌های وسواس‌گونه آقای نیسمان با سفارت آمریکا اشاره کرده و می‌نویسد وی سرنخ‌های به دست آمده در تحقیقاتش را با آمریکایی‌ها در میان می‌گذاشت و بر پایه نظرات آنها در تحقیقاتش تغییراتی ایجاد می‌کرد.

بر همین اساس نیسمان در اکتبر سال 2006 به طور رسمی مقامات ایران و یک مقام حزب‌الله را به دست داشتن در انفجار سال 1994 در مرکز یهودی‌های بوئینس آیرس (آمیا) متهم کرد. نمایندگان سفارت آمریکا در آن زمان گفتند به این دادستان آرژانتینی گفتند که مطمئن هستند که شواهد او محکمه‌پسند هستند.

برخی از دیگر اسناد ویکی‌لیکس به تلاش‌های آمریکا برای متقاعد کردن آرژانتین برای پیوستن به قطعنامه تحریمی سازمان ملل اشاره می‌کنند. آرژانتین، مثل بسیاری از کشورهای دیگر به این قطعنامه رأی مثبت داد اما در دو کتاب به نامهای « Argenleaks » و «POLITILEAKS» درباره معنای اسناد افشا شده ویکی‌لیکس به خوبی توضیح داده شده است.

پایگاه نیشن در سال 2008 در یک گزارش تحقیقی مفصل به قلم گرت پورتر آشکار کرد دولت آمریکا چگونه آرژانتین را متقاعد کرد تا ایران را عامل انفجار آمیا معرفی کنند.

رئیس‌جمهور آرژانتین قبلاً گفته بود کسانی که تحقیقات نیسمان را دستکاری کردند، بعد از سوء استفاده از او در زمان حیات وی قصد دارند از مرگش هم سوء استفاده کنند.

آمریکا بر اساس این اسناد، یکی از کشورهایی است که تحقیقات دادستان آرژانتین را دستکاری کرده است.

اخبار بین الملل - فارس