اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رد پای سلطان الماس در سرقت بزرگ لندن



بزرگترین سارق فراری جواهرات لندن ملقب به «سلطان الماس‌ها» به عنوان عامل اصلی سرقت بزرگ خانه جواهرات «هاتون گاردن» موردتوجه اسکاتلندیارد قرار گرفته و جست‌و‌جوی گسترده کارآگاهان انگلیسی برای دستگیری او آغاز شده است.

این دزد بزرگ جواهرات که با نام «آقای بیگ» شناخته می‌شود، ازعوامل دو سرقت سال‌های 2007 و 2009 میلادی جواهرفروشی‌های «بنتلی» و «گراف» لندن بوده و با اینکه پلیس رد‌پای او را در هر دو سرقت پیدا کرده اما هرگز موفق به دستگیری او نشده است.پس از حدود پنج سال از آخرین سرقت بزرگ جواهرات توسط این سارق فراری حالا اسکاتلندیارد با انتشار تصویری از یک مرد کلاهبردار که در جریان سرقت جواهرفروشی‌های «بنتلی» به وسیله دوربین‌های مداربسته گرفته شده است، از احتمال دخالت «آقای بیگ» مشهور به سلطان الماس‌ها در این غارت بزرگ جواهرات سخن گفته است، البته هنوز هیچ مدرک مستدلی در این‌باره پیدا نشده و تحقیقات کارآگاهان برای یافتن رد‌پای این سارق بزرگ جواهرات همچنان ادامه دارد.

 

سلطان دزدان جواهرات معروف به «آقای بیگ» و همدستش در سال 7002 میلادی به عنوان دو مشتری شیک‌پوش به جواهرفروشی «بنتلی» رفتند و با سرقت جواهرات که در میان آنها گردنبندی با 072 نگین الماس بود پا به فرار گذاشتند. این سرقت میلیاردی با وجود تلاش مأموران هرگز ردگیری نشده و عاملان این سرقت موفق به فرار شدند.

با توجه به هوشمندانه بودن برنامه دزدی جواهرات از خانه جواهرات «هاتون گاردن» لندن احتمال بازگشت این سارق حرفه‌ای از اسپانیا به انگلیس برای مأموران پلیس انگلیس دور از ذهن نیست و کارآگاهان به دنبال کشف این واقعیت هستند.


فرضیه دخالت تبهکاران انگلیسی در این سرقت
«بری فیلیپ» رئیس تیم ویژه تحقیق انگلیس در این‌باره می‌گوید: «با توجه به چگونگی شکل این سرقت هرگز نمی‌توان دخالت یک چهره آشنا در این پرونده را انکار کرد و به همین خاطر می‌شود به انگلیسی بودن باند سارقان توجه کرد.

 

وقتی به سرقت‌های مشابه الماس در بخش‌های دیگر انگلیس نگاه می‌کنیم نمی‌توانیم دخالت باندهای انگلیسی را انکار کنیم.»«جان اوکانر» رئیس سابق تیم تحقیق پلیس نیز درباره سرقت اخیر از خانه جواهرات لندن می‌گوید: «غارت چنین حجمی از جواهرات قطعاً از ماه‌ها پیش برنامه‌ریزی شده بود، به نظر من حتی می‌توان گفت آتش‌سوزی هفته گذشته لندن که در چند کیلومتری خزانه جواهرات هاتون گاردن اتفاق افتاد و باعث قطع برق بسیاری از محلات لندن شد عمدی بوده و به این سرقت ربط داشته است.»هفته گذشته آتش‌سوزی گسترده‌ای در بزرگراه «کینگروی» لندن رخ داد که تبعات ناشی از قطع برق همچنان بسیاری از خانواده‌ها را آزار می‌دهد.


فرضیه انتقال المـــــاس‌های مسروقه به خارج از انگلیس
طبق برآوردهای اولیه ارزش جواهرات به سرقت رفته از خزانه هاتون گاردن بیش از 200 میلیون پوند تخمین زده شده است اما از آنجا که فروش این حجم الماس (با توجه به مشخصات آنها) در داخل این کشور غیر‌ممکن به نظر می‌رسد، به احتمال فراوان سارقان این الماس‌ها را ساعاتی پس از سرقت به کشورهای دیگر انتقال داده‌اند.

 

«بری فیلیپ» رئیس تیم تحقیق تخصصی انگلیس در این‌باره می‌گوید: «این سرقت توسط یک گروه حرفه‌ای برنامه‌ریزی شده و قطعاً پیش از انجام سرقت مقصد نهایی جواهرات هم تعیین شده بود و به نظر نمی‌رسد که این الماس‌ها همچنان در انگلستان باقی مانده باشد.»«نیل داستون» دلال خرید الماس‌ها از مشتریان خصوصی نیز می‌گوید: «با تجربه‌ای که من دارم ردگیری این الماس‌ها بسیار دشوار است چرا که اگر الماسی تراش دوباره بخورد و پولیش شود، دیگر نمی‌توان رد آن را گرفت. تصور من این است که ظرف شش ماه آینده الماس‌های کوچک با قیمت ارزان وارد بازار خواهد شد.»


اعتراض به امنیت پایین ساختمان خزانه جواهرات
بر‌اساس گزارش‌ها درچهار روز تعطیلات عید پاک (زمان انجام سرقت) تنها یک نگهبان در ساختمان خزانه جواهرات لندن مستقر بوده که با سرکشی‌های اندک در ساختمان متوجه حضور سارقان نشده است.یکی از مالباختگان در این‌باره می‌گوید: «آن‌طور که گفته شده، زنگ خطر روز جمعه یک بار به صدا درآمده اما نگهبان تنها با یک سرکشی ساده در محوطه ساختمان و بررسی دوربین‌ها از کنار آن گذشته است.

 

چرا او داخل خزانه را بررسی نکرده؟ مگر پول کافی برای نگهداری از اموال پرداخت نمی‌شود؟صندوق امانات هاتون گاردن معروف به خزانه جواهرات لندن پنجشنبه 13 فروردین با آغاز تعطیلات عید پاک هدف سارقان قرار گرفت و آنها با ورود به داخل ساختمان و سپس از راه کانال اتاقک آسانسور به خزانه رفته‌اند و میلیون‌ها پوند جواهرات و الماس‌های گرانقیمت را به تاراج برده‌اند. گرچه در گزارش‌های ابتدایی عنوان شده 300 صندوق گشوده شده، اما تحقیقات تازه مشخص کرد دست‌کم 70 جعبه امنیتی هدف حمله قرار گرفته است.
 

اخبار حوادث - روزنامه ایران

 


ویدیو مرتبط :
سرقت 50 میلیون دلار الماس در 3 دقیقه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رد پای نزدیکان مشایی در اختلاس بزرگ تاریخ ایران



جهرمی افشاگری کرد

رد پای نزدیکان مشایی در اختلاس بزرگ تاریخ ایران

پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی هر روز پای افراد جدیدی را به ماجرا باز می کند.هنوز از یادها نرفته است که پس از اعلام نقش خاوری، رییس بانک ملی و بازداشت‌پور محمدی، قائم‌مقام بانک مرکزی در ارتباط با پرونده اختلاس سه‌هزار‌میلیارد تومانی، تصاویری در سایت‌های خبری منتشر شد که نشان می‌داد فعالیت‌های شرکت گروه امیر منصور آریا در استفاده از رانت با تایید ...

 

شفاف: پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی هر روز پای افراد جدیدی را به ماجرا باز می کند.هنوز از یادها نرفته است که پس از اعلام نقش خاوری، رییس بانک ملی و بازداشت‌پور محمدی، قائم‌مقام بانک مرکزی در ارتباط با پرونده اختلاس سه‌هزار‌میلیارد تومانی، تصاویری در سایت‌های خبری منتشر شد که نشان می‌داد فعالیت‌های شرکت گروه امیر منصور آریا در استفاده از رانت با تایید رییس دفتر رییس‌جمهوری بوده است؛ اما این اخبار از سوی اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهور تکذیب شد.

با این حال هم خاوری و هم پورمحمدی از مدیران دولت دهم بوده‌اند که این امر پیکان اتهام را بیش از پیش به سوی دولتی‌ها نشانه می‌رفت و شایعات مربوط به حضور جریان انحرافی در ماجرای بزرگترین اختلاس تاریخ ایرن را پررنگ تر می کرد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

با آغاز دادگاه متهمین اختلاس اما، بازار گمانه زنی ها داغ تر از قبل شد. در این میان اما حرف وحدیث ها درباره ملاقات های افرادی که خواسته یا ناخواسته در ماجرای اختلاس شرکت داشته اند خبر روز رسانه هاست و گفته های انها نقش جریان انحرافی را بیش از بیش مشخص می کند.

محمد جهرمی مدیر عامل سابق یانک صادرات یکی از این افراد است.وی که پیش از این از سوی روزنامه ایران متهم به ارتباط با مه آفرید خسروی شده بود ، پیش از این با تکذیب خبر ملاقاتش با مه آفرید خسروی گفته بود : جوانفکر به جای دادن آدرس غلط بهتر است مشایی را مجاب کند تا درباره جلساتش با مه آفرید توضیح دهد.

محمد جهرمی به گفت: به دلیل اینکه روزنامه ایران تکذیبه اینجانب را در روزنامه به چاپ نرسانده است برای تنویر افکار عمومی باید توضیحاتی را ارائه دهم. این روزنامه با القاء دروغ سعی بر متهم کردن بنده داشته است. و به این ترتیب بود که جهرمی تهدید به افشاگری علیه جریان انحرافی کرد.

وی در آن روزها تاکید کرد: در عین حال مطالبی در خصوص پرونده و این گروه دارم که به زودی در اختیار مردم فهیم قرار می دهم.

حالا اما، به نظر می رسد جهرمی به قول خود کمی عمل کرده است. وی در اظهارات تازه ای از نقش خواهر زاده اسفندیار رحیم مشایی در ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی سخن گفته است.

جهرمی در آخرین موضع گیری خود درباره ماجرای اختلاس  در پاسخ به این که "احمدی نژاد، بانک صادرات و شخص جهرمی را مقصر ماجرای فساد معرفی کرده" گفته است: آقای رئیس جمهور که با عصبانیت مطالبی را بیان می کند، بیشتر ناشی از این است که نگران رو شدن دست بعضی از اطرافیانش در این فساد است. بنده به به عنوان وظیفه خود در مبارزه با این فساد، این موضوعات را در اختیار مراجع ذیصلاح قضایی و اطلاعاتی گذاشته ام.

جهرمی در همچنین با تاکید  مجدد بر اینکه تا کنون "مه آفرید" را ندیده و هنوز هم چهره او ا نمی شناسد، سخنان برادر مه آفرید خسروی مبنی بر تشکیل جلسه بین جهرمی و مه آفرید را تکذیب کرد و گفت : من با ایشان دیدار نداشتم. با این وجود روزنامه دولت مدعی شد که من با وی ملاقات داشتم و حتی وقتی جوابیه دادم، آن را چاپ نکردند. من هم مجبور شدم موضوع را رسانه ای کنم.

رئیس سابق بانک صادرات در توضیح اینکه آیا موضوع رسانه ای شده توسط او، همان موضوع ملاقات مشایی با مه آفرید بوده یا نه؟ گفته است:  دولت نمی خواهد متهم باشد و طبیعی است که اتهام بزند، اما ملاقات های خصوصی بسیاری با متهم اصلی پرونده تشکیل شده بود. در آن مصاحبه گفتم که بیایند در این باره توضیح دهند. البته من نمی خواهم این موضوع را باز کنم.

وی درباره مسئولانی که در این پرونده دخالت داشته اند نیز گفته: اعترافات خوبی به دست آمده و مشخص شده که آقای خاوری چقدر پول گرفته یا اینکه خواهر زاده آقای مشایی چه مقدار دریافت کرده است و  در کیفر خواست نامش آورده شده است...دو مدیرعامل بانک دولتی در این داستان رشوه گرفته اند و در کیفر خواست آمده است.

جهرمی همچنین تاکید کرده: "بر اساس مستندات قوه قضائیه در استان خوزستان باید آقای خاوری دستگیر می شد ، اما نگذاشتند این اتفاق بیفتد و خاوری فرار کرد."

به این ترتیب  و با توجه به این سخنان به نظر می رسد نقش جریان انحرافی در این اختلاس چندان هم کمرنگ نباشد هر چند جهرمی گفته است که نمی خواهد ماجرا را باز کند، اما در هر حال به نظر می رسد حرف هایی برای گفتن دارد.حرفهایی که مسلما برای جریان نزدیک به دولت خوشایند نخواهد بود./شفاف