اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ردّ پای سلطان شکر در تفحص از بنیاد شهید


امیر خجسته نماینده مردم همدان و رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، در توضیح آخرین وضعیت تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران، اظهار داشت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادی و همچنین شکایات متعددی که از این بنیاد از سراسر کشور به دست ما رسید، تذکراتی را به مسئولان بنیاد شهید دادیم.

خبرگزاری فارس: امیر خجسته نماینده مردم همدان و رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی در توضیح آخرین وضعیت تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران، اظهار داشت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادی و همچنین شکایات متعددی که از این بنیاد از سراسر کشور به دست ما رسید، تذکراتی را به مسئولان بنیاد شهید دادیم.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه آیا رد پای متهمان بزرگ اقتصادی هم در این پرونده وجود دارد؟ گفت: رد پای سلطان شکر در پرونده تحقیق و تفحص از بنیاد شهید وجود داشته و درباره افراد دیگر هم بعداً صحبت خواهم کرد.رئیس هیأت تحقیق و تفحص از بنیاد شهید با بیان اینکه هر لحظه امکان فساد وجود دارد اما دستگا‌ه‌های نظارتی باید به صورت قوی ورود کنند، گفت: اگر دستگاه‌ها آلوده شوند فاتحه کار خوانده شده، ما در بنیاد شهید سیستم‌های حراستی و نظارتی‌مان اصلاً کار نکردند، ما گله‌مند هستیم و در گزارش هم آورده‌ایم، یا بی‌حال بودند یا اتفاق دیگری افتاده است، آنان باید کاملاً مراقبت می‌کردند، این مراقبت و نظارت متأسفانه نبوده است.خجسته در پایان خاطرنشان کرد: ما اطلاعاتی از این دستگاه‌ها خواستیم اما متأسفانه نداشتند که این نشان دهنده ضعف نظارت آنها است، در همین‌جا باز هم می‌گویم اگر عده‌ای بخواهند از قرائت گزارش تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران ممانعت کنند، به نظر می‌رسد دیگر هیچ‌وقت نباید کلاً تحقیق و تفحصی در مجلس مطرح شود.


ویدیو مرتبط :
نطق جنجالی رییس هیات تحقیق و تفحص از بنیاد شهید ۹۴/۹/۳

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ردپای «سلطان شکر» در پرونده بنیاد شهید



اخبار,اخباراقتصادی ,  بنیاد شهید و امور ایثارگران

دست‌هایی در پشت‌پرده در حال فعالیت است تا گزارش بنیاد شهید در صحن علنی مجلس قرائت نشود. این را امیر خجسته صریح‌تر از همیشه مطرح کرده و به صراحت خبر داده که احتمال دارد اصلا گزارش بنیاد شهید در صحن علنی مجلس قرائت نشود.

به گفته وی «سیستم‌های حراستی و نظارتی اصلا درباره نظارت بر عملکرد بنیاد شهید کار نکرده‌اند و ردپای سلطان شکر در این پرونده دیده می‌شود، هرچند شبکه‌های اقتصادی به‌طور مخوف حرکت می‌کنند و به هم وصل هستند. ما گله‌مندیم و در گزارش هم آورده‌ایم، یا بی‌حال بودند یا اتفاق دیگری افتاده، آنان باید کاملا مراقبت می‌کردند، این مراقبت و نظارت متأسفانه نبوده است. «بدانید دست‌هایی پشت‌پرده وجود دارد که بنده در جای خود این دست‌های مخوف را بازگو خواهم کرد و به مردم خواهم گفت در این مدت چه گذشته است».

ماجرای سلطان شکر
سال ٨٧ بود که الیاس نادران درباره عدم بازگشت از مرخصی یک محکوم که «سلطان شکر» نامیده می‌شد تذکر داد و گفت که «سلطان شکر از تاریخ ٢٥ اسفند سال گذشته به مرخصی رفته و تاکنون مراجعت نکرده است».

 اتهام اصلی «سلطان شکر» این بوده که با تصاحب و خریدوفروش اراضی دولتی ‌میلیاردها تومان اراضی را فروخته یا خریداری کرده بود. روش او این‌گونه بود که ابتدا اراضی و املاکی را که صاحبان آنها بعد یا قبل از انقلاب یا در زمان جنگ، رها کرده و به خارج رفته بودند، شناسایی می‌کرد و سپس با وکالت‌نامه‌های جعلی منسوب به وارث صاحبان اراضی و با تبانی، آنها را به‌طور غیرقانونی خرید و فروش می‌کرد؛ اما دلیل اینکه او به‌عنوان سلطان شکر معروف شد، این بود که او نسبت به خرید کارخانه‌های شکر، مسائل مربوط به‌کارخانه قند دزفول، واردات شکر خام، پرداخت گمرکی و نحوه ترخیص واردات مواد اولیه و دیگر امور اقدام کرده بود.

گزارش تفحص از بنیاد شهید٤٠ صفحه است و باید به ١٤ صفحه کاهش پیدا کند. در جریان تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران ٣٠‌ هزار برگ سند به دست آمده و ١٠٧ ‌هزار نفر ساعت وقت برای این موضوع گذاشته شده است.

 

گزارش اولیه به‌دست‌آمده در این تفحص،٥٠٠ صفحه بود. اردیبهشت ٩٢ مصطفی افضلی‌فرد، سخنگوی وقت کمیسیون اصل ٩٠ مجلس خبر داد که تحقیق‌وتفحص از «بنیادشهید و امور ایثارگران» با امضای ٩٠ نماینده کلید خورده و بنا شد تا پاییز همان سال گزارش، نهایی شود و به صحن علنی بیاید. فساد‌هزارو ٧٠٠‌ میلیارد ریالی در «بنیاد شهید» و انتقال آن به خارج از کشور از دیگر حفره‌های مالی شناسایی‌شده در این گزارش است. سال ٩١ بود که خبر کشف اختلاس ١٥‌ میلیارد تومانی در «بنیادشهید» فاش شد.
 
  اخبار اقتصادی  - شرق