اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رتبه سرعت و قیمت اینترنت ایران در جهان



اخبار,اخبار اقتصادی,اینترنت ایران

قیمت اینترنت 128 كیلو بیت در ثانیه‌ای ایران بین 10 تا 20 هزار تومان در ماه هزینه دارد قیمت اینترنت 224 مگابیت برثانیه‌ای مالزی تنها حدود 1500 تومان در ماه تعیین شده است.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه بهره‌برداری از فاز اول نخستین آزمایشگاه كارت هوشمند كشور در مركز تحقیقات صنایع انفورماتیك در غرب استان تهران با اشاره به تبلیغات برخی از شركت‌های ارائه‌دهنده اینترنت درباره واگذاری اینترنت ارزان‌قیمت متذكر شد: قطعا وقتی كه شما یك سال خدمات اینترنتی را با 25 هزار تومان دریافت ‌می‌كنید باید بدانید بالا بودن سرعت تنها یك تبلیغ است و در زمان امضای قرارداد به شما خدمات اینترنتی با سرعت و حجم پایین ارائه ‌می‌كنند؛ درباره كم‌فروشی اینترنت هم باید بگویم كه اكثر شركت‌های ارائه‌دهنده اینترنت كم‌فروشی نمی‌كنند، اما برخی از آنها ممكن است به این كار دست بزنند كه حتما با تذكر و جریمه روبه‌رو خواهند شد.

به گزارش دانا، این در حالی است كه از زمانی كه پای اینترنت به ایران بازشده است، همیشه بحث‌هایی پیرامون سرعت‌پایین اینترنت و قیمت بالای آن بین كاربران وجود داشته است. اكثر كاربران اینترنت در ایران از كیفیت ارائه خدمات راضی نیستند.

 

در مقابل شركت‌هایی كه در حوزه اینترنت سرویس‌دهی می‌كنند، همیشه ادعای كیفیت بالا را داشته و از قیمت پایین و عدم سوددهی آن می‌نالند. به‌راستی حق با كدام طرف است؟

 هزینه اینترنت در ایران ٢ برابر افغانستان
بر اساس گزارش سالانه وب‌سایت معتبر نتایندكس درباره میانگین سرعت اینترنت در كشورهای مختلف، ایران رتبه ١۶٩ را از میان ١٩٢ كشور جهان از آن خود كرده است. این رده‌بندی هرساله براساس میلیون‌ها تستی تنظیم می‌شود كه كاربران كشورهای مختلف برای ارزیابی سرعت اینترنت خود انجام داده‌اند.

 

نكته جالب اینجاست كه ایران در سال‌های گذشته رتبه‌های بهتری ثبت كرده است. به عنوان مثال در ٢٣ فوریه ٢۰١٢ ایران رتبه ١۵۵ دنیا را به دست آورد و در تست سالانه ٢۰١۰ رتبه ١۴٣ را به خود اختصاص داد. این موضوع نشان می‌دهد كه سایر كشورهای دنیا در زمینه ارتقای خدمات اینترنتی خود با سرعت بیشتری نسبت به ایران پیشرفت كرده‌اند.

 

با توجه به اینكه در برنامه پنجم توسعه رتبه ٢ منطقه در زمینه دسترسی به اینترنت برای كشور پیش‌بینی شده بود، اما حالا نه ‌تنها ایران از نظر سرعت اینترنت رتبه آخر منطقه را از آن خود كرده است كه قیمت اینترنت در ایران دو برابر افغانستان و بیشتر از ٣۵۰۰ برابر ژاپن است. بر اساس گزارش‌های منتشره، كمترین سرعت اینترنت در جهان متعلق به چند كشور آفریقایی مانند لیبی و اریتره و برخی از كشورهای آمریكای‌جنوبی مانند كوباست.

 

از این میان ایران ركورددار كمترین سرعت اینترنت در خاورمیانه نیز به‌شمار می‌رود و افغانستان و لیبی در جایگاه‌های بالا‌تر از ایران دسته‌بندی شده‌اند. ایران از لحاظ قیمت دسترسی به اینترنت نیز یكی از گران‌قیمت‌ترین كشورهای جهان به ‌شمار می‌آید.

 

چندی پیش مركز پژوهش‌های مجلس با انتشار گزارشی اعلام كرد، خدمات اینترنت با ٢۵برابر قیمت اولیه به دست كاربران خانگی می‌رسد. بنابراین گزارش هر STM١ پهنای باند اینترنت با قیمت ٩‌میلیون‌تومان به كشور وارد می‌شود اما با قیمت ٢٣٢‌میلیون تومان به كاربران فروخته می‌شود.

 وضعیت ایران در رتبه‌بندی قیمت اینترنت
مقایسه قیمت اینترنت در ایران با سایر كشورها نیز بیان‌كننده تفاوت‌های محسوس در این زمینه است. در حالی كه قیمت اینترنت 128 كیلو بیت در ثانیه‌ای ایران بین 10 تا 20 هزار تومان در ماه هزینه دارد قیمت اینترنت 224 مگابیت برثانیه‌ای مالزی تنها حدود 1500 تومان در ماه تعیین شده است.

 

گزارش‌ها حاكی از آن است كه مثلا قیمت یك سرویس 256K در ایران تقریبا 2 برابر امارات، 3 برابر مصر و 12 برابر تركیه است! در قیمت‌های خرده‌فروشی، هزینه پهنای باند در ایران تا بیش از 50 برابر قیمت جهانی می‌رسد.

 

بنا بر اعلام وزارت مخابرات افغانستان، قیمت ماهانه اینترنت یك مگابایتی ۴‌هزار افغانی است كه با توجه به نرخ ٧/۵۶ تومانی یك افغانی، قیمت ماهانه اینترنت یك مگابایتی در افغانستان ٢٢۶‌هزار و ٨٠٠ تومان است كه تقریبا نصف قیمت اینترنت در ایران است.

 

تعرفه مصوب اینترنت در‌ سال ٩٣ به این ترتیب است: برای دریافت ماهانه اینترنت ١٢٨ كیلوبایتی ١٢‌هزار و ۵00، اینترنت ٢۵۶ كیلوبایتی ١۵‌هزار تومان، اینترنت ۵١٢ كیلوبایتی ٢۴0‌هزار تومان، اینترنت یك‌مگابایتی ۴٣0‌هزار تومان و اینترنت ٢ مگابایتی ٧۴0‌هزارتومان. براساس رده‌بندی جهانی، كشورهایی كه اینترنت یك‌مگابایت بر ثانیه را ماهانه با قیمتی بیشتر از ۴ دلار عرضه كنند، در رده كشورهای گرانقیمت دسته‌بندی می‌شوند.

 وضعیت ایران در رتبه‌بندی سرعت اینترنت موبایل در جهان
رتبه‌بندی دیگری كه حائز اهمیت است، رنكینگ سرعت دانلود اینترنت موبایل است. در این رتبه‌بندی ایران در جایگاه ۹۸ از میان ۱۱۴ كشور جهان قرار دارد، یعنی تنها ۱۵ پله با رتبه آخر اختلاف دارد.

 

مصر، بوسنی، اندونزی و فلسطین در این رده‌بندی از ایران بالاتر و پاكستان، هند، لائوس و تونس پایین‌تر از ایران قرار دارند. رتبه نخست این رده‌بندی در اختیار نیوزلند، با سرعت دانلود اینترنت موبایل 55/26 مگابیت بر ثانیه است. چین، دانمارك، تایوان، امارات و فنلاند به ترتیب در جایگاه ۲ تا ۶ این رده‌بندی قرار دارند.

 

رتبه آخر این رده‌بندی نیز در اختیار اكراین، با سرعت دانلود اینترنت موبایل 46/1 مگابیت بر ثانیه است. البته ناآرامی‌های سیاسی اخیر اكراین را نباید در تاثیر بر این نتیجه نادیده گرفت. ویتنام، سودان، الجزایر، پاراگوئه و تانزانیا به ترتیب بالاتر از اكراین در انتهای جدول قرار دارند.

 

در رتبه‌بندی سرعت آپلود اینترنت موبایل در جهان نیز، ایران با دو پله صعود (!) نسبت به سرعت دانلود اینترنت موبایل در جایگاه ۹۶ از بین ۱۱۴ كشور جهان قرار دارد. در این رده‌بندی نیجریه، مراكش، پاكستان و تركیه بالاتر از ایران و بوسنی، اندونزی، فلسطین و بنگلادش پایین‌تر از ایران قرار دارند.

 

جایگاه اول در این رده‌بندی در اختیار دانمارك با سرعت آپلود اینترنت موبایل 66/11 مگابیت بر ثانیه است. لوكزامبورگ، تایوان، امارات، كویت و نیوزلند در جایگاه‌های بعدی این رده‌بندی قرارگرفته‌اند. در انتهای این رنكینگ، سودان با متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل 49/0 مگابیت بر ثانیه در جایگاه آخر قرار دارد.

 

اكراین، ویتنام، نیكاراگوئه، میانمار و پاراگوئه به ترتیب بالاتر از سودان در انتهای این رنكینگ قرار دارند. در صورتی كه دولت در وعده‌های خود همواره بیان می‌كند كه قصد دارد تا میزان دسترسی به اینترنت در كشور را بالا ببرد اما در عمل شاهد آن هستیم كه اینترنت كشور نه از لحاظ قیمت و نه از لحاظ كیفیت پیشرفتی نداشته است.

 

مسلما ساده‌ترین راه‌حل، كاهش هزینه‌های پهنای باند است، چراكه در حال حاضر شركت فناوری اطلاعات به عنوان بزرگ‌ترین فراهم‌كننده پهنای باند كشور، یك شركت كاملا دولتی است. شاید بتوان به سادگی با تعیین حاشیه سود 20 درصد برای این شركت، قیمت پهنای باند اینترنتی را تا حد زیادی كاهش داد!

اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
سرویس های اینترنت خانگی خارج از ایران***سرعت اینترنت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رتبه اینترنت ایران از نظر سرعت و قیمت در تازه ترین آمار نت ایندکس



اخبار,اخباراجتماعی , قیمت اینترنت

بر اساس آخرین رتبه بندی جهانی کشورها از وضعیت اینترنت، از رتبه ۱۴۷ ایران در میان ۲۰۰ کشور از حیث سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند و جایگاه ۹۸ از میان ۱۱۴ کشور جهان از نظر سرعت دانلود اینترنت موبایل حکایت دارد.

خبرگزاری مهر خبر از آخرین وضعیت اینترنت در ایران و مقایسه سرعت و قیمت این پروتکل ارتباطی با سایر کشورهای جهان که از سوی سایت نت ایندکس - معروف‌ترین مرجع ارائه آمار از سرعت و قیمت اینترنت در جهان داد.

بر اساس آخرین رتبه بندی جهانی کشورها از وضعیت اینترنت، از رتبه ۱۴۷ ایران در میان ۲۰۰ کشور از حیث سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند و جایگاه ۹۸ از میان ۱۱۴ کشور جهان از نظر سرعت دانلود اینترنت موبایل حکایت دارد.

طبق این آمار سرعت دانلود پهن‌باند به‌طور متوسط در جهان ۲۳ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود پهن‌باند نیز به‌طور متوسط ١٠,٧ مگابیت بر ثانیه است و براساس این آمار کاربران پهن‌باند به‌ازای دریافت هر مگابیت بر ثانیه، مبلغ ٥.٢٤ دلار پرداخت می‌کنند. همچنین متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در جهان ١٢.٢ مگابیت بر ثانیه و متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل پنج مگابیت بر ثانیه است.

نت‌ایندکس سرعت متوسط دانلود کاربران خانگی اینترنت در ایران را ٥,٦ مگابیت بر ثانیه اعلام کرده است که این آمار براساس اطلاعات دریافتی از یک ‌میلیون‌و ٥٢٩هزارو ٤٥٧‌ آی‌پی یکت به دست آمده که از ۲۳ مارس ۲۰۱۵ تا ۲۱ آوریل ۲۰۱۵ با استفاده از سایت «اوکلا اسپید تست» سرعت اینترنت خود را چک کرده‌اند.

طبق همین آمار متوسط سرعت آپلود در ایران ٣.٥ مگابیت بر ثانیه و متوسط قیمت اینترنت در ایران ٥.٩٥ دلار به‌ازای هر مگابیت بر ثانیه است؛ درهمین حال متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران چهار مگابیت بر ثانیه و همچنین سرعت آپلود اینترنت موبایل در ایران ١.٤ مگابیت بر ثانیه است که این آمار نیز از اطلاعات هشت‌میلیون ‌و٩٣٨هزار و ٦٨‌ آی‌پی واحد از ۲۳ مارس ۲۰۱۵ تا ۲۱ آوریل ۲۰۱۵ دریافت شده است.

ایران در رتبه‌بندی سرعت دانلود پهن‌باند در جهان، در رتبه ۱۴۷ از میان ۲۰۰ کشور قرار دارد؛ طبق آمار به‌دست‌آمده، ایران در این رتبه‌بندی پایین‌تر از عراق، بوتان، مراکش، جزایر ویرجینیا و بالاتر از ساحل‌عاج، نیجریه، کاستاریکا و لیبی قرارگرفته است.

در این رتبه‌بندی سنگاپور با متوسط سرعت دانلود ١١٩,٢٣ مگابیت بر ثانیه با اختلاف در رتبه اول قرار گرفته است.

در رتبه‌بندی سرعت آپلود نیز ایران در جایگاه ۱۲۸ در میان ۲۰۰ کشور قرار دارد. در این رتبه‌بندی ایران پایین‌تر از جزایر کیمن، هندوراس، سن مارتین و اکوادور و بالاتر از جزایر فارو، گینه‌نو، اندونزی و جزایر تورکس و کایکوس قرار دارد.

در رتبه بندی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ایران در جایگاه ۹۸ از میان ۱۱۴ کشور جهان قرار دارد، مصر، بوسنی، اندونزی و فلسطین در این رده‌بندی از ایران بالاتر و پاکستان، هند، لائوس و تونس پایین‌تر از ایران قرار دارند. رتبه نخست این رده‌بندی در اختیار نیوزیلند، با سرعت دانلود اینترنت موبایل ٢٦,٥٥ مگابیت بر ثانیه است.

در رتبه‌بندی سرعت آپلود اینترنت موبایل در جهان نیز، ایران در جایگاه ۹۶ از بین ۱۱۴ کشور جهان قرار دارد. در این رده‌بندی نیجریه، مراکش، پاکستان و ترکیه بالاتر از ایران و بوسنی، اندونزی، فلسطین و بنگلادش پایین‌تر از ایران قرار دارند. جایگاه اول در این رده‌بندی در اختیار دانمارک با سرعت آپلود اینترنت موبایل ١١.٦٦ مگابیت بر ثانیه است.

رتبه بندی نت ایندکس از قیمت اینترنت به‌ازای دلار بر مگابیت بر ثانیه و اطلاعاتی که کاربران ۶۲ کشور در اختیار این سایت گذاشته‌اند ثبت‌ شده است؛ در این رتبه‌بندی کشورها به ترتیب اینترنت ارزان‌تر رتبه‌بندی شده‌اند. ایران در این رتبه‌بندی در جایگاه ۴۶ قرار داشته و تنها ۱۶ پله با انتهای رتبه‌بندی فاصله دارد؛ ایتالیا، عربستان، اسپانیا و نیوزیلند بالاتر از ایران و مکزیک، فرانسه، آرژانتین و کلمبیا پایین‌تر از ایران قرار دارند.
 
 اخبار  اجتماعی  -  مهر