اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رتبه دانشگاه‌های ایرانی در 30 رشته تحصیلی



اخبار,اخبار دانشگاه ,وضعیت دانشگاه های ایرانی

 

اخبار دانشگاه - رتبه دانشگاه‌های ایرانی در 30 رشته تحصیلی

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) آخرین وضعیت دانشگاه های ایرانی را در 30 رشته موضوعی براساس نظام رتبه بندی بین المللی «کیو اس» QS تشریح کرد.

به گزارش وزارت علوم، جعفر مهراد با بیان اینکه QS یکی از نظام های رتبه بندی بین المللی است که دانشگاه های جهان را رتبه بندی می کند، اظهار داشت: رتبه بندی سال 2014 میلادی که در 30 رشته موضوعی صورت گرفته بر اساس ارزیابی سه هزار و دو دانشگاه انجام شده است.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با یادآوری اینکه دانشگاه های ایران در این زمینه نسبتا موفق عمل کرده اند، گفت: عملکرد کلی دانشگاه های کشور در رتبه بندی سال 2014 میلادی برحسب رشته های موضوعی بهترین عملکرد تاریخ دانشگاه های کشور محسوب می شود.

وی افزود: براساس این رتبه بندی، دانشگاه تهران در رشته فلسفه و دانشگاه آزاد اسلامی ایران در رشته زبان و ادبیات انگلیسی رتبه اول کشوری را در بین تمام دانشگاه های کشور به خود اختصاص داده اند.

مهراد خاطرنشان کرد: در رشته مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، آزاد اسلامی، صنعتی اصفهان و اصفهان به ترتیب رتبه های اول تا پنجم را کسب کرده اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یادآور شد: در رشته ریاضی رتبه های اول تا سوم به دانشگاه های صنعتی شریف، تهران و صنعتی امیرکبیر تعلق دارد.

به گفته وی دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان و صنعتی امیرکبیر در رشته های مهندسی مکانیک و هوا فضا به ترتیب موفق به کسب رتبه های اول تا پنجم کشوری شده اند.

مهراد خاطرنشان کرد: در رشته محیط زیست (علوم محیطی) رتبه دانشگاه تهران در دامنه ای بین 400-301 قرار دارد و بعد از دانشگاه تهران، دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی گلپایگان و علم و صنعت ایران به ترتیب رتبه های دوم و سوم را به خود اختصاص داده اند.

وی افزود: در رشته فیزیک و نجوم دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، علوم و فنون کاربردی، صنعتی اصفهان، و صنعتی امیرکبیر به ترتیب در جایگاه اول تا پنجم کشوری نشسته اند.

سرپست ISC گفت: رتبه های اول تا چهارم در رشته آمار و تحقیق در عملیات به ترتیب به دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، و صنعتی اصفهان تعلق دارد و رتبه کشوری در رشته حقوق در بین تمام دانشگاه های ایران به دانشگاه تربیت مدرس اختصاص یافته است.

وی عنوان کرد: دانشگاه های برتر کشور در رشته مهندسی شیمی شامل تهران، صنعتی شریف، صنعتی گلپایگان، فردوسی مشهد و دانشگاه تبریز است و در علوم کشاورزی و جنگل رتبه های اول تا چهارم در اختیار دانشگاه های علم و صنعت ایران، شیراز، صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان است.

مهراد با بیان اینکه دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیرکبیر، شیراز و صنعتی اصفهان رتبه های اول تا پنجم را در مهندسی عمران و سازه به خود اختصاص داده اند، گفت: در زیست شناسی علوم پزشکی تهران، دانشگاه تهران، صنعتی شریف، شیراز و صنعتی اصفهان در جایگاه اول تا پنجم کشوری جای گرفته اند.

وی عنوان کرد: رتبه های اول تا پنجم، در رشته شیمی به دانشگاه تهران، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، علم و صنعت ایران، و دانشگاه کاشان تعلق دارد و در علم مواد به ترتیب دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، صنعتی اصفهان و صنعتی امیرکبیر برترین دانشگاه های کشور محسوب می شوند.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اظهار داشت: در ارتباطات و مطالعات رسانه ها دانشگاه های تهران، آزاد اسلامی، فردوسی مشهد، تبریز و پیام نور از دیگر دانشگاه ها برتر هستند.

اخبار دانشگاه - عصر ایران

 


ویدیو مرتبط :
نرم افزار تخمین رتبه بر اساس رشته و دانشگاه هیوا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

2 روش برای پذیرش کنکوریها در دانشگاه/ قبولی در 10 هزار کد رشته از طریق سابقه تحصیلی



اعلام جزئیات انتخاب رشته,مهلت انتخاب رشته آزمون سراسری,پذیرش کنکوریها در دانشگاها

جزئیات انتخاب رشته اعلام شد

2 روش برای پذیرش کنکوریها در دانشگاه/ قبولی در 10 هزار کد رشته از طریق سابقه تحصیلی

مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به نحوه انتخاب رشته داوطلبان برای آزمون سراسری سال 92 گفت: پذیرش دانشجو برای سال تحصیلی 93-92 بر اساس تصمیم کارگروه ماده 4 به دو شیوه انجام می گیرد.

دکتر حسین توکلی: براساس شیوه اول دانشجو بر اساس کارنامه نتیجه اولیه آزمون سراسری سال 92 پذیرش می‌شود که در این شیوه پذیرش بر اساس نمره کل حاصل از 75 درصد از نمره آزمون و 25 درصد سوابق تحصیلی دیپلم با تاثیر مثبت و اولویت کد رشته‌ محل‌های انتخابی انجام می‌شود. کد رشته‌ محل‌های تحصیلی و شرایط و ضوابط مربوط به این شیوه پذیرش در بخش اول دفترچه راهنمای انتخاب رشته گروه‌های آزمایشی مربوطه درج شده است.

امکان انتخاب رشته حداکثر 150 کد رشته محل 

وی درباره شیوه دوم پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری سال 92 گفت: برای حدود 10 هزار کد رشته محل از کد رشته‌ محل‌های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و موسسات غیرانتفاعی و غیردولتی پذیرش دانشجو منحصرا بر اساس سوابق تحصیلی دیپلم متقاضیان و اولویت کد رشته‌ محل‌های انتخابی و دیگر ضوابط انجام می‌شود که کد رشته محل‌ها و شرایط و ضوابط این نوع پذیرش در بخش دوم دفترچه راهنمای انتخاب رشته آمده است.

 

توکلی یادآور شد: با تشریح نحوه انتخاب رشته از طریق شیوه اول پذیرش، گفت: کلیه داوطلبانی که بر اساس کارنامه نتیجه اولیه آزمون سراسری سال 92 مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، می‌توانند ضمن مطالعه بخش اول و دوم دفترچه راهنمای انتخاب رشته حداکثر 150 کد رشته محل را از میان کد رشته محل‌های تحصیلی مندرج در دفترچه راهنما انتخاب و بر حسب تقدم علاقه با اطمینان از صحت آن انتخاب کنند و سپس در مهلت مشخص به سایت سازمان سنجش مراجعه و نسبت به ثبت کد رشته‌ محل‌های انتخابی در فرم انتخاب رشته الکترونیکی اقدام کنند.

امکان انتخاب 100 کدرشته محل بر اساس سوابق تحصیلی دیپلم

وی با اشاره به امکان ثبت نام و انتخاب رشته همه کسانی که علاقمند به انتخاب رشته هستند، گفت: کلیه داوطلبانی که در آزمون سراسری سال 92 ثبت نام کرده‌اند، اعم از کسانی که در جلسه آزمون حاضر و یا غایب بوده و یا بر اساس کارنامه نتایج اولیه مجاز شناخته نشده اند و همچنین کسانی که در آزمون سراسری سال 92 ثبت‌نام نکرده‌اند، می‌توانند بر اساس شرایط و ضوابط مربوط به کد رشته محل‌های تحصیلی که پذیرش آن‌ها بر اساس سوابق تحصیلی است حداکثر تا 100 کدرشته را انتخاب و به ترتیب اولویت و علاقه در فرم انتخاب رشته درج کنند.

 

مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به امکان انتخاب کد رشته محل های بخش دوم از سوی کلیه داوطلبانی که در آزمون سراسری سال 92 مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، افزود: این افراد نیز می توانند علاوه بر انتخاب کد رشته محل‌های بخش اول دفترچه راهنما نسبت به انتخاب کد رشته محل‌های بخش دوم نیز اقدام کنند که مجموع این کدرشته‌های انتخابی باید حداکثر 150 مورد باشد.

 

مهلت انتخاب رشته آزمون سراسری از 17 تا 22 مرداد

وی زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری سال 92 را 12 مرداد اعلام کرد و گفت: این نتایج اولیه به صورت کارنامه تنظیم و در روز شنبه 12 مرداد بر روی سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد و پس از آن در روز 15 مردادماه سه دفترچه برای داوطلبان علوم ریاضی و فنی و هنر و زبان‌های خارجی، علوم تجربی و هنر و زبان‌های خارجی و علوم انسانی و هنر و زبان‌های خارجی بر روی سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد.

 

توکلی اظهار داشت: انتخاب رشته برای هر دو شیوه پذیرش از روز پنجشنبه 17 مرداد آغاز می‌شود و تا روز سه‌شنبه 22 مرداد ماه ادامه دارد و داوطلبان می‌توانند از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. 

 

انتشار دفترچه و نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد از سوی این دانشگاه 

وی درباره انتخاب رشته و اعلام نتایج کد رشته محل‌های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای هر دو شیوه پذیرش بر اساس کارنامه آزمون سراسری و پذیرش در کد رشته های تحصیلی منحصرا بر اساس سوابق تحصیلی اقدام می کند اما دانشگاه آزاد به طور جداگانه از سازمان سنجش اقدام می‌کند، پس از اعلام نتایج اولیه داوطلبان علاقه‌مند به این کد رشته محل‌ها باید برای انتخاب رشته به سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد مراجعه کنند که اطلاعات لازم درخصوص انتخاب رشته و اعلام نتایج از طریق همین سایت ارائه خواهد شد. 

 

انتشار نتایج نهایی آزمون سراسری سال 92 در 21 شهریور 

مشاور عالی سازمان سنجش اظهار داشت: فهرست اسامی پذیرفته شدگان نهایی آزمون سراسری سال 92 شامل پذیرفته شدگان بر اساس کارنامه نتیجه اولیه آزمون و همچنین سوابق تحصیلی در روز پنجشنبه 21 شهریور از طریق سازمان منتشر می‌شود./مهر