اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ربیعی: در جامعه رانتی کلاهبرداری ارزش است



اخبار,اخبار اجتماعی,علی ربیعی


 اخبار اجتماعی - ربیعی: در جامعه رانتی کلاهبرداری ارزش است

علی ربیعی بر الزم گفتگوی اجتماعی برای رسیدن به توسعه یک ذهنیت تاکید کرد و گفت:‌ ما باید با هر کسی و با هر تفکری وارد گفتگو شویم.

به گزارش مهر، وزیر تعاون، کار و رفاه در همایش نقش فرهنگ در رشد بهره وری عوامل تولید با اعلام خبر رونمایی از سایت گفتگوی اجتماعی برای اولین بار در کشور افزود:‌ برای رسیدن به یک جامعه تولید محور نیاز به گفتگو داریم.

وی ادامه داد: پس از رونمایی از سایت گفتگوی اجتماعی شرایط برای مطرح کردن تمامی مسائل در زمینه‌های مختلف فراهم خواهد شد و کارگران می‌توانند به راحتی مسائل خود را مطرح کنند.

ربیعی گفت:‌ گفتگوی اجتماعی راه رسیدن به فهم مشترک را هموار می کند و در یک جامعه تولید محور اگر گفتگو کنیم قطعا با موفقیت روبرو می شویم. ربیعی با اشاره به اینکه فرهنگ یکی از عوامل موثر بر ارتقای بهره وری است تاکید کرد:‌ با این حال فرهنگ به تنهایی نمی تواند بهره وری را افزایش دهد.

وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی دو دیدگاه رایج در مورد فرهنگ را تشریح و اضافه کرد:‌ در یک دیدگاه فرهنگ امری ذاتی است و دیدگاه دوم امری اکتسابی است که در جریان اجتماعی شدن به وجود می آید.

وی خاطرنشان کرد: در دیدگاه فرهنگ اکتسابی فرهنگ یک فرآیند است که در خانواده، مدرسه، آموزش،‌ محیط کاری، رسانه و ... آموخته می شود و حتی الگوهای مدیریتی جامعه و رهبران سازمان ها نیز نسبت به دیدگاه انسان ها در مورد فرهنگ نقش دارند.

ربیعی با بیان اینکه بین دو جامعه تولیدگر و جامعه رانتی و نفتی تفاوت های اساسی وجود دارد گفت:‌ در جامعه‌ای که بنیادش بر اساس رانت باشد قناعت دیده نمی‌شود و کلاهبرداری نوعی ارزش تلقی می‌شود.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه خیانت در جامعه رانتی محور ارزش است تاکید کرد: جامعه امروز نیازمند تغییر رویکرد است باید از جامعه نفتی و رانتی به سمت تولید محور حرکت کنیم، چرا که جامعه رانتی مصرف‌گرایی را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: در جامعه تولید محور ارزش ها متفاوت است و افراد تنها برای منفعت خود تلاش نمی‌کنند، بلکه منفعت جامعه برای آنها حائز اهمیت است.

ربیعی با بیان اینکه در جامعه‌ای که تولید محور نباشد کارگران احساس آرامش ندارند گفت: کارگری که 12 ساعت وقت خود را صرف کار و تولید می‌کند اما می‌بیند افرادی بدون تلاش به جایگاه‌های مطلوب دست یافته‌اند احساس ناراحتی می‌کنند چون با یک تعارض و مقایسه بزرگ روبرو هستند.

وزیر کار با اشاره به اینکه اصل 3 جانبه‌گرایی و گفتگو می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد تاکید کرد: منظور از گفتگوی اجتماعی رسیدن به فهم مشترک در مسائل مختلف است که می‌تواند زمینه‌ سازی برای رسیدن به جامعه تولید محور باشد.

ربیعی بیان داشت: سه جانبه‌گرایی نه به عنوان یک امر تضمینی بلکه امر اخلاقی در جامعه ایران برای رسیدن به رشد ضروری است. وی ادامه داد: نهادهای مدنی و کارفرمایی باید در راستای توجه به گفتمان اجتماعی و رسیدن به حرف مشترک قویتر عمل کنند.

وی افزود: شکل گرفتن شوراها و سندیکا های کارگری به این خاطر است که بتوانیم منافع جمعی خود را بادیدن منافع جمعی دیگران به نقطه تعادل برسانیم و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت احترام به این تشکل ها اقدام می کند.

وی بابیان اینکه باید نهادهای مدنی را در بحث تولید و کار افزایش دهیم گفت:‌ نهادهای کارآفرینی باید امروز قوی تر از گذشته باشند و وزارتخانه نیز تسهیل گر و حامی این تشکل هاست و اینجا نقش مداخله گر ندارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته توجه به تولید محوری در نامگذاری شعارهای سال از سوی مقام معظم رهبری نمایان بود گفت: جامعه تولید محور رضایتمندی دراز‌مدت را برای تمام جامعه به همراه دارد.

اخبار اجتماعی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
کربلایی محسن ربیعی.علی ربیعی .شور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زیباکلام: مدتهاست که قشر تحصیلکرده جامعه ،دشمنی با امریکا را ارزش نمی داند



تنش میان آمریکا و ایران,صادق زیباکلام,

زیباکلام: مدتهاست که قشر تحصیلکرده جامعه ،دشمنی با امریکا را ارزش نمی داند

 صادق زیباکلام در مقاله ای در روزنامه شرق نوشت:

اشتباه  اصولگرایان  آن است که تنش میان آمریکا و ایران را ابدی و جاودانه فرض گرفته‌اند و ایضا سایر بخش‌های نگاهشان به دشمنی به نام آمریکا. اشتباه‌بودن مبانی نظری و فکری اصولگرایان تندرو پیرامون دشمن جوهری و نهادینه‌شده میان ایران و آمریکا نیاز به بررسی مفصل‌تری دارد که در ورای این یادداشت کوتاه است.

 

  اما بگذارید به این مختصر بسنده کنیم که چه روحانی موفق بشود یا نشود، برخلاف باور اصولگرایان تنش‌زدایی میان ایران و آمریکا یک امر محتوم است و اتفاقا جوانه‌های آن را می‌توان روی شاخ و برگ دو جامعه ایران و آمریکا مشاهده کرد. مدت‌هاست دیگر اقشار و لایه‌های تحصیلکرده‌تر جامعه ایران مطلقا به دشمنی میان ایران و آمریکا به‌عنوان یک ارزش نگاه نمی‌کنند.

به‌جای نگرانی درمورد اینکه آیا روحانی در تنش‌زدایی با آمریکا موفق می‌شود یا نه، اصولگرایان باید نگران سردشدن «مرگ بر آمریکا» گفتن و کمترشدن روزنه دشمنی با غرب و آمریکا به‌عنوان ارزش در میان نسل‌های جدید ایرانیان باشند. چون‌ گیریم که روحانی هم مثل خاتمی و قبل‌تر از وی، هاشمی‌رفسنجانی موفق نشود، اصولگرایان با نسلی که دیگر باوری به دشمنی با آمریکا ندارد چه می‌خواهند بکنند؟/شرق