اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رایس: پوتین فکر می‌کند ولادیمیر کبیر است


کاندولیزا رایس می‌گوید پوتین معتقد است روسیه تنها زمانی عظمت و بزرگی داشت که تحت رهبری مردان بزرگی چون الکساندر دوم و پتر کبیر بود.

خبرگزاری ایسنا: کاندولیزا رایس می‌گوید پوتین معتقد است روسیه تنها زمانی عظمت و بزرگی داشت که تحت رهبری مردان بزرگی چون الکساندر دوم و پتر کبیر بود.

کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه دولت بوش می‌گوید که ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه را از نزدیک می‌شناسد. او در جمع سرمایه‌گذاران و بانکداران در نیویورک گفت: در دیداری که با پوتین در زمان خدمتم در دولت داشتم سعی داشت این مساله را به من یادآوری کند که عظمت و بزرگی روسیه مربوط به دوران رهبری مردان بزرگی چون الکساندر دوم و پتر کبیر بوده و اکنون با تعریف و تمجیدهایی که او از تزار روسیه داشت این مساله در ذهن من متبادر می‌شود که رئیس‌جمهور روسیه می‌خواست به من القا کند او نیز "ولادیمیر کبیر" است.

اظهارنظرهای رایس، به انگیزه‌های پوتین در افزایش قدرت نمایی‌اش در عرصه جهانی، از الحاق شبه جزیره کریمه در سال گذشته میلادی به روسیه گرفته تا بمباران مناطق مختلف سوریه برای از میان برداشتن داعش برای حفظ و احیای نفوذ روسیه در دوران کنونی نشات می‌گیرد.

رایس که در دوران فروپاشی شوروی سابق مشاور دیپلماتیک بوش بود، افزود: ولادیمیر پوتین مصمم است راهی را برای انتقام از آنچه آن را بزرگترین تراژدی قرن بیستم یعنی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی می داند، پیدا کند.

وی معتقد است به رغم خسارت‌های اقتصادی روسیه از پایین آمدن قیمت نفت پوتین تغییری در رویکرد اقتصادی نخواهد داشت. چرا که بزرگترین دغدغه وی در حفظ حامیان اصلی‌اش یعنی، قشر بی‌سواد، سالخورده، نظامیان بازنشسته و جمعیت روستایی است.

رایس، استاد دانشگاه استنفورد می‌گوید: بازی او در سوریه - اولین حضور نظامی در خارج از مرزهای اتحاد جماهیر شوروی پس از اشغال افغانستان در سال 1979 - یک کار سری و رمزی نیست. او به دنبال بی‌نظمی نیست بلکه معتقد است ثبات اسد ثبات نفوذ روسیه است. البته فکر نکنید که منظور پوتین از نظم همانی است که ما در نظر داریم. تقسیم سوریه، کنترل حتی یک سوم از آنچه سوریه خوانده شود- چرا که نه؟ بنابر این می‌بینید که ایده ما از ثبات با آنچه او در نظر دارد یکی نیستند.

وی در اشاره‌ای گسترده‌تر گفت: هیچ دولتی وجود ندارد که از بحران دور مانده باشد از دیلما روسف، در برزیل گرفته که یک سال است درگیر پرونده مالی و استیضاح است تا آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که آینده سیاسی‌اش به دلیل سیاست درهای باز به روی آوارگان سوری در خطر است.

از نظر وزیر خارجه اسبق آمریکا زمانیکه آمریکا از نقش خود در اجرای نظم جهانی عقب کشید روسیه و چین گام‌های جدی برداشتند. وی می‌گوید: قدرت‌های بزرگ نباید از اینکه نظم جهانی خود بخود درست نمی‌شود خسته شوند. به شما می‌گویم کشورهای دارای منافع تا جایی که ممکن باشد به دنبال منافعشان می‌روند .


ویدیو مرتبط :
ولادیمیر پوتین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشنهاد جدید اردوغان به ولادیمیر پوتین درباره سوریه



با وجود تنش بین ترکیه و روسیه مطرح شد

پیشنهاد جدید اردوغان به ولادیمیر پوتین درباره سوریه

درخواست اخیر ترکیه از «ناتو» برای استقرار موشک های «پاتریوت» در مرز این کشور با سوریه و موافقت ناتو با این درخواست، بعد جدیدی را به تنش های منطقه ای مرتبط با بحران سوریه افزوده است. در این میان،اردوغان پیشنهاد جدیدی درباره سوریه به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ارائه کرده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

درخواست اخیر ترکیه از «ناتو» برای استقرار موشک های «پاتریوت» در مرز این کشور با سوریه و موافقت ناتو با این درخواست، بعد جدیدی را به تنش های منطقه ای مرتبط با بحران سوریه افزوده است. در این میان، واکنش روسیه به این ماجرا نشان می دهد که انتظار وقوع دور جدیدی از تنش ها میان مسکو و آنکارا به هیچ وجه دور از ذهن نیست. 

به گزارش «تابناک»، درخواست ترکیه برای استقرار موشک های «پاتریوت» ناتو در مرز این کشور با سوریه، بار دیگر روابط آنکارا با مسکو را پیچیده کرده است. با این حال، به نظر می رسد با وجود مخالفت صریح روسیه، ترکیه قصدی برای بازگشت از تصمیم خود ندارد.

با این حال، روزنامه «ملیت» ترکیه با انتشار مطلبی در این زمینه می نویسد از آنجا که واکنش روسیه برای مقامات ترکیه قابل پیش بینی بوده، آن ها وارد جنگ لفظی با مسکو نشده و تنها به تأکید بر اینکه هدف آن ها از استقرار موشک ها صرفاً دفاعی است، بسنده کرده اند.

به نوشته این روزنامه، مقامات آنکارا معتقدند واکنش روسیه به استقرار موشک های پاتریوت، مشابه واکنش پیشین این کشور به رادار سامانه موشکی ناتو در «کوره جیک» است. اما در شرایطی که قرار است ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در ماه دسامبر به ترکیه سفر کند، هیچ یک از دولتمردان ترکیه خواستار ایجاد تنش در روابط با مسکو نیست.

آنکارا که به شدت مایل به ارتقای روابط اقتصادی و راهبردی خود با روسیه است، هنوز اعتقاد دارد می توان روسیه را به پذیرش یک فرایند گذار به منظور کنار رفتن بشار اسد در سوریه متقاعد کرد. رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه قصد دارد موضوع یک «تغییر مدیریت شده در سوریه بدون اسد» را با پوتین مطرح نماید.

بر همین اساس، مقامات ترکیه صرفاً بر قابلیت دفاعی موشک های ناتو تأکید کرده و اظهار می دارند این موشک ها می تواند در مقابل حملات احتمالی از سوی سوریه، از آن ها محافظت کند. از سوی دیگر، مخالفت های شدید روسیه، آن ها را به این فکر انداخته که به جای موشک های ناتو، خود به ساخت و استقرار یک سامانه دفاع موشکی در کشورشان اقدام کنند.

با این حال، آن گونه که مشخص است، موضوع موشک های «پاتریوت» زمینه جدیدی را برای تقابل روسیه و ترکیه در منطقه فراهم کرده است. در آخرین مورد پیش از این، فرود اجباری یک هواپیمای روسی در آنکارا و بازرسی آن، آنچنان خشم مقامات مسکو را برانگیخت که ولادیمیر پوتین، سفر خود به ترکیه را به سبب آن به تأخیر انداخت.

اما آنچه این بار می تواند حتی به ماجرا ابعاد تقابلی بیشتری ببخشد این است که مخالفت روسیه با استقرار موشک های ناتو، صرفاً به سبب حمایت این کشور از سوریه نیست؛ بلکه مسکو از دیرباز گسترش ناتو به سمت شرق را به منزله تهدیدی جدی علیه امنیت خود تلقی کرده و به شدت با هر نشانه ای از این امر مخالفت کرده است.

در حقیقت، روس ها اوضاع کنونی را نه صرفاً در قالب تقابل ترکیه با سوریه، بلکه در چارچوب گسترده تر تقابل غرب با خود نگریسته و مورد ارزیابی قرار می دهند. بر این اساس، مشخص نیست ترکیه تا چه حد توانست آن گونه که مایل است، روسیه را به بی خطر بودن این سامانه موشکی متقاعد کند./تابناک