اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رایزنی اصلاح‌ طلبان با مدیران صدا و سیما


حسین كمالی، دبیركل حزب اسلامی كار در شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان مسوولیت كارگروه سیاستگذاری و راهبردها را به عهده دارد. او روز گذشته طی گفت‌وگویی به طرح دغدغه‌ها و برنامه‌های اصلاح‌طلبان برای ورود به مجلس پرداخت.

خبرگزاری ایلنا: حسین كمالی، دبیركل حزب اسلامی كار در شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان مسوولیت كارگروه سیاستگذاری و راهبردها را به عهده دارد. او روز گذشته طی گفت‌وگویی به طرح دغدغه‌ها و برنامه‌های اصلاح‌طلبان برای ورود به مجلس پرداخت.

*در حال حاضر جناح راست سه شاخه است و اصلاح‌طلبان هیچ‌وقت در تمام تاریخ به اندازه امروز متمركز و با هم همراه نبوده‌اند. مردم الان می‌بینند كه اصلاح‌طلبان یكپارچه‌اند. شورای‌عالی سیاستگذاری همه را دور هم جمع كرده است. در صورتی‌كه در اصولگرایان این اتفاق نیفتاده و بین آنها اختلاف است. البته ما امیدواریم كه آنها هم به اتحاد برسند و همه براساس برنامه‌هایی كه ارایه می‌دهند با هم رقابت كنند. ما به این فكر نیستیم كه برای موفقیت از تفرقه طرف مقابل استفاده كنیم. ما موفقیت‌مان را در برنامه‌ای كه ارایه می‌دهیم، می‌بینیم. این سیاست‌ها سخیف و برای گروه‌های دون‌پایه است. ما می‌خواهیم برنامه‌ها در یك رقابت قرار بگیرند و جامعه حق انتخاب داشته باشد. توسعه انسانی یعنی حق انتخاب بهتر و بیشتر.

*باید ابزار، وسایل و امكاناتی كه متعلق به بیت‌المال است و در اختیار كاندیداها و جریانات سیاسی قرار می‌گیرد به شكل منصفانه و عادلانه تقسیم شود تا همه بتوانند به میزان مناسبی از این امكانات بهره‌مند شوند. اینكه یك گروه امكانات را متعلق به خودش فرض و بقیه را محروم كند پسندیده نیست و اثرات مثبتی در افزایش مشاركت سیاسی و اجتماعی ندارد. صداوسیما عمده‌ترین ابزاری است كه می‌تواند در این رابطه موثر واقع شود اما متاسفانه مدیران این رسانه این رسالت را نادیده گرفته‌ و گاه احساس می‌شود در مقام رسانه ملی اما به عنوان سخنگوی یك جمع خاص وارد گفت‌وگو شده و این كار را هم به شكل ناشایستی انجام می‌دهند.
      براساس آنچه در قانون اساسی تصویب شده صداوسیما دولتی‌ است و بخش خصوصی و سایر بخش‌ها اجازه تاسیس شبكه‌ای را ندارند. زمانی‌كه رسانه‌ای باید نقش ملی ایفا كند اگر وظایف بخشی و جناحی برای خودش قائل شود كار را مشكل می‌كند. همان‌طور كه ما معتقدیم نهادهایی مثل شورای نگهبان و قوه قضاییه باید در جایگاه پدری قرار بگیرند و وارد بحث‌های جناحی و گروهی نشوند؛ از صداوسیما هم به تبعیت از همان مجموعه همین خواسته را داریم كه وارد بحث‌های بخشی و سیاسی و موضع‌گیری‌ها نشود.

*شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان دارای سه كارگروه است. كارگروه استان‌ها كه بر انتخابات نظارت دارد، كارگروه سیاستگذاری و برنامه‌ریزی كه سیاست‌ها و برنامه‌ها را مشخص می‌كند و یك كارگروه تعامل و رایزنی كه وظیفه تغییر رویه صداوسیما برعهده این كارگروه است و مسوولیت این كارگروه و تعامل با صداوسیما به عهده حجت‌الاسلام رهامی گذاشته شده و قرار است با مسوولان صداوسیما گفت‌وگوها و نشست‌هایی را آغاز كنند و از آنها بخواهند مناسب‌ترین روش را در انتخابات در پیش بگیرند كه نهایتا با مشاركت حداكثری كه موجب افزایش امنیت و وحدت ملی شود مواجه شویم.

*انتخابات را همه شكل می‌توان برگزار كرد. مسابقه با تك اسب برای هیچ‌كس جذاب و جالب نیست و سواری كه یك نفره تاخت می‌كند بالاخره خسته می‌شود. جامعه به فضایی نشاط ‌آفرین، شورانگیز و رقابت اندیشه‌ها نیاز دارد كه برگزاری انتخاباتی با حضور و مشاركت همه افراد و بالا بودن گستره انتخاب می‌تواند فضای شادابی را موجب شود. زمانی‌كه زمینه حضور نمایندگان افكار مختلف جامعه در صحنه انتخابات فراهم می‌شود در حقیقت زمینه وحدت ملی و مشاركت ملی را فراهم می‌كند. زمانی‌كه در انتخابات مشاركت افزایش پیدا می‌كند یعنی بازی حاكمیت به رسمیت شناخته شده و این موضوع امنیت ملی را افزایش می‌دهد. این اتفاق قبل از هركس برای حاكمیت ارزشمند است. بنابراین اگر بخواهیم از زاویه منافع مردم نگاه كنیم مشاركت حداكثری به نفع مردم است. اگر از زاویه نظام هم نگاه كنیم به نفع نظام است. اگر از زاویه مدیران نگاه كنیم بازهم به نفع مدیران است.


ویدیو مرتبط :
‫حواشی نشست مدیران صدا و سیما با مدیران فدراسیون فوتبال‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حکومت مصر ، مغلوب رسانه ای به نام الجزیره / مدیران صدا و سیما یاد بگیرند!



 

 

 

حکومت مصر ، مغلوب رسانه ای به نام الجزیره / مدیران صدا و سیما یاد بگیرند!

 

اعتراضات در مصر برای سقوط مبارک، تک و پاتک رسانه ای دولت قاهره با برخی رسانه ها و در راس آنها الجزیره را در پی داشت.

الجزیره از ابتدای اعتراضات مصر ، در کنار شبکه العربیه به پوشش گسترده این تحولات پرداخت اما کم کم این دو رسانه از یکدیگر فاصله گرفتند تا الجزیره به سمت معترضین و العربیه به سمت دولت مصر متمایل شود. الجزیره

در همین چارچوب در دو هفته اخیر در کنار تحولات اعتراض مردم ، شاهد تک و پاتک های دولت قاهره و شبکه الجزیره بودیم ؛ شبکه ای که به رغم تعطیلی دفاتر آن در مصر و منع کامل فعالیت خبرنگارانش در این کشور، همچنان جایگاه خود را به عنوان مهمترین منبع تحولات مصر حفظ کرده است.

دولت مصر چندی پیش دفاتر الجزیره در قاهره و دیگر شهرهای مصر را تعطیل و تمامی مجوزهای صادر شده برای فعالیت خبرنگاران آن در شهرهای مختلف مصر را باطل و آنها را از فعالیت منع کرد.

تعدادی از اراذل و اوباش نیز روز پنجشنبه گذشته با حمله به دفتر شبکه الجزیره، وسائل آن را تخریب کردند و دفتر را به آتش کشیدند.

دولت مصر همچنین 6 نفر از خبرنگاران الجزیره را بازداشت ولی پس از مدتی آنها را آزاد کرد.

در این بین، دولت مصر پس از منع فعالیت الجزیره در این کشور، پخش برنامه های این شبکه را در فرستنده ماهواره ایی "نایل ست "متوقف کرد. البته دیگر شبکه های مجموعه الجزیره مانند "الجزیره انگلیسی"، اسپورت و ... همچنان به پخش خود از این فرستنده ماهواره ای ادامه دادند.

الجزیره نیز کانال های دیگری را در نایل ست برگزید و پخش برنامه های خود را در این فرستنده از سرگرفت اما این کانال ها نیز حذف شدند.

با این حال از  روز جمعه، مدیران الجزیره با هماهنگی دیگر شبکه ها دست به ابتکار جالبی زدند: حدود 10 کانال عربی از جمله "الحوار ، الجدید ، الكرامة ، السهیل، الأقصى، NBN، عدن المستقلة، فلسطین الیوم و  OTV" موجود در "نایل ست" پخش برنامه های خود را متوقف کرده و پخش برنامه های الجزیره را جایگزین برنامه های خود کردند.

شبکه الجزیره نیز با نام بردن از این شبکه ها در زیرنویس خود از این اقدام آنها تشکر کرد. البته هنوز معلوم نیست این اقدام این شبکه ها ، داوطلبانه و در راستای حمایت از جنبش مردم مصر بود یا اینکه با درخواست مدیران الجزیره ، این اتفاق افتاد.

الجزیره در روزهای پنجشنبه و جمعه به طور اختصاصی تمامی برنامه های خود را به مصر و تحولات آن اختصاص داده بود.

در همین حال معترضین در شهر قاهره و دیگر شهرها از جمله اسکندریه، پرده های بزرگی را برای نمایش مستقیم برنامه های شبکه الجزیره ایجاد کردند.

البته الجزیره نیز بیش از سایر شبکه ها به پخش فیلم و تصاویر معترضان مصری پرداخت.

الجزیره همچنین برای حل مشکل نبود خبرنگاران، به گفت وگو با خبرنگاران و روزنامه نگاران سایر رسانه ها رو آورد و مطالب آنها را با نام و سمت پخش می کرد. همچنین به پخش نظرات و اتفاقات مصر از زبان نخبگان و شخصیت های مصری روی آورد که در صحنه بودند و  با این  تدبیر ،عملا تمامی کارشناسان در مصر نقش خبرنگار را نیز ایفا می کردند.

سردبیران این شبکه بررسی و روند نظارت بر وبلاگ ها و متن ها و فیلم های منتشر شده در تویتر و فیس بوک را نیز افزایش دادند و بارها به نقل از همین منبع، اقدام به انتشار اخباری کردند که گاه در صدر خبرهای جهان نشست  ؛ از جمله می توان به انتشار فیلم ز های یرگرفتن چند نفر از معترضین توسط خودروی آتش نشانی و  یک خودروی پلاک سیاسی اشاره کرد.

این رسانه همچنین ایمیل و بخش ویژه ای را برای دریافت فیلم، نظرات و عکس از تظاهرات و حوادث مصر در سایت اینترنتی خود اختصاص داد.

حکومت مصر ، علاوه بر ایجاد محدودیت برای شبکه تلویزیونی الجزیره ، سایت این مجمعه را نیز هدف حملات خود قرار داد و "الجزیره نت" هک و این جمله در آن درج شد:"همه باهم مصر را سرنگون می کنیم" که الجزیره با رد این عبارت، انتشار آن را کار هکر ها دانست.

بخش مهمی از این اقدامات و ابتکارات مدیون حضور خبرنگاران و کارشناس زبده مصری در دفتر این شبکه بود که ارتباطات آنها با جامعه مصر، بسیاری از مشکلات را حل می کرد.

همچنین این نکته قابل یادآوری است که بسیاری از مدیران ارشد شبکه الجزیره، مصری هستند و حتی در برهه ای نیز این موضوع مطرح شد که جمعی از  مصری های هوادار اخوان المسلمین، سمت های کلان الجزیره را در دست دارد. این موضوع در ماجرای حوادث پس از انتخابات 88 ایران و سکوت الجزیره در برابر آن بیشتر به واقعیت نزدیک شد.

سایت الکسا که رتبه سایت های اینترنتی را براساس تعداد مخاطب اعلام می کند پیش از این اظهار کرده بود که شمار مخاطبان سایت اینترنتی شبکه الجزیره در یک ماه گذشته 145 درصد و در هفته گذشته 247 درصد افزایش یافت.

علاوه بر شبکه عربی زبان الجزیره، شبکه انگلیسی زبان الجزیره نیز در این مدت به موفقیت های چشمگیری در میان مخاطبان کشورهای غیرعربی و در راس آنها آمریکا دست یافت.

حوادث مصر این فرصت را در اختیار شبکه الجزیره انگلیسی قرار داد تا بتواند بیشترین مخاطب را در آمریکا از آن خود کند. همانطور که شبکه سی ان ان از جنگ 1990 استفاده کرد.

شبکه الجزیره انگلیسی نیز اعلام کرد که تا روز جمعه ، 9 میلیون و 400 هزار نفر از طریق سایت اینترنتی این شبکه، پخش مستقیم الجزیره انگلیسی را مشاهده می کردند که سه و نیم میلیون نفر در آمریکا بودند.

از 28 ژانویه 2011 نیز شمار بازدیدکنندگان از سایت الجزیره انگلیسی 1000 درصد بیشتر شد که نیمی از آن از آمریکا هستند.

مارک لینش استاد بررسی های خاورمیانه در دانشگاه جورج واشنگتن نیز گفته است: الجزیره از طریق پوشش حوادث مصر انقلابی را در حضورش در آمریکا ایجاد کرد.

الجزیره ، با رویکردی حرفه ای خود ، حتی در زمانی که خبرنگارانش از صحنه خبری مصر حذف شدند ، توانسته است به عنوان یک برند خبری معتبر ، اعتبار مضاعفی برای خود دست و پا کند و این ، موضوعی است که مدیران صدا و سیمای ما نیز می توانند از آن ، درس های فراوانی یاد بگیرند ؛ صدا و سیمایی که در جریانات مصر ، تنها به بازنقل ناقص خبرهای سایر رسانه ها و تحلیل های افراد داخلی و حداکثر چند چهره ناشناس در استودیوی لندنش بسنده کرده است!....../تحلیل:عصرایران