اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

راه های زنده ماندن در زلزله پایتخت



اگر تهران را یک زلزله 6 ریشتری بلرزاند باید چکار کنیم تا جان سالم به در ببریم؟ با خواندن این مقاله 1000 کلمه ای برای خانواده تان، می توانید یک حادثه را مهار کنید.

به نقل از آموزش های مردمی سایت سازمان مدیرت بحران استان تهران، جزییات کامل این آموزش ها به شرح زیر است:
 
پناه گیری
نقاط امن را بشناسیم: در هنگام وقوع زلزله، ممکن است افراد در شرایط و حالات مختلفی باشند. در ساختمان، اماکن عمومی، فضای باز، در حال خواب یا رانندگی، باید چگونگی پناه گیری در هر یک از این شرایط را بیاموزیم.

1- اگر هنگام زلزله در ساختمان بودیم، هرگز فرار نکنید، زیرا در اکثر مواقع فرار ممکن نیست و حتی احتمال خطر و آسیب را بسیار افزایش می دهد. حفظ خونسردی و آرامش از مهمتری موضوعات است. از سلامت اعضای خانواده اطمینان حاصل کنید. تنها در موارد ضروری از تلفن استفاده کنید. لباس مناسب بپوشید.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله

 
• اگر در کنار یک میز قرار دارید: ابتدا به محکم و مقاوم بودن میز توجه کنید. برای مثال میزهای شیشه ای، خود خطرآفرین هستند. در زمان پناه گیری می توانیدزیر آن بنشینید و با گرفتن پایه های میز، از حرکت و پرتاب شدن میز و خودتان جلوگیری کنید.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله

 
• گوشه دیوارهای داخلی: در گوشه دیوارهای داخلی که از مقاومت نسبتا خوبی برخوددارند پناه بگیرید و با باز کردن دو دست، محکم به دیوار بچسبند.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله


• کنار ستون ها، راهروهای کم عرض: اگر امکان پناه گیری زیر میز و یا گوشه دیوارهای داخلی نبود، کنار ستون ها و یا در راهروهای کم عرض(نه راه پله ها) بنشینید و با دو دست از سر و گردن خود محافظت کنید. از کنار شیشه و آینه ها، اشیاء سنگین، مواد شیمیایی، لوازم قابل اشتعال یا انفجار، قفسه ها، و فایلها دور شوید

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله

 
• اگر درراه پله بودید: هرگز از آسانسور استفاده نکنید و به سمت بالا یا پایین حرکت نکنید بلکه همانجا بنشینید واز سر و گردن خود محافظت کنید.

• اگر کیفی را حمل می کنید می توانید کیف را روی سر بگیرید تا از شدت ضربات کم شود.


• اگر داخل آسانسور هستید: اگر در آسانسور بودید در اولین زمان ممکن از آن پیاده شوید و خارج آن پناه بگیرید.

• اگر هنگام زلزله خواب بودیم و با زلزله بیدار شدیم: در سطح از هوشیاری نیستید که توان حرکت فوری و رسیدن به نقاط امن را داشته باشید؛ پس همانجا بمانید و با استفاده از بالش، پتو و ... از سر، صورت و گردن خود محافظت کنید.

• توجه کنید که ایمن کردن محل خواب و مقاوم سازی وسائل اطراف آن ضروری است.

• اگر هنگام زلزله در اماکن عمومی بودیم : هرگز به سمت درهای خروج هجوم نبرید. در صورتی که امکان پناه گیری در نقاط امن را داشتید پناه گیری کنید. در غیر این صورت از شیشه های ساختمان فاصله بگیرید و به صورت نشسته از سر و گردن خود محافظت کنید.

• اگر هنگام زلزله در فضای باز بودیم: به این نکته توجه کنید که سقفی بالای سر شما نیست تا خطر آفرین باشد، پس همانجا بمانید و از هر آنچه امکان سقوط دارد، مانند تیرهای برق، کابلها ساختمان های شیشه ای، تابلو های تبلیغاتی و... فاصله بگیرید.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله

 
• اگر هنگام زلزله در حال رانندگی بودیم: هرگز تلاش نکنید به راه خود ادامه دهید؛ چرا که دراین حالت علاوه بر کاهش سطح هوشیاری، تسلط شما برخودرو نیز کاهش می یابد. در نتیجه باید خودرو را سمت راست خیابان متوقف کنید و برای اطلاع از اخبار، رادیو را روشن نگاه دارید و منتظر اخبار دقیق تر بمانید. اجازه دهد سمت چپ مسیر عبوری باز باشد تا در صورت لزوم خودروهای امدادی امکان تردد داشته باشند.


2- درصورتی که فرصت کافی برای خروج از محل خطر و رفتن به خارج از ساختمان را داشتید:
در شرایط خاصی ضروری است محل سکونت و یا کار خود را ترک کنید(تخلیه کنید) و تا رسیدن نیروهای امدادی به نقطه امنی بروید. این شرایط اضطراری می تواند یکی از این موارد باشد:

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله

 
وقوع زلزله شدید و تخریب بخشی از ساختمان

وقوع زلزله خفیف و احتمال وقوع زلزله بزرگ تر

خطر آتش سوزی یا نشت گاز و مواد سمی

نکته ها

نکته 1. همیشه به یاد داشته باشیم افراد آسیب پذیر مثل کودکان، بیماران و ... در اولویت و توجه کامل از محدوده خطر خارج شوند.

نکته 2. اگر از قبل وعده گاهی را برای مراجعه اعضا خانواده تعیین کنیم می توان امیدوار بود که اعضای خانواده پس از زلزله برای یافتن همدیگر به آن نقطه مراجعه کنید.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله

 
نکته 3. پیش از ترک ساختمان، ابتدا شریان های حیاتی(گاز و برق و آب) را قطع کنید.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله

 
نکته 4. تهیه کپسول اطفاء حریق و فراگرفتن روش استفاده از آن توسط همه افراد خانواده هم بسیار مهم است.

نکته 5. در صورت وقوع آتش سوزی سعی در مهار آن کنید. در صورتی که امکان اطفای آتش وجود ندارد، محل را ترک کنید.

نکته 6. کیف نجات که از قبل فراهم شده است را همراه خود ببرید.

بهتر است "کیف نجات" درمحلی از خانه قرارگیرد که دسترسی واستفاده از آن پس از وقوع بحران، آسان باشد. لازم است همه اعضای خانواده، محل نگهداری کیف نجات را بدانند. همچنین اندازه آن باید مناسب باشد. همچنین تاریخ مصرف داروها و مواد خوراکی یا بهداشتی به روز باشد. و با توجه به شرایط اجتماعی، و وضعیت آب و هوایی هر منطقه تهیه شود.

محتویات کیف نجات دوبخش است:

بخش اول- کیف کمک های اولیه:

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله

 
این اقلام عبارتند از: باند، چسب ضدحساسیت، قیچی، گاز استریل، پد استریل، پنس، چسب زخم، بتادین، پنبه استریل، باند سه گوش، پماد ضد التهاب، محلول شستشوی چشمی، قطره عفونت چشمی، قرصهای مسکن و سرماخوردگی و یا هردارویی که مورد نیاز افراد خانواده هستند مثل قرص فشار، قلب، دیابت و کپسول های آنتی بیوتیک، اسپریهای بی حس کننده، کرم دردهای عضلانی، سرم خوراکی، پماد سوختگی، دستکش یکبار مصرف، سوت، نخ، و سوزن بخیه، ژل ضرعفونی.

بخش دوم- ابزار و لوازم مورد نیاز:

 

اخبار,اخبار اجتماعی,زلزله

 
• بیسکویت و بطری آب معدنی غذاهای کنسرو یا خشک، خرما، کشمش، شکرو نمک برای حداقل سه روز خانواده
• کپی اسناد و مدارک مهم و مشخصات کلیدی برای شناسایی و درمانی افراد خانواده در مواقع ضروری
• شماره تلفن های ضروری مثل شماره های فامیل، و شماره های شهری و نقشه شهر محل سکونت
• کمی پول نقد
• چراغ قوه و باتری اضافه
• یک رادیو ترانزیستوری به همراه باطری
• لباس گرم و لباس زیر برای افراد خانواده
• پتوی سفری شمع و کبریت الکل جامد
• ناخن گیر، قیچی، چاقو و دربازکن، بیلچه
• حوله کوچک و لوازم بهداشتی دیگر
خمیردندان، صابون، دستمال، کیسه فریزر، بشقاب و قاشق

اخبار اجتماعی - خبر آنلاین


ویدیو مرتبط :
زلزله‌ای قدرتمند پایتخت ژاپن را لرزاند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زنده ماندن یک پسر 15 ساله 5 روز بعد از زلزله نپال با خوردن کره



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

در حالی که پنج روز از زمین‌لرزه ویرانگر نپال می‌گذرد، گروه های نجات در کاتماندو، پایتخت این کشور، یک پسر پانزده ساله را از زیر چندین تن آوار زنده پیدا کرده‌اند.

امدادرسانان در حالی که سعی می‌کردند این پسر را از زیر آوار بیرون بیاورند، با او صحبت می‌کردند.

پس از آن که آنها این پسر ۱۵ ساله را بیرون آوردند و او پلک زد، جمعیت حاضر فریاد شادی سر دادند.

او گفته است راز زنده ماندنش خوردن کره است که دو کانتینر از آن نزدیک محل مدفون شدن او بوده است.

بسیاری از روستاهای نزدیک به مرکز سطحی زلزله همچنان بدون آب و غذا و سرپناه هستند و سازمان ملل می‌گوید برای دسترسی به بعضی از این روستاها باید پنج روز کوه‌پیمایی کرد.

کندی عملیات امدادرسانی در بعضی از مناطق روستایی باعث ناامیدی مردم شده. بعضی از این مناطق هنوز هیچ کمکی دریافت نکرده‌اند.


افرادی که از زلزله جان به در برده‌اند از این عصبانی هستند که هنوز نه مواد غذایی دریافت کرده‌اند نه دارو.

سازمان ملل برای کمک به نپال طی سه ماه آینده، ۴۱۵ میلیون دلار پول تقاضا کرده است.

 

اخبار حوادث  - خبرآنلاین