اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

راه‌اندازی شبکه «شاد» تا پایان سال/ تشویق دانش‌آموزان به حضور فعال در فضای مجازی



اخبار,اخباراجتماعی ,وزارت آموزش و پرورش

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از راه‌اندازی شبکه اجتماعی دانش آموزان تا پایان سال 94 خبر داد و گفت: سعی می‌کنیم دانش‌آموزان را با ابعاد مثبت فضای مجازی آشنا و به وبلاگ نویسی، ایجاد نشریات الکترونیکی و حضور فعال در فضای مجازی تشویق کنیم.

حمیدرضا کفاش در گفت‌وگو با   (ایسنا)، درباره آخرین اقدامات انجام شده درخصوص راه‌اندازی شبکه اجتماعی دانش آموزان اظهار کرد: مراحل مطالعاتی شبکه اجتماعی دانش آموزان با عنوان "شاد" به پایان رسیده است و اکنون در حال طی مراحل صدور مجوز است.

وی افزود: در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان یک طرح مشترک به امضا رسیده است و امیدواریم بتوانیم در سال 94 شبکه اجتماعی دانش آموزان را راه‌اندازی کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره اقدامات آموزش و پرورش در زمینه مبارزه با آسیب‌های فضای مجازی اظهار کرد: سیاست آموزش و پرورش سیاست مقابله و فرار نیست، بلکه حضور و مشارکت فعال در این عرصه را مدنظر داریم.

کفاش ادامه داد: برای جلوگیری از آسیب‌ها اولین راهکار آموزش است. در سطح کشوری، استانی، منطقه‌ای و مدرسه آموزش‌های لازم به دانش آموزان ارائه می‌شود. دانش آموزان باید استفاده صحیح از فضای مجازی را بیاموزند و از مخاطرات آن آگاه باشند.

وی با بیان اینکه آموزش به خانواده‌ها نیز حائز اهمیت است عنوان کرد: آموزش به خانواده دانش آموزان توسط انجمن اولیا و مربیان ساماندهی می‌شود و در جلسات مختلف تهدیدها و فرصت‌های فناوری را تشریح می‌کنند تا والدین بدانند چگونه باید از فرزندشان در مقابل این تهدیدات محافظت کنند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: بعد دیگر نیز آموزش و آگاه‌سازی معلمان است. ما سعی می‌کنیم دانش آموزان را با ابعاد مثبت فضای مجازی آشنا و به وبلاگ نویسی، ایجاد نشریات الکترونیکی و حضور فعال در فضای مجازی تشویق کنیم.

 

 اخباراجتماعی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
راه اندازی شبکه شاد برای دانش آموزان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احتمال رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی وجود دارد/حضور مسئولان دولتی در فضای مجازی جرم نیست



 اخبار, اخبار اجتماعی,شبکه‌های اجتماعی

 

 اخبار اجتماعی - عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه: احتمال رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی وجود دارد/ حضور مسئولان دولتی در فضای مجازی جرم نیست /ایران کمترین میزان فیلترینگ را دارد

عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه می گوید: اگر شبکه‌های اجتماعی مصادیق مجرمانه را بردارند و در کار گروه تصمیم‌گیری شود، قطعاً رفع فیلتر صورت می‌گیرد.

 «فیلترینگ» شبکه های اجتماعی بحث داغ این روزهای رسانه ها شده است. دفاعیات تلویحی رییس جمهور از آزاد بودن شبکه اجتماعی در کنار برخی حساسیت ها نسبت به آثار منفی این قسم شبکه ها از سوی دیگر نهادهای تصمیم گیر در این خصوص چون شورای عالی فضای مجازی، قوه قضاییه، کارگوره تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و ... ابهامات در خصوص آینده شبکه های اجتماعی در ایران را روز به روز بیشتر کرده است و احتمال رفع فیلتر از این شبکه ها را کمرنگ تر کرده است.


در همین زمینه با محمدعلی اسفنانی عضو کمسیون قضایی - حقوقی مجلس و عضو کارگوره تعیین مصادیق مجرمانه به گفتگو نشستیم. مشروح گفتگوی نامه نیوز با وی را در ادامه مطالعه فرمایید؛

***

آقای اسفنانی! طی چند ماه اخیر شاهد اختلاف نظر بین دولت و دیگر نهادهای تصمیم گیر در خصوص اینترنت و شبکه های اجتماعی پیرامون فیلتر یا رفع فیلتر از این شبکه ها بوده ایم. در نهایت تصمیم گیر اصلی در این خصوص چه نهاد و سازمانی است؟
تصمیم‌گیری برای فیلتر یا رفع آن بر عهده کار گروه تعیین مصادیق مجرمانه است. این کارگروه بنابر قانون تشکیل جلسه می‌دهد، مورد مطرح و بررسی شده و تصمیم‌گیری برای فیلتر یا رفع فیلتر یک فضا صورت می‌گیرد. این مراحل طبق قانون انجام می‌شود، این قانون است که در زمینه فیلتر یا رفع آن تصمیم می‌گیرد و دولت نقشی ندارد.

این کارگروه براساس چه اصول و مبنایی اقدام به فیلتر یا رفع آن می کند؟
کار گروه تعیین مصادیق مجرمانه به دو روش بررسی و تصمیم گیری می‌کند. در روش اول؛ شاکی یا فرد گزارش دهنده اعلام می‌کنند که برخی از سایت‌ها محتوای مجرمانه دارند. روش دوم خود کارشناس‌های کار گروه، سایت‌ها را بررسی کرده و مسایل مجرمانه‌ای که خیلی حاد و قابل ارعاب بوده و بر خلاف اخلاقیات و مبانی اجتماعی است یا بحث حکومتی و امنیتی دارد را مشخص می‌کنند. تصمیم‌گیری و در کارگروه مطرح می‌کنند اینطور نیست که حتماً دسترسی به سایتی را محدود کنند یا قوه قضاییه اصراری در این کار داشته باشد.

در این موارد شاکیان چه کسانی هستند؟
هر فردی اگر ببنند سایتی محتوای مجرمانه ای گذاشته که بر خلاف اخلاق، علیه مقامات دولتی یا به ضرر اشخاص حقیقی یا اشخاص حقوقی است می تواند اعلام شکایت کند.  در این موارد کارگروه موضوع را بررسی کرده و اگر ممکن بود با تذکر مساله را حل می‌کند. اگر بعد از دریافت تذکر، محتوا را حذف نکرد دیگر طبیعی است که با او طبق قانون برخورد شود. و در صورت قطع تولید محتوای مجرمانه در کار گروه مطرح و بررسی شده، رفع فیلتر صورت می‌گیرد.

رویکرد دولت در زمینه آزادسازی فضای مجازی را چطور ارزیابی می کنید؟
به نظر من فضای مجازی باید آزاد باشد تا افراد بتوانند بهره‌برداری کنند. ولی آزادی تعریف دارد. بستگی دارد این آزادی را به چه بیانی تعریف کنیم. آزادی بیان هم جز حقوق اساسی ملت است ولی آزادی تا چه حدی ؟ در جامعه آزادی رفتاری ،آزادی انتخاب شغل، آزادی مسکن، آزادی ازدواج و... همه وجود دارد ولی برای هر کدام قوایننی وضع شده‌است.

 

شما اجازه دارید در هر نقطه از ایران مسکن خود را انتخاب کنید ولی آیا اجازه می‌دهند هر کاری که می‌خواهید انجام دهید؟ نه. قانون می‌گوید که باید نظارت روی ساختمان صورت بگیرد. بر اساس قوانین فنی و امنیتی ساختمان، اصول بهداشتی و... اینها همه آزادی را تعریف می‌کند. در تمام دنیا در هیچ موردی، نمی‌توان آزادی مطلق در نظر گرفت و باید یکسری تعریف‌ها باشد. با توجه به تحقیقاتی که انجام دادم، کشوری نمی‌توان نام برد که در آزادی‌هایش هیچ قید و شرطی نداشته‌باشد. ایران جزء کشورهایی است که کمترین میزان فیلترینگ را نسبت به بقیه کشورهای دنیا دارد.

در حالیکه برخی مسئولان دولت عضو شبکه های اجتماعی هستند، چرا دسترسی به این شبکه ها باید با فیلتر همراه باشد؟
حضور در یک فضای مجازی جرم نیست. بلکه ارتکاب اعمال مجرمانه در آن فضا مشکل‌ساز خواهدشد. تا زمانی‌که در یک فضای مجازی، از سوی افراد اعمال مجرمانه صورت نگیرد و امنیت اخلاقی و اجتماعی جامعه به خطر نیافتد، به راحتی قابل رفع فیلتر است. مسئولیت کارگروه فیلتر این فضاها یا رفع فیلتر آن‌ها است. اگر از این فضا‌ها مصادیق مجرمانه را بردارند و در کار گروه تصمیم‌گیری شود، قطعاً رفع فیلتر صورت می‌گیرد.

در دورانی زندگی می‌کنیم که می‌توان با استفاده از انواع فیلتر شکن‌ها از سد این فیلترها عبور کرد، آیا هنوز هم می‌توان فیلترینگ را راهکار مناسبی دانست؟
به نظر من فیلتر کردن راه چاره نیست ولی یقیناً آخرین راه است. اگر بخواهبم این مورد را در جامعه بررس کنیم، ارتکاب جرائم در قانون آمده اگر فردی مرتکب عمل مجرمانه شود، باید مجازات شود. آیا می‌توانیم بگوییم که چرا با این مجازات‌هایی که تا به حال صورت گرفته، هنوز در جامعه مجرم داریم؟ در فضای مجازی امکان کنترل تک به تک افراد برای جلوگیری یا بررسی جرمشان نیست. ولی باید کاری کرد تا کمترین میزان جرم ارتکاب شود. لذا چاره ای جز اینکه به این صورت عمل شود نداریم.

رویکرد شورای عالی مجازی دولت قبل و این دولت چقدر تغییر کرده است؟
رئیس شورای عالی مجازی رئیس جمهور است. پس زمانی که رییس جمهور تغییر کند رئیس جمهور جدید متکلف این مسئولیت است. دیدگاه هر فردی مخصوص به خود است و من نمی‌توانم درباره رویکرد فرد دیگر نظر دهم.
اخباراجتماعی - نامه نیوز