اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

راهکار تزریقی برای کاهش آسیب‌های اعتیاد



اخبار,اخباراجتماعی,طرح کاهش آسیب اعتیاد


 اخبار اجتماعی - راهکار تزریقی برای کاهش آسیب‌های اعتیاد

راه‌اندازی اتاق‌های امن تزریق یکی از راهکارهای کنترل شیوع ایدز، هپاتیت و سایر بیماری‌های پرخطری است که معتادان به دلیل استفاده از سرنگ‌های مشترک به آن مبتلا می‌شوند

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر گفته راه‌اندازی اتاق‌های امن تزریق یکی از راهکارهای کنترل شیوع ایدز، هپاتیت و سایر بیماری‌های پرخطری است که معتادان به دلیل استفاده از سرنگ‌های مشترک به آن مبتلا می‌شوند با این همه به گفته او تصمیم‌گیری برای راه‌اندازی این اتاق‌ها در کشور هنوز نهایی نشده و در ستاد مبارزه با موادمخدر در حال بررسی است.

فرید براتی‌سده درباره جزییات راه‌اندازی اتاق‌های امن تزریق به «مهر» گفت: باید ظرفیت موضوعات مرتبط با کاهش آسیب اعتیاد بررسی شود. در کشور تعدادی معتاد پرخطر داریم که عمدتا تزریقی بوده یا عملشان سنگین است و هر اقدامی که انجام شود این افراد درمان نمی‌شوند. براساس ماده ۱۶ قانون مبارزه با موادمخدر این افراد باید دستگیر شوند که متاسفانه به محض آزادی دوباره اقدام به مصرف مواد می‌کنند.

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان این‌که در حال حاضر ۲۰۰ تا ۲۵۰‌هزار معتاد تزریقی در کشور داریم، افزود: این افراد در محل‌های مختلف حضور دارند و موضوع اصلی، بهداشت و عدم‌دریافت خدمات است. این افراد در صورتی که خدمات دریافت نکنند عامل اصلی انتقال هپاتیت، ایدز و اخیرا بیماری سل نیز هستند.

براتی‌سده با بیان این‌که بسیاری از سرقت‌های خرد توسط معتادان پرخطر و تزریقی انجام می‌شود، افزود: اگر به این افراد خدمات ارایه دهیم موضوع سرقت و مشکلات ناشی از بیماری‌های عفونی نیز کاهش می‌یابد. یکی از موارد دادن سرنگ به این معتادان است تا از سرنگ‌های مشترک استفاده نکنند چراکه به راحتی با یک سرنگ مشترک فردی می‌تواند به ایدز مبتلا شود و با یک عمل جنسی فرد دیگری را نیز مبتلا کند.

او با اعلام این‌که طرح کاهش آسیب اعتیاد در مناطق پرخطر اجرا می‌شود، گفت: در خارج از کشور علاوه بر ارایه سوزن، پنبه الکلی و جای تزریق در اختیار معتاد قرار می‌گیرد. به‌عنوان نمونه سوییس موفق‌ترین کشور به همراه استرالیا در ساماندهی معتادان تزریقی است چون هرکدام از این کشورها یک اتاق امن تزریق دارند.

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان این‌که موضوع اتاق‌های امن تزریق در دبیرخانه ستاد مبارزه با موادمخدر مطرح شده است، افزود: تاکنون اجازه راه‌اندازی هیچ اتاق امن تزریقی را در کشور نداده‌ایم و اگر هم بخواهیم اتاق امن راه‌اندازی کنیم این بدان معنا نیست که هر کسی بتواند در هرجا اتاقی راه‌اندازی کند تا باعث نگرانی مردم شود. ابتدا باید بگویم که این طرح فعلا اجرا نشده و معلوم نیست در آینده نیز اجرایی شود. اگر هم برنامه‌ای برای راه‌اندازی اتاق‌های امن تزریق داشته باشیم باید به ظرایف موجود توجه کنیم.

او با بیان این‌که مردم نباید نگران راه‌اندازی این اتاق‌ها باشند، افزود: قرار نیست در هر خیابانی اتاق‌های امن راه‌اندازی کنیم.

براتی‌سده با بیان این‌که راه‌اندازی اتاق‌های امن تزریق باید با هماهنگی قوه‌قضائیه و نیروی انتظامی باشد، تاکید کرد: ارایه خدمات توسط وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی انجام می‌شود و ستاد به‌عنوان یک دستگاه سیاست‌گذار وارد کارهای اجرایی نمی‌شود، البته هلال‌احمر نیز می‌تواند به این موضوع ورود پیدا کرده و به ارایه خدمات بپردازد.
  اخباراجتماعی - مهر
 


ویدیو مرتبط :
5-اعتیاد تزریقی و ایدز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش توزیع بسته‌های بهداشتی در مراکز کاهش آسیب اعتیاد



اخبار,اخباراجتماعی ,مواد مخدر

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در پی گسترش مراکز کاهش آسیب و خدماتی چون توزیع بسته‌های بهداشتی در این مراکز هستیم؛ در این رابطه قبلا جلسات خوبی با مراجع ذیربط برگزار و مقرر شده اعتباری از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و به همان میزان از سوی وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی تخصیص داده شود تا نسبت به پیگیری برنامه‌های کاهش آسیب اقدام کنیم.

علیرضا جزینی در گفت‌وگو با خبرنگار(ایسنا)، در خصوص توزیع وسایل بهداشتی و پیشگیری در میان معتادان در مراکز کاهش آسیب اظهار کرد: توزیع بسته‌های بهداشتی در مراکز کاهش آسیب انجام می‌شود که برابر قانون و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است.

وی افزود: حتی در پی گسترش این خدمات و همچنین مراکز کاهش آسیب هستیم و به همین دلیل قبلا جلسات خوبی با مراجع ذیربط برگزار و مقرر شده اعتباری از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و به همان میزان از سوی وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی تخصیص داده شود تا نسبت به پیگیری برنامه‌های کاهش آسیب اقدام کنیم. بنابراین اگر تغییراتی اتفاق بیافتد، تغییرات مثبت است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اگر در مقوله اعتیاد خانواده ‏آسیب ببیند، امکان بازگشت مشکل است گفت: سیاست و استراتژی ما در مبارزه با اعتیاد توجه به امر پیشگیری است. در همین راستا باید 80 درصد هزینه‌ها و اعتبارات مقابله و پیشگیری از اعتیاد بر اساس سند جامع پیشگیری از سوی سازمان‌ها و اعضای ستاد تامین شود اما سازمان‌ها آنگونه که باید همکاری نمی‌کنند.

جزینی ادامه داد: استفاده از اقلام و وسایل بهداشتی در مراکز کاهش آسیب امری ضروری است، زیرا 67 درصد ابتلا به ‏بیماری ایدز به دنبال استفاده از سرنگ‌های مشترک اتفاق می‌افتاد که سال گذشته و با گسترش مراکز‎ DIC ‎در کشور این رقم به 45 درصد ‏کاهش یافت.


 اخبار  اجتماعی  - ایسنا