اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

راز ماندگاری ماندلا چه بود؟


علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر خارجه سابق نوشت: ماندلا اسطوره مقاومت، اسطوره مبارزه و انسانی فرهیخته به تمام معنا بود.

همشهری آنلاین: علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر خارجه سابق نوشت: ماندلا اسطوره مقاومت، اسطوره مبارزه و انسانی فرهیخته به تمام معنا بود.

27سال از عمر خود را در زندان گذراند و برای احقاق حق مظلوم علیه ظالم مبارزه کرد. جاه‌طلب نبود. شخصیت کاریزمای او این زمینه را برای ماندلا ایجاد کرده بود تا بعد از آزادی از زندان، رئیس‌جمهور مادام‌العمر آفریقا باشد اما بعد از پایان دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش داوطلبانه از قدرت کنار کشید تا نشان دهد شخصیت والای او در معادله قدرت‌طلبی و جاه‌طلبی نمی‌گنجد. حق‌شناس بود.

می‌دانست جمهوری اسلامی ایران چه بهایی برای احقاق حقوق مردم آفریقا پرداخته است. انقلاب ایران زنجیره حمایت رژیم پهلوی از آپارتاید را قطع کرد. رژیم پهلوی برخلاف بسیاری از کشورهای آزاده آن روز جهان با آپارتایدی که ماندلا بنای مبارزه با آن را گذاشته بود، بنای حمایت و همکاری داشت و انقلاب ایران به تأسی از اصل حمایت از مظلوم بر این همکاری خط بطلان کشید.

ماندلا بر این حمایت واقف بود، هوشمند بود. او دست سیاه و سفید را در دست هم گذاشت. . ماندلا می‌توانست به جبران همه تحقیرها و ظلم‌هایی که در دوران آپارتاید بر سیاهان آفریقا رفته بود، امتیازها را از سفیدها بگیرد اما وحدت را فدای نفرت نکرد. آنچه ماندلا را ماندگار کرد مبارزه برای آزادی انسان بود نه مبارزه برای جاه‌طلبی. این همان چیزی بود که ماندلا را در ردیف تاریخ‌سازانی مثل حضرت امام خمینی (ره) و مهاتما گاندی گذاشت.


ویدیو مرتبط :
راز ماندگاری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعتراف جالب مصطفی ‌رحماندوست جلوی دوربین+راز ماندگاری «صد دانه یاقوت»



اعتراف جالب مصطفی ‌رحماندوست جلوی دوربین+راز ماندگاری «صد دانه یاقوت»

کتاب - رحماندوست معتقد است اگر «تاثیر» لذتبخش باشد، این تاثیر کار خودش را می کند؛ اگر رمانی تاثیر گذار باشد، شعری، قصه ای ...تاثیری داشته باشد که لذت ایجاد کند در مخاطب، ماندگار می شود.

 

 , مصطفی ‌رحماندوست,اعتراف مصطفی ‌رحماندوست,عکس مصطفی ‌رحماندوست,مصاحبه مصطفی ‌رحماندوست,

 

به گزارش خبرآنلاین، برنامه «اردیبهشت کتاب» با محوریت معرفی نویسندگان محبوب و برگزیده کشورمان در کنار معرفی آثار و نقد فضای نشر کشور از دوم اردیبهشت هر شب ساعت 19.35 از شبکه یک پخش می‌شود. مصطفی رحماندوست میهمان دوشنبه شب این برنامه بود و نکات جالب و شنیدنی در خصوص فضای نشر کتاب و عوامل افزایش مطالعه در کشور عنوان کرد. در ابتدای گفتگوی علیرضا غفاری با رحماندوست، او با اشاره به اینکه حس خوبی از اینکه به عنوان چهره محبوب کودکان و نوجوانان در حوزه ادبیات شناخته می شود، ارتباط خود با نسل های مختلف را با لبخند اینگونه پاسخ داد: می گویند من با 3 نسل از مردم کشورم ارتباط داشته ام. خبرآنلاین، گزیده ای از اظهارات  شاعر، نویسنده و روزنامه نگار محبوب حوزه کودک و نوجوان کشورمان را در ادامه منتشر می کند:

 

- من گاهی سر کلاس این نکته را مطرح می کنم که کشورهایی وجود دارند که اگر پدرومادر در یک شبانه روز یکبار برای بچه هایشان قصه نخوانند، آنها می توانند برای این کوتاهی، به پلیس شکایت کنند. در مقایسه با این کشورها که ادبیات کودک برایشان خیلی اهمیت دارد، «مطالعه» برای تقویت فرهنگ عمومی و تثبیت شخصیت کودکان بسیار نقش موثری دارد. بویژه برای کودکان 5 تا 7 سال.

- سطح مطاله در کشور ما بسیار پایین است با آمار تبلیغی هم کاری نداریم، وقتی یک کتاب با شمارگان 3هزارنسخه منتشر می شود در حالی که بیش از 30میلیون کودک و نوجوان در کشور داریم، معلوم است وضع، وضع مناسبی نیست. ضمن اینکه مطالعه باید از سطح خانواده شروع شود.

 

- اینکه چرا در خانواده مطالعه اهمیتی ندارد و از خانواده شروع نمی شود، به خاطر اینکه خانواده نه نیازی به مطالعه را حس می کند و نه لذت آن را و نه عامل تشویقی وجود دارد برای کتاب خواندن در یک خانواده.

 

- من 12-10 سال است که کارم را گذاشتم روی مخاطب قرار دادن بزرگترها در خانواده و بچه های خردسال با هم. مثلا شعرهایی دارم برای بازی با انگشت ها بر اساس همان «لی لی حوضک» های خودمان که پدرمادرها مجبور باشند دست بچه را بگیرند و انگشت هاشان را تکان بدهند و شعر و قصه ریتمیک را با هم بخوانند. مهمترین اتفاق این حرکت، تعامل عاطفی والدین و بچه ها از یکطرف و اینکه یک قصه خوانده می شود، از سوی دیگر است.

 

- مهمترین روشی که برای ترویج کتابخوانی و افزایش مطالعه در کشور باید بگویم، همان راهکاری است که در بسیاری از کشورها هم تجربه شده، «گسترش کتابخوانی از بدو تولد تا پیش از دبستان در خانه» است.

- یکی از من پرسید چرا تو موفق شدی؟ گفتم نمی دانم. واقعا نمی دانم. اگر راز ماندگاری آثار را می دانستم، خب حافظ و سعدی می شدم! خودم نمی‌دانم مثلا چرا شعر «صد دانه یاقوت» را در هر جای ایران که رفتم، بچه ها با همین ریتم لذتبخش می خوانند. حالا به خاطر ریتم است، به خاطر انار است، به خاطر انرژی فرهنگی است که برای انار در فرهنگ باستانی ما قرار دارد، نمی دانم.

 

- معتقدم اگر «تاثیر» لذتبخش باشد، این تاثیر کار خودش را می کند. اگر رمانی تاثیر گذار باشد، شعری، قصه ای ...تاثیر کند که لذت ایجاد کند در مخاطب، ماندگار می شود. می دانم که شعر انار لذت ایجاد کرده در مخاطب، اما چرا نمی دانم.

 

مصطفی رحماندوست در پایان گفتگوی خود با برنامه «اردیبهشت کتاب» خطاب به جوان ها گفت: برای ورود به عرصه نویسندگی کودک، یک نکته وجود دارد، زیاد خواندن و زیاد کار کردن. من جلوی دوربین اعتراف می کنم که نه هنرمندم، نه شانس زیادی داشتم، نه مشوقی داشتم، نه پارتی داشتم و نه...فقط شبانه روز خواندم و کار کردم.

 

بنابراین گزارش، «اردیبهشت کتاب» که تا پایان اردیبهشت هرشب ساعت 19.35 دقیقه روی آنتن می رود؛ قرار است مهمان‌هایی چون «محمدرضا بایرامی، حسام الدین سراج، علی شاه حاتمی، سید مجتبی حسینی، ابوالفضل زرویی نصرآباد، محمدرضا زائری، مجید سرسنگی، سارا عرفانیان، شهرام شکیبا و ... را به شبکه اول سیما بیاورد./خبرآنلاین