اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رئیس سیا: منتقدان توافق هسته ای صادق نیستند



اخبار,اخبار سیاست خارجی , توافق ایران و 5+1

رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا انتقاد از توافق اولیه اتمی با ایران را "ریاکارانه" خواند.

به گزارش دویچه وله، جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در جریان نشستی در دانشگاه هاروارد با سخنانی تند به منتقدان توافق اتمی با ایران پاسخ داد. او انتقاد کسانی را که می‌گویند این توافق راه ایران برای ساخت بمب اتمی را هموار می‌کند‌، ناشی از "ریاکاری" خواند.

جان برنان گفت :«به عقیده من (آنها) کاملأ ناصادق هستند. اگر آنها واقعیت را بدانند متوجه خواهند شد که چه چیزی برای این برنامه (ساخت بمب اتمی) لازم است.»

رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا تصریح کرد که توافق اتمی با ایران دربرگیرنده بازرسی‌های دقیق سازمان انرژی اتمی از تأسیسات اتمی ایران است.

جان برنان گفت از امتیازهای که ایران در این توافق به غرب داده به‌طور کاملا خوشایندی غافلگیر شده است. او افزود که این امتیازها شامل تعداد سانتریفوژها و میزان مواد رادیواکتیو غنی‌شده ایران است.

 رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا افزود که در ابتدا هرگز تصور نمی‌کرده که ایران چنین توافقی را بپذیرد. او با این حال تصریح کرد که هنوز توافق نهایی با ایران به دست نیامده است.

نگرانی از تشدید مشکلات منطقه‌ای
رئیس سازمان سیا در نشست دانشگاه هاروارد تأکید کرد که او نگرانی از اینکه ممکن است لغو تحریم‌های ایران "به مشکلات منطقه دامن بزند" را درک می‌کند. او در عین حال افزود: «توافق کشورهای گروه ۵+۱ و ایران دست‌کم مانع از دست‌یابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی می‌شود.»

انتقاد نتانیاهو: چرا به موشک های ایران نپرداختید
توافق لوزان انتقاد شدید دولت اسرائیل را برانگیخته است. بنیامین نتانیاهو٬ نخست‌وزیر اسرائیل در آخرین موضع‌گیری خود این ایراد را مطرح کرده است که چرا در چارچوب سیاسی حاصل شده در مذاکرات شش قدرت جهانی با ایران، به موشک‌های دوربرد ایران پرداخته نشده است.

نتانیاهو سه‌شنبه ( ۱۸ فروردین) در صفحه توییتر خود این مساله را مطرح کرده که چارچوب (توافق هسته‌ای) با ایران برنامه موشکی بین‌قاره‌ای این کشور را مورد بررسی قرار نداده است؛ در صورتی که تنها هدف آن تجهیز این موشک‌ها به کلاهک هسته‌ای است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه٬ نخست‌وزیر اسرائیل افزود که منافع اقتصادی حاصل از کاسته شدن تحریم‌ها علیه ایران "خرج گروه‌های تندروی اسلام‌گرا مورد حمایت ایران در خاورمیانه" خواهد شد.

 

اخبار سیاست خارجی - عصر ایران

 


ویدیو مرتبط :
رئیس سیا: ایران تصمیمی برای برنامه تسلیحاتی هسته‌ای ندارد | ویدئو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازتاب سخنان رئیس‌جمهور درباره چشم‌انداز توافق هسته‌ای



اخبار,اخبار سیاست خارجی,توافق نهایی هسته ای

 

اخبار سیاست خارجی - بازتاب سخنان رئیس‌جمهور درباره چشم‌انداز توافق هسته‌ای

بازتاب سخنان رئیس جمهور ایران درباره بخت موفقیت مذاکرات هسته ای، وعده چین برای کمک به پیشبرد روند مذاکرات ایران و گروه 1+5، تحلیل یک نشریه آمریکایی از شرایط لازم برای حصول توافق جامع هسته ای و واکنش وزارت خارجه افغانستان به برخی شایعات درباره استفاده ایران از اتباع این کشور در سوریه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، سخنان روز گذشته رئیس جمهور ایران درباره چشم انداز رسیدن به توافق نهایی هسته ای، از جمله مهمترین موضوعات مربوط به ایران است که امروز مورد توجه مطبوعات جهان قرار گرفته است. روزنامه «دیلی استار» لبنان ضمن پرداختن به این موضوع می نویسد حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، گفته با وجود دشواری های موجود در مسیر مذاکرات هسته ای، نسبت به رسیدن به توافق جامع با قدرت های جهانی امیدوار است. این روزنامه اشاره می کند که به گفته روحانی، رسیدن به توافق به نفع هر دو طرف مذاکرات است. دیلی استار در ادامه گزارش مختصری از روند دور اخیر مذاکرات ایران و 1+5 منتشر کرده است.

خبرگزاری «رویترز» به سخنان روحانی توجه نشان داده و می نویسد رئیس جمهور ایران گفته کشورش متعهد به حل موضوع هسته ای از طریق مذاکرات با کشورهای عضو گروه 1+5 است. این خبرگزاری به نقل از روحانی می نویسد: «هدف جمهوری اسلامی ایران، برخورداری از فناوری صلح آمیز هسته ای بوده و خواهد بود. ما این حق مردم خود را پیگیری خواهیم کرد. اما در عین حال، ما خواستار آن هستیم که از طریق گفت و گو به توافقی دست یابیم که در راستای منافع همه طرف ها باشد». روحانی همچنین گفته با وجود مشکلات موجود در مسیر مذاکرات، به خواست خدا این مذاکرات به نتیجه رسیده و به توافق جامع منجر خواهد شد.

در مطلبی دیگر در موضوع هسته ای، خبرگزاری کویت از وعده چین برای کمک به پیشبرد مذاکرات هسته ای ایران خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، دولت چین ابراز امیدواری کرده همه طرف های درگیر در مذاکرات هسته ای، بتوانند اراده سیاسی خود را در قالب یک توافق دارای منفعت دوجانبه تجلی بخشند که به کاهش تنش ها بر سر موضوع هسته ای ایران منجر شود. سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن بیان این موضوع افزوده: «چین امیدوار است که آن ها بتوانند به مذاکرات خود بر اساس مبنایی مشترک ادامه داده و نگرانی های یکدیگر را درک کنند». وی همچنین گفته چین «انرژی مثبت» خود را صرف تسهیل روند مذاکرت خواهد کرد.

اما نشریه «نیشن»، گزارشی تحلیلی را از روند دور اخیر مذاکرات هسته ای ایران منتشر کرده و از وارد شدن مذاکرات به مرحله دشوار سخن گفته است. این نشریه اشاره می کند که با نگاهی به موضع گیری ها و اظهارنظرهای مقامات ارشد آمریکایی حاضر در مذاکرات، جنبه ای از بدبینی نسبت به دور اخیر گفت و گوها به چشم می خورد؛ اما این موضوع نباید سبب این نتیجه گیری شود که مذاکرات، در نهایت – پس از دوره شش ماهه و یا پس از تمدید دوره شش ماهه توافق ژنو – به موفقیت نخواهد رسید. به عقیده این نشریه، مهمترین چیزی که برای موفقیت مذاکرات مورد نیاز است، بردباری و همچنین تلاش برای جلوگیری از اقدامات عناصر تندرو، به ویژه لابی صهیونیستی آمریکا و نیز سیاستمداران جنگ طلب کنگره آمریکا است.

در نهایت، در میان دیگر موضوعات، باید اشاره کرد که انتشار برخی شایعات درباره استفاده ایران از اتباع افغانی برای نبرد در سوریه، توجه بسیاری از مطبوعات افغانستان را به خود جلب کرده است. اما در واکنش به این شایعات، روزنامه «افغانستان تایمز» بیانیه وزارت خارجه این کشور را مورد توجه قرار داده که در آن، این موضوع تکذیب شده است. به نوشته این روزنامه، وزارت خارجه افغانستان اعلام کرده هیچ گونه شواهدی که ثابت کند ایران از مهاجرین افغان برای نبرد در سوریه استفاده می کند، وجود ندارد. در این بیاینه آمده که سفارت افغانستان در تهران این موضوع را مورد بررسی قرار داده و به هیچ شواهدی برای اثبات آن دست نیافته است.
اخبار سیاست خارجی - تابناک