اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام: برنامه موشکی خود را با شتاب بیشتری ادامه می‌دهیم



اخبار,اخبارسیاست  خارجی ,سیدعباس عراقچی

معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در صورتی که آمریکایی‌ها بخواهند به سیاست‌های خصمانه خود در مقابل برنامه موشکی ایران ادامه دهند طبق دستور دکتر روحانی با شتاب بیشتری توسعه موشکی ایران را دنبال می‌کنیم.

 سیدعباس عراقچی رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام و معاون وزیر امور خارجه درباره تاثیر برنامه موشکی ایران بر اجرایی شدن برجام توضیح داد: یکی از مهمترین موضوعاتی که در دو سال گذشته در حین مذاکرات دنبال می کردیم جدا کردن موضوع سیستم‌های دفاعی و موشکی ایران از بحث هسته‌ای بود. یک خط قرمز بسیار پررنگی را جلوی مذاکره کنندگان می‌گذاشتیم که به هیچ وجه وارد مسایل دفاعی ما نشوند. نهایتا در برجام هیچ اشاره‌ای به موضوع موشکی نشد و کلا چنین بحثی مطرح نیست، فقط در قطعنامه به آن پرداخته شده است. قطعنامه در ادامه قطعنامه‌های قبلی است که در آن‌ها بحث موشکی و تسلیحاتی بود. این تفکیک بسیار روشنی است که مشخص شده نقض قطعنامه، نقض برجام نیست. این بحث‌ها قبلا انجام شده است.

وی با بیان این‌که «تاکید می‌کنم سیستم‌های دفاعی جمهوری اسلامی به ویژه بحث‌های موشکی قابل مذاکره نبوده و نیست چه برسد به این‌که بخواهیم مصالحه کنیم»، گفت: بعد از برجام نیز برخی از عزیزان درباره جدایی بین قطعنامه و برجام تردید داشتند تا این‌که ما در مقطعی که موشک قدرتمند عماد را در راستای برنامه های دفاعی خود آزمایش کردیم، آمریکا و اروپا اعلام کردند برجام نقض نشده و قطعنامه 1929 نقض شده و محکوم کردند. این را تاکید کنم تا به روز اجرایی شدن نرسیم قطعنامه‌های گذشته به خصوص 1929 هنوز معتبر است.

 

در روز اجرایی شدن که امیدواریم ظرف کمتر از 2 هفته آینده باشد، تحریم‌ها نقض می‌شوند و قطعنامه جدید حاکم می‌شود. پس در این مقطعی که هستیم قطعنامه 1929 حاکم است و اعتبار دارد. به همین دلیل آمریکایی ها می گفتند قطعنامه 1929 نقض شده است.

وی درباره واکنش‌های اخیر آمریکا گفت: در روزهای گذشته مطلع شدیم آمریکایی‌ها در صدد هستند به بهانه نقض قطعنامه برخی را که دست اندر کار آزمایش موشکی بودند، در لیست تحریم قرار دهند. پیگیری های مفصلی را انجام دادیم. قرار بود ظرف روز گذشته اعلام شود. امروز وزارت خارجه شان اعلام کرد در حال بررسی هستند. البته دیروز برخی از روزنامه‌ها از جمله وال استریت ژورنال این را درز دادند و گفتند آمریکا دنبال تحریم 11 شخص حقیقی و حقوقی شامل 8 نفر و 3 شرکت از کشورهای مختلف است که ادعا کردند در برنامه موشکی ایران همکاری می‌کردند.

معاون وزیر خارجه با ذکر این‌که «بین بحث برنامه موشکی و برجام تفاوت‌های زیادی آشکار است»، گفت: تست موشکی از طرف ما نقض برجام نیست، حساب برنامه موشکی از برجام جداست. ما تاکید زیادی کردیم که نباید بحث‌های تحریمی را در حوزه‌های دیگر ادامه دهند.

 

نامه اخیر رئیس‌جمهور تاکید بر این بود که موضوع برنامه‌های موشکی ما قابل مصالحه نیست و باید ادامه پیدا کند. اگر آمریکایی‌ها بخواهند در این زمینه دست به تحریم‌های جدید بزنند، پاسخ قاطعانه ما پیشبرد هر چه بیشتر و سریعتر برنامه موشکی‌مان خواهد بود. به وزیر دفاع این ماموریت را دادند که قاطعانه برنامه ها را پیش ببرد. به جناب آقای نوبخت هم دستور دادند مسایل مالی را تامین کند. همانطور که تحت تدابیر فرماندهی کل قوا مقام معظم رهبری برنامه ما در ابعاد مختلف پیشرفت داشته در پاسخ به هر حرکت آمریکاییها این برنامه وسیعتر و با شتاب تر انجام می شود.

وی درباره وضعیت بین ایران و آمریکا پس از توسعه برنامه های موشکی و دفاعی کشور گفت: دیدگاه‌های ما کاملا مشخص است و به آمریکایی‌ها و سایر مقامات 1+5 به صورت روشن منعکس شده که بحث موشکی از برجام جداست. ما به برنامه موشکی خود با قدرت ادامه می دهیم. نامه مقام معظم رهبری که الزامات و شرایط برجام را تعیین کرده اند، مشخص است و به طرف مقابل منعکس شده است. این‌ها را باید به طور دقیق مد نظر قرار داد. همین بحث‌ها بود که منجر به این شد که وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد علی رغم اخبار، این مسایل هنوز در حد بررسی است و آنها از برقراری تحریمهای جدید خودداری کردند.

وی با بیان این‌که «ما همواره نگران بودیم و همواره با بدبینی مذاکره کردیم و در تعاملات‌مان با بدبینی برخورد می‌کنیم»، توضیح داد: اتفاقا نامه جناب آقای رئیس‌جمهور بر اساس بدبینی و نگرانی نسبت به حرکات خصومت‌آمیز آمریکایی‌ها نوشته شده است. اگر آن‌ها چنین خطی را دنبال کنند برخورد ما قاطع و محکم است.

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام در توضیح معنای حرکات آمریکایی‌ها در چند ماه اخیر گفت: معنایی که از حرکات آمریکایی‌ها برداشت می‌شود این است که نیروهایی در آمریکا به دنبال برهم زدن برجام هستند. این‌ها در یکی دو سال گذشته دنبال عدم موفقیت برجام بودند. بعد سعی کردند آن را در کنگره متوقف کنند و بعد هم به انحای مختلف می‌خواستند اجرای برجام را خدشه‌دار کنند. نیروهای مختلف و لابی‌ها و در راس آن‌ها صهیونیست‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند. اینها تلاش زیادی کردند تا موانعی را در راه برجام ایجاد کنند. البته سیاست‌های خصمانه آمریکا محدود به چند ماه اخیر نبوده است.

 

ما در طول 30 و چند سال اخیر با این سیاست‌های خصمانه مواجه بودیم. بارها هم به ملت عزیز ایران عرض کردیم برجام به معنی خاتمه دادن به سیاست‌های خصمانه آمریکا نیست. ما دنبال مدیریت یکی از مواردی هستیم که بین ما و جهان و شورای امنیت وجود دارد و فقط در موضوع هسته ای مذاکره کردیم. موضوع هسته ای و رسیدن به توافق به معنی این نیست که سیاستهای خصمانه آمریکا در مقابل ما خاتمه یافته. عواملی نیز می خواهند جلوی اجرای برجام یا اجرای موفق برجام را بگیرند و اجازه ندهند ایران در اجرای برجام منتفع شوند. ما باید هشیار باشیم که اجازه ندهیم لابی های صهیونیستی در آمریکا برای ما دستور کار تعیین کنند.

وی با اشاره به این‌که «هیچ کسی نباید توقع داشته باشد خصومت آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران خاتمه یافته باشد»، گفت: تا ما دنبال اهداف و اصول انقلاب اسلامی هستیم، این خصومتها ادامه می یابد. کسی نباید این امید را داشته باشد که خاتمه مذاکرات هسته ای به خصومتهای آمریکا خاتمه دهد. این تصور که برخی امید واهی و اشتباه دارند که پس از مذاکرات هسته ای آمریکایی ها با ما رفیق شوند، کاملا اشتباه است. بعد از مذاکرات بارها تذکر دادیم که خصومت آمریکا ادامه خواهد یافت.

 

مذاکرات به معنی ایجاد رابطه با آمریکا نیست. به معنی خاتمه یافتن خصومت نیست. به معنی رضایت دادن آنها به اصول و اهداف انقلاب نیست. ما فقط موضوع هسته ای را که بین ایران و شورای امنیت است مدیریت کردیم در قالب چند کشور تا به راه حل مطلوب جامعه بین الملل برسیم. سیاست‌های خصمانه آمریکا ادامه خواهد یافت. رئیس جمهور محترم به وزیر دفاع دستور دادند اگر بخواهند خللی ایجاد کنند ما به برنامه موشکی خود با شتاب بیشتری ادامه می دهیم.


 اخبار  سیاست  خارجی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
Iran Ghasemi: we will continue our missile program قاسمی: برنامه موشکی ادامه می‌دهیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لاریجانی: یک ستاد قوی باید اجرای برجام را پیگیری کند



اخبار,اخبارسیاسی,  علی لاریجانی

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای حضور در رقابت اقتصادی پرسرعت، شرایط را باید شناخت، افزود: با توجه به ابلاغ سند چشم‌انداز توسط مقام معظم رهبری که سیاست‌های کلی آن تصویب و ابلاغ شده است، باید کارهای اجرایی را به ثمر برسانیم تا به جایگاه در نظر گرفته شده، دست یابیم.

 منطقه گیلان، علی لاریجانی روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان گیلان، با تشکر از نمایندگان فعال گیلان در مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولان استانی گفت: در طول سفری که امروز به گیلان داشتیم، نمایندگان و مسئولان مشکلات و مسائل مناطق مختلف این استان را بیان کردند که بخشی نیز قبلا در جلسه با مجمع نمایندگان این استان در مجلس بررسی و در حال پیگیری است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر از نعمت‌های الهی خوب استفاده نشود، تبدیل به مشکل می‌شوند و اگر مدیریت به درستی صورت گیرد، می‌توان با بهره‌وری، از نعمات استفاده کرد.

وی تصریح کرد: کشورها به وسیله مدیریت درست از یکدیگر سبقت می‌گیرند، اگر از منابع مادی و انسانی کشور به درستی استفاده و مدیریت علمی لحاظ شود، می‌توان به صورت درست و بهینه از منابع استفاده کرد، کشورهایی از چرخه رقابت و پیشرفت عقب می‌مانند که سرگرم مسائل حاشیه‌ای باشند.

لاریجانی افزود: در 15 سال گذشته برخی از کشورها در رقابت اقتصادی به قطب تبدیل شدند، به طور مثال یکی از همسایه‌ها بدون داشتن نفت و گاز توانسته 150 میلیارد دلار صادرات داشته باشد و رسیدن به صادرات 500 میلیارد دلاری را نیز در برنامه‌های آینده خود دارد.

وی ادامه داد: برای حضور در رقابت اقتصادی پرسرعت، شرایط را باید شناخت و از تکنولوژی‌هایی که سرعت پیشرفت را زیاد می‌کنند، بهره برد. به طور مثال برخی از کشورها در آی‌تی سرمایه‌گذاری کرده و بهره خوبی از آن می‌برند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران یک کشور نفتی و گازی در جهان محسوب می‌شود، گفت: با توجه به ابلاغ سند چشم‌انداز توسط مقام معظم رهبری که سیاست‌های کلی آن تصویب و ابلاغ شده است، باید کارهای اجرایی را به ثمر برسانیم تا به جایگاه در نظر گرفته شده، دست یابیم.

لاریجانی گفت: در 12 سال اخیر، با شیطنت‌های غربی‌ها، گرفتاری‌هایی در موضوع هسته‌ای برای کشور ایجاد شد،‌ اما با تدابیر تحت نظر مقام معظم رهبری، موضوع هسته‌ای به سرانجام رسید و در روزهای اخیر در مجلس تصویب شد و شورای نگهبان نیز این موضوع را تایید کرد.

رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: نمایندگان در مدت بررسی برجام، بحث‌های کارشناسی زیادی در پشت جلسات علنی مجلس و در نشست‌های فراکسیون‌ها داشتند که نهایتاً به تصمیم‌گیری نهایی در مجلس منتهی شد.

وی افزود: مسائلی که در توافق‌نامه مطرح بود این بود که تحریم‌ها لغو و فضای جدیدی در حوزه تکنولوژی برای رشد و تحقیق و توسعه ایجاد شود.

لاریجانی ادامه داد: برخی‌ در موضوع رفع تحریم‌ها شک داشتند،‌ البته نمی‌توان شیطنت‌های بین‌المللی را نیز نادیده گرفت.

وی افزود: برای اجرای برجام باید یک ستاد قوی موضوع را پیگیری کند،‌ همچنین در این رابطه با شورای امنیت نیز همکاری لازم را انجام دهد، بنده نگاه خوشبیانه‌ای به این موضوع دارم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نظام تصمیم داعیانه‌ای درخصوص موضوع هسته‌ای گرفت و باید از این فرصت استفاده شود، در موضوع هسته‌ای تا آنقدر که لازم داریم، به طور مثال در تحقیق و توسعه برای پیشرفت ملاحظه صورت گرفته و در کل مجموعه خوب تنظیم شده است.

لاریجانی درخصوص تاثیرات توافق‌نامه هسته‌ای ادامه داد: از لحاظ اقتصادی نگاه خوشبینانه‌ای دارم و نظام با چشم باز در موضوع هسته‌ای راه را انتخاب کرد، البته به این معنا نیست که دیگران شیطنت کنند و ما چشمان‌مان را ببندیم،‌ در مجموع تصمیم عاقلانه‌ای گرفته شد، البته باید مقتضیات را دانست.

وی گفت: مدیریت اداری کشور خیلی بروکراتیک است که این کار را سخت کرده و زمینه را برای سرمایه‌گذاری دشوار کرده است. نکته دیگر اینکه از منابع کشور به خوبی استفاده نمی‌شود و به سوءمدیریت دچار شده‌ایم که باید با مدیریت صحیح درست شود.

رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه پویایی و تحرک از لازمه‌های اقتصاد کشور است، افزود: باید با تحرک اقتصادی بتوانیم به اهداف سند چشم‌انداز برسیم و شرایط برای افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی فراهم شود.

وی درخصوص مسائل و مشکلات استان گیلان افزود: بحث توسعه راه‌آهن استان گیلان به بودجه نیاز دارد و با این بودجه عمرانی نمی‌توان مشکل را حل کرد، مگر اینکه از فاینانس استفاده شود، مخصوصاً‌ که شرایط تغییر کرده و می‌توان فاینانس گرفت. حتی در شرایط تحریم نیز ما با کشور چین کار می‌کردیم.

لاریجانی ادامه داد: با توجه به محدودیت اراضی و رشد جمعیت، توجه به کشاورزی صرفاً‌ نمی‌تواند مشکلات اشتغالزایی را حل کند،‌ بلکه استان به لحاظ صنعتی نیز باید پیشرفت کند، همچنان که قاره سبز اروپا، توسعه صنعتی یافته و به دغدغه‌های محیط‌ زیستی نیز توجه کامل شده است.

رئیس مجلس افزود: برای رفع معضل بیکاری باید به جز کشاورزی، در برنامه ششم توسعه به یکپارچه‌سازی زمین و موضوعاتی مانند رشد جمعیت و ایجاد اشتغال برای متخصصان توجه شود.

وی تصریح کرد: فکر می‌کنم فضای کشور وارد عرصه جدیدی شود و شرایط برای آبادانی بیشتر فراهم شود و امیدوارم مدیران استانی گام‌های مهمی بردارند و برای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز پیشنهادات خود را مطرح کنند. البته رسیدگی به مشکلاتی که نمایندگان و مسئولان درخصوص مهار آب‌ها در گیلان و راه‌آهن و محیط‌زیست اشاره کردند، پیگیری می‌شود.

لاریجانی بیان کرد: توصیه دارم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، به دلیل اینکه در حال حاضر ظرفیت نقدینگی در کشور بالاست و حدود 800 هزار میلیارد تومان در دست مردم است. این در حالی است که 400 هزار میلیارد تومان بودجه برای پروژه‌های کلنگ‌زده نیاز است ولی حدود 20 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی تعریف شده است.

رئیس قوه مقننه کشورمان در این‌خصوص گفت: در قانون بودجه آمده است که دولت می‌تواند طرح‌های عمرانی خود را واگذار کند و من پیگیر اجرایی شدن این موضوع هستم و باید برای انجام این مهم در بخش خصوصی انگیزه ایجاد شود و با ارائه مزیت‌ها، زمینه مشارکت بیشتر بخش خصوصی فراهم شود.

وی در پایان یادآور شد: امیدوارم با شناخت شرایط گام برداشته و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود. همچنین برای رفع مشکلات، پیشنهادات کارشناسی و مدون ارائه شود.


اخبار  سیاسی  - ایسنا