اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رئیس دیوان عدالت: میراث فرهنگی، حق مردم را ضایع نکند/ حضور سعید مرتضوی در تامین اجتماعی قانونی است



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

رئیس دیوان عدالت: میراث فرهنگی، حق مردم را ضایع نکند/ حضور سعید مرتضوی در تامین اجتماعی قانونی است

رییس دیوان عدالت اداری گفت: آقای مرتضوی دیگر رئیس سازمان تامین اجتماعی نیست، سرپرست است. از لحاظ قانونی وزیر مربوطه یا دولت اختیار دارد برای 6 ماه در سازمان تامین اجتماعی سرپرست تعیین کند و این مغایرت با قانون ندارد.

حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری امروز با اصحاب رسانه ها، نشستی را برگزار کرد تا در آن به آخرین وضعیت دیوان عدالت اداری و پرونده های مطرح شده در آن پاسخ گوید.

منتظری در پاسخ به خبرآنلاین درباره وضعیت پرونده های شکایت مردم از سازمان میراث فرهنگی نیز پاسخ داد و گفت دیگر هیچ پرونده ای از میراث فرهنگی در دیوان عدالت اداری باقی نمانده ولی به این سازمان توصیه می کند قبل از این که به فکر میراث کهن کشور باشد، به فکر حقوق مردم باشد، چون زمانی که بین میراث فرهنگی و حقوق مردم، اختلاف وجود داشته باشد، از نظر دیوان عدالت، حقوق مردم، ارجح است.

او همچنین درباره پرونده انفصال از خدمت سعید مرتضوی به عنوان رئیس سازمان تامین اجتماعی و حمید بقایی، رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی نیز خبر داد.

منتظری در پاسخ به خبرآنلاین درباره سرنوشت حکم انفصال از خدمت حمید بقایی به دلیل عدم اجرای احکام دیوان عدالت در مورد پرونده های شکایت از میراث فرهنگ، ترجیح داد زیاد موضوع را تشریح نکند و تنها به این جمله بسنده کرد: " آن پرونده نیز حل و فصل و به نحو مقضی ماجرا حل شد."

حضور سعید مرتضوی در تامین اجتماعی قانونی است

ولی منتظری درباره حضور سعید مرتضوی در راس تامین اجتماعی، نظر دیگری داشت. او درباره آخرین وضعیت ادامه خدمت مرتضوی در تامین اجتماعی اینطور پاسخ داد: "آقای مرتضوی دیگر رئیس سازمان تامین اجتماعی نیست.

زیرا با صدور آرای قضایی در دیوان عدالت، ناچار شد دولت از یک اختیار قانونی دیگر استفاده کند و او را از ریاست این سازمان برداشت و دوباره به عنوان سرپرست در آن جایگاه گذاشت. از لحاظ قانونی دیوان عدالت نیز چون دید وزیر مربوطه یا دولت اختیار دارد برای 6 ماه در سازمان تامین اجتماعی سرپرست تعیین کند و مغایرت با قانون ندارد، حرفی در این باره نزد."

منتظری در پاسخ به این که آیا این طرز عمل دولت، دور زدن قانون نیست، توضیح داد: "ما در دیوان عدالت اداری در صدد مصلحت اندیشی نیستیم.

ما وظیفه داریم اقدامات دولت را با مواد قانونی تطبیق دهیم. هر جایی که دیدیم، اقدامات دولت مغایرت با قانون دارد، حکم صادر می کنیم. دولت نیز آقای مرتضوی را در این پرونده به عنوان رئیس از خدمت برداشت و سپس به عنوان سرپرست گذاشت.

از لحاظ قانونی دولت می تواند شش ماه به صورت سرپرست برای این سازمان، کسی را معین کند و مغایرت قانونی ندارد."

او درباره ادامه حضور مرتضوی در تامین اجتماعی، پس از مدت 6 ماهه سرپرستی تنها به ذکر این جمله کفایت کرد: "پس از 6 ماه دیگر دولتی از آقای احمدی نژاد باقی نیست که بخواهیم درگیر شویم."

توصیه های رئیس دیوان به میراث فرهنگی

منتظری در بخش دیگری از نشست خبری خود، درباره پرونده های فراوان شکایت مردم از آرای سازمان میراث فرهنگی، به این سازمان توصیه هایی داشت. او در این باره گفت: "حرفی با سازمان میراث فرهنگی داریم. برخی از مسئولان میراث فرهنگی مکررا گفته اند دیوان عدالت اداری با صدور آرای خود تمام آثار فرهنگی را از بین می برد، ما به دنبال این نیستیم که آثار فرهنگی را از بین ببریم.

وظیفه داریم حقوق مردم را حفاظت کنیم و نباید حقوق مردم و مالکان اماکن میراثی، توسط سازمان میراث فرهنگی ضایع شود. 

مکررا می دیدیم تصمیمات سازمان میراث فرهنگی، حقوق مردم را تضییع می کرد، با وجودی که میراث فرهنگی ارزش بالایی دارد ولی قابل مقایسه با حقوق مردم نیست.

جایی که حقوق مردم در مقابل ارزش آثار تاریخی و میراثی مطرح است، حقوق مردم مقدم است. برای همین به سازمان میراث توصیه می کنیم اگر شما دلسوز این آثار هستید، آثاری را که جنبه ملی دارد، حفظ کنید. شما می خواهید آمار خود را مرتبا افزایش دهید. 

این آمار چه دردی را از مردم دوا می کند؟ شما آمده اید برخی از آثار ملی را که در حال ویران شدن است و عکس های فراوانی از آن داریم رها می کنید و می روید در یک روستایی، خانه ای را که قدمت 100 ساله دارد، می گویید میراثی است و اجازه نمی دهید مالکان در آن تصرف کنند و یا آن را تعمیر کنند و یا خراب کنند و دوباره بسازند.

این روش، تضییع حقوق مردم است. ما به سازمان میراث می گوییم قانونی را در مجلس به تصویب برسانید که شما به موجب آن مجاز به جلوگیری از تصرفات مردم در آثار میراثی باشید، دومین توصیه مان نیز این است اگر خیلی دلتان برای آثار فرهنگی و تاریخی می سوزد، آن ها را تملک کنید و هر کاری خواستید در ملک خود انجام دهید. سومین توصیه نیز این است اگر شما می خواهید این کارها را بکنید باید قانون داشته باشید. قانون چنین اجازه ای را به شما نداده است و باید طبق قانون، عمل کنید.

کارگران و کارمندان میلیاردها تومان از دولت طلبکارند

رئیس دیوان عدالت اداری همچنین با اشاره به مطالبات میلیاردی کارگران و کارمندان دولتی از حقوق عقب مانده شان به حسن روحانی رئیس جمهور منتخب توصیه کرد برای این مطالبات چاره ای بیندیشد.

او گفت: "کارگران و کارمندان دولت برای عدم افزایش حقوق، شکایت های زیادی را مطرح کرده اند. تعداد این پرونده ها بسیار زیاد است و حکم هم صادر شده و ابلاغ هم شده، ولی در اجرا، مشکل داریم. 

مشکل این است که دولت می گوید اعتبار لازم را برای اینکه بتوانم افزایش حقوق کارمندان و کارگران را بپردازم در اختیار ندارم.

دیوان عدالت اداری به موجب قانون به دولت یک سال فرصت می دهد تا مسئولان از وزرا و روسای سازمانها، بودجه مورد نیاز برای پرداخت مطالبات کارمندان و کارگران را در لایحه بودجه سالانه پیش بینی کنند و در مجلس نیز از آن دفاع کنند و بهت آنها بدهند. انتظار داریم دولت آینده که گفته شده دولت تدبیر و امید است، نسبت به حقوق معوقه کارمندان و کارکنان اهتمام داشته باشد. 

در ملاقاتی که با رئیس جمهور منتخب خواهم داشت، آمار این مسایل را می دهم تا حقوق معوقه این دسته از کارمندان و کارگران را تدبیر کنند، در برخی جاها، این مبالغ سر به میلیاردها می زند ولی اگر کارمندان و کارگرانی که حکم به نفعشان صادر شده ببینند دولت می خواهد تدریجا این بدهی را بپردازد، متقاعد و راضی می شوند.

خوشبختانه با وجودی که مراجعات زیادی از کارمندان و کارگران داریم؛ آنها اعتصاب و تجمع و این مسایل را ندارند ولی ما نیز وظیفه داریم نسبت به حقوق معوقه آنها دفاع کنیم."او درباره این گروه از طلبکاران دولت گفت: "این مطالبات در هر دستگاهی تفاوت می کند، بخش کارگران و بازنشستگان شکایات فراوانی در این باره دارند.

بخشی از استادان و کادر علمی و برخی دیگر از وزارتخانه ها، نیز به موجب قانون افزایش حقوق کارمندان خود را نداده اند، آنها نیز شکایت کرده اندو حکم نیز صادر شده است."

شکایت از افزایش کرایه تاکسی ها در دست بررسی است

رئیس دیوان عدالت اداری همچنین تایید کرد دولت از دست شورای شهر تهران به دلیل افزایش 31 و نیم درصدی کرایه تاکسیها شکایت کرده است.

منتظری در این باره توضیح داد: "این شکارت در حال رسیدگی است ولی نمی توانیم اگر شکایتی امروز آمد، هفته آینده به آن رسیدگی کنیم.

لازمه رسیدگی به شکایت این است که زمانی طول بکشد. رسیدگی به شکایت افزایش کرایه تاکسی را هم در اولویت قرار دادیم.

این که می گویند برگشت دادن کرایه های اضافی مشکل است، درست است. بهشت و جهنمش نیز مال آن کسانی است که بر خلاف قانون تصمیم می گیرند.

نمی توانیم به میلیون ها مسافر بگوییم این 1000 تومانی را که اضافه داده ای برو از راننده تاکسی پس بگیر."

قانون دیوان عدالت اداری تغییر می کند

رئیس دیوان همچنین درباره تغییر در قانون این دیوان نیز اظهار نظر کرد. به گفته منتظری، در حال حاضر، قانون این دیوان تغییر کرده و در انتظار ابلاغ از سوی مجلس و چاپ در روزنامه رسمی است. منتظری، عمده ترین این تغییرات را "قابل تجدید نظر شدن آرای دیوان"، "افزایش حدود اختیارات وصلاحیت دیوان در امور مربوط به سازمانها و نهادهای عمومی و کلیه سازمانهای زیر مجموعه قوه قضاییه" و همچنین "استحکام آرای تخصصی شعب دیوان" دانست.وی همچنین از افزایش تعداد نمایندگی های دیوان در 18 استان کشور خبر داد و تعداد شکایات مردم از تصمیمات دولتی را در سال گذشته، 110 هزار فقره عنوان کرد.

خبرآنلاین

 

 

 


ویدیو مرتبط :
تقدیر رئیس دیوان عدالت اداری از سازمان تامین اجتماعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تامین اجتماعی زیر بار "برکناری مرتضوی" نرفت: دیوان عدالت اداری صلاحیت ندارد!



رای کمیسیون تخصصی/هیات عمومی دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به انتصاب مرتضوی را ندارد+سند

کمیسیون تخصصی بیمه بازنشستگی و کارو کارگری دیوان عدالت اداری با اکثریت آرا اعلام کرد هیات عمومی دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به موضوع انتصاب سعید مرتضوی به عنوان مدیر عامل صندوق تامین اجتماعی را ندارد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش شبکه ایران ، امروز در حالی خبر ابطال انتصاب سعید مرتضوی به عنوان مدیر عامل تامین اجتماعی از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری منتشر شد که براساس رای قاطع کمیسیون تخصصی مربوط در دیوان، هیات عمومی اساسا صلاحیت ورود در این موضوع را نداشته است.

بنابر این گزارش کمیسیون تخصصی بیمه بازنشستگی و کارو کارگری دیوان عدالت اداری با اکثریت آرا اعلام کرد هیات عمومی دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به موضوع انتصاب سعید مرتضوی به عنوان مدیر عامل صندوق تامین اجتماعی را ندارد.

همانگونه که در سند زیر آمده است در بند یکم این رای آمده است: صرفنظر از ماهیت بند یک صورت جلسه بیست و هفتمین جلسه هیأت امناء، متضمن پیشنهاد انتصاب آقای سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل صندوق تأمین اجتماعی به وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی می باشد و این به معنای انتصاب نیست، ‌چرا که هیأت امناء مطابق ماده 14 اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی مصوب 20/4/89 هیأت وزیران حق پیشنهاد نصب و عزل مدیر عامل را دارد و نصب و عزل با پیشنهاد هیأت امناء باید به تایید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برسد بدیهی است هر تصمیمی که هیأت امناء اتخاذ کند پیشنهاد محسوب می شود و ابطال پیشنهاد در صلاحیت هیأت عمومی نیست.

در بند دوم (این رای) هم آمده است: با توجه به این که هم بند یک صورتجلسه مذکور و هم ابلاغ انتصاب آقای سعید مرتضوی به عنوان مدیر عامل صندوق، از جمله آیین‌نامه، نظامات و مقررات دولتی نیست تا مطابق بند یک ماده 19 قانون دیوان عدالت اداری شکایت از آنها قابل رسیدگی در هیأت عمومی باشد، بنابراین هیأت عمومی دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی و اتخاذ تصمصم در موارد خواسته شده را ندارد."

با توجه به فشار سنگین سیاسی مخالفان دولت پس از انتصاب مرتضوی ، به نظر می رسد هیات عمومی دیوان عدالت اداری در این موضوع تحت تاثیر فشارها واقع شده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

در بند دوم هم آمده است: با توجه به اینکه هم بند یک صورتجلسه مذکور و هم ابلاغ انتصاب آقای سعید مرتضوی به عنوان مدیر عامل صندوق، از جمله آیین نامه، نظامات و مقررات دولتی نمی باشند تا مطابق بند یک ماده 19 قانون دیوان عدالت اداری شکایت از آنها قابل رسیدگی در هیأت عمومی باشد، بنابراین هیأت عمومی دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی و اتخاذ تصمصم در موارد خواسته شده را ندارد./شبکه ایران