اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رئیس جمهور: روحانیت برای جامعه وحدت بخش و امیدآفرین باشد



اخبار,اخبارسیاسی,روحانی

رییس جمهوری، مسئولیت روحانیون را برای حفظ انقلاب و نظام اسلامی بسیار سنگین دانست و تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر به وحدت نیاز داریم و ضروری است که روحانیت برای جامعه وحدت بخش باشد و امیدآفرینی کند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی پنج شنبه شب در ضیافت افطاری با حضور جمعی از روحانیون و ائمه جمعه و جماعات، اظهارداشت: امروز بیش از همیشه به اعتدال در داخل کشور و منطقه و برای وظیفه مهم معرفی اسلام، نیاز داریم. چرا که چشم‌های بسیاری بویژه از سوی مسلمانانی که در نقاط مختلف و از جمله در منطقه، تحت فشار و ظلم هستند به ایران اسلامی دوخته شده است.

رییس جمهوری با اظهار خشنودی از اینکه توفیق دیدار با روحانیونی را یافته که امروز مسئولیت بسیار سنگینی در حفظ انقلاب و نظام اسلامی بر عهده دارند، گفت: روحانیت تا دهه‌های ۳۰ و ۴۰ مسئولیت‌های فرهنگی و اجتماعی داشت اما از آن سال‌ها مسئولیت سنگین دیگری در عرصه سیاسی و در حمایت از نهضت امام خمینی(ره) بر عهده گرفت و روحانیون پشت سر امام راحل ایستادند تا نهضت به پیروزی رسید.

روحانی با بیان اینکه روحانیت مصادف با همین دوره مسئولیت سنگینی دیگری را با توجه به فراگیر شدن آشنایی نسل جوان با تمدن جدید بر عهده گرفت، افزود: پیشگامانی چون شهید مطهری، شهید بهشتی و شهید مفتح در همین سال‌ها و شاید اندکی پیش‌تر از آغاز نهضت اسلامی، مسئولیت سنگین دیگری برای برقراری ارتباط بین حوزه‌های علمیه و سنت با نسل جوانی که با تمدن جدید آشنا شده بود، بر عهده گرفتند.

رییس جمهوری، برقراری و استقرار نظام اسلامی به عنوان آرزوی دیرین مسلمانان و روحانیون را مسئولیت سنگین دیگری نامید که روحانیت با پیروزی انقلاب اسلامی بر عهده گرفت.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهارداشت: همه این مسئولیت‌ها از مسئولیت‌های فرهنگی و اجتماعی، تداوم مسیر نظام و انقلاب اسلامی و حفظ و استقرار نظام در ابعاد مختلف همچنان بر عهده روحانیت است و در کنار همه اینها شرایط خاص امروز مسئولیت‌های جدیدی نیز برای روحانیون به ارمغان آورده است.

رییس جمهوری تصریح کرد: روزگاری دغدغه ما این بود که چه کنیم تا جوانان در مسیر استفاده از رادیو و تلویزیون به انحراف کشیده نشوند، اما امروز انبوه شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ها و دسترسی به فضای مجازی، دغدغه‌های جدیدی را برای ما ایجاد کرده تا در انتقال فرهنگ صحیح اسلامی به نسل های جوان دچار مشکل نشویم.

روحانی ادامه داد: در کنار موج گسترده اسلام‌هراسی متأسفانه باید گفت که امروز و توسط عده ای نیز موج روحانیت ‌هراسی در حال به راه افتادن است و این مسئولیت روحانیون را سنگین‌تر از گذشته می‌کند.

رییس جمهوری در ادامه با بیان اینکه دولت نیز در این زمینه مسئولیت‌های سنگینی دارد و البته با شرایط سخت و پیچیده‌ای روبروست، خاطر نشان کرد: همه شاهد بودید که این دولت کار خود را در چه شرایط سختی آغاز کرد اما همه تلاش‌های خود را بکار گرفته‌ایم تا از عمل به مسئولیت‌های خود عقب نمانیم.

روحانی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای که تقریباً از آغاز به کار دولت یازدهم به صورت فشرده و جدی در حال انجام بوده است، گفت: قدم‌های بسیار مهمی در این زمینه به پیش برداشته‌ایم اما با توجه به شرایط منطقه و افراطی‌گری و خشونتی که شاهد هستیم به نام دین در منطقه و جهان به اسلام ضربه می‌زند، همچنان مسئولیت‌های سنگینی پیش‌رو داریم.

رییس جمهوری حضور مردم و حمایت‌ها و هدایت‌های مقام معظم رهبری را پشتوانه و راهگشای دولت در ایفای مسئولیت‌های خود عنوان و تصریح کرد: مقام معظم رهبری همواره در تمام عرصه‌ها هدایتگر و یاری‌گر دولت بودند و اگر حمایت ها و هدایت‌های ایشان نبود قطعاً آنچه امروز حاصل شده است، میسر نبود.

روحانی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه همواره روحانیت در کنار مردم بوده است، خاطر نشان کرد: امروز نیز روحانیت باید همچنان در کنار مردم باشد و از سوی دیگر وظیفه خطیری در دفاع از نظام و حکومت اسلامی دارد و این کار را برای روحانیت سخت‌تر از گذشته می‌کند و برای عمل صحیح به مسئولیت‌های خود در این شرایط باید همه دست به دست هم بدهیم.

در آغاز این مراسم ۴ نفر از روحانیون به ایراد سخنرانی پرداختند. حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی به عنوان اولین سخنران با بیان اینکه ضروری است رابطه بین دین و شریعت را دوباره تعریف کنیم، گفت: شریعت باید بستر ساز گرایش مردم به دین باشد و نه باعث فرار و جدایی مردم از دین؛ و دولت دکتر روحانی در شرایطی که منطقه با تعریف غلط از شریعت درگیر است، فرصتی مناسب در داخل و خارج کشور برای بسط اخلاق و گسترش نگاه صحیح به شریعت و دین است.

حجت‌الاسلام و المسلمین جوادی آملی نیز در سخنانی ماه مبارک رمضان را ماه پاک داشتن صحنه جان و شستشوی عرصه عقل عنوان کرد و اظهار داشت: عالمان و فاضلان حوزه و دانشگاه از دولت تدبیر و امید و اعتدال درخواست دارند که فرهنگ رمضان را که همگان را به اعتدال می‌خواند،ترویج کرده تا باردیگر ایران و ملت ایران بر عرش ادب و فرهنگ در جهان تکیه زنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین ادیب سخنران بعدی مراسم نیز با بیان اینکه دولت یازدهم به مفهوم دولت فراجناحی نزدیک‌تر از دولت‌های دیگر است، تصریح کرد: انتظار از دولت تدبیر و امید این است که در مسیر رفع تنش‌های پیش آمده در گذشته قدم بردارد و برای ایجاد آشتی ملی تلاش کند و در راستای همدلی و همزبانی در دفاع از منافع ملی تعریفی جدید از چینش نیروهای سیاسی و اجتماعی سامان دهد.

وی افزود: جمهوری اسلامی هدیه خداوند به ایران است و بنده از رییس جمهوری محترم به عنوان مجری قانون اساسی می‌خواهم که در کنار حراست از دستاوردهای علمی و فناورانه نظام، تعریفی دوباره از راهکارهای چگونگی دفاع از حقوق مردم براساس اصول قانون اساسی ارایه دهد چرا که شاهد آن هستیم که متأسفانه براساس تعاریف و استنباط‌ های غلط گاهی حقوق مردم ضایع می‌شود که نمونه آن تعطیلی کنسرت‌های قانونی و مجوز دار است که این را نادیده گرفتن حقوق مردم و خلاف قانون اساسی می‌دانم.

حجت‌الاسلام و المسلمین طباطبایی نیز به عنوان آخرین سخنران با تأکید بر اینکه باید رابطه روحانیت و مردم تقویت شود و تقویت این رابطه مشکلات زیادی را حل و فصل خواهد کرد، گفت: متأسفانه گاهی شاهد غرش‌های جاهلانه به جای عمل به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر نرمش قهرمانانه هستیم و از آقای روحانی می‌خواهم پیام مرا به آقای دکتر ظریف برساند و به ایشان بگوید که سختی های راه و هر طعنی که در مسیر تلاش‌هایتان برای دفاع از حقوق ملت به شما زده می‌شود، برای شما یک حسنه خواهد بود.


  اخبار سیاسی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
سخنرانی رئیس جمهور در کنفرانس وحدت اسلامی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس جمهور: نسل جوان را دین‌باور بار بیاورید نه دین نما/برخی می گویند باید اتصال جامعه را با دنیا قطع کنیم اما این راه حل درست نیست



اخبار,حسن روحانی رئیس جمهور


اخبار سیاسی - رئیس جمهور:
نسل جوان را دین‌باور بار بیاورید نه دین نما/برخی می گویند باید اتصال جامعه را با دنیا قطع کنیم اما این راه حل درست نیست

شاهدیم از همین مدارس دانش آموزانی تربیت شده اند که وقتی برای تحصیل به خارج از کشور می روند نه تنها تحت تأثیر محیط قرار نمی گیرند بلکه همشاگردی ها و معلمان خود را تحت تاثیر قرار می دهند که شهید بابائی یکی از این نمونه‌ها است.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی با بیان این که دوران دانش آموزی کلیشه‌ای سپری شده است گفت: باید دانش آموزانی را برای تولید، توسعه،‌ تحقیق و تفکر فردا تربیت کنیم.

 رییس جمهور در سی و یکمین اجلاس رییسان آموزش و پرورش سراسر کشور با بیان این که نمی شود دنیا در حال تحول و تغییر باشد و مدرسه ثابت بماند گفت: ما نیاز به مدرسه متحول در دنیای امروز داریم و این در حالی است که دانش آموزان ما که از دوره متوسطه فارق التحصیل می‌شوند درسی خوانده‌اند که با نیاز جامعه متناسب نیست.

رییس دولت یازدهم با تأکید بر این که باید در مدرسه راه تحقیق و مطالعه و مهارت‌های لازم برای جامعه فردا به دانش آموزان آموزش داده شود و برای جامعه مفید باشند تصریح کرد:‌ دولت در این مسیر همه توان خود را با کمال خلوص و بی‌منت تقدیم معلمان خواهد کرد.

او اظهار کرد: در آغاز سال تحصیلی گفتم نیاز به کلاس گفت‌وگو و انشا و تشویق دانش‌آموزان به خواندن کتاب و پرورش دانش‌آموز سالم منتقد مدافع از حقوق خود و اخلاق و شجاع و ایثارگر داریم افزود: شما آموزگاران اخلاق،‌ مهارت اجتماعی، مدنیت جامعه و علم و دانش هستید و دولت در این مسیر معلمان را علاوه بر اعتبارات و اقدامات لازم برای اجرای سند تحول با هر توانی که داشته باشد کمک و یاری خواهد کرد.

به نوشته ی ایسنا، روحانی با بیان این که معلمان باید ویژگی اعتدال را در مدارس در بین جوانان و نوجوانان استقرار دهند تأکید کرد: ما خیلی از افراط ضرر دیده‌ایم چون من بسیاری از مدارس و معلمان را سراغ دارم که به دانش‌آموزی به خاطر این که پدرش جز حزب یا جناحی بوده است نمره کم‌تر یا بیش‌تری داده است؛ البته ان‌شاءالله امروز چنین مدارس و معلمینی نداشته باشیم.

رییس‌جمهور با بیان این که همه انجمن‌های علمی و فرهنگی روی چشم ما هستند تصریح کرد:‌در کلاس‌های درس برخورد با همه دانش‌آموزان باید مساوی باشد و نباید بین دانش‌آموزان به خاطر قومیت، زبان، حزب و یا جناح تفاوت قائل شویم.

وی با بیان این که امروز نیاز به اعتدال داریم که با دست و زبان، فکر و تعلیم و تربیت آموزگاران در جامعه امکان‌پذیر است افزود: همه جوانان را باید امیدوار و با نشاط بار بیاورید و مدرسه باید پناهگاه نسل جوان و نوجوان باشد نه خدای ناکرده گریزگاه.

روحانی خطاب به آموزگاران گفت: شما باید نسل جوان را با نشاط و دین‌باور بار بیاورید چون دین‌نمایی به درد نمی‌خورد.

رئیس جمهور با بیان اینکه مسئولیت آموزش و پروش و آموزش عمومی در دولت های مدرن بر دوش دولت آمده است گفت:در گذشته آموزش و پرورش به مفهوم امروزی بر دوش دولت‌ها نبوده است و در مکتب خانه‌ها تنها آموزش روخوانی قرآن و نوشتن و ریاضیات را در حد محدود داشته ایم اما در دولت‌های مدرن مثل امنیت عمومی، آموزش و تعلیم و تربیت به عنوان وظیفه ای به دوش دولت گذاشته شد.

رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه از وظایف امروز دولت ها برنامه ریزی برای اقتصاد کشور،‌تأمین اجتماعی و وزارتخانه و ارگان های مختلف بر دوش دولت است و آموزش و پرورش یکی از مهمترین نهادهایی است که دولت می تواند از کار خودو یا حتی اقتدار خود را در بین نسل جوان تزریق کند، تصریح کرد: گاهی شاهدیم در برخی از کشورها از قدرت آموزش سو استفاده می‌کنند مثل دوران آلمان نازی که از مدارس برای ملت پرستی افراطی سو استفاده می شد و در رژیم گذشته از مدارس برای شاه دوستی و شاه پرستی سواستفاده می شد تا جایی که برخی ترجیح می دادند از مدارس جدا شوند و مدارس خاص غیر دولتی تشکیل دهند که در همین راستا شهید بهشتی مدرسه ای تحت عنوان دین و دانش را سرپرستی می کردند و برای نجات نسل جوان وارد عمل شدند.

روحانی با بیان اینکه رژیم گذشته در اهداف نادرست خود برای سو استفاده از مدارس موفقیت چندانی نداشت خاطر نشان کرد : معلمان بسیار شریف، متدین و دلسوز در همان دوران در مراسم تدریس می کردند و از همان مدارس نسل انقلاب بروز کرد.

وی با تأکید براینکه اجر معلمی با خداست گفت: هدایت یک انسان از همه دنیا بالا تر است و اجر و ثواب آن را نمی توان محاسبه کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه راه آموزش به جوانان از طرق القایی و تنبیه و اقتدار گرایی نیست بلکه راه تدبیر و دلسوزی است خاطر نشان کرد : گاهی به دلیل عدم آشنایی به شیوه هایی آموزشی و تکرار مطالب باعث دلزدگی در دانش آموزان می شویم که اثر معکوس دارد در حالی که باید در تعلیم و تربیت از شیوه های درست استفاده شود.

روحانی با بیان اینکه بزرگترین معلم پیامبر و بزرگترین دانش آموز حضرت علی (ع) بود و ما خیلی با آن فاصله داریم اضافه کرد: ما می خواهیم وارد کلاسی شویم که جای پیامبر اسلام را بگیریم و این کار بسیار بزرگی است که امروز این رسالت سنگین بر دوش دولت است البته به این معنا نیست که این کار را دولت به تنهایی انجام دهد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه کار تعلیم و تربیت تنها به عهده مدرسه نیست خاطر نشان کرد : در کلاس درس با دانش آموزان مختلف مواجه هستیم که در خانواده های خود تربیت شده اند و معلم اول آنها پدر و مادر آنها بوده اند و از طرف دیگر از جامعه تأثیر پذیرفته اند پس هر کدام از این عوامل موثر بوده و همه باید دست به دست هم دهیم چون بدون همکاری تربیت جوانان و نوجوانان امکان پذیر نیست.

وی اضافه کرد: اگر صدا وسیما روزنامه ها و رسانه های مجازی که امروز نسل جوان با آنها در ارتباط است هر کدام حرفی بزنند نتیجه مورد نظر را نخواهیم گرفت و باید توجه داشته باشیم که کار تعلیم و تربیت در دنیای امروز پیچیده و سخت است.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه دنیای امروز با هم متصل است و ارتباط دارد تصریح کرد: ترس از دنیا مشکل را حل نمی کند در حالی که برخی می گویند باید کاری کنیم که اتصال جامعه را ضعیف یا قطع کنیم من معتقدم این راه حل درست نیست بلکه باید نسل بیدار، هوشیار و آگاه از دنیای امروز تربیت کنیم که به دین و ایمان و فرهنگ خود باور دارد.

روحانی افزود: شاهدیم از همین مدارس دانش آموزانی تربیت شده اند که وقتی برای تحصیل به خارج از کشور می روند نه تنها تحت تأثیر محیط قرار نمی گیرند بلکه همشاگردی ها و معلمان خود را تحت تاثیر قرار می دهند که شهید بابائی یکی از این نمونه‌ها است.

روحانی تأکید کرد: ما در دنیای امروز در شرایطی هستیم که باید سیستم جدید آموزشی را در اختیار داشته باشیم اما فرهنگ ، فرهنگ دینی و ایرانی را از یاد نبریم و بتوانیم هویت اسلامی و ایرانی را در نسل جوان خود زنده نگه داریم و باید تلاش کنیم آموزش و پرورش به جامعه ،نهاد دین، خانواده، مسجد، حسینیه، ‌اجتماعات و انجمن ها نزدیک شود چون در دنیای امروز در کنار هم می توانیم در کارمان موفق تر باشیم.

روحانی با بیان اینکه قرار است در مدارسمان کاری کنیم که نسل جوان ونوجوان از تاریخ وانقلاب و دفاع مقدس اش با خبر باشد گفت: در دفاع مقدس 36 هزار دانش آموز و پنج هزار معلم شهید داشتیم.

روحانی با بیان اینکه تنها مسئله این نیست که دانش آموزان کتب درسی را خوب یاد بگیرند و حفظ کنند و سر امتحان خوب پاسخ دهند تصریح کرد:‌بزرگترین مشکل مدارس ما در گذشته این بود که حفظ محور بوده اند و امروز باید مدارس ما تغییر کند.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ما نیاز به تحول بنیادین در مدارس داریم گفت:‌علاوه برآنکه ساختمان مدارس باید بازسازی شود تعلیم و تربیت و محیط مدارس هم باید بازسازی شود که دولت به تنهایی برای این کار قادر نیست و مردم باید بدانند که با کمک آنها می توانیم این امر مهم را به ثمر برسانیم.

روحانی افزود: قدم به قدم و به تدریج باید کار و تعلیم و تربیت به نهادهای دولتی واگذار کنیم البته دولت هم اعتبارات را بر دوش می گیرد.

وی با بیان اینکه باید مدارس غیر دولتی را توسعه دهیم خاطر نشان کرد : نهادهای دیگر تحت نظارت آموزش و پرورش می توانند مدارسی را تشکیل دهند. به طور مثال یک کارخانه یا مرکز تولیدی بزرگ و یا شهرداری و نهاد حوزه می توانند اقدام به این کار کنند تا رقابت سالمی بین وزارت آموزش و پرورش و نهادهای دیگر به وجود آید.

روحانی ادامه داد: حتی می توان از معلمین بازنشسته و تحصیل کردگان دانشگاهی بازنشسته و اساتید بهره گرفت تا مدرسه ای در یک شهر تأسیس کنند که همه امورش داوطلبانه باشد و دولت هم امکانات لازم را در اختیارش بگذارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه بسیج یعنی داوطلبی گفت:‌بسیاری از معلمین هم داوطلبانه کار می‌کنند و از کارشان لذت می برند و ما باید این بسیج را توسعه دهیم و نهادهای غیر دولتی را وارد عمل کنیم.

وی با اشاره به زحمات کشیده شده برای کتاب های جدید التألیف پایه چهارم و هشتم که در جلسه امروز رونمایی شد گفت: اشکالی ندارد از نخبگان جامعه بخواهیم کتب دیگری به ما پیشنهادکنند و برای آن جایزه اعلام کنیم تا نخبگان و افراد با تجربه آموزش و پرورش در سراسر کشور بهترین پیشنهادات خود را ارائه دهند.

روحانی با طرح این پرسش که چه اشکالی دارد به مناطق مختلف بگوییم که کتابهایی متناسب به فرهنگ خود پیشنهاد دهند و افزود:‌آیا تمام کتاب های درسی در سراسر کشور باید یکسان باشند؟ در حالیکه حتی در برخی از زمینه های می توانیم به روش شبه دانشگاهی چند کتاب را در اختیار دانش آموزان قرار دهیم و سرکلاس از آنها بخواهیم که درس بدهند و معلم هدایتگر و ارشاد کننده باشد.پس خوب است که شیوه های متنوع در تدریس را مدنظر قرار دهیم و نترسیم که یک دانش آموز چند کتاب را مطالعه کند چرا که دوران دانش آموز کلیشه‌ای سپری شده است.
اخبار سیاسی - ایسنا