اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رئیس‌جمهوری هائیتی کناره‌گیری کرد



اخبار,خبر های بین الملل,رئیس‌جمهوری هائیتی

رئیس‌جمهوری هائیتی در حالی از قدرت کناره‌گیری کرد که این کشور فقیر کارائیب دستخوش موج جدیدی از خشونت‌ها شده و هنوز هیچ جانشینی برای رهبری این کشور وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، انتخابات ریاست جمهوری هائیتی بارها به تعویق افتاده است و آخرین بار هم 26 اکتبر بود که رای‌گیری انجام شد و به دور دوم کشید اما نامزد اپوزیسیون میشل مارتلی، رئیس‌جمهوری وقت هائیتی را به جانبداری از نامزد مورد نظرش متهم و از رقابت‌ها کنار کشید. همین امر موجب شد تا دولت از ترس ادامه اعتراضات انتخابات را به زمان دیگری موکول کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه گذشته نگرانی خود را از تعویق در زمان برگزاری دور نهایی انتخابات ریاست جمهوری هائیتی اعلام کرد و از تمام احزاب خواست تا هفتم فوریه (یکشنبه) توافق کنند.

در آستانه کناره‌گیری رئیس‌جمهوری هائیتی و تهدید خلاء قدرت، سیاستمداران هائیتی شنبه شب در دقیقه نود توافقی را برای تشکیل دولت انتقالی به امضا رساندند. میشل مارتلی در حالی از رهبری هائیتی کنار رفت که هیچ جانشینی وجود ندارد.

توافق مذکور به امضای روسای مجلس ملی رسید و منجر شد تا موقتا این کشور با خروج میشل مارتلی از قدرت دچار خلاء قدرت نشود. این تحولات پس از آن به وجود آمد که انتخابات ریاست جمهوری برای تعیین جانشین مارتلی به دلیل ترس از بروز خشونت به تعویق افتاد.

مارتلی روز یکشنبه در حالی قدرت را پس از حدود پنج سال ترک کرد که دوران وی دستاورد چندانی به همراه نداشت و میراث جدید سیاسی بر جای گذاشته و کشورش را دچار بحران سیاسی جدیدی کرد.

 

مارتلی در مراسم امضای توافق دولت انتقالی آن هم چند ساعت پیش از کناره‌گیری‌اش گفته بود:‌ «در سه هفته گذشته به سختی تلاش کردیم و همانطور که قبلا گفتم کشور را در بی‌ثباتی رها نخواهم کرد.»

در شرایطی که رای‌گیری 24 ژانویه ملغی شده و فرصت انتخاب رهبر جدید از دست رفته است، پارلمان هائیتی رئیس‌جمهوری موقت انتخاب می‌کند و به وی فرصت 120 روزه می‌دهد.

 

گرچه کناره‌گیری مارتلی می‌تواند به شایعات اپوزیسیون هائیتی مبنی بر اینکه وی در انتخابات ژانویه به نفع نامزد مورد نظرش تلاش می‌کرد، خنثی کند اما این کناره‌گیری در این کشور فقیر و ناآرام کارائیب تبعاتی به دنبال خواهد داشت.

اخبار بین الملل - ایسنا


ویدیو مرتبط :
بررسی کناره گیری رئیس فدراسیون جودو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معاون فراری رئیس جمهوری عراق: ایران عامل صدور حكم بازداشت من است



 

معاون فراری رئیس جمهوری عراق: ایران عامل صدور حكم بازداشت من است

 

طارق الهاشمی معاون سنی مذهب رییس جمهوری عراق در اظهاراتی مدعی شد كه ایران از حكم دستگیری وی به اتهامات تروریستی حمایت می كند.

هاشمی در مصاحبه با روزنامه آمریكایی واشنگتن تایمز گفت : این اصلا اتفاقی نیست كه تنها یك روز پس از خروج كامل نیروهای آمریكایی از عراق حكم دستگیری من صادر می شود.

وی در ادامه مدعی شد :‌" حامیان نوری مالكی (نخست وزیر عراق) كه هم اكنون دولت عراق و پارلمان این كشور را در دست دارند  در واقع نمایندگان ایران در عراق هستند ."

هاشمی در ادامه با ادعای اینكه وی مخالف سرسخت دخالت ایران در امور داخلی عراق است ، افزود :‌" آنها در همه امور دخالت دارند از امور سیاسی و اقتصادی گرفته تا مسایل اجتماعی و آموزشی و در همه چیز. ایران هم اكنون مهم ترین بازیگر در ساختار تصمیم گیری سیاسی عراق است . آنها حق حاكمیت عراق را تهدید می كنند و من به همین خاطر یكی از منتقدان جدی دخالت های ایران در عراق هستم."

هاشمی در ادامه با متهم كردن ایران به دست داشتن در حكم دستگیری اخیر او به اتهامات تروریستی گفت :‌" تردیدی ندارم كه ایران پشت تصمیم اخیر مالكی برای درخواست دستگیری من است ."

هاشمی در ادامه با اشاره به اینكه هیچ امیدی به برگزاری یك دادگاه عادلانه برای بررسی اتهاماتش ندارد تلاش كرد تا فرار خود به منطقه كردستان عراق را توجیه كند.

گفتنی است طارق الهاشمی معاون رییس جمهوری عراق هفته گذشته به اتهام ارتباط با شبكه ای تروریستی از سوی دادگاهی در بغداد تحت تعقیب قرار گرفته و برای او حكم بازداشت صادر شده است .

الهاشمی پس از اطلاع از این حكم سریعا به منطقه كردستان عراق رفته و در شهر اربیل اقامت گزیده است .

هفته گذشته نوری مالكی نخست وزیر عراق از دولت كردستان عراق خواست تا هاشمی را برای محاكمه تسلیم دستگاه قضایی كند.

هاشمی اتهامات مربوط به ارتباط خود با گروه های تروریستی را رد كرده و این اتهامات را ساختگی دانسته است .

بسیاری از ناظران امور عراق از احتمال تشدید تنش های سیاسی عراق بین ائتلاف سكولار العراقیه و حامیان مالكی ابراز نگرانی كرده اند.../عصرایران