اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دیه 90 میلیونی از 16 خرداد اجرایی است/ غافلگیری صنعت بیمه و مردم



 

 

 

خبرآنلاین: نرخ دیه 90 میلیون تومانی از 16 خرداد سال جاری اجرایی است.

قوه قضاییه پس از گذشت دو ماه از سال جاری نرخ دیه را با 100 درصد افزایش نسبت به سال گذشته تعیین کرده است. شنیده شده دادگستری تمامی استان ها شرکت های بیمه را فراخوانده و طی جلسه ای به آنها اعلام کرده اند که نرخ جدید از 16 خرداد سال جاری اجرایی است. اعلام ناگهانی نرخ دیه و اجرایی شدن آن از دو هفته دیگر صنعت بیمه را غافلگیر کرد به طوری که هنوز نرخ حق بیمه های شخص ثالث براساس تعهدات جدید مشخص نیست و اگر قرار باشد بر اساس این افزایش، برای بیمه نامه های قبل از این تاریخ نیز الحاقیه صادر شود ممکن نیست.

اگرچه اعلام نرخ دیه هر سال با گذشت دو ماه از سال انجام می شود و این بار نیز قوه قضاییه براساس همین سنت دیرینه نرخ دیه سال جاری را اعلام کرده با این حال به نظر می رسد این نهاد باید دو تا سه ماه مانده به پایان سال نرخ دیه هر سال را اعلام کند تا براین اساس هم صنعت بیمه و هم افراد خود را آماده نرخ جدید کنند. بدین معنی که صنعت بیمه بتواند حق بیمه ای متناسب با تعهدات جدید تعیین کند و حتی بر اساس همین نرخ نیز الحاقیه صادر کند. همچنین مردمی که پس از سال جدید برای خرید بیمه نامه به شرکت های بیمه مراجعه می کنند بتوانند براساس تعهدات جدید بیمه نامه بخرند.

این رویه، یعنی اعلام نرخ دیه با گذشت تقریبا دو ماه از سال، تا به امروز منجر به ایجاد مشکل نشده بود زیرا افزایش نرخ دیه هر سال نسبت به سال قبل به میزانی بود که با بیمه نامه قدیمی نیز تعهدات جدید قابل پوشش بود اما افزایش 100 درصدی نرخ دیه در سال جاری در مقایسه با سال 89 همه را غافلگیر کرد و به نظر می رسد تمامی افرادی که تا پیش از اجرایی شدن نرخ دیه جدید اقدام به خرید بیمه نامه کرده بودند باید دوباره به شرکت های بیمه مراجعه و تعهدات خود را با پرداخت حق بیمه بیشتر افزایش دهند.

البته به دلیل این که دیه یوم الاداست تمامی پرونده هایی که بعد از 16 خرداد به صدور حکم در مراجع قضایی منتهی شوند باید نرخ دیه را براساس دیه 90 میلیون تومانی پرداخت کنند. حال معلوم نیست تکلیف آنانی که بیمه نامه شخص ثالث خریداری کرده اند و رای پرونده آنها بعد از این تاریخ صادر می شود چیست. آیا آنها به این دلیل که نمی دانستند قوه قضاییه می خواهد نرخ دیه سال 90 را 100 درصد افزایش دهد و به همین دلیل نیز تمهیدات لازم را نیاندیشیده بودند باید 45 میلیون باقیمانده دیه را از جیب خود پرداخت کنند و یا این که به آسانی آب خوردن راهی زندان شوند.

کارشناسان صنعت بیمه در انتقاد به این موضوع می گویند، افزایش 100درصدی نرخ دیه در سال جاری به هیچ عنوان با نرخ تورم که در حال حاضر 13.2 درصد است هیچگونه همخوانی ندارد. از طرفی این نکته به ذهن متبادر می شود که آیا واقعا شتر که مبنای محاسبه نرخ دیه است و سال گذشته 45 میلیون تومان بوده در سال جدید قیمت هر شتر دو برابر شده و به 900 هزار تومان رسیده است؟

حال که به هر دلیل قوه قضاییه تصمیم گرفته در بحبوحه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و افزایش تورم در پنج سال پیش رو، باری دیگر بر دوش مردم بگذارد و فشار افزایش قیمت ها را این بار از طریق بیمه نامه ها به آنان تحمیل کند، بهتر است در یک اقدام منطقی، پرداخت دیه را تنها منوط به حوادث رانندگی که پس از تاریخ اجرا شدن این قانون یعنی 16 خرداد رخ داده اند، بکند؛ یعنی این نرخ شامل حوادث رانندگی که قبل از این تاریخ رخ داده اند، نشود، در غیر این صورت مردمی که هیچ گناهی نداشته اند ناچارند به دلیل یوم الادا بودن دیه مابقی مبلغ آن را یا از جیب خود بپردازند و یا راهی زندان شوند. بگذریم از حال و روز کسانی که به دلیل عدم توانایی پرداخت دیه در سال های قبل هنوز در زندان هستند. به نظر می رسد آنانی که قدرت پرداخت دیه در سال های قبل را نداشته اند چگونه می توانند دیه 90 میلیونی را پرداخت کنند. قوه قضاییه راهکاری برای این معضل ارایه دهد..... / تحلیل : عصر ایران


ویدیو مرتبط :
بیمه ایران - بنیانگذار صنعت بیمه در کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هزینه بیمه پراید، 206 و ال 90 با نرخ جدید دیه


افرادی که مدت اعتبار بیمه نامه آنها به اتمام نرسیده می توانند ما به التفاوت قیمت قدیم و جدید را براساس روزشمار بپردازند.

 
 
 
 

هفت صبح:  افرادی که مدت اعتبار بیمه نامه آنها به اتمام نرسیده می توانند ما به التفاوت قیمت قدیم و جدید را براساس روزشمار بپردازند

بالاخره بعد از یک سال کشمکش نرخ دیه در سال 91 مشخص شد. براساس اطلاعیه ای که قوه قضاییه صادر کرده در سال آینده دیه هر فرد مسلمان برای سال های عادی سال 94 میلیون و 500 هزار تومان و برای ماه های حرام 126 میلیون تومان تعیین شده است.

 پس از افزایش یافتن نرخ دیه، بیمه مرکزی در ابلاغیه ای که به تمامی شرکت های بیمه ای ارسال کرد شرکت های بیمه ای را مکلف کرد تا حداقل تعهدات بیمه ای خود را در بخش جانی 126 میلیون تومان و در حوزه مالی 31 میلیون و 500 هزار تومان تعیین کنند و این به معنای آن بود که در بیمه نامه های شخص ثالث جدید نرخ تعرفه حق بیمه ای که از دارندگان خودرو دریافت می شود به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

 هرچند شرکت های بیمه ای گفته بودند برای ر عایت حال مشتریان شان سعی خواهند کرد حق بیمه ها خیلی افزایش نیابد اما نگرانی ها به قدری بود که این بار مسوولان بیمه ای کشور وارد گود شده و به مردم اطمینان دادند که نگران گران شدن بیش از حد حق بیمه ها نباشند.

 چون به رغم افزایش 40 درصدی میزان دیه در سال آینده حق بیمه بیشتر از 30 درصد گران نخواهد شد. هرچند گران نشدن حق بیمه ها بیشتر از 30 درصد می تواند کمی از نگرانی های مردم بکاهد اما مروری بر نرخ های جدید شرکت های بیمه نشان می دهد این افزایش قیمت ها در برخی از موارد بیش از 40 درصد بوده و هزینه زیادی را به مردم تحمیل می کند.

در این خصوص مدیر یکی از نمایندگی های بیمه ای به هفت صبح گفت: از روز چهارشنبه ابلاغیه جدید بیمه مرکزی به تمامی شرکت های بیمه ای و نمایندگی های آنها در سراسر کشور ارسال شده و این شرکت ها موظف هستند به صورت تمام وقت تا تاریخ 15 فروردین ماه نسبت به صدور بیمه نامه های جدید یا افزودن مابه التفاوت بیمه ای اقدام کنند.

وی در پاسخ به میزان اختلاف نرخ حق بیمه های جدید و قدیم گفت: در نرخ های جدید بیمه ای بیشتر خودروها بیش از 30 درصد افزایش را تجربه کرده اند. وی گفت: به عنوان مثال برای خودروی پراید که در سال گذشته با خسارت مالی 3 میلیون تومان و دیه حداکثر 90 میلیون تومان و دیه 126 میلیون تومان و دیه سرنشین 126 میلیون تومان، در حدود 580 هزار تومان حقه بیمه دریافت خواهد شد.

همچنین در خانواده خودروهای پژو مانند 206، 405، سمند، تندر 90 و در مجموع خودورهایی در رنج قیمتی زیر 20 میلیون تومان (به غیر از پراید و پیکان) که قبلا حق بیمه دریافتی آنها با احتساب خسارت مالی سه میلیون تومان و دیه 90 میلیون تومان و دیه سرنشین 90 میلیون تومان حدود 511 هزار تومان دریافت می شد در نرخ های کنونی برای احتساب خسارت مالی 4 میلیون تومان و دیه 126 میلیون تومان و د یه سرنشین 126 میلیون تومان بیمه گذار باید بیش از 670 هزار تومان بپردازد.

این مسوول بیمه ای گفت: در بخش خودروهای خارجی افزایش حق بیمه به مراتب بالاتر است، به عنوان مثال خودروهایی که رنج قیمتی آنها بالاتر از 30 میلیون تومان هستند معمولا میزان خسارت مالی بیشتری را درخواست می کنند که تعرفه حق بیمه این گروه به مراتب بیشتر از تعرفه های قبلی خواهد بود...

وی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است حق بیمه های شخص ثالث به دلیل گرانی به صورت اقساطی دریافت شوند گفت: بیمه شخص ثالث بیمه ای اجباری است و دارندگان خودرو مجبور به خرید آن هستند. از طرفی این نوع بیمه حاشیه سود کمی را برای نمایندگی ها در بر دارد. بنابراین نمایندگان تمایل چندانی به دریافت اقساطی حق بیمه ندارند.


وی در مورد افرادی که با قیمت های گذشته خودروی خود را بیمه کرده و هنوز مدت اعتبار بیمه نامه آنها به اتمام نرسیده است، گفت: افرادی که مدت اعتبار بیمه نامه آنها هنوز به اتمام نرسیده می توانند مابه التفاوت قیمت قدیم و جدید را براساس روزشمار بپردازند.

به عنوان مثال اگر کسی خودروی 206 خود را در ماه ششم سال 90 با قیمت 510 هزار تومان بیمه کرده برای افزودن به سقف بیمه ای خود باید ما به التفاوت 160 هزار تومانی قیمت جدید و قدیم را نسبت به مدت روزهایی که از اعتبار بیمه نامه اش باقی مانده پرداخت نماید که رقمی در حدود 80 هزار تومان می شود.

وی همچنین تاکید کرد: باتوجه به اینکه قیمت ها افزایش یافته و تمایل مردم نسبت به خرید بیمه نامه کاهش می یابد شرکت های بیمه ای سعی می کنند به طرق مختلف همچون اعمال تخفیفات گوناگون در جذب مشتری اقدام کنند که این موضوع بحث رقابت را در بین این شرکت ها افزایش می دهد.