اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دکل‌ های میدان آزادگان جنوبی آب رفت!


دی ماه سال 93، سید محمود مرعشی؛ مجری طرح آزادگان جنوبی اعلام کرده بود که «بعد از خروج پیمانکار چینی‌، با افزایش تعداد دکل‌ها به 16 دستگاه در مدت شش ماه بیش از 50 هزار متر حفاری صورت گرفت این در حالیست که شرکت چینی در 19 ماه حضور خود تنها 40 هزار متر حفاری کرده بود.»

خبرگزاری تسنیم: این گفته در حالی است که مدیر پروژه حفاری میدان آزادگان جنوبی در شرکت ملی حفاری ایران اخیراً اعلام کرده که «با فعالیت همزمان "هفت" دکل حفاری  متراژ حفاری در آزادگان جنوبی از مرز ٥٣ هزار متر عبور کرده است.»

در حالی تعداد دکل‌های فعال اعلام شده در میدان مشترک آزادگان جنوبی از سوی کارفرما و پیمانکار اختلاف چشمگیری دارد که مرعشی از  افزایش تعداد دکل‌ها به 25 دستگاه تا شش ماه آینده (تیرماه امسال)خبر داده بود که در صورت صحت گفته‌های مدیر پروژه حفاری میدان آزادگان جنوبی مبنی بر فعال بودن تنها هفت دستگاه دکل حفاری در این میدان نفتی نه تنها تعداد دکل‌های افزایش نیافته بلکه تعداد آنها کاهش یافته است.

کشف میدان نفتی آزادگان واقع در 80 کیلومترى غرب اهواز در سال 1378 اعلام شد و یکی از بزرگ‌ترین اکتشاف‌های تاریخ 100 ساله صنعت نفت لقب گرفت. بر اساس مطالعات اولیه نفت درجای آن 33 میلیارد بشکه و نفت خام قابل استحصال آن یک میلیارد و 881 میلیون بشکه برآورد شده بود که بعد از تکمیل مطالعات، در سال 86 اعلام شد نفت درجای میدان آزادگان به 42 میلیارد افزایش یافته است.

شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و به عنوان کا‌ر‌فرمای قرارداد، در روزهای پایانی سال 1382 قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان را با شرکت ژاپنی اینپکس در قالب قرارداد بیع‌متقابل و به مبلغ پنج میلیارد دلار امضا کرد.

طبق این قرارداد تولید اولیه از میدان آزادگان باید از شهریور 1386 با ظرفیت روزانه 50 هزار بشکه آغاز می‌شد تا در کمتر از یک سال تولید از این میدان به بیش از 150 هزار بشکه در روز برای مدت سه سال برسد و در صورت توافق دو طرف سقف تولید به 260 هزار بشکه در روز برای مدت دو سال افزایش یابد.

بعد از هفت سال تعلل ژاپنی‌ها، در مهر 1389، توسعه میدان آزادگان به شرکت سی.ان.پی.سی چینی واگذار شد البته این‌بار مبلغ قرارداد به حدود 12 میلیارد دلار افزایش یافت. طبق این قرارداد حجم تولید از میدان باید به روزانه 320 هزار بشکه برای مدت سه سال افزایش می‌یافت که این افزایش تولید باید طی 52 ماه عملیاتی می‌شد.

بعد از گذشت چهار سال و  پایبند نبودن شرکت چینی به تعهداتش، این پیمانکار از طرح توسعه میدان خلع ید شد و توسعه میدان برعهده شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) گذاشته شد؛ به گفته مجری طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی اواخر سال 95 یا ابتدای سال 96 طرح توسعه این میدان تکمیل می‌شود البته به دلیل مشترک بودن مخزن و پیشتازی طرف عراقی در برداشت از میدان، در این مدت به تدریج تولید از این میدان وارد مدار خواهد.


ویدیو مرتبط :
میدان آزادگان ماهدشت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وجود یخ در قطب جنوبی ماه/ آب یخزده در گودالهای تاریک ماه



دانشمندان آمریکایی اظهار داشتند که مدارپیمای اکتشافی قمری ناسا تکه هایی از یخ کشف کرده که شاید 5 تا 10 درصد از مواد دیواره های یک دهانه برخوردی را تشکیل داده باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، بردلی تامسون که ریاست این تحقیقات را برعهده داشته، گفت: ستاره شناسان با استفاده از یک ابزار رادار در مدارپیمای اکتشافی قمری ناسا میزان یخی را که احتمالا در دهانه برخوردی شاکلتون نزدیک قطب جنوب ماه کشف می شود را تخمین زده اند.

نام این دهانه به احترام ارنست شاکلتون کاشف قطب جنوب گذاشته شده و عرض آن 19 کیلومتر و عمق آن 3 کیلومتر است که می توان گفت عمق آن هم اندازه عمق اقیانوسهای زمین است.

داخل این دهانه های قطبی ماه تقریبا تاریکی همیشگی وجود دارد که آنها را به گودالهای سرد تبدیل کرده که مدتها است دانشمندان تصور می کنند در اعماق این گودالها آب یخزده وجود دارد.

 

مدارپیمای اکتشافی قمری ناسا , اخبار علمی

دهانه شاکلتون در قطب جنوبی ماه که برخی از دانشمندان از وجود یخ در آن خبر داده اند

نتایج این تحقیقات در مجله مقاله های تحقیقی جئوفیزیکی منتشر شده است.

محققان اظهار داشتند: مشاهدات یک نشانه رادار قطبی شده و ارتقا یافته را نشان می دهد که به وجود میزان اندکی از یخ در دیواره های شیب دار این دهانه اشاره می کند.
بن بوسی از آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز اظهار داشت: داخل این دهانه سایه های دائمی و تاریکیهای همیشگی وجود دارد، اما علاوه بر این تاریکی در این دهانه سرمایی وجود دارد که تشکیل یخ در آن را ممکن می کند.
این نتایج از این باور دانشمندان که داخل دهانه های برخوردی قطبی ماه آب وجود دارد پشتیبانی می کند، اگرچه براساس اظهارات محققان میزان این آب چندان قابل توجه نیست، اما آنها از مدتها قبل بر این باور بودند که در این دهانه ها آب وجود دارد.

تامسون اظهار داشت: داخل این دهانه برخوردی ما شواهدی از وجود یخچالهای طبیعی چون یخچالهایی که در زمین وجود دارد مشاهده نمی شود. این یخهای منجمد سیگنال رادار بزرگی دارند.
دانشمندان با بررسی دهانه شاکلتون با جزئیات بی سابقه شواهدی از وجود یخ در داخل این دهانه را در اختیار دارند.
مدارپیمای اکتشافی قمری ناسا با نور لیزری مادون قرمز مشخص کرده است که داخل این دهانه آب وجود دارد. سطح این دهانه نیز انعکاسی تر از سایر دهانه های اطراف خود است که این امر القا کننده این مفهوم است که داخل این دهانه یخ وجود دارد.../مهر