اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دو فوریت طرح جلوگیری از تخلف 74 هزار میلیاردی دولت تصویب شد



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

با 178 رای موافق؛

دو فوریت طرح جلوگیری از تخلف 74 هزار میلیاردی دولت تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرحی را به تصویب رساندند که در صورت تصویب نهایی آن دولت نمی تواند با اقدام غیرقانونی و کسب درآمد 74 هزار میلیارد تومانی از افزایش قیمت ارز بدهی های بانک ها و شرکت های دولتی را تسویه کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر در جلسه روز سه شنبه دو فوریت نحوه تسعیر دارایی ها و بدهی های ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال 92 و مصرف سود حاصل از آن به تصویب رسید.

 وکلای ملت با 178 رای موافق و 31 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 240 نماینده حاضر در مجلس دو فوریت این طرح را به تصویب رساندند. این طرح به امضای 21 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است.

 

در صورت تصویب نهایی این طرح دولت نمی تواند با کسب درآمد 74 هزار میلیارد تومانی از محل افزایش قیمت ارز بدهی بانک ها و شرکت های دولتی به بانک مرکزی را پرداخت کند، دولت هفته پیش مصوبه ای مبنی بر این اقدام گذرانده بود. این اقدام پول پرقدرت تولید کرده و علاوه بر کاهش مجدد ارزش پول ملی تورم را افزایش می دهد.

 

بر اساس ماده واحده طرح مجلس بانک مرکزی موظف است بر اساس قانون پولی و بانکی کشور نسبت به تشخیص و سود حاصل از تغییر برابری های قانونی دارایی ها و بدهی های خارجی آن بانک اقدام کند. در خصوص سود حاصل از تسعیر دارایی ها و بدهی های ارزی به شرح زیر اقدام می شود:

 

1- تصویه بدهی های دولت به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پس از تایید هیئت نظار آن بانک

2- مازاد سود حاصل در حساب ویژه ای ذیل وام ها و سپرده های دولت نزد بانک مرکزی نگهداری شده و ظرف 5 سال صرف موارد زیر می شود:

الف: بازپرداخت بدهی حساب رسی شده دولت به بانک ها

ب: افزایش سرمایه بانک های دولتی

پ: پرداخت یارانه تسهیلات به بنگاه های تولیدی که وزارت خانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن تجارت آن ها را در اولویت پرداخت تسهیلات قرار می دهد.

 

بر اساس تبصره این طرح بدهی های دولت به بانک ها توسط سازمان حساب رسی رسیدگی شده و به تایید دیوان محاسبات کل کشور می رسد. بازپرداخت این بدهی ها مانع از پیگرد قانونی متخلفان که موجب ایجاد بدهی ها برخلاف قوانین موضوعه شده اند نیست و دیوان محاسبات باید خارج از نوبت به این گونه موارد رسیدگی کند.

 

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از تصویب دو فوریت این طرح گفت: کمیسیون برنامه و بودجه امروز جلسه داشته باشد تا فردا این طرح در صحن علنی مجلس بررسی شود.غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه از طراحان این طرح در خصوص فوریت آن گفت: اگر جلوی این اقدام دولت به  موقع گرفته نشود ظرف یک هفته این کار از طرف بانک مرکزی بدون حسابرسی انجام شده و 74  هزار میلیارد تومان در اختیار دولت قرار داده می شود تا بدهی هایش را پرداخت کند.

 

بر اساس این گزارش احمدی نژاد در آخرین نطق تلویزیونی خود ادعا کرد دولت را بدون بدهی تحویل رئیس جمهور منتخب می دهد. مجلس شورای اسلامی هفته گذشته تعطیل بود و دولت از فرصت این تعطیلی برای اختصاص 74 هزار میلیارد تومان برای تسویه بدهی هایش استفاده کرد. این کار مورد انتقاد احمد توکلی نماینده مردم تهران قرار گرفت و وی به دیوان عدالت شکایت کرد. شکایت وی امروز در دادگاه دیوان عدالت در حال بررسی است. محمدرضا باهنر، احمد توکلی، جعفر قادری، مسعود میرکاظمی، الیاس نادران، جواد جهانگیرزاده، محمدحسن ابوترابی فرد، غلامرضا مصباحی مقدم از چهره های شاخص امضاکننده این طرح هستند./مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
5 وزیر هزار میلیاردی دولت یازدهم به روایت رایفی پور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کسری 17 هزار میلیارد تومانی دولت در هدفمندی/ تخلف 4 هزار و 700 میلیاردی در تامین منابع



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

کسری 17 هزار میلیارد تومانی دولت در هدفمندی/ تخلف 4 هزار و 700 میلیاردی در تامین منابع

طبق گزارشات نهادهای نظارتی سازمان هدفمندی یارانه ها در اجرای قانون هدفمندی در 6 ماهه اول سال 91 به گونه ای عمل کرده است که جمعا مبلغ 47،701 میلیارد ریال از سایر منابع غیر از منابع هدفمندی به اجرای این قانون اختصاص داده است و در صورتی که روند 6 ماهه اول در 6 ماهه دوم سال طی شود کسری سازمان مذکور به بیش از171 هزار میلیارد ریال خواهد رسید.

به گزارش  مهر، در گزارشی که توسط  نهادهای نظارتی درخصوص عملکرد شش ماهه اول سال جاری سازمان هدفمندی یارانه ها تهیه شده است اشاره شده در صورتی که روند 6 ماه اول سال در نیمه دوم سال نیز پیگیری شود، این سازمان با کسری بیش از 171 هزار میلیارد ریالی مواجه خواهد بود.

البته در این محاسبه کسری، رشد تعداد افراد دریافت کننده یارانه نقدی لحاظ نشده است. طبق آمار سازمان هدفمندی یارانه ها، در اردیبهشت ماه سال 1390، تعداد 73،448،189 نفر یارانه نقدی دریافت کرده اند که این تعداد در اسفندماه 1390 به 74،939،202 نفر رسیده است و پیش بینی می شود در سال 1391 نیز متناسب با رشد جمعیت، ماهیانه تعداد دریافت کنندگان یارانه نقدی افزایش یابد.

از مبلغ 66 هزار میلیارد ریالی که دولت طبق قانون هدفمندی یارانه ها می توانست درآمد داشته باشد، در 6 ماه اول سال حدود 24 هزار میلیارد کسب کرده است. از این درآمد در 6 ماه اول سال، مبلغ 205،632 میلیارد ریال یارانه نقدی به خانوارها پرداخت شده و 20،141 میلیارد ریال هم یارانه نقدی پرداختی بابت یارانه نان بوده است.

اما دولت در اجرای این قانون صرفا به اجرای ماده 7 که همان پرداخت نقدی به خانوار است اکتفا کرده و در 6 ماهه اول سال سهمی برای اجرای مواد 6 و 8( حمایت از تولید و صنعت) این قانون قائل نشده است.

همچنین سهم بهداشت و حمایت از بیمه بیکاری نیز پرداخت نشده است.

در بند 48 قانون بودجه 91 تصریح شده است که اختصاص و پرداخت هرگونه وجوهی برای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، غیر از وجوه حاصل از محل اصلاح قیمت حامل های انرژی و سایر کلاها و خدمات موضوع قانون هدفمندی یارانه ها و یارانه های موضوع این قانون ممنوع است اما با وجود چنین تاکیدی در قانون بودجه، مبالغ 44،000 میلیارد ریال منابع عمومی (دریافتی از خزانه داری کل)، 1،466 میلیارد ریال از محل مالیات بر ارزش افزوده، 6،235 میلیارد ریال از محل میعانات تحویلی به پتروشیمی ها یعنی جمعا معادل 47،701 میلیارد ریال از سایر منابع غیر از منابع قانون هدفمند کردن یارانه ها و منابع تصریح شده در قانون بودجه 1391 در 6 ماهه اول اجرای این قانون در سال 1391 به کار گرفته شده است./مهر