اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دو خط انتظاری در بازار ارز



روز گذشته معامله‌گران غیررسمی با ایجاد خطوط انتظاری افزایشی در بازار ارز قیمت دلار را بالا بردند. «ولع خرید ارز در آخر وقت سه‌شنبه» و «بالا بودن نرخ آتی نسبت به نرخ نقدی بازار» دو خط و علامتی بودند که از سوی معامله‌گران غیررسمی برای بالا بردن انتظارات افزایشی به کار رفت. قیمت ارز در حالی آخرین روز تیرماه را با افزایش پشت‌سر گذاشت که در بررسی ماهانه بازدهی بازارها کماکان رشد منفی را تجربه کرده است. در ماه گذشته بازار سهام با بازدهی 6 درصدی همانند دو ماه قبل در صدر بازارها ایستاده است.

در آخرین روز کاری تیرماه، بهای دلار تحت‌تاثیر دو خط انتظاری ایجاد شده توسط معامله‌گران غیررسمی افزایش یافت و با 10 تومان رشد به 3265 تومان رسید. «ولع خرید ارز در آخر وقت سه‌شنبه» و « بالا بودن نرخ آتی نسبت به نرخ نقدی بازار» دو علامت معامله‌گران غیررسمی برای بالا بردن انتظارات افزایشی بود. به گفته فعالان، در ساعات پایانی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه تقاضا برای خرید ارز بالا رفت تا معاملات ابتدای روز بعد تحت‌تاثیر تحرکات ساعات پایانی روز پیشین قرار بگیرد. به‌عبارت دیگر، بالا بردن قیمت بسته شده در آخر وقت روز پیشین، تب و تاب معامله‌گران و انتظار آنان برای رشد بیشتر در روز بعد را افزایش داد.

پایین بودن قیمت دلار در بازار داخلی در مقایسه با منطقه سلیمانیه عراق دیگر نشانه‌ای بود که به این انتظار افزایشی دامن زد. مجموعا تمام این عوامل دست به دست هم داد تا در روز چهارشنبه معامله‌گران غیررسمی تمایلی به فروش ارز نداشته باشند و خود را در موقعیت خریدار قرار دهند. در این شرایط تنها عرضه‌کنندگان ارز بازیگران بازارساز رسمی بودند و عرضه آنها از اواسط روز موجب شد که کمی از افزایش ابتدای روز جبران شود. با افزایش دلاردر آخرین روز از اولین ماه تابستان، سکه تمام بهار آزادی دربرابر سقوط طلای جهانی به زیر 1100 دلار تا حدی مقاومت کرد.

این کالای گرانبها بی‌توجه به کاهش اونس، تنها 3 هزار تومان کاهش یافت و به قیمت 866 هزار تومان رسید. با توجه به پایان تیرماه، «دنیای اقتصاد» در روزهای آتی گزارش مبسوطی از تحولات دو بازار ارز و سکه در اولین ماه تابستان خواهد داشت. روز چهارشنبه قیمت دلار از 4 عامل افزایشی تاثیر گرفت تا دومین افزایش متوالی خود را ثبت کند و چنان‌که اشاره شد با 10 تومان رشد به قیمت 3265 تومان برسد.

 

افزایش خریدهای ارزی در آخر وقت سه‌شنبه، افزایش اختلاف نرخ آتی دلار نسبت به نرخ نقدی، انتقال ارز به بازارکشور همسایه و کاهش حجم ارز بازار، 4 عاملی بودند که به رشد دلارکمک کردند. به گفته فعالان، معاملات ابتدای روز چهارشنبه تحت‌تاثیر خریدهای ارزی معامله‌گران غیررسمی در انتهای روز سه‌شنبه قرار داشت. به اعتقاد آنان بالا رفتن تقاضا در آخر وقت چهارمین روز هفته، انتظار معامله‌گران برای افزایش بیشتر را بالا برد.

به‌عبارت دیگر ولع خرید سه‌شنبه شب برای معامله‌گران دیگر چون علامتی از احتمال افزایش بیشتر نرخ ارز عمل کرد، عاملی که موجب ادامه تقاضا در صبح روز بعد شد. به‌نظر می‌رسد بخشی دیگر از افزایش تقاضا در انتهای دو روز گذشته ناشی از تصور معامله‌گران از پایین بودن سطح قیمت‌های فعلی و انتظار آنان برای افزایش بیشتر قیمت است.

 

این انتظار در حالی وجود دارد که این معامله‌گران بعضا در محاسبات خود اشتباه می‌کنند و با ضررهای هنگفتی مواجه می‌شوند؛ البته انتظار افزایشی آنها بالاتر از 10 تا 20 تومان نیست، علامت دوم افزایشی از سوی معامله‌گران فردایی داده شد. از اواسط روز چهارشنبه فاصله نرخ آتی دلار روز شنبه با نرخ فروش نقدی لحظه‌ای زیاد شد تا انتظار افزایشی بیش از ابتدای صبح شود. به این دو عامل که انتظار افزایشی بازار را افزایش داد، بالا بودن نرخ دلار در منطقه سلیمانیه عراق نسبت به بازار داخلی را نیز اضافه کنید. علامت آخر موجب شد که معامله‌گران غیررسمی تصور کنند که زمینه برای افزایش بیشتر با افزایش تقاضا از منطقه سلیمانیه برای خرید ارز ارزان‌تر از بازار داخلی فراهم شده است.

 

اخبار,اخباراقتصادی,بازار ارز

 

اخبار,اخباراقتصادی,بازار ارز

اخبار  اقتصادی  -  دنیای  اقتصاد 


ویدیو مرتبط :
علی طیب نیا: ثبات در بازار ارز مهمتر از نرخ ارز است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خط گیری بازار ارز از برجام


بررسی‌ها نشان می‌دهد ارزش دلار در کمتر از 80 روز از کانال 3500 تومان به کانال ارزشی 3700 تومان صعود کرده که بررسی دقیق حاکی از آن است ظرف 79 روز ارزش دلار از 3495 تومان به 3699 تومان رسیده است که البته بیشترین ارزش در این مدت در روز 19 دی‌ماه با ارزش 3744 تومان به ثبت رسیده است.

اقتصاد نیوز: بررسی‌ها نشان می‌دهد ارزش دلار در کمتر از 80 روز از کانال 3500 تومان به کانال ارزشی 3700 تومان صعود کرده که بررسی دقیق حاکی از آن است ظرف 79 روز ارزش دلار از 3495 تومان به 3699 تومان رسیده است که البته بیشترین ارزش در این مدت در روز 19 دی‌ماه با ارزش 3744 تومان به ثبت رسیده است.اگرچه در حال حاضر دلار از کانال 3700 تومانی در آستانه اجرای برجام عقب نشینی کرده است.

نرخ دلار که تنها 12 روز در سال جاری در کانال 3700 تومانی جولان می‌داد، روز سه‌شنبه با کاهش 30 تومانی در معاملات روز دوشنبه به ارزش 3696 تومان رسید و با کانال 3700 تومانی تا به اینجای کار خداحافظی کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ارزش دلار در کمتر از 80 روز از کانال 3500 تومان به کانال ارزشی 3700 تومان صعود کرده که بررسی دقیق حاکی از آن است ظرف 79 روز ارزش دلار از 3495 تومان به 3699 تومان رسیده است که البته بیشترین ارزش در این مدت در روز 19 دی‌ماه با ارزش 3744 تومان به ثبت رسیده است.اگرچه در حال حاضر دلار از کانال 3700 تومانی در آستانه اجرای برجام عقب نشینی کرده است.

اما چه عواملی باعث شد تا در ماههای اخیر شاهد افزایش قیمت دلار باشیم. براین اساس گفته می‌شود، حجم قابل توجهی از مردم ایران برای زیارت در ایام اربعین حسینی عازم کربلا شده بودند و تقاضای ارز زیارتی ایام اربعین در بازار تا حدودی میزان تقاضا را افزایش داده بود.برخی دیگر از کارشناسان بر این باور بودند که به دلیل افزایش حجم تقاضای خرید دلار توسط قاچاقچیان کالا، میزان تقاضا از میزان عرضه پیش گرفته و نرخ دلار صعودی شده است.

اما با گذر از ایام منتهی به اربعین حسینی اتفاق خاصی در بازار رخ نداد و تنها به واسطه تصمیم فدرال رزرو که منتهی به تقویت دلار در بازارهای جهانی شد، ارزش دلار در بازار داخلی رشد کرد و در آستانه ورود به کانال 3700 تومانی قرار گرفت. نکته قابل توجه بر آن بود که با نزدیکی به پایان سال و افزایش نرخ دلار، مسوولان اقتصادی دیگر در این باره نظری اعلام نکردند و همین موارد باعث شد که نظر برخی کارشناسان مبنی بر آنکه ارزش دلار با دخالت دولت برای جبران کسری بودجه، افزایش یافته است در بین مردم مورد قبول واقع شود.

البته نباید فراموش شود که در همین ایام بانک مرکزی برای مدیریت در بازار آزاد ارز دست به دامان نیروی انتظامی شد و در دو مرحله حدود 100 نفر از دلالان بازار ارز را دستگیر کرد که این دستگیری در روز اول تا حدودی بازار را محتاط کرد اما در ادامه روند بازار به حالت عادی برگشت.

در این ایام که ارزش دلار در بازار آزاد روند صعودی به خود گرفت، بانک مرکزی سقف روانی3000 تومان را در بازار بین بانکی شکست و امید به تکر نرخی شدن ارز افزایش یافت. هرچند در ادامه روند افزایش نرخ دلار مبادلاتی کند شد.

 در حدود دو هفته گذشته تنش‌های منطقه‌ای بین ایران و عربستان باعث شد تا نرخ دلار در بازار آزاد ازمرز  3700 تومان عبور کند. اگرچه دلار در این کانال دوام چندانی نداشت و از روز سه‌شنبه گذشته تا پایان روز پنجشنبه، 48 تومان از ارزش دلار آمریکا در بازار آزاد کاسته شده که نرخ فعلی 3645 تومان در مقایسه با نرخ 3017 تومان بازار بین بانکی، 627 تومان بیشتر است.

در بررسی چند ماه گذشته می‌توان به این موضوع دست یافت که فاصله ارزش دلار بین بانکی و دلار در بازار آزاد کمتر از 400 تومان بوده و در آن زمان امید می‌رفت تا ارز در اقتصاد ایران تک نرخی شود اما چنین نشد.

نکته بسیار مهم در کنار این مسائل اجرای برجام و آزاد شدن منابع بلوکه شده کشور است که تا حد بسیاری به مسائل اقتصادی گره خورده است.در چند وقت اخیر مسائل اقتصادی به خصوص بازارهای پولی و بانکی که بازار ارز نیز یکی از موارد، مورد بحث است، با دستیابی به برجام امیدهای نظام مالی و پولی برای آزادسازی منابع بلوکه شده ایران بسیار قوت گرفت و در آخرین اطلاعات هفته دیگر این منابع در اختیار بانک مرکزی ایران قرار می‌گیرد، ‌منابعی که نظام پولی و مالی کشور چشم به آن دوخته‌اند تا در برخی از بازارهای مالی به خصوص بازار ارز به کمک دولت و بانک مرکزی بیاید.

در این رابطه برخی تصمیمات همچون ارز تک نرخی و کاهش ارزش دلار به واسطه تزریق مقداری از منابع برای افزایش حجم عرضه از برخی کارکردهای منابع آزاده شده خواهد بود که می‌توان گفت تا حدودی تصمیمات بازارهای پولی به منابع بلوکه شده گره خورده است.