اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دهانه‌ ای در ماه به نام شاعر ایرانی! +عکس


در لبه غربی ماه، دهانه‌ای برخوردی به قطر 70 کیلومتر قرار گرفته که به افتخار عمر خیام، ریاضیدان، منجم و شاعر فارسی‌زبان نام‌گذاری شده است و هر از گاهی می‎توان آن را به سختی مشاهده کرد.

خبرآنلاین: در لبه غربی ماه، دهانه‌ای برخوردی به قطر 70 کیلومتر قرار گرفته که به افتخار عمر خیام، ریاضیدان، منجم و شاعر فارسی‌زبان نام‌گذاری شده است و هر از گاهی می‎توان آن را به سختی مشاهده کرد.

این دهانه با موقعیت 58 درجه شمالی و 102.1 درجه غربی، عملا در پشت ماه قرار گرفته و بعضی وقت‌ها به دلیل حرکت رخگرد ماه در لبه قمر زمین قرار می‎گیرد.



 اگر در این شرایط وضعیت تابش نور خورشید مساعد باشد، می‎توان این دهانه را از لبه مشاهده کرد اما تنها روش تماشای این دهانه به شکل کامل، عکس‎برداری از مدار ماه است.


اندازه این دهانه و تعدد دهانه‌های کوچک‌تر روی آن از عمر چند میلیارد ساله این دهانه حکایت دارد. نام این دهانه در سال 1970/1349 توسط اتحادیه بین‌المللی نجوم IAU به تصویب رسید.    


ویدیو مرتبط :
تیتراژ برنامه ماه ترین ماه ،شاعر عبدالله روا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کهکشان راه‌شیری زیر نور ماه / عکس روز ناسا از ستاره‌شناس آماتور ایرانی



عکس روز ناسا به تصویری خارق‌العاده از کهکشان راه‌شیری اختصاص پیدا کرده است. تصویری که در آن حتی نور هلال ماه و روشنایی چراغ‌های شهر الحمرا هم نتوانسته‌اند نمای زیبای راه‌شیری را از بین ببرند و توسط بابک امین تفرشی،ستاره‌شناس آماتور ایرانی ثبت شده است.

به گزارش خبرآنلاین، این عکس که در یک تک‌ نوردهی گرفته شده، چشم‌اندازی رویایی رو به یک دره از نوک قله‌ کوه «جبل ‌الشمس» در عمان را نشان می‌دهد. نور ماه، سایه‌ها و مه، روی دیواره‌های پرشیب دره بازی می‌کنند. بالاتر در نوار راه شیری، رگه‌های تاریکی دیده می‌شود که در حقیقت ابرهای ناشی از غبار کیهانی هستند.

 

اخبارعلمی,خبرهای علمی,ناسا

 

آن‌ها نور قسمت عمده‌ای از ستاره‌های واقع در صفحه‌ی راه‌شیری را سد می‌کنند و باعث می‌شوند برای ما که درون این کهکشان و منظومه‌ی شمسی هستیم، تماشای قسمت زیادی از کهکشان غیر ممکن شود.

 

اخبار علمی - خبرآنلاین