اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دلیل گرد و غبار اخیر تهران مشخص شد


معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به گرد و غبار در تهران گفت: علت اصلی این گرد و غبار معادن شن و ماسه در غرب استان تهران است که جزو کانون‌های داخلی ورود گرد و خاک به تهران محسوب می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به گرد و غبار در تهران گفت: علت اصلی این گرد و غبار معادن شن و ماسه در غرب استان تهران است که جزو کانون‌های داخلی ورود گرد و خاک به تهران محسوب می‌شود.
 
دکتر سعید متصدی با اشاره به اینکه استفاده بی‌رویه از آب در کشاورزی، توسعه صنایع آب‌بر مانند فولاد و افزایش سطح تبخیر آب مانند احداث سدها موجب افزایش میزان تبخیر آب می‌شود، گفت: متاسفانه علی‌رغم اینکه در کشور آب کم داریم، سطح تبخیر آب را نیز افزایش دادیم که این امر موجب شده است کانون‌های گرد و غبار در اطراف شهرها تشکیل شود.
 
وی با اشاره به اینکه یکی از علل اصلی ورود گرد و غبار محلی از غرب تهران، معادن شن و ماسه هستند، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در عین حال که موضوع گرد و غبار را در خارج مرزهای ایران پیگیری می‌کند، در داخل کشور نیز این کانون‌ها را مورد پیگیری قرار داده است این در حالی است که طی چند سال گذشته هیچ فعالیتی درخصوص کانون‌های داخلی گرد و غبار صورت نگرفته است و آقایان همه تقصیرها را به گردن خارجی‌ها انداخته و گفته‌اند که کانون‌های خارجی گرد و غبار موجب ورود ریزگردها به کشور شده‌اند.
 
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه کاشت درخت و مالچ‌پاشی از جمله راهکارهای مقابله با کانون‌های ریزگرد در خارج کشور است، گفت: باید کانون‌های داخلی ریزگردها را مهار کنیم که در این خصوص در مناطق جنوبی و غربی کشور برنامه تثبیت خاک در دستور کار قرار گرفته است.
 
متصدی با تاکید بر اینکه متاسفانه هیچ کاری طی 8 سال گذشته درخصوص مهار کانون‌های داخلی گرد و غبار صورت نگرفته است، در عین حال گفت: شبکه پایش زمینی گرد و غبار در کشور تکمیل شده است و دستگاه‌های مورد نیاز خریداری شده که طی دو ماه آینده نصب می‌شود و پس از آن شبکه پایش ماهواره‌ای و هشدار و پیش آگاهی ریزگردها در کشور راه‌اندازی می‌شود و بدین ترتیب به مردم در این خصوص هشدار خواهیم داد.
 
50 تا 60 درصد کانون‌های ریزگردهای داخلی شناسایی شده‌اند

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شده است پدیده گرد و غبار در تابستان امسال تشدید شود، گفت: براین اساس گروه واکنش سریع توسط سازمان حفاظت محیط زیست برای شهرهای غربی و جنوبی کشور که درگیر پدیده گرد و غبار هستند تشکیل شده است که این گروه با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به هشدار و اتخاذ تدابیر خاص در مواقع رخ داده ریزگردها وارد عمل می‌شوند.
 
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه باید نقاط بحرانی ریزگردها در داخل کشور شناسایی شوند، گفت: 50 تا 60 درصد کانون‌های ریزگردهای داخلی شناسایی شده‌اند و تلاش خواهیم کرد تا در پروسه زمانی معین تمام این کانون‌ها را شناسایی کنیم.

 از سوی دیگر با وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز مذاکرات لازم صورت گرفته است تا درخصوص برنامه مدیریت زیست‌محیطی معادن کشور طرح‌هایی به مرحله اجرا گذاشته شود چراکه بخش عمده‌ای از کانون‌های ریزگرد داخلی مربوط به طرح‌های اکتشاف و استخراج معادن، خصوصا معادن شن و ماسه است.


ویدیو مرتبط :
تهران در مسیر طوفان شدید و گرد و غبار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توضیح درباره دلیل گرد و غبار اخیر تهران


یک کارشناس محیط زیست با بیان اینکه جهت وزش باد غالب در پایتخت غرب به شرق است گفت: بنابراین با توجه به این که گرد و غبار دوشنبه شب تهران به سمت غرب و در البرز و قزوین دیده شده نمی توان آن را به معادن شن و ماسه موجود در تهران نسبت داد.

خبرگزاری مهر: یک کارشناس محیط زیست با بیان اینکه جهت وزش باد غالب در پایتخت غرب به شرق است گفت: بنابراین با توجه به این که گرد و غبار دوشنبه شب تهران به سمت غرب و در البرز و قزوین دیده شده نمی توان آن را به معادن شن و ماسه موجود در تهران نسبت داد.

بهمن ایزدی با بیان این مطلب افزود: گرد و غبار دوشنبه شب پایتخت منشاء داخلی داشت و این منشاء بیابانهای اطراف تهران به ویژه بیابانهای غرب پایتخت بودند.

به گفته وی این گرد و غبار به تدریج از سمت وردآورد به سوی تهران وارد و ظرف نیم ساعت بر غلظت آن به شدت افزوده شد گفت: در همان زمان طی تماسهایی که با ساکنین مردم کردان و نظرآباد داشتیم آنها نیز شاهد چنین وضعیتی بودند.

این کارشناس محیط زیست در پاسخ به اینکه اما معاون محیط انسانی سازمان محیط زیست اعلام کرده که علت ورود گرد و غبار معادن شن و ماسه موجود در تهران هستند گفت: این معادن همواره در تهران وجود دارند و البته یکی از عوامل ایجاد ذرات معلق در پایتخت همین معادن هستند اما گرد و غبار دوشنبه شب که شرایط آن خاص و فراتر از همیشه تهران بود ناشی از این منشاء نیست چرا که جهت باغ غالب تغییر نکرده و با این حال نمی توان گفت که گرد و غبار از معادن تهران به سمت کرج و کردان رفته است.

وی در پاسخ به اینکه بیابانهای اطراف تهران نیز همواره در اطراف تهران وجود دارند و شرایط هواشناسی در دوشنبه شب نیز شرایط خاصی نبوده و شدت باد 12 متر بر ثانیه یعنی بسیار ملایم بوده چرا در این روز بیابانها که همیشه در اطراف تهران هستند موجب بروز گرد و غباری با این غلظت شدند، تصریح کرد: شدت بادی که در منشاء یعنی حوالی قزوین موجب برداشت و بازکندگی ذرات معلق شد، در آن شب زیاد بود که به تدریج با افت شدت باد به سمت تهران این ذرات نیز به صورت آهسته و تدریجی به سوی کریدور غرب به شرق تهران رانده شده و در آسمان تهران دقایقی معلق بودند.

ایزدی با اشاره به این که از بعد از سوراخ شدن لایه ازن به دلیل تغییرات اقلیمی پیش بینی شرایط آب و هوایی سخت تر از گذشته شده، اظهار داشت: با این وجود با استفاده از برخی تجهیزات و امکانات ماهواره ای می توان جریانات هوایی، بادها و جهت ابرها را تا حدودی پیش بینی کرد که متاسفانه سازمان هواشناسی این کار را نکرد.

این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه غلظت ذرات معلق در آن روز با افزایش 100 واحدی به حدود PFI190 رسید یادآور شد: صبح آن روز غلظت ذرات معلق حدود 90 واحد بود که این 90 واحد ناشی از معادن شن و ماسه و دیگر عوامل ثابتی است که همواره در پایتخت وجود دارند است اما افزایش ناگهانی و 100 واحدی ذرات معلق ناشی از منشاء دیگری که بیابانهای غرب پایتخت است بود و نه این عوامل ثابت.