اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دلایل ناآرامی های اخیر در بازار ارز


یک استاد دانشگاه با اشاره به نوسانات بازار ارز گفت: واقعیت این است که انتظارات روانی یا تورمی جامعه به دو دلیل کاهش شدید قیمت جهانی نفت و تمدید هفت ماهه مذاکرات هسته ای، دوباره فعال شده و قیمت ارز را تحت تاثیر قرار داده است.

خبرگزاری ایرنا: یک استاد دانشگاه با اشاره به نوسانات بازار ارز گفت: واقعیت این است که انتظارات روانی یا تورمی جامعه به دو دلیل کاهش شدید قیمت جهانی نفت و تمدید هفت ماهه مذاکرات هسته ای، دوباره فعال شده و قیمت ارز را تحت تاثیر قرار داده است.

علی دینی گفت: انتظارات روانی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته به دلیل امیدهای مثبت نسبت به آینده مذاکرات هسته ای و همچنین بالا بودن قیمت نفت طی چند ماه گذشته فروکش کرده بود که دوباره تا حدودی فعال شده و تاثیر خود را بر افزایش نرخ دلار گذاشته است.

او گفت: کاهش شدید قیمت جهانی نفت، درآمدهای نفتی ما را بشدت با محدودیت همراه کرد و به این جو روانی دامن زد که نرخ دلار بالا می رود پس سرمایه گذاری روی دلار به صرفه است.

به گفته این استاد دانشگاه؛ تنزل قابل توجه قیمت جهانی نفت و به تبع آن کاهش بیش از 30 درصدی درآمدهای نفتی؛ به معنای افت عرضه ارز از محل درآمد های نفتی و احتمال افزایش نرخ دلار از منظر سرمایه گذاران مالی است.

او گفت: براین اساس مردم اقدام به سرمایه گذاری روی دلار می کنند و تقاضا برای دلار افزایش پیدا می کند و تشدید تقاضا، رشد قیمت را سبب خواهد شد و در نتیجه با هر افزایش قیمتی؛ تمایل به درگیر شدن در سرمایه گذاری روی دلار و طلا بیشتر می شود.

این کارشناس اقتصادی تمدید مذاکرات هسته ای را عامل دیگر دامن زدن به این جریان دانست و گفت: از خرداد سال گذشته تا یک ماه پیش، همه امیدها به این بود که گره ها باز می شود اما تمدید هفت ماهه نشان داد که شرایط پیچیده تر از آن است که ما فکر می کنیم، از این رو انتظارات روانی دوباره فعال شد و نرخ دلار سیر افزایشی در پیش گرفت.

او گفت: البته تحلیلگران اقتصادی پیشتر و حتی قبل از تمدید هفت ماه مذاکرات هسته ای، افزایش قیمت دلار را پیش بینی کرده بودند اما به هر حال اگر تا پایان سال، سیگنال های مثبتی در ارتباط با مذاکرات هسته ای نداشته باشیم، احتمالا نرخ دلار همچنان سیر صعودی خود را طی کرده و از مرز 4 هزار تومان هم خواهد گذشت.

به گفته دینی؛ همانطور که در سال های 90 - 91 با سیاست های طرف تقاضا سعی کردیم، تقاضا برای ارز را کنترل کنیم، ممکن است الان هم به ناچار همین کار را انجام دهیم اما بدیهی است که این، راهکار اساسی نیست.

او گفت: یک بخش راهکار که در ارتباط با تنش های سیاسی مذاکرات هسته ای است، اگر با سرعت بیشتری حل و فصل شود و خبرهای خوبی از مذاکرات برسد، مطمئنا مانع افزایش قیمت دلار خواهد شد اما چنانچه این مذاکرات به همین صورت دوباره تمدید شود، فشارها ادامه خواهد یافت و نرخ دلار بازهم رشد خواهد یافت.

لازم به ذکر است؛ علی طیب نیا وزیر اقتصاد روز دهم دیماه با اشاره به نوسان های اخیر در بازار ارز گفت: در شرایط بنیانی بازار ارز و سرمایه هیچ تغییر خاصی رخ نداده و انتظار ما وضع باثبات این بازار است؛ مردم هم در شرایطی که عوامل واقعی تغییر نکرده، نباید رفتارهای هیجانی داشته باشند.

ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی نیز نهم دی ماه درباره افزایش نامتعارف نرخ دلار در بازار آزاد طی روزهای اخیر، گفته بود: مذاکرات اخیر مثبت پیش رفته، هیچ دلیلی برای نوسان در بازار دلار و ارز وجود ندارد و آرامش بزودی به بازار ارز بر می گردد.


ویدیو مرتبط :
بررسی و تحلیل دلایل رشد چند روز اخیر ارز دیجیتال دوج کوین DogeCoin

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عضو شورای پول و اعتبار: دلایل افت قیمت ارز و سکه در بازار/ دلال‌ها نقشی در کاهش نرخ‌ها ندارند



قیمت ارز و سکه در بازار

عضو شورای پول و اعتبار  تشریح کرد

دلایل افت قیمت ارز و سکه در بازار/ دلال‌ها نقشی در کاهش نرخ‌ها ندارند

عضو شورای پول و اعتبار پیش‌بینی عدم تحقق سود مورد انتظار، تحولات سیاسی اخیر و کاهش تقاضا برای واردات کالا را از عوامل اصلی کاهش قیمت ارز عنوان کرد و گفت:‌ قطعا این پدیده را نمی‌توان به اقدام چند دلال مرتبط دانست.

کورش پرویزیان در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به روند کاهشی قیمت ارز و سکه در بازار اظهار داشت: علائمی که هم‌اکنون در بازار وجود دارد روند را به صورت کاهشی نشان می‌دهد مگر اینکه متغیر دیگری وارد شده و موجب توقف یا افزایش قیمت‌ها شد.

وی افزود: به نظر می‌رسد در چند روز گذشته تقاضای واسطه‌گری و دلالی کاهش یافته که علت اصلی این اتفاق پیش‌بینی عدم تحقق سود مورد انتظار در این بازارها است.

عضو شورای پول و اعتبار تصریح کرد: دلیل این پیش‌بینی تحولات سیاسی و تغییرات دیدگاه‌ در ارتباطات بین‌الملل است و از طرف دیگر کاهش میزان تقاضا به واسطه واردات کالا است به طوری که در چند ماه اخیر فشار تقاضا برای واردات کاهش یافته و همین مساله موجب افت نیاز واردکنندگان به ارز است.

وی با اشاره به نتیجه فروش ارز در بازار مبادله‌ای، گفت: از زمان شکل گیری این بازار تاکنون حجم تقاضای پوشش داده شده در مقایسه با سال‌های قبل کمتر است؛ بنابراین این عوامل بر کاهش قیمت ارز در بازار آزاد موثر بوده است.

رئیس مؤسسه عالی بانکداری افزود: در کوتاه مدت روند کاهشی قیمت‌ها وجود دارد اما در بلند مدت به عوامل متعددی بستگی دارد و باید بر اساس برآوردها در این زمینه اظهارنظر کرد؛ هم‌اکنون قیمت اونس در بازار جهانی کاهش یافته و این پدیده به کاهش نرخ‌ها در بازار سکه و حتی سایر بازارها تاثیرگذار بوده است.

وی با بیان اینکه امیدواریم قیمت‌ها به سمت تعادلی و متناسب با رشد اقتصادی کشور حرکت کند، گفت: قطعا این پدیده را نمی‌توان به اقدام چند دلال و واسطه‌گر در بازار مرتبط دانست؛ البته همه عوامل در بازار تاثیرگذار هستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا رسیدن قیمت ارز و سکه به این ارقام ماندگار خواهد بود و مجددا به قیمت‌های یک ماه گذشته برنمی‌گردد، اظهارداشت: به صورت برآوردی می‌توان تحلیل‌هایی در این زمینه داشت اما اینکه بدانیم در آینده چه تحولاتی در بازار ارز روی خواهد داد، به طور دقیق نمی‌توان پیش‌بینی کرد؛ اما برای سال جاری امیدواریم شاهد نوسان در بازار ارز نباشیم.

وی در مورد قیمت واقعی ارز در بازار گفت: اگر روند گذشته طی می‌شد قیمت ارز حدود 2 هزار تومان برآورد می‌شد اما برخی مسائل و تصمیمات موجب افزایش نرخ ارز شد؛ اما با توجه به گزارش ارائه شده توسط رئیس کل بانک مرکزی ذخایر ارزی پاسخگوی نیازهای کشور خواهد بود./فارس